Προσθήκη subwoofer σε DAC/Preamp με ενεργά

Ευχαριστώ. Ναι Ελλάδα, από τον αντιπρόσωπο στην Ηλιούπολη.
Άμα το πάρεις και θες βοήθεια στο σετάρισμα (με το REW) πες μου
Ευχαριστώ για την προθυμία! Η συνεργασία είναι πάντα ευπρόσδεκτη! :)
Και από ότι κοίταξα η τιμή του εδώ είναι χαμηλότερη από το αμερικανικό Amazon. Μία επίσκεψη στο AVShop θα την κάνω. Εξάλλου είναι στη γειτονιά μου...

• Like
Reactions: djx33
Δωροδοκία! :cool:

Ακριβώς αυτό με προβληματίζει.
Όταν έχουμε ίδιο τύπο σύνδεσης (αμφότερα Balanced [XLR/TRS] ή αμφότερα Unbalanced [RCA/TS]), δεν υπάρχει πρόβλημα.

Εδώ όμως μπορεί να συμβεί να έχουμε μικτό συνδυασμό Unbalanced (ο DJ Controller με RCA->TS) και Balanced (ή μελλοντική κάρτα ήχου με TRS->TRS).
Στην περίπτωση αυτή επειδή ο Monitor Controller είναι παθητικός (δεν έχει ενεργά κυκλώματα να κάνουν εξισορρόπηση, αλλά γι' αυτό έχει και καλύτερο ήχο), υπάρχει περίπτωση η μία πηγή (η Unbalanced, δηλαδή ο DJ Controller) να παίζει πολύ πιο σιγά. Όπως έπαιζε όταν είχες κάνει λάθος τη σύνδεση στο Sub.

Διαβάζω το manual του Big Knob Passive και ίσως το πρόβλημα αποφευχθεί. Ωστόσο δεν είμαι εντελώς σίγουρος. Θα δούμε.

Λύσεις υπάρχουν. Αλλά κάθε φορά που αναζητούμε λύσεις, το χέρι μπαίνει βαθειά στην τσέπη. Και αυξάνει η πολυπλοκότητα του συστήματος.
Εν πάση περιπτώσει ας δούμε τώρα το πρόβλημα του θορύβου (βόμβου), μήπως το λύσουμε χωρίς αλλαγές στον εξοπλισμό (απομάκρυνση καλωδίων, αλλαγή τοποθέτησης, κλπ) και μετά βλέπουμε.

Μπά, όχι. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά...
αυτήν.
Τρόμαξες? 😜
-Εντάξει, αυτή τη σκέφτομαι για μένα. 😁
Για σένα θα σκεφτόμουν...
Αυτήν εδώ. 😮
Αλλά μπορείς να διαλέξεις και κάτι πιο
Εδώ μέσα δε σε αφήνει κανείς ν' αγιάσεις! 😉
money-temptation-vector-cartoon-illustration-uncertain-businessman-standing-front-hook-dollar-sign-as-bait-150316553.jpg
ναι αυτο σκεφτηκα κι`εγω με τον numark.μπορει να γινουν ολα μανταρα και μετα να μην μπορω να το συμμαζεψω,
θα ξεκινησω το απογευμα να το ψαχνω καλυτερα με τον θορυβο.
πρωτα απ`ολα θα ανοιξω το Pc και θα αφαιρεσω 2 pci καρτες.
την καρτα ηχου της asus και μια ασυρματη καρτα wifi.
μετα θα δω τι γινεται με τα καλωδια usb.
παντως εχθες με το που εκλεισα το pc και αφησα μονο τα ηχεια με το sub ανοιχτα δεν ακουγοταν τποτε.
που σημαινει δεν εχει να κανει με τα ρευματα του σπιτου αλλα με του Pc.
το ψαχνουμε..

γαματη η καρτουλα που προτεινες.!
θα παρω 2!!

