Προστιμο για παρκαρισμα

.
Σημερα το πρωι παρκαρησα για 20 λεπτα το αυτο στο πεζοδρομιο και σε λεοφωριοδρομο στη μεσογειων
ημουν παρανομος αλλα δεν ενοχλουσα κανενα ...
εφαγα μια κληση πολυ σωστα 80 ευρω

Nα ρωτησω κατι, οταν λεμε και στον λεωφορειοδρομο και στο πεζοδρομιο εννοουμε μισο στο μισο στο αλλο ?

Γιατι αν ηταν το αυτοκινητο και στον λεωφορειοδρομο τοτε ενοχλουσε δεν ηταν απλα παρανομα παρκαρισμενο.

Μπορει εμεις οι ιδιοι να μην σεβομαστε σαν λαος τους λεωφορειοδρομους αλλα ειναι ενα εργαλειο που θα μπορουσε να δουλεψει αν ολοι ανταποκρινομασταν .

Να κάνω μια εριστική πρόταση

Βγάλε φωτογραφίες στην Μεσογείων στο ΑΒ στο Νομισματοκοπείο τα ταξί που είναι μόνιμα εκεί
Ενοχλούν πεζούς και λεωφορεία και κλείνουν τον λεωφορειόδρομο - μονιμα
Και ρώτα τους – γιατί η επιλεκτική τιμωρία ?

Το ίδιο πιο πάνω προς Αγία Παρασκευή μπροστά από την αλυσίδα καφέ Μικέλ

Πήγαινε λοιπών με αυτές τις φωτογραφίες και ζήτα
Ισονομία

Σιγα μη του τη δωσουν ....

.......................

Παντως εγω απο την μερια μου βλεππω αυτο το μετρο δηλαδη να σου παιρνουν τις πινακιδες καταχρηστικο. Να πληρωσεις ναι. να πληρωσεις εικασαπλασια αμα εκανες παρκαρισμα που κλεινει εισοδο (δηλ. να σου σηκωσουν το αυτοκινητο) ΝΑΙ.

Αλλα μολις πληρωσεις να παιρνεις το αυτοκινητο σου.

Μονο για επικινδυνη οδηγηση δεχομαι να παιρνουν το δικαιωμα οδηγησης ( γιατι περι υτου προκειται οταν σου παιρνουν τις πινακιδες και ενω πληρωνεις προστιμο)

Βεβαια καθε βασιλειο εχει τα χουγια του.

Ασε που πως θα κυκλοφορισεις το αυτοκινητο απο εκει που ειναι χωρις πινακιδες εστω και για 100 μετρα ; Να στο παρει ο γερανος (αμα ειναι παρκαρισμα που δημιουργει προβλημα) και να το παρεις μολις πληρωσεις. Πραγματικα μου φαινεται μεγαλη βλακεια και ωθει προς την παρανομια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγω θα εβγαζα δευτερες πινακιδες, και θα τις εβαζα για να κυκλοφορω εχρι να ξαναπαρω αυτες που ο καθε σεφ τροχαιας αποφασιζει αν και ποτε θα στις δωσει.

Επισης το οτι δεν υπαρχει παρκινγκ ειναι επιλογη μας. Δημοκρατια εχουμε, δημαρχους εκλεγουμε, να ζητουσαν παρκινγκ πριν να δωσουν αδειες. Και τουλαχιστον σε αλλες χωρες λογω της μη υπαρξης παρκινγκ προτιμουν αλλες μεθοδους μετακινησης, δε καταπατανε τους νομους και τα φορτωνουν στο κρατος, αλλωστε οι πολιτες ειναι το κρατος.

Το μέτρο των πινακίδων, άδικο ή μη είναι ο μόνος τρόπος να συμμορφωθούν οι διάφοροι υπεράνω. Έχω γνωρίσει άνθρωπο εδώ που πληρώνει 10-15 κλήσεις παρκαρισμα το μήνα επειδή έχει λεφτά και δεν τον νοιάζει, και κοστολογεί το παραπάνω περπάτημα ως το πάρκινγκ χειρότερο από τα 4-5 κατοστάρικα που πληρώνει σε κλήσεις κάθε μήνα.

Μην ξεχνάμε ότι δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο ένα πρόστιμο των 100 ευρώ σε μένα και σε έναν εφοπλιστή. Η στέρηση αυτοκινήτου όμως (μέσω διπλώματος ή πινακίδων) αρχίζει να κινείται περισσότερο προς την ισονομία.

Το μέτρο των πινακίδων, άδικο ή μη είναι ο μόνος τρόπος να συμμορφωθούν οι διάφοροι υπεράνω. Έχω γνωρίσει άνθρωπο εδώ που πληρώνει 10-15 κλήσεις παρκαρισμα το μήνα επειδή έχει λεφτά και δεν τον νοιάζει, και κοστολογεί το παραπάνω περπάτημα ως το πάρκινγκ χειρότερο από τα 4-5 κατοστάρικα που πληρώνει σε κλήσεις κάθε μήνα.

