Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ερώτηση προς Nikonάκηδες

Εχω εναν περισσευούμενο Nikon 18-105 από τοτε που ειχα την D90. Σκεφτομαι να ψάξω για καμμια μεταχειρισμενη Nikon ώστε να τα εχω πακετάκι για τις all around φωτογραφικές εξορμησεις μου επι Ιταλικου εδάφους

Τι θα προτεινατε απο τα παρακάτω ;

D50
D70
D80

Τις 2 πρώτες τις εχω βρει σε καλή κατάσταση με ~ 10000 κλικς προς 150 Ευρώ (έκαστη)

Εναλλακτικά θα σκεφτομουν και τις D3000/D5000 σαν νεοτερο σωμα (αρα λογικα θα μπορούν να βρεθούν με λιγοτερα κλικς σαν μεταχειρισμένες) αλλά ειναι λιγο "μικρες" για τις παλαμες μου...

Ιδεες ;

Γιωργο, στην θεση σου θα εψαχνα για την D5000... την πηρε φιλος μεταχειρισμενη, την ειδα απο κοντα και ειναι εξαιρετικη... στα συν της η σπαστη οθονη και ο αισθητηρας της D90, στα πλην της η ελλειψη οθονης στο πανω μερος του σωματος...

αν σου "πεφτει" μικρη για τα χερια σου, πηγαινε σε οσο το δυνατον πιο συγχρονο σωμα...

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Τις ειχα βρει εδώ στη Ρώμη μεταχειρισμενες, ενώ ειχα δει μια πολύ καλή D70 πριν 1 μήνα περιπου στο Σταυρινάκη, αλλά δεν ξερω εαν υπάρχει ακομα..

Θελει ψαξιμο και επιμονή...

Φτου και ημουν Ρώμη πριν 10 μέρες.... :bigcry:

Ε, δεν έστελνες κανενα μνμ να σου έδειχνα τα κατατόπια -bye-

Αλλά μην αγχώνεσαι, νομιζω οτι στην Αθηνα γενικά υπάρχουν πολύ καλύτερες ευκαιρίες.. Ασε που αν σου σκασει πατάτα εδώ, αντε να βρεις άκρη με τον Ιταλό μαγαζάτορα ....

Last edited:

Μιας και σκέφτομαι να πάρω και εγώ την πρώτη μου DSLR, τι θα προτείνατε σε κάποιον αρχάριο.
Λέω για κάποια από αυτές:

Nikon D3100
Nikon D5000

Pentax K-X
Pentax K-r

Κλίνω περισσότερο στις nikon λόγω του οικονομικού (είναι και σε άτοκες δόσεις) , αλλά αν η pentax αξίζουν περισσότερο σαν σύνολο το συζητάω.
Επειδή μένω στην επαρχία δεν έχω την δυνατότητα να πάω σε κάποιο κατάστημα να τις δω από κοντά.
Την 3100 έτυχε και την είχαν στα multirama και μπορώ να πω ότι με βόλευε λίγο που την έπιασα. To ίδιο μέγεθος έχει και η D5000;
Οι pentax είναι και αυτές στο μέγεθος της d3100 ή είναι μεγαλύτερες;

Όπως καταλαβαίνετε είμαι τελείως αρχάριος, αλλά επειδή έχω όρεξη και θέλω να ασχοληθώ ζητάω την βοήθεια σας.

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων. :)

Μιας και δεν βλέπω να βοηθάει κανείς..
Έβγαλα την d5000 από τις επιλογές.
Η k-r είναι ο αντικαταστάτης της k-x. Οπότε βγάζω και την k-x.
Η τιμή που έχει η k-r στο getitnow είναι κατά 150 φθηνότερη από την αμέσως επόμενη τιμή.

Οπότε η ερώτηση είναι Nikon D3100 ή Pentax K-r;

Από αυτά που διάβασα εδώ κλίνω περισσότερο στην k-r.

Τι λέτε;

Αν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς σοβαρά με τη φωτογραφία νομιζω οτι το συστημα της Nikon ειναι αρκετά πληρέστερο σε φακους, φλας, αξεσουάρ κλπ οπότε μάλλον ειναι καλύτερη επιλογή.

Από Pentax εγώ θα κοίταζα την K-x

Επισης ποτέ μην κολλάς σε απλή παράθεση προδιαγραφών οπως στο ποστ που αναφέρεις με σκοπό να καταδειχθεί η ανωτερότητα ή μη μιας φωτογραφικής μηχανης ή οχι. Σήμερα ολες οι φωτογραφικές μηχανες στην κατηγορία αυτή μπορουν να δώσουν απο πολύ καλό έως εξαιρετικο αποτέλεσμα. Εκεινο που απαιτείται ειναι διαβασμα και εξασκηση απο τον φωτογράφο ώστε να αξιοποιήσει το μεγιστο που μπορει να του δώσει ο εξοπλισμος του (μηχανή + φακοι + αξεσουάρ)

Γενικά ολες οι μηχανες που έβαλες ειναι πολύ καλές και δεν θα σε αφήσουν δυσαρεστημένο ανεξάρτητου επιλογής.

Last edited:

Να προτιμήσω μια μεταχειρισμένη Canon 550d στα 550 ή το πακέτο της Nikon D3100;

Code:
Πωλειται canon 550d με τον φακό 18-55 IS
Επίσης ενα φιλτρακι που δε ξερω τι ακριβως είναι (κατι για τον ηλιο, ισως υπερυθρες; )
Και κάρτα μνήμης sandisk sdii 8 gb (κατάλληλο και για βίντεο full HD)

Αυτη τη στιγμή στον skroutz οι τιμές είναι
canon 550d με φακό 694 ε (δε διευκρινίζει αν είναι IS) ή 715 (εδω λεει ξεκαθαρα IS)
φίλτρο δε θυμαμαι ονομα (περίπου 20 ευρω. ποσο να εχει πέσει; )
κάρτα μνήμης 22 ευρώ

Σύνολο  skroutz 736 ή 754 ευρω.

H φωτογραφική έχει χρησιμοποιηθεί γύρω στις 4-5 φορές για ερασιτεχνική χρήση. Δε ξερω πως υπολογιζω τα κλικ αλλα δε νομιζω να εχει πανω απο 3.000-4.000 χιλιαδες...

Ειναι σε αριστη κατασταση. Ειναι σαν καινουρια. Βασικά είναι καινουρια.

Εχει ολη την εγγύησή της, ελληνικης αντιπροσωπίας και επιπλέον επέκταση

Νέα τιμή 550 ευρω

Μιας και δεν βλέπω να βοηθάει κανείς..
Έβγαλα την d5000 από τις επιλογές.
Η k-r είναι ο αντικαταστάτης της k-x. Οπότε βγάζω και την k-x.
Η τιμή που έχει η k-r στο getitnow είναι κατά 150 φθηνότερη από την αμέσως επόμενη τιμή.

Οπότε η ερώτηση είναι Nikon D3100 ή Pentax K-r;

Από αυτά που διάβασα εδώ κλίνω περισσότερο στην k-r.

Τι λέτε;

Πάρε το πιο φθηνό σώμα που θα βρεις και επένδυσε σε κάτι καλό όσον αφορά στον φακό. Γιατί το σώμα θα το αλλάξεις και τον φακό θα τον κρατήσεις-bye-

/QUOTE]

Η 3100 ειναι φρεσκια μηχανη τελευταιας τεχνολογιας σε σχεση με την αλλη.
Μια μεταχειρισμενη ειναι παντα "μεταχειρισμενη", με οτι αυτο συνεπαγεται και εκτος αν εισαι ειδικος, να το σκεφτεις διπλα.

Οπότε είμαι και πάλι ανάμεσα στην 3100 και την k-r..
Συγνώμη αν σας πρήζω, αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω...

Από την μια η nikon με την οποία θα έχω μεγαλύτερη ποικιλία αξεσουάρ, φακών, κλπ.
Από την άλλη η k-r.
Σε όσα reviews είχα διαβάσει για την k-x έλεγαν πολύ καλά λόγια. Από τότε μου είχε κολλήσει η k-x.
Μόλις βγήκε η αντικαταστάτης της η k-r όλοι έλεγαν ότι ναι μεν είχε διορθώσει κάποια προβλήματα που είχε η k-x, αλλά δεν δικαιολογούνταν η τιμή της.
Για αυτό ρωτάω μήπως τώρα που είναι σε προσφορά αξίζει;

Το ξέρω ότι όποια και να πάρω από τις δυο, μέχρι να είμαι σε επίπεδο να καταλάβω αν έχουν διαφορές θα έχει έρθει η ώρα να πάρω νέο σώμα... :P

Αμα σου αρέσει η Pentax K-x να την παρεις, ειναι πολύ καλή μηχανή.
Εγώ θα την προτιμούσα απο την K-r , αν ήθελα Pentax...