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Με γεια @ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π !
Αν με "βόμβο" εννοείς ένα φυσηματάκι που ακούγεται απο τα τουιτερ νομίζω δεν είναι πρόβλημα.
Και τα δικά μου το κάνουν αλλά δεν ακούγεται παρά μόνο αμα βάλεις το αυτί πολύ κοντά...
Το γράφει και στο manual
σε ευχαριστω πολυ!
λιγο απ`ολα ακουγονται..:sneaky:
θελει λιγο ψαξιμο το θεμα.

ασχετο..

οπως φαινεται και στην φωτο,τα ηχεια ειναι σχετικα ψηλα και ειναι λιγο επιφοβα.

με τι τροπο να τα αγκιαλασω και να τα δεσω επανω στις βασεις?

Last edited:
  • Like
Reactions: djx33
ναι αυτο σκεφτηκα κι`εγω με τον numark.μπορει να γινουν ολα μανταρα και μετα να μην μπορω να το συμμαζεψω,
θα ξεκινησω το απογευμα να το ψαχνω καλυτερα με τον θορυβο.
πρωτα απ`ολα θα ανοιξω το Pc και θα αφαιρεσω 2 pci καρτες.
την καρτα ηχου της asus και μια ασυρματη καρτα wifi.
μετα θα δω τι γινεται με τα καλωδια usb.
παντως εχθες με το που εκλεισα το pc και αφησα μονο τα ηχεια με το sub ανοιχτα δεν ακουγοταν τποτε.
Πριν αρχίσεις να ξηλώνεις, μία ερώτηση:
Όταν δεν είναι συνδεμένη με το PC η κάρτα ήχου Zen Air και είναι συνδεμένος ο DJ Controller έχεις θόρυβο (βόμβο, κλπ);
που σημαινει δεν εχει να κανει με τα ρευματα του σπιτου αλλα με του Pc.
το ψαχνουμε..
Εάν τα καλώδια σύνδεσης (RCA, Καρφιά) είναι κοντά σε καλώδια ρεύματος, πρίζες ή πολύπριζα μπορεί να επηρεαστούν.
γαματη η καρτουλα που προτεινες.!
θα παρω 2!!
Ωραία, έ; 😘

Πριν αρχίσεις να ξηλώνεις, μία ερώτηση:
Όταν δεν είναι συνδεμένη με το PC η κάρτα ήχου Zen Air και είναι συνδεμένος ο DJ Controller έχεις θόρυβο (βόμβο, κλπ);
δεν το εχω δοκιμασει-θα το τσεκαρω

Εάν τα καλώδια σύνδεσης (RCA, Καρφιά) είναι κοντά σε καλώδια ρεύματος, πρίζες ή πολύπριζα μπορεί να επηρεαστούν.
θα το τσεκαρω και αυτο

Ωραία, έ; 😘

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
νομιζω οτι τα wooferακια του για να κουνηθουν θελουν κατι καλυτερο.νοιωθω δηλαδη οτι κατι παραπανω χρειαζονται.παραυτα παιζουν αψογα.!
αυτα προς το παρον...
Τι εννοεις ?Τα γουφερ εχουν τον δικο τους ενισχυτη δεν παιρνει αλλον για σπρωξιμο.Λες να μην τα οδηγει σωστα ο προ?
οπως φαινεται και στην φωτο,τα ηχεια ειναι σχετικα ψηλα και ειναι λιγο επιφοβα.
με τι τροπο να τα αγκιαλασω και να τα δεσω επανω στις βασεις?
Ειναι σε σωστο υψος καταρχην?τα τουιτερ να ειναι στο υψος των αυτιων, αν υπαρχουν ταιραπ μαυρα φαρδια και μακρυα μπορεις να τα ασφαλισεις καπως , η αντολισθητικη βαση η καποιον ιμαντα με κλειδωμα, δεν γνωριζω αν υπαρχουν για ηχεια ειδικοι ιμαντες.

ναι-σκεφτηκα οτι ισως θελει καλυτερη προενισχυση.
δεν βιαζομαι-περιμενω να στρωσουν λιγακι να δω που ειμαστε.