Μην ξεχνάμε ότι δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο ένα πρόστιμο των 100 ευρώ σε μένα και σε έναν εφοπλιστή. Η στέρηση αυτοκινήτου όμως (μέσω διπλώματος ή πινακίδων) αρχίζει να κινείται περισσότερο προς την ισονομία.

Άλλο πράγμα η στέρηση διπλώματος, άλλο η στέρηση πινακίδων. Ο ίδιος που έχει χρήματα και δεν τον νοιάζει να πληρώνει κλίσεις θα έχει και 3-4 αυτοκίνητα για να μη τον νοιάζει να του πάρουν τις πινακίδες στο ένα. Στην τελική αν έχει χρήματα νοικιάζει και αυτοκίνητο αν δεν έχει για να κινηθεί. Αν του πάρουν το δίπλωμα όμως είναι διαφορετικά.

Ας ειναι το προστιμα βασισμενα στο εισοδημα του παραβατη.Οπως εκοψαν οι Ελβετοι 800κ σε καποιον για υπερβολικη ταχυτητα.

Ας ειναι το προστιμα βασισμενα στο εισοδημα του παραβατη.Οπως εκοψαν οι Ελβετοι 800κ σε καποιον για υπερβολικη ταχυτητα.

Καλή λύση, αλλά σε κανονικές χώρες. Στην Ελλάδα όλοι έχουν το ίδιο εισόδημα, ένα ευρώ κάτω απ'το αφορολόγητο. :flipout:

Καλή λύση, αλλά σε κανονικές χώρες. Στην Ελλάδα όλοι έχουν το ίδιο εισόδημα, ένα ευρώ κάτω απ'το αφορολόγητο. :flipout:

E μερικα πραγματα θελουν τον χρονο τους.Μπορει καποιος τον φοροφυγα να τον θεωρει μαγγιορικο Αρσενικο,αντιστασιακο Παλικαρο, να ειναι διατεθειμενος να μετραει ενα ενα τα ψιλα στο σουπερμαρκετ για να του χρηματοδοτησει την μπουκαλα που θα ανοιξει στην γκομενα

Δεν ειχαν καποτε προπηλακησει το σδοε ?

E μερικα πραγματα θελουν τον χρονο τους.Μπορει καποιος τον φοροφυγα να τον θεωρει μαγγιορικο Αρσενικο,αντιστασιακο Παλικαρο, να ειναι διατεθειμενος να μετραει ενα ενα τα ψιλα στο σουπερμαρκετ για να του χρηματοδοτησει την μπουκαλα που θα ανοιξει στην γκομενα

Δεν ειχαν καποτε προπηλακησει το σδοε ?

Ε ναι ρε συ. Εδώ οι 3-4 εφοπλιστές κλέβουν εκατομμύρια κι εμείς θα τα βάλουμε με τους με τους 3-4 εκατοντάδες χιλιάδες μεροκαματιάρηδες που κλέβουν 10χιλιαρα;

Με ολες εκεινες τις λιστες τι εγινε ? Περασμενα ξεχασμενα, φρεσκα κουλουρια και ετσι ? :))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Λαθος , αυτο ειναι το θεμα.Η ασαφεια με οτι εχει να κανει με το δημοσιο.Γιατι στο κατω κατω, δεν διαβασα και πολλες σαφεις απαντησεις στον topic starter για το τι πρεπει να κανει...

Θιχτηκε κανεις που εκανα πλακα με την Πασοκαρα ? :))

Μπααα, οχι καμια ...θιξη. Απλα ξεχνας οτι εχει 12 χρονια που σταματησε να κυβερνα (η περιοδος του ΓΑΠ δεν υπολογιζεται ως κυβερνηση αλλα ως προετοιμασια για αυτα που ηρθαν, αν και ολη τη δουλεια την εκανε ΚΑΙ η 5ετια 04-09), οποτε για ποια ΠΑσοκαρα μιλαμε. Αλλα το παρον θεμα δεν ειναι θεμα κομματικης πολιτικης α λα Ελληνικα, μα θεμα οργανωσης του κρατους α λα Ελληνικα, υποκειται δηλ στην ευρεια αντιληψη που υπαρχει απο αιωνες περι κυβερνητικης στη χωρα.

Γι αυτο που ειπε ο Maestroς: "Καλά, καλά, πηγαίνετε, όμως όταν βλέπετε να σας παίζουν φώτα οι απέναντι, κόψτε ταχύτητα, κρίμα είναι να πληρώνετε εσείς τη νύφη"
σε μια περιπτωση, οπου δεν ηξερε κι αυτος τι να ελεγξει (ταχυτητα, προσπερασμα; ) ο αρκετα γκριζομαλλης τροχαιος με αφησε λεγοντάς μου: " Πηγαινετε κυριε, στην ηλικια μας πρεπει να προσεχουμε" - και με αποτελειωσε, καλυτερα να μου´γραφε κανα 50αρι προστιμο!!!

Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Σιγα μη του τη δωσουν ....

.......................

Παντως εγω απο την μερια μου βλεππω αυτο το μετρο δηλαδη να σου παιρνουν τις πινακιδες καταχρηστικο. Να πληρωσεις ναι. να πληρωσεις εικασαπλασια αμα εκανες παρκαρισμα που κλεινει εισοδο (δηλ. να σου σηκωσουν το αυτοκινητο) ΝΑΙ.

Αλλα μολις πληρωσεις να παιρνεις το αυτοκινητο σου.

Μονο για επικινδυνη οδηγηση δεχομαι να παιρνουν το δικαιωμα οδηγησης ( γιατι περι υτου προκειται οταν σου παιρνουν τις πινακιδες και ενω πληρωνεις προστιμο)

Βεβαια καθε βασιλειο εχει τα χουγια του.

Ασε που πως θα κυκλοφορισεις το αυτοκινητο απο εκει που ειναι χωρις πινακιδες εστω και για 100 μετρα ; Να στο παρει ο γερανος (αμα ειναι παρκαρισμα που δημιουργει προβλημα) και να το παρεις μολις πληρωσεις. Πραγματικα μου φαινεται μεγαλη βλακεια και ωθει προς την παρανομια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγω θα εβγαζα δευτερες πινακιδες, και θα τις εβαζα για να κυκλοφορω εχρι να ξαναπαρω αυτες που ο καθε σεφ τροχαιας αποφασιζει αν και ποτε θα στις δωσει.

Kαί εαν σε πιάνανε με τις πλαστές πινακίδες ,μάλλον κακουργιοδικείο θα πήγαινες

.
εγω συνεχιζω να αναρωτιεμαι
μου εδωσαν το προστιμο , γιατι δεν μου πηραν τις πινακιδες
με δυο βιδακια ητανε ..
και με το χερι εβγαιναν
και μου ζηταν να παω να τις παραδωσω μονος μου !!!

.
με δυο βιδακια ητανε ..
και με το χερι εβγαιναν

Οπως και να εχει ειναι καλυτερο, τουλαχιστον μπορεις να κανεις δουλεια σου μεχρι τοτε

.
με δυο βιδακια ητανε ..
και με το χερι εβγαιναν

Μπορεί και να σου βγάζανε μόνο τη μία ,οπότε θα ήταν χειρότερο ....

Re: Απάντηση: Re: Προστιμο για παρκαρισμα

Kαί εαν σε πιάνανε με τις πλαστές πινακίδες ,μάλλον κακουργιοδικείο θα πήγαινες

Οχι πλαστες πινακιδες...φυσικα και οχι. Τις ιδιες τις δικες σου. Πας σε ενα γκαραζιστα με την καρτα του αυτοκινητου και σου χτυπαει ενα δευετερο ζευγαρι.

Και να σε σταματησουν για ελεγχο, κοιτανε την καρτα κυκλοφοριας σου, κοιτανε τις πινακιδες αντιστοιχουν ειναι οι δικες σου, τελειωσε...

Σταμάτα Στέλιο, γιατί όπου νάναι θα σου ζητήσουν και πόθεν έσχες! :flipout:

Από όσο γνωρίζω, αν πληρώσεις το διπλάσιο πρόστιμο (ή κάτι τέτοιο) μπορείς να πάρεις τις πινακίδες επιτόπου.
Για αυτό σου της άφησαν.
Δεν ξέρουν πότε θα πας να το πληρώσεις. :p

Πας σε ενα γκαραζιστα με την καρτα του αυτοκινητου και σου χτυπαει ενα δευετερο ζευγαρι.

Και γιατί να μην παραδώσει τις καινούργιες στην τροχαία;
Άμα του πουν "περάστε σε 40 ημέρες να τις πάρετε" τους πετάει και ένα "δεν πειράζει, έχω και άλλες" και τελείωσε. :p

Ξέρεις, αυτά φαίνονται πλέον.
Θα πάει μέσα και για πλαστογράφηση!

Οχι πλαστες πινακιδες...φυσικα και οχι. Τις ιδιες τις δικες σου. Πας σε ενα γκαραζιστα με την καρτα του αυτοκινητου και σου χτυπαει ενα δευετερο ζευγαρι.

Και να σε σταματησουν για ελεγχο, κοιτανε την καρτα κυκλοφοριας σου, κοιτανε τις πινακιδες αντιστοιχουν ειναι οι δικες σου, τελειωσε...

Αν δεν έχουν σφραγίδα του υπουργείου επάνω, πάλι πλαστές είναι, ακόμα και το ίδιο νούμερο να έχουν.