Παντως οπως σωστά προαναφέρθηκε μην δώσεις πολλά λεφτά για σώμα. Παρε κατι να ξεκινησεις και εαν σου αρέσει το χόμπυ επένδυσε σε φακους. Τα σώματα έρχονται και παρέρχονται, οι καλοί φακοί (συνήθως) μένουν.

/QUOTE]

Η 3100 ειναι φρεσκια μηχανη τελευταιας τεχνολογιας σε σχεση με την αλλη.
Μια μεταχειρισμενη ειναι παντα "μεταχειρισμενη", με οτι αυτο συνεπαγεται και εκτος αν εισαι ειδικος, να το σκεφτεις διπλα.

Δε νομίζω ότι πρέπει να είσαι ειδικός για να πάρεις μεταχειρισμένη, ειδικά όπως στην παραπάνω αγγελία που η μηχανή έχει ακόμα 6 μήνες εγγύηση. Ίσα ίσα πολλές φορές γλιτώνεις αυτό το "premium" που ζητάνε οι εταιρείες στα καινούργια προϊόντα.

Ειδικά σε αυτή την κατηγορία (entry level) υπάρχουν πολλοί οι οποίοι αγόρασαν μια dSlr και απλά μετά το μετάνοιωσαν...
Τώρα ποιά είναι καλύτερη είναι άλλο θέμα... πχ έχει EV bracketing η D3100? μήπως έχει πολυ μικρότερο Viewfinder? η 550D έχει πολύ καλύτερη οθόνη και video. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σπάνια βρίσκεις 550D μεταχειρισμένη ;)

Αν είναι θέμα να δώσεις χρήματα απλά για να πάρεις "κάτι" πάρε αυτό που θα σου δώσει για αρχή την μεγαλύτερη καταναλωτική ικανοποίηση. Αν πιστεύεις ότι θα σε "κρατήσει" ο χώρος, πάρε ένα καλό φακό και όποιο σώμα θες εκτός από D3000 και 1000D, μεταχειρισμένο ή μη. Ειδικά αν υπάρχει εγγύηση δε νομίζω ότι έχεις πολλά να φοβάσαι.

Έχει ξαναειπωθεί στο φόρουμ αρκετές φορές, αν έχεις φίλους ή συγγενικά πρόσωπα που έχουν κάποιο dsrl σύστημα είναι καλό να πάρεις κάτι στην ίδια εταιρεία για να μπορείτε να ανταλλάσετε φακούς.. Good luck :)

Οπότε είμαι και πάλι ανάμεσα στην 3100 και την k-r..
Συγνώμη αν σας πρήζω, αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω...

Από την μια η nikon με την οποία θα έχω μεγαλύτερη ποικιλία αξεσουάρ, φακών, κλπ.
Από την άλλη η k-r.
Σε όσα reviews είχα διαβάσει για την k-x έλεγαν πολύ καλά λόγια. Από τότε μου είχε κολλήσει η k-x.
Μόλις βγήκε η αντικαταστάτης της η k-r όλοι έλεγαν ότι ναι μεν είχε διορθώσει κάποια προβλήματα που είχε η k-x, αλλά δεν δικαιολογούνταν η τιμή της.
Για αυτό ρωτάω μήπως τώρα που είναι σε προσφορά αξίζει;

Το ξέρω ότι όποια και να πάρω από τις δυο, μέχρι να είμαι σε επίπεδο να καταλάβω αν έχουν διαφορές θα έχει έρθει η ώρα να πάρω νέο σώμα... :P

Από όσο φαίνεται έχεις διαβάσει πολύ και την ψάχνεις πολύ την επιλογή της μηχανής. Μπράβο!!! Πραγματικά!!!!

