Προσθήκη subwoofer σε DAC/Preamp με ενεργά

:ROFLMAO:Μονος σου ξυνεσαι στην γκλιτσα του τσοπανη , μια δεν ηθελες το κοντρολερ και αλλα ηχεια, μετα εβαλες κοντρολερ, εβαλες και ηχεια ,στο τελος θα το κανεις imersive.
Η Adam ειναι τεραστια εταιρια στα ενεργα στο βεληνεκες Neumann, Genelec, κοιτα και Κali, Yamaha, Focal, Tannoy, Personus , KRK τα υπολοιπα δεν θα τα βλεπα.
Εγω θα πηγαινα ειτε στην προταση Sοnus τα XT η θα μαζευα για 7αρια-8αρια, για να μην κανω συνεχεια νεες αγορες.
ε καλα-εδω μεσα ξυνεσαι θες δεν θες..:D
η βαση εξ`αρχης ηταν να ο controller και τα σετακια που παιζω.
του προσθεσαμε το subακι,αντε και το monitor controller και εγινε ενα ωραιο πακετακι.
στην πορεια ανοιξε η ορεξη και θελω λιγο παραπανω γκαζακι.
και σε συνδυασμο με την "αναγκαστικη" αγορα μονιτορ για τον γιο μου,ειπα μηπως παρω κατι καλυτερο.
δηλαδη ακομα και το 250 που ανεφερα,ειναι ηδη πολυ ψηλα στο γενικο μπατζετ που εχει ξεφυγει.
οποτε αφου θα αγοραστει ετσι κι αλλιως ακομα ενα ζευγαρι,ψαχνω να παρω εστω και καποιο λιγο καλυτερο απο το presonus 3.5.

Σε βλέπω να παίρνεις και νέο ζευγάρι ηχείων και να κρατάς και τα παλιά. Τρία ζεύη ηχείων σε ένα χώρο μια χαρά παρτάκι θα γίνεται.

Θα χρειαστείς και έναν εξακάναλο μίκτη... τώρα που γυρίζει. :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: Sonus Naturalis
Παρε τα ΧΤ αφου εκανες που εκανες υπερβασεις κανε και μια τελευταια ενα πενηνταρι.
H κανε υπομονη μαζευε και παρε ακομα μεγαλυτερα γουφερ π.χ ADAM TV7
Όχι! :geek:
Τα 5αρια Presonus (Eris E-5 XT), Mackie και KRK είναι το ανώτερο που μπορεί να φτάσει με το υπάρχον set-up.
Αν ανέβει πιο πάνω, θα χρειαστεί να αλλάξει και Subwoofer! Διότι το Subwoofer τότε θα είναι ανεπαρκές, όταν τα κυρίως ηχεία θα κατεβαίνουν το ίδιο χαμηλά με το Sub ή ακόμα πιο κάτω.

Εξάλλου από ένα σημείο ποιότητας και πάνω θα αρχίσουν να φαίνονται οι αδυναμίες και τα ελαττώματα του υπόλοιπου συστήματος, του DAC και του DJ Controller και αυτό δεν το θέλουμε.

Ο σκοπός είναι να βοηθήσουμε να πάρει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα από τον υπάρχοντα εξοπλισμό του χωρίς να κάνει περιττές ή άχρηστες σπατάλες. Να προβαίνει δηλαδή σε ορθολογικές αγορές.

Δεν έγραψα τυχαία πιο πάνω ότι τα τρία 5αρια των Presonus, Mackie και KRK είναι ότι καλύτερο μπορεί να πετύχει με λογικό κόστος και ότι ανάμεσα σ' αυτά παίζεται το παιγνίδι.

• Like
Reactions: FINIX
Στο Mackie CR5-X, τα dB που βρήκες; Η εταιρεία δεν αναφέρει. Στο MR524 βρίσκονται στο Review.
στο σκρουτζ κατω στα χαρακτηριστικα του

Τεχνικά Χαρακτηριστικά​

Ισχύς (Rms)80 W

Απόκριση Συχνότητας50 - 20000 HzMax

SPL 105 dB
Με τα Mackie CR5-X θα έχεις [105+105+113 dB]=114,2 dB.

Με τα Mackie MR524 θα έχεις [108+108+113 dB]=115,1 dB.

αυτο μας ελειπε τωρα να αχρηστεψουμε το sub...!:rolleyes:
το θεμα ειναι να εκμεταλευω την υπαρξη του sub...

λοιπον...

συνεχιζω να πιστευω οτι τελικα θα καταληξω στο Krk αφου απ`οσο διαβαζω,δινει και εναν ¨"χρωματισμο¨" που σε ενα dj set το χρειαζομαστε.
δηλαδη ουσιαστικα δεν ψαχνουμε φλατ ηχειο,αλλα κατι πιο...κλαμπατο οσο αυτο ειναι βεβαια εφικτο στην κατηγορια των studio monitors.
η αποκριση βεβαια του krk ειναι σχετικα πολυ κοντα στο sub(45 - 35000 Hz)και δεν ξερω κατα ποσο θα του φανει χρησιμο το sub8 της presonus.
επισης απ`οσο διαβαζω και το mackie εχει μια χρωματιλα,με αποκριση 50 - 20000 Hz.
λογικα σε καποιο απο τα 2 θα παιξω,

Δικηγορος του διαβολου mode on
Αν επαιρνες βεβαια δυο ΑDAM TV8 στα ιδια λεφτα με αυτα που θα δωσεις σε γουφερ ηχεια πιθανοτατα θα παιζαν καλυτερα, καλυτερη ομοιογενεια, καλυτερες ψιλες με το ribon και δυο 8αρια αντι για ενα,
μηπως να σκεφτεις να πουλησεις το γουφερ?
Δικηγορος του διαβολου mode off

οχι ρε συ-δεν μπαινω σε αυτην την διαδικασια.
ενα καλο ζευγαρακι που θα παιζει μαζι με το sub και τελος.
ηδη ασχοληθηκα πολυ παραπανω και εδωσα πολλα παραπανω απ`οσα υπολογιζα.
κ@βλ@ντα ειναι-μην τρελαθουμε.;)

• Like
Reactions: FINIX
Όχι! :geek:
Τα 5αρια Presonus (Eris E-5 XT), Mackie και KRK είναι το ανώτερο που μπορεί να φτάσει με το υπάρχον set-up.
Αν ανέβει πιο πάνω, θα χρειαστεί να αλλάξει και Subwoofer! Διότι το Subwoofer τότε θα είναι ανεπαρκές, όταν τα κυρίως ηχεία θα κατεβαίνουν το ίδιο χαμηλά με το Sub ή ακόμα πιο κάτω.

Εξάλλου από ένα σημείο ποιότητας και πάνω θα αρχίσουν να φαίνονται οι αδυναμίες και τα ελαττώματα του υπόλοιπου συστήματος, του DAC και του DJ Controller και αυτό δεν το θέλουμε.

Ο σκοπός είναι να βοηθήσουμε να πάρει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα από τον υπάρχοντα εξοπλισμό του χωρίς να κάνει περιττές ή άχρηστες σπατάλες. Να προβαίνει δηλαδή σε ορθολογικές αγορές.

Δεν έγραψα τυχαία πιο πάνω ότι τα τρία 5αρια των Presonus, Mackie και KRK είναι ότι καλύτερο μπορεί να πετύχει με λογικό κόστος και ότι ανάμεσα σ' αυτά παίζεται το παιγνίδι.
οποτε με KRK Rokit 5 G3 που σκεφτομαι να παω,ειμαι οκ,ή το sub θα παιζει τον ρολο του κομπαρσου?

εχω φαει σκαλωμα με το M-Audio BX5 D3 το οποιο δεν εχει ομως rca.
δεν υπαρχει καποια λυση για να δουλεψει σωστα με το σεταπ μου?
δηλαδη εαν φευγει καλωδιο απο την μια rca και καταληγει στο καρφι του m-audio,θα εχω προβλημα?
πως γινεται π.χ να συνεργαζονται το monitor controller με ολα τα υπολοιπα που ειναι rca?
επιμενω γιατι νομιζω οτι ειναι παρα πολυ καλη περιπτωση σε πολυ καλη τιμη.

Στο site της η M-Audio λέει ότι για το χοντρό καρφί πως μπορεί να είναι και TRS και TS πάντως.

• XLR balanced and 1/4” balanced/unbalanced inputs for connecting audio interfaces, mixers, synthesizers DJ gear, and more

που σημαινει οτι εαν ειναι και ts παιζει κανονικα απο rca στο ts?

στα spec αναφερει

INPUT CONNECTORS1x XLR balanced input connector 1x TRS balanced/unbalanced input connector

εχω φαει σκαλωμα με το M-Audio BX5 D3 το οποιο δεν εχει ομως rca.
δεν υπαρχει καποια λυση για να δουλεψει σωστα με το σεταπ μου?
δηλαδη εαν φευγει καλωδιο απο την μια rca και καταληγει στο καρφι του m-audio,θα εχω προβλημα?
πως γινεται π.χ να συνεργαζονται το monitor controller με ολα τα υπολοιπα που ειναι rca?
επιμενω γιατι νομιζω οτι ειναι παρα πολυ καλη περιπτωση σε πολυ καλη τιμη.

Στο site της η M-Audio λέει ότι για το χοντρό καρφί πως μπορεί να είναι και TRS και TS πάντως.

• XLR balanced and 1/4” balanced/unbalanced inputs for connecting audio interfaces, mixers, synthesizers DJ gear, and more
που σημαινει οτι εαν ειναι και ts παιζει κανονικα απο rca στο ts?

στα spec αναφερει

INPUT CONNECTORS1x XLR balanced input connector 1x TRS balanced/unbalanced input connector
Πράγματι έτσι γράφει.

Το λέει και στη λεζάντα με τις επεξηγήσεις της M-Audio.
Αλλά ΔΕΝ το γράφει πάνω στην πλάτη του ηχείου.
Γράφει TRS. ΟΧΙ TS.

Γράφει όμως"INPUT IMP; 20K OHMS/BAL 10K OHMS/UNBAL​
BX5_Anatomoy1.jpg

Μπέρδεμα!
Τι κάνουμε;
Απλούστατα! Δοκιμάζουμε.
Στη χειρότερη περίπτωση θα παίξει πιο σιγά. Ή θα βγάλει κάποιο θόρυβο. Ζημιά δεν πρόκειται να γίνει.

Πως το κάνουμε;
Το monitor controller μας είναι αυτό:

Mackie Big Knob Passive

8775_big_knob_3_1.jpg

9308_bigknobpass_1.jpg

Οι δύο Source Inputs είναι κατειλημμένες. Μία για τη Zen Air και μία για τον DJ Controller.

Από τις δύο MON OUTPUTS η μία είναι κατειλημμένη. Πηγαίνει προς το Sub.

Από τη δεύτερη ελεύθερη έξοδο συνδέουμε απ' ευθείας τα M-Audio με ένα ζευγάρι καλωδίων καρφί TS στην είσοδο TRS των ηχείων. Με καλωδια όπως τα παρακάτω. Για να μη γίνει λάθος, τα ζητάμε ως καλώδια μουσικών οργάνων.

Και... Αυτό ήταν!
Αν πετύχει, πέτυχε! 🧐

20230324090943_ugreen_av128_cable_6_3mm_male_6_3mm_male_5m_gri_10640.jpeg

κατσε να δω το απογευμα την συνδεσμολογια για να συντονιστουμε.

το krk εχω καψουρευτει,αλλα διαβασα οτι πεφτει για υπνο μετα απο μιση ωρα και δεν ξερω κατα ποσο θα βολεψει αυτο.

• Like
τι εχουμε μεχρι τωρα.

M-Audio BX5 D3 με μια μικρη αμφισβητηση περι συνδεσης.λογικα δεν θα εχω προβλημα.μοιαζει δυνατο και προφανως κανει για αυτο που το θελω.

KRK Rokit 5 G3 το καψουρευτικα.μ`αρεσει και το ντιζαιν του αλλα διαβαζω και πολυ καλα σχολια.εχθες ομως διαβασα σε ενα review οτι πεφτει για υπνο μετα απο μιση ωρα.
δεν ξερω κατα ποσο θα δημιουργησει προβλημα.

Mackie CR5-X και αυτο μοιαζει δυνατη περιπτωση και σχετικα οικονομικη.γενικα καλες κριτικες-δεν με γεμιζει πολυ το brand.

Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις δύο TS ανταπτορες και να τους συνδέσεις σε οποιοδήποτε καλώδιο RCA.

• Like
εχω καλωδιο 2 καρφια σε 2 rca.

θα παω να τα δω απο κοντα την Πεμπτη και να ρωτησω σχετικα.
εσεις Λεω δεν εχετε καθολου monitor(?)

εχω καλωδιο 2 καρφια σε 2 rca.

θα παω να τα δω απο κοντα την Πεμπτη και να ρωτησω σχετικα.
εσεις Λεω δεν εχετε καθολου monitor(?)

Monitor όχι, μόνο hi-fi. Από αυτοενισχυόμενα σαν αυτά που κοιτάς έχουμε σε πιο πάνω κατηγορία τιμής, ενώ από ενεργά έχουμε smart (με app κλπ).

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Έχω το MR824. Είναι αρκετά χρόνια στο χώρο του επαγγελματικού ήχου (αυτό σχετικά με το branding που αναφέρεις).
Τα Mackie MR524/624/824 έχουν γραμμικά τροφοδοτικά.
Σε σύγκριση με άλλα αντίστοιχης κατηγορίας που έχω ακούσει με παλμοτροφοδοτικά είναι πιο ήσυχα.
Αν πρόκειται να τα έχεις πάνω στο γραφείο σου πρόσεξέ το αυτό.
Για τον ίδιο λόγο είναι απόλυτα επισκευάσιμα τουλάχιστον στα ηλεκτρονικά τους.

Δεν θα επέλεγα τα CR5-X ή αντίστοιχης φιλοσοφίας ηχεία χωρίς ενεργά cross.

Στα τυφλά θα πήγαινα πάλι στα Presonus. Λογικά θα ματσάρουν καλύτερα με το ομόσταυλο sub που πήρες αλλά εφόσον είσαι στην Αθήνα
καλύτερα να κάνεις μια βόλτα από τα κατατήματα επαγγελματικού ήχου μήπως και βρεις να ακούσεις αυτά που σε ενδιαφέρουν.

Το sub από τη στιγμή που αναπαράγει τις χαμηλότερες συχνότητες έχει το επιπρόσθετο όφελος πως "ξαλαφρώνει" τα mid-bass από τις χαμηλές με ότι αυτό συνεπάγεται
οπότε μη σκέφτεσαι μόνο πως τα ηχεία κατεβαίνουν σχεδόν όσο το sub.