Πριονοκορδέλες Ξύλου

Μερα καθαριοτητας σημερα στο εργαστηριο και συντηρηση/καθαρισμα των πριονοκορδελων!

Εδω το γομαρακι DeWalt γεματο κυριως με μυρωδατο πριονιδι ελιας :)
30685676448_963e58c507_z.jpg

Δεν χρησιμοποιω σκουπα ετσι καθε μηνα περιπου, αναλογα και την χρηση, την ανοιγω και την καθαριζω.
Αλλα και σκουπα να χρησιμοποιουσα, παλι καθε μηνα θα την ανοιγα γιατι το πριονιδι κολλαει πανω στο λαστιχο των τροχαλιων αλλα και στην εσωτερικη πλευρα της λαμας.
Η οπη απορροφησης ειναι χαμηλα και το πριονιδι πεφτει ουτως η αλλως πανω στις τροχαλιες.

Εδω βλεπουμε την συσσωρευση πριονιδιου στο λαστιχο της τροχαλιας που καθαριζεται με ψιλο γυαλοχαρτο. Τα υγρα μπορει να βλαψουν το λαστιχο.
44555910591_ba83a1a020_c.jpg

Εδω βλεπουμε την συσσωρευση πριονιδιου στο εσωτερικο μερος της λαμας. Και αυτο καθαριζεται με ψιλο γυαλοχαρτο. Αν παραμεινει το πριονιδι πανω στο λαστιχο και στην κορδελα, υπαρχει θεμα με την ομαλη λειτουργια της κορδελας αλλα και φθορας του λαστιχου.

42747101870_e085c8d389_c.jpg

Εδω η μικρη Proxxon, τι να λεμε τωρα, ενα λειτουργικοτατο γκατζετακι και παιχνιδακι στην συντηρηση και καθαρισμο.
Στο ασπρο λαστιχο(?) που εχει στις τροχαλιες δεν κολλαει τιποτα επανω. Το μονο αβολο ειναι οτι το καπακι στερεωνεται με 4 αλενοβιδες.

44555899601_8ceded4f02_c.jpg

Ωραιος Μιχαλη. Βαλεις δεν βαλεις σκουπα μενουν πριονιδια εντος. Στο λαστιχο καινστη κορδελα δεν εχω δει. Για τη μικρη φτιαξε πεταλουδες βιδες να ανοιγει γρηγορα.
ΥΣ επισης οποτε θυμηθω λαδωνω τη κορδελα με οτι εχω λιπαρο εκει γυρω, λινελαιο, πετρελαιο wd κλπ

Merci Nektarios:)

Το σκέφτομαι κάθε φορά που την ανοίγω να βάλω πεταλούδες αντί αλλενοβιδες αλλά απο την σλλη μου αρέσει έτσι όπως είναι, σαν παιχνιδακι.

Στις κορδέλες βάζω αγνό κερί οποτε κόβω μεγάλες ποσότητες για μείωση θερμοκρασίας και ευκολότερο κόψιμο. Τα αλλά λιπαντικά φοβάμαι μήπως βλάψουν το καουτσούκ της τροχαλίας.

Μερα καθαριοτητας σημερα στο εργαστηριο και συντηρηση/καθαρισμα των πριονοκορδελων!

Πολύ πριονίδι άν δέν χρησιμοποιούνται μέ σκούπα οι πριονοκορδέλες Μιχάλη,εμένα η Proxxon πού χρησιμοποιώ σκούπα πάντα τήν ανοίγω καί τήν καθαρίζω κάθε 6 μήνες περίπου,καί έχει ελάχιστα πράγματα από πριονίδι μέσα.

Kυριακο ποιο ηταν το μαγαζι που πηραμε τις πριονοκορδελες? Θελω να δω αν εχει την μικρη Scheppach. To amazon χρεωνει 75 ευρω μεταφορικα...
https://www.amazon.de/Scheppach-Ind...coding=UTF8&psc=1&refRID=1B698EQZ2SWQP5EGKKGM

Eδώ Μιχάλη

https://www.lefeld.de/scheppach-bandsaege-hbs20-200mm-230v.html

Εγω απο την αλλη ειμαι φανατικος της σκουπας. Η προξξονιτσα εχει εξεραιτικη σχεδιαση σε αυτον τον τομεα, η αναρροφηση της σκονης ειναι αποτελεσματικοτατη, ελαχιστη παραμενει στο εργαλειο. Το ζορι βεβαια με τη σκουπα ειναι η φασαρια...

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτή που έχει βάλει ο Δημήτρης είναι. Θέλω μια πιό μικρή Κυριακο απο αυτή που πήραμε.

Πως επικοινωνεις μαζί τους? Δεν βλεπω αγγλικα.

Last edited:
Αν βαλει κάποιος κορδελα μεταλου στην ξυλου θα κανει δουλιτσα για, μικρο κοπες??εμενα η κορδέλα έχει 2 ταχύτητες.

Ναι, κανενα προβλημα.
Εγω εχω κοψει δοκιμαστικα λεπτα λαμακια αλουμινιου και σιδηρου στην μικρη proxxon με την αντιστοιχη κορδελα μεταλλου της proxxon που εχω με τα 24 δοντακια ανα ιντσα.

Για μικροκοπές σε μαλακά μέταλα κάτι θα κάνεις.
Η δική σου έχει δύο ταχύτητες επειδή τα μέταλα θέλουν χαμηλή ταχύτητα, ιδανικά θέλουν και λίπανση.

No problem!
Εσυ πως εκανες την παραγγελια? Eκανες εγγραφη στο site και πληρωσες με paypal?
Ακριβως! Αν δεν το εχεις με τα γερμανικά εχει παρα πολυ καλη μεταφραση ο google translator στο site

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Ναι για πείτε ρε παιδιά πως παραγγείλατε, γιατί και μένα με ενδιαφέρει η BASA1 αλλά δεν βγάζω άκρη με τα γερμανικά.
Μιχάλη ανάμεσα στη BASA1 και την https://www.e-shop.gr/prionokordela-ilektriki-einhell-tc-sb-200-1-250watt-4308018-p-TLS.051419 ποια θα επέλεγες;
Εμένα με ενδιαφέρει να κόβω κυρίως ελιά που έχω άφθονη, αλλά φοβάμαι μήπως τα 8 -9 εκ κοπής μου φανούν λίγα και στο μέλλον το μετανιώσω που δεν πήγα σε κάτι μεγαλύτερο.

Αν θελεις να κοβεις σε τετοιο υψος ελια, η μικρη Einhell πιστευω οτι ειναι ανεπαρκης σε ισχυ.
Ιδανικη θα ηταν η κορδελα που πηραμε προσφατα που εχει μεγαλυτερο μοτερ και αποδεδειγμενα μπορει να ανταπεξελθει σε δυσκολες κοπες.

Η τιμη που την πηραμε απο το lefled (βλεπε λινκ καπου παραπανω) με 15 ευρω (αν την παρεις μονος σου) μεταφορικα ειναι εξαιρετικη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Εμένα με ενδιαφέρει να κόβω κυρίως ελιά που έχω άφθονη, αλλά φοβάμαι μήπως τα 8 -9 εκ κοπής μου φανούν λίγα και στο μέλλον το μετανιώσω που δεν πήγα σε κάτι μεγαλύτερο.

Αλυσσοπρίονο φαντάζομαι έχεις... Μ´ αυτό θα κάνεις τη χοντροδουλειά.
Αν όπως λές έχεις άφθονη ελιά ό,τι κορδέλα και να πάρεις θα θες μεγαλύτερη. :flipout: