Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

Oi Γερμανοί και κάθε Γερμανοί είναι φυσικό κι επόμενο να ευλογάνε τα γένια τους,όπως οι Αγγλοι με τα ηχεία κοκ :firstprize:
Από κει και πέρα πρέπει να διαχωρίσουμε το εξής σημείο.
Αν ο ακροατής θέλει απλά να ακούει θόρυβο ή θέλει ένα αξιοπρεπές hifi.
Στην πρώτη περίπτωση σαφώς και είναι καλός.
Για τη δεύτερη ούτε τον άκουσα ούτε θα μπώ ποτέ στη διαδικασία να χάσω έστω και πέντε λεπτά απ τον χρόνο μου για να τον ακούσω.
Φυσικά πριν με χαρακτηρίσεις προκατελειμένο,θα σου πω ότι γενικώς φιλτράρω και επανεξετάζω όλες τις απόψεις και δε με ενδιαφέρει η γνώμη των Χ εκατομυρίων Γερμανών ή άγγλων.
Και το ερώτημά μου εδώ είναι σαφές.
Σε τι τάξη δουλεύει ο συγκεκριμένος ενισχυτής?
Σε τάξη D φαντάζομαι.:HTEHETH63:
Αυτό και μόνο χαρακτηρίζει τη θέση στην οποία ανήκει ο ενισχυτής αυτός.

Στην κονσόλα του datsun:jester:

Οι ενισχυτές τάξης D είναι για πέταμα δηλαδή.... Εντυπωσιάζομαι έτσι κατηγορηματικά που το λες,αλλά σεβαστή η άποψή σου. Απο την άλλη μεριά εγώ εμπιστεύομαι μόνο τα αυτιά μου,χωρίς να με απασχολεί διόλου το τι τάξη ακούω... Πλέον όμως,η τάξη D,ακουμπάει με πολλές προσδοκίες και το Hi End,πράγμα που ισχυροποιεί την άποψη πως ολες οι τεχνολογίες έχουν κάτι να δώσουν,αλλά και υπάρχουν καλές η πολύ καλές σχεδιάσεις.... Νομίζω δλδ,το μέλλον θα δείξει και οχι πολύ αργότερα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

Oi Γερμανοί και κάθε Γερμανοί είναι φυσικό κι επόμενο να ευλογάνε τα γένια τους,όπως οι Αγγλοι με τα ηχεία κοκ :firstprize:
Από κει και πέρα πρέπει να διαχωρίσουμε το εξής σημείο.
Αν ο ακροατής θέλει απλά να ακούει θόρυβο ή θέλει ένα αξιοπρεπές hifi.
Στην πρώτη περίπτωση σαφώς και είναι καλός.
Για τη δεύτερη ούτε τον άκουσα ούτε θα μπώ ποτέ στη διαδικασία να χάσω έστω και πέντε λεπτά απ τον χρόνο μου για να τον ακούσω.
Φυσικά πριν με χαρακτηρίσεις προκατελειμένο,θα σου πω ότι γενικώς φιλτράρω και επανεξετάζω όλες τις απόψεις και δε με ενδιαφέρει η γνώμη των Χ εκατομυρίων Γερμανών ή άγγλων.
Και το ερώτημά μου εδώ είναι σαφές.
Σε τι τάξη δουλεύει ο συγκεκριμένος ενισχυτής?
Σε τάξη D φαντάζομαι.:HTEHETH63:
Αυτό και μόνο χαρακτηρίζει τη θέση στην οποία ανήκει ο ενισχυτής αυτός.

Στην κονσόλα του datsun:jester:

σε ταξη ΑΒ παρακαλω και με καργα ρευμα τσαμπα......

Α) Για τον συγκεκριμένο ενισχυτή δε μιλάνε μόνο Γερμανοι αλλά και Έλληνες, Άγγλοι και γενικώς όπου υπάρχουν άνθρωποι με ανοιχτά μυαλά (γνωρίζεις φαντάζομαι τον παραλληλισμό με τα αλεξίπτωτα)
Β) Κρίνεις ένα ενισχυτή χωρίς να τον έχεις ακούσει και επιπλέον προτιμάς να διαθέσεις 5 (και παραπάνω) λεπτά για να τον "κράξεις" αντί να τον ακούσεις και να σχηματίσεις εμπεριστατωμένη άποψη.
Γ) Τσουβαλιάζεις και θάβεις εκατοντάδες Class D ενισχυτές χωρίς να τους έχεις ακούσει όλους. Για την ακρίβεια δε θα μου έκανε εντύπωση να μην έχεις ακούσει κανέναν από αυτούς, κρίνοντας από την ευκολία με την οποία απέρριψες τον Behringer.

Μετά πρόσεξα το nickname σου, δηλ. το όνομα της Bose που είναι κατά βάση μία lifestyle εταιρία με υπερτιμημένα προϊόντα (και άρα απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό), οπότε κατανοώ πλήρως τα A,B,Γ και προχωράω στο επόμενο thread. -bye-

Απάντηση: Re: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

ισως να μην το ξερης αλλα στη γλωσα του πληκτρολογιου οταν βαζης κατι σε εισαγωγικα ομολογη ειρωνια.

αυτος ειναι ο ενας λογος και ο αλλος λογος ειναι που εγραψες οτι σου τα βγαζω ολα μαπα.

τα μονα μαπα ειναι τα canton.

λυπαμαι που θα απογοητευσω καποιους που τους αρεσαν αλλα audio spectrum, roister, focal τα κανουν σκονη.

και το dvd σου μια χαρα ειναι και ο denon και τα μαγκνεπαν καλα ηταν.

εσυ εισαι ωρε ο ψευτης ;;;;;;;;;;;;;:flipout::flipout:
και ελεγα ποιος να ναι ποιος να ναι......:ADFADF1::ADFADF1:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

Οι ενισχυτές τάξης D είναι για πέταμα δηλαδή.... Εντυπωσιάζομαι έτσι κατηγορηματικά που το λες,αλλά σεβαστή η άποψή σου. Απο την άλλη μεριά εγώ εμπιστεύομαι μόνο τα αυτιά μου,χωρίς να με απασχολεί διόλου το τι τάξη ακούω... Πλέον όμως,η τάξη D,ακουμπάει με πολλές προσδοκίες και το Hi End,πράγμα που ισχυροποιεί την άποψη πως ολες οι τεχνολογίες έχουν κάτι να δώσουν,αλλά και υπάρχουν καλές η πολύ καλές σχεδιάσεις.... Νομίζω δλδ,το μέλλον θα δείξει και οχι πολύ αργότερα....

+1 αλλα ισως να εννουσε ταξη G

Γ) Τσουβαλιάζεις και θάβεις εκατοντάδες Class D ενισχυτές χωρίς να τους έχεις ακούσει όλους. Για την ακρίβεια δε θα μου έκανε εντύπωση να μην έχεις ακούσει κανέναν από αυτούς, κρίνοντας από την ευκολία με την οποία απέρριψες τον Behringer.

Έλα ντε, τι κακό έχει η τάξη D δηλαδή;

Re: Απάντηση: Re: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

προφανως εισαι καινουργιος στο φορουμ και δεν εχεις διαβαση τα οσα εχουν γραφτη για τον συγκεκριμενο ενισχυτη τα 4 τελευταια χρονια.

κανε ενα search και ορεξη να εχεις να διαβαζης.

αν παλη βγαζης συμπερασμα εξ αποστασεως κανενα προβλημα.

παντως ο ενισχυτης δουλευη σε ταξη ΑΒ.

Δεν είμαι καινούριος απλά ποιό πολύ παρακολουθώ.

Στο δια ταύτα:

OUTPUT CIRCUIT TYPE:Class AB Complementary linear output :smile:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

Σαφώς και τα αυτια του καθενός είναι σοβαρό κριτήριο.
Απ την άλλη,άσε πολύ παραμυθιαστήκαμε απ τη βιομηχανία του μάρκετινγκ,ας προωθήσει και τους άνω ενισχυτές.
Ευτυχώς (για μένα τουλάχιστον) που υπάρχουν όμως κατασκευαστές που σέβονται ακόμα την έννοια του hifi και δεν δίνουν άλογα με το κιλό.
Τίποτα δεν είναι τσάμπα,όλα έχουν το τίμημά τους.

Μετά πρόσεξα το nickname σου, δηλ. το όνομα της Bose που είναι κατά βάση μία lifestyle εταιρία με υπερτιμημένα προϊόντα (και άρα απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό), οπότε κατανοώ πλήρως τα A,B,Γ και προχωράω στο επόμενο thread. -bye-

Δεν ρώτησα τη γνώμη κανενός για τα 301 που έχω.
Που υστερούν και που υπερτερούν το γνωρίζω πολύ καλά.

Εγώ δεν έχω άποψη για το θέμα αλλά ορισμένοι, όχι όλοι, μόλις κάποιος έχει αντίθετη άποψη από εσάς τον πυροβολείτε ή τον υποτιμάτε.
Καλό είναι αυτό?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

Σαφώς και τα αυτια του καθενός είναι σοβαρό κριτήριο.
Απ την άλλη,άσε πολύ παραμυθιαστήκαμε απ τη βιομηχανία του μάρκετινγκ,ας προωθήσει και τους άνω ενισχυτές.
Ευτυχώς (για μένα τουλάχιστον) που υπάρχουν όμως κατασκευαστές που σέβονται ακόμα την έννοια του hifi και δεν δίνουν άλογα με το κιλό.
Τίποτα δεν είναι τσάμπα,όλα έχουν το τίμημά τους.

Τα αυτιά του καθενός,νομίζω πως είναι το μόνο κριτήριο,οχι απλά σοβαρό και σε αυτο επάνω,η βιομηχανία του μάρκετινγκ,δεν νομίζω πως μπορεί να κάνει και πολλά....Το μόνο που μπορεί να κάνει,είναι να ακροαστεί τις δικές μας απαιτήσεις και να προσαρμόσει ανάλογα την καλύτερη σχέση τιμής αποδοσης,που όμως,δεν έχει να κάνει με το θέμα μας αν δεν κάνω λάθος....Τα άλογα με το κιλο που λες,δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει να είναι κάτι αρνητικό,όταν συνοδεύονται με τα ανάλογα χαρακτηριστικά ποιότητας... Γνώμες πάντως είναι αυτές και θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου,αν μου έλεγες πως άκουσες τον τάδε ενισχυτη και δεν σου άρεσε,η σε συνδιασμό με τα τάδε ηχεία και πηγή... Τώρα έτσι όπως το λές,κάπου μου φαίνονται γενικά και αόριστα αυτά και ειδικά όταν απορίπτεις κάτι,χωρίς να το έχεις βιώσει,όπως και το αντίθετο βέβαια... Πάντως,γνώμες είναι αυτές και φυσικά είναι σεβαστές....

Εγώ δεν έχω άποψη για το θέμα αλλά ορισμένοι, όχι όλοι, μόλις κάποιος έχει αντίθετη άποψη από εσάς τον πυροβολείτε ή τον υποτιμάτε.
Καλό είναι αυτό?

Γίνε λίγο πιο σαφής...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

Τα αυτιά του καθενός,νομίζω πως είναι το μόνο κριτήριο,οχι απλά σοβαρό και σε αυτο επάνω,η βιομηχανία του μάρκετινγκ,δεν νομίζω πως μπορεί να κάνει και πολλά....Το μόνο που μπορεί να κάνει,είναι να ακροαστεί τις δικές μας απαιτήσεις και να προσαρμόσει ανάλογα την καλύτερη σχέση τιμής αποδοσης,που όμως,δεν έχει να κάνει με το θέμα μας αν δεν κάνω λάθος....Τα άλογα με το κιλο που λες,δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει να είναι κάτι αρνητικό,όταν συνοδεύονται με τα ανάλογα χαρακτηριστικά ποιότητας... Γνώμες πάντως είναι αυτές και θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου,αν μου έλεγες πως άκουσες τον τάδε ενισχυτη και δεν σου άρεσε,η σε συνδιασμό με τα τάδε ηχεία και πηγή... Τώρα έτσι όπως το λές,κάπου μου φαίνονται γενικά και αόριστα αυτά και ειδικά όταν απορίπτεις κάτι,χωρίς να το έχεις βιώσει,όπως και το αντίθετο βέβαια... Πάντως,γνώμες είναι αυτές και φυσικά είναι σεβαστές....

Θα προτιμούσα απαντήσεις αυτού του στυλ (βλέπε quote).

Re: Απάντηση: Προσθήκη τελικού? Ναι ή όχι?

Καλό είναι αυτό?

δεν νομιζω οτι ο φιλος bose εξεφρασε αντιθετη αποψη απο τους υπολοιπους.

εγραψε οτι δεν εχει καν αποψη ουτε για τον behringer ουτε για τους class d

και οτι ουτε 5 λεπτα δεν διαθετη για αυτους.

παρολο που αυτο δειχνη προκαταληψη κανεις δεν τον πυροβολολησε αλλα

αντιθετα ολοι του προτειναν να ακουση.

δεν νομιζω οτι ο φιλος bose εξεφρασε αντιθετη αποψη απο τους υπολοιπους.

εγραψε οτι δεν εχει καν αποψη ουτε για τον behringer ουτε για τους class d

και οτι ουτε 5 λεπτα δεν διαθετη για αυτους.

παρολο που αυτο δειχνη προκαταληψη κανεις δεν τον πυροβολολησε αλλα

αντιθετα ολοι του προτειναν να ακουση.

Koντολογίς,σε ηχητική ποιότητα οι D με του Α είναι και το ίδιο.
Αρα ο κόσμος είναι χαζός που πληρώνει παραπάνω λεφτά και δεν αγοράζει σωρηδόν τσάμπα βατ.
Αποψή σας ,εντελώς σεβαστή.
Απλά ποιός ο λόγος να βγάζει η electrompaniet ενισχυτή με 100watt@8Ωμ στο κανάλι και κόστος περί τα 3000 ευρώ?
Αφού υπάρχει ο Μπέρι με 400 ευρω.

Δυό κουβέντες εντελώς γενικά και χωρίς να το κουράζω πλέον άλλο.
Πέρα απ το χόμπυ μας και τις ακροάσεις καλό είναι να μελετάμε και τό θεωρητικό επίπεδο αν θέλουμε να έχουμε μια ποιό σφαιρική άποψη.
Το ότι η τάξη Α είναι η ποιό μουσική κατασκευή και εν τέλη η ποιό σοβαρή αυτό είναι δεδομένο σε όλους ανεξαρτήτου οικονομικής δυνατότητας ή φιλοσοφίας γενικότερα.
Συνήθως στα μεσαία βαλάντια επικρατεί η τάξη ΑΒ που κι αυτή όμως σε σοβαρές υλοποιήσεις στοιχίζει.
Μπορεί να έχει 500 ευρώ ας πούμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βγάλει 700 βατ στο κανάλι.
Το αν είμαι προκατελημένος μου αρκουν τα απλά μαθηματικά και η φυσική για να απορίψω ηχητικά τουλάχιστον το τέρας της φθήνιας.

ΕΔΩ νομίζω θα βρεί κανείς ικανοποιητικές πληροφορίες περί του θέματος.
Και όρεξη να έχει κανείς να διαβάζει περί της ουσίας κι όχι τι λέει ο καθένας στο νετ.
Οπως δεν μπορεις να βγάλεις 500 άλογα από 1000 κυβικά (κι αν τα βγάλεις η ροπή θα είναι σχεδόν μηδενική και το ρελαντί στις 6000rpm/min) έτσι δεν μπορείς να βγάλεις 700 βατ από ένα ενισχυτή που ζυγίζει μαζί με το τροφοδοτικό 15 κιλά.
Κι αν τα βγάλεις μόνο μουσική δεν θα ακούς.
Το λινκ στο παρέθεσα για να καταλάβεις οτι ο ενισχυτής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τάξη ΑΒ.
Για να βγάλεις τόσα βάτ σε τάξη ΑΒ έπρεπε το τροφοδοτικό να είναι ίσα με μια σόμπα.
Αν δεν το καταλάβαινεις δε φταίω εγώ.
Το μάρκετινγκ αποδεικνύει κι εδώ ότι είναι πολύ ισχυρό.