ναι-ειναι οκ στο υψος.
οι βασεις εχουν αντιολισθιτικο πατο.
το κατα λαθος σκουντημα φοβαμαι.

εβαλα ξεχωριστο τροφοδοτικο στο ifi air dac.
εβαλα φεριτες στα καλωδια rca που πανε στο In του ΧΤ.
ο θορυβος παραμεινε.
εβγαλα το dac απο την usb θυρα-ο θορυβος εξαφανιστηκε..!!
τι κανουμε?
παμε συνεχεια δοκιμων.

τον ιδιο θορυβο και το usb απο τον numark fx platinum.
οποτε ο θορυβος ειναι ξεκαθαρα απο τις usb του pc.

και το πιο τρελο..
η ενταση που δινει ο numark δεν εχει καμια απολυτως σχεση με αυτην που δινει το ifi dac.
ενδεικτικα-για να ακουσω σχετικα δυνατα με το ifi,το ποντεσιομετρο φτανει στο 6-7.
απο το master του Numark,γεμιζουν τα ηχεια απο το 3-4!
και δεν γκαζωνω γιατι θελω να τα στρωσω.

το φιξαρα και περασα και το τελευταιο firmware.
τωρα μαλιστα.παιζει σωστα...
το μονο που μας μενει ειναι ο θορυβος.

Εχω την εντυπωση οτι τον θορυβο τον παντρευεσαι σε ολα τα ενεργα μεχρι να ανεβεις μεγαλη κατηγορια τιμης, αλλα χωρις να μαι σιγουρος, μπορει να μην φταει το πισι, αν εχεις σιντι και ξεχωριστο προ (π.χ μπορεις αν εχει ο ΑV ενισχυτη σου προ εξοδους) συνδεσε με αυτα, νομιζω παλι θα κανει, χωρις να βαζω το χερι στην φωτια.

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
παμε συνεχεια δοκιμων.

τον ιδιο θορυβο και το usb απο τον numark fx platinum.
οποτε ο θορυβος ειναι ξεκαθαρα απο τις usb του pc.
Βρέθηκε λοιπόν ο υπαίτιος!
Ερώτημα: Ο βόμβος εμφανίστηκε τώρα που έβαλες τα Presonus XT, ή υπήρχε και πριν;

Το πρόβλημα είναι γνωστό, αλλά δυσεπίλυτο. (Ground Loop).

Δοκίμασε τα παρακάτω.
Τα ηχεία και το Sub να μην τροφοδοτούνται από το ίδιο πολύπριζο με τον υπολογιστή.​
Αν γίνεται και από διαφορετικές πρίζες στον τοίχο.​
Αν έχεις Laptop δοκίμασε το αντί του PC.​
Αν έχεις διαθέσιμο USB Hub με δικό του τροφοδοτικό παρέμβαλε το συνδέοντας πάνω του Zen Air και DJ Controller, αντί να τα έχεις συνδεμένα απ' ευθείας πάνω στο PC.​
Αν δεν λειτουργήσει τίποτε από όλα αυτά, υπάρχει πιο δραστική λύση.​

Δυστυχώς κοστίζει.
idefender-plus-a-a-textured-bg-1024x683.jpg

και το πιο τρελο..
η ενταση που δινει ο numark δεν εχει καμια απολυτως σχεση με αυτην που δινει το ifi dac.
ενδεικτικα-για να ακουσω σχετικα δυνατα με το ifi,το ποντεσιομετρο φτανει στο 6-7.
απο το master του Numark,γεμιζουν τα ηχεια απο το 3-4!
και δεν γκαζωνω γιατι θελω να τα στρωσω.
Το σωστό είναι να έχεις και στα δύο την ένταση στο τέρμα και να την ελέγχεις μόνο από το monitor controller.

Για την απομόνωση της USB.
Παρέχει γαλβανική απομόνωση αλλά δυστυχώς κοστίζει παραπάνω...

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να "σπάσει" ο βρόχος γείωσης.

Last edited:
Βρέθηκε λοιπόν ο υπαίτιος!
Ερώτημα: Ο βόμβος εμφανίστηκε τώρα που έβαλες τα Presonus XT, ή υπήρχε και πριν;

Το πρόβλημα είναι γνωστό, αλλά δυσεπίλυτο. (Ground Loop).

Δοκίμασε τα παρακάτω.
Τα ηχεία και το Sub να μην τροφοδοτούνται από το ίδιο πολύπριζο με τον υπολογιστή.​
Αν γίνεται και από διαφορετικές πρίζες στον τοίχο.​
Αν έχεις Laptop δοκίμασε το αντί του PC.​
Αν έχεις διαθέσιμο USB Hub με δικό του τροφοδοτικό παρέμβαλε το συνδέοντας πάνω του Zen Air και DJ Controller, αντί να τα έχεις συνδεμένα απ' ευθείας πάνω στο PC.​
Αν δεν λειτουργήσει τίποτε από όλα αυτά, υπάρχει πιο δραστική λύση.​

Δυστυχώς κοστίζει.
idefender-plus-a-a-textured-bg-1024x683.jpg

Το σωστό είναι να έχεις και στα δύο την ένταση στο τέρμα και να την ελέγχεις μόνο από το monitor controller.
ειναι στα ιδια επιπεδα με πριν.
απλος τωρα που το παρακoλουθω,πεταει και καποια τσιτσιρισματα οταν πχ σκρολαρω σε κατι συγκεκριμενο στον browser.
κανει τα ιδια ακριβως παρασιτα,και απο την air και απο τον dj controller.
το ξεχωριστο πολυπριζο το σκεφτηκα και θα το κανω.
αυτο το μαντζαφλαρι,της ifi θα κανει δουλεια?
το εχεις καποιος που μπορει να μου το δωσει για δοκιμη?

αυτο με την καρτα ηχου της ifi γινεται απο την αρχη που την κοτσαρα.
καπου χανεται ο οδηγος και γινονται μπερδεματα.
πριν που την εδειχνε κιτρινη στο device manager,κατεβασα τον οδηγο της και ηρθε στα ισα της.
δεν εχω καμια αγνωστη ή κιτρινη συσκευη.
ελα ομως που συνεχιζει-οπως και πριν που ηταν κιτρινη-η ενταση της απο τα windows να μην δουλευει....
ενω εχω κανονικα την ενταση αριστερα-δεξια,οτι και να κανω μενει σταθερη η ενταση.
μαλιστα πολλες φορες παει και καθεται απο μονο του στην μεση της μπαρας,χωρις βεβαια να επηρεαζει πουθενα αφου ουσιαστικα δεν δουλευει.!
ο controller συνεχιζει και παιζει σαφως πιο δυνατα απο την ifi.
μαλλον θα πρεπει να στηθουν τα win απο την αρχη γιατι εχω διαφορα ευτραπελα.

Δεν φταίει η εγκατάσταση των windows.
Αν θέλεις να λύσεις τα προβλήματα που αναφέρεις να σκεφτείς ΠΟΛΥ σοβαρά τη συσκευή της topping ή οποιαδήποτε συσκευή με την ίδια αρχή λειτουργίας.

Οι προτεινόμενες (ifi, usb hub κτλ) δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο.

Δεν φταίει η εγκατάσταση των windows.
Αν θέλεις να λύσεις τα προβλήματα που αναφέρεις να σκεφτείς ΠΟΛΥ σοβαρά τη συσκευή της topping ή οποιαδήποτε συσκευή με την ίδια αρχή λειτουργίας.

Οι προτεινόμενες (ifi, usb hub κτλ) δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο.
δεν λεω για τον θορυβο.
για τον οδηγο της ifi λεω που δεν παιζει σωστα.
γενικα με τα win τελευταια εχω διαφορα.

ευχαριστω πολυ για την προσφορα σου.
δεν βλεπω να παιζει καπου για αγορα η topping