Και να τελειώσω.
Στο φίλο που άνοιξε το πόστ ο οποίος δοκίμασε τον Μπέρι,είπε πολύ απλά ότι δεν άκουσε διαφορά.Εσείς γιατί εκπλήσεστε?
Εκτός κι αν τον θεωρείτε βαλτό.
Απ την άλλη όπως πολύ σωστα επεσημάνατε κι εσείς το αυτί είναι ο απόλυτος κριτής.
Επειδή λοιπόν είμαστε χομπίστες γιατί δε δεχόμαστε και την αντίθετη άποψη?
Και στο κάτω κάτω τι το παράλογο είπα στον άνθρωπο?
Του είπα (κι επιμένω σ'αυτό αντί να ψάχνει για φακιρικά στον Μπέρι) να βρεί και να δοκιμάσει τα ηχεία του με έναν τελικό της NAD, ADCOM,MUSICAL FIDELITY (ότι βρει φυσικά καθως είναι πρακτικά δύσκολο να βρεί καμιά δεκαριά ενισχυτές) κι αν δεν δει διαφορά ή βρει καλύτερο τον Μπέρι ας επιλέξει ανάλογα.

Εγώ ρωτώ το εξής.
Γιατί δεν του προτείνετε του ανθρώπου κι αυτή τη λύση?
Η μήπως φοβάστε τη σύγκριση?

Το λινκ στο παρέθεσα για να καταλάβεις οτι ο ενισχυτής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τάξη ΑΒ.
Για να βγάλεις τόσα βάτ σε τάξη ΑΒ έπρεπε το τροφοδοτικό να είναι ίσα με μια σόμπα.
Αν δεν το καταλάβαινεις δε φταίω εγώ.
Το μάρκετινγκ αποδεικνύει κι εδώ ότι είναι πολύ ισχυρό.

Αυτό δεν σημαίνει οτι λειτουργεί και σε τάξη D όμως. Το συνηθέστερο στις ισχείς των AV ενισχυτων είναι να μετρούν την ισχύ σε 1 κανάλι και να την πολλαπλασιάζουν επι 5, για τους 5.1, επι 6 για τους 6.1 κλπ. Αν δεις tests ΑV ενισχυτών με μετρήσεις ισχύος ενω παίζουν όλα τα κανάλια ταυτόχρονα, η μέγιστη ισχύς ειναι πολύ μικρότερη από την αναγραφόμενη.

Οσο για τους ενισχυτές τάξης D, όπως κι εσύ είπες, καλά ειναι να διαβάζει κανείς τη θεωρία πρώτα. Η Flying Mole είναι ένα καλό παράδειγμα για το πού μπορεί να φτάσει η τεχνολογία της τάξης D.

Εχω την εντύπωση όμως ότι εδώ μιλάμε για δικάναλο κι όχι για AV.
Στα πολυκάλα σαφώς και είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα(μιλάω πάντα για hifi ήχο καθώς το πολυκάναλο για μένα τουλάχιστον είναι μια απάτη).

Παιδιά έχω την εντύπωση οτι είδατε οτι ο bose έχει λίγα μηνύματα και είναι καινούριος εδώ μέσα και του την πέσατε αλλά μάλλον σας έχει στριμώξει γιατί φαίνεται οτι ξέρει αρκετά πράγματα.
Βέβαια να πω ξανά οτι είναι η εντύπωσή μου και μόνο να μην παρεξηγηθώ (γιατί σας έχει φοβηθεί το μάτι μου).