Αν τώρα διαβάσεις το μάνιουλ της μηχανής όσο προσεκτικά έχεις διαβάσει τα τεστ και κάνεις όλες τις δοκιμές που σου προτείνουν να κάνεις ώστε να μάθεις τί ακριβώς μπορεί να κάνει η όποια μηχανή πάρεις σε κάθε περίπτωση τότε τα παραπάνω (π.χ. KX VS KR) έχουν νόημα. Αν δεν το κάνεις, απλά δεν έχουν νόημα. Αν δεν ψάξεις να βρεις τις διαφορές, δεν θα τις παρατηρήσεις.

Η όποια διαφορά στην ποιότητα της λήψης της φωτογραφίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό όχι από την ίδια τη μηχανή, αλλά από τον τρόπο που θα εκμεταλλευτείς τη μηχανή.

Οι μηχανές βγάζουν ικανοποιητικές φωτογραφίες στο auto. Όμως δεν τις πληρώνουμε για το auto, ούτε το auto μας δινει κάτι παραπάνω από το 50% άντε 60% των δυνατοτήτων των μηχανών.

Άρα όσα πολύ σωστά παρατηρείς και αναφέρεις έχουν νόημα μόνο αν μάθεις να ελέγχεις εσύ τη μηχανή σου σε κάθε περίπτωση. Όχι όταν βασίζεσαι τυφλά πάνω της και την αφήνεις να επιλέγει τί είναι καλύτερο την κάθε φορά.

Αν ειναι να ανέβεις παραπάνω, βαλε λιγο ακομα και παρε την Nikon 5100 που ειναι εξαιρετική μηχανουλα και - κατά τη γνώμη μου - καλύτερη απο την 550D και σαφώς απο την Pentax..

Καλο θα ήταν παντως να έλεγες και ποια ειναι τα βασικά σου ενδιαφέρονται, τι θελεις να φωτογραφίζεις κυρίως κλπ κλπ

Last edited:

καλησπέρα παιδιά! ´θελω να παρω καποια στιγμη καλη φωτογραφικη μηχανη,μου αρεσει να τραβαω τοπια και ειχα απλη compact μηχανουλα....

μεταξυ αυτων των 3 που γραφω στο τιτλο και τιμη ας πουμε γυρω στα 600-700 ευρω..... ποια συστηνετε? (φυσικα μπορειτε να μου προτεινε και αλλες επιλογες αλλα με αιτιολογια -βασικα θελω sony-nikon-canon)

σας δινω λινκ των 3 μηχανων που προανεφερα στο τιτλο και πειτε μου και αν θα ειμαι οκ με αυτα που περιλαμβανουν στο πακετο αγορας ή θα χρειαστω extra φακο...(βασικα μου αρεσει οπτικα η nex5 και λογω μεγεθους που ειναι μικρη...)

link nex5: http://www.galaiosphoto.gr/product_...cts_id=2212&osCsid=eqkal7jdc3031506g8jn8vamq5 (14,2mp video hd 1080i ? (οι αλλες ειναι 1080p..)

link nikon D5100: http://www.galaiosphoto.gr/product_...cts_id=2459&osCsid=eqkal7jdc3031506g8jn8vamq5 (16.2mp)

link canon eos 500D: http://www.galaiosphoto.gr/product_...ucts_id=951&osCsid=eqkal7jdc3031506g8jn8vamq5 (15.1mp)

ευχαριστω! θελω να βγαζει καθαρα τα τοπια με φυσικα χρωματα (και σε νυχτερινη ληψη..)

αραγε ποια απο τις 3 μηχανες βγαζει καλυτερες φωτο σε τοπια ?

Last edited:

Και εγω ειμουν μεταξυ της νεχ-5 και νικον 5000 στην αρχη.

Πηγα στη νικον λογω πληθωρας φακων, αλλα και επειδη ειναι νικον :)

H 5100 που σκεφτεσαι ειναι εξαιρετικη επιλογη, και οχι μονο για τοπια.

Για τη ΝΕΧ φανταζομαι να διαβασες το πληρεστατο νημα του κ.Σπυρου.

Απάντηση: παρουσίαση:top3 compact ανά κατηγορία τιμής 2010-11

γεια σας παλικαρια.Ενδιαφερομαι να αγορασω καμερα.Εχω υποψιν τις
CANON PowerShot SX 230 HS 304
Panasonic > Lumix DMC-TZ 10 285
Nikon > CoolPix S 9100 295
Casio > Exilim EX-FH 100 195
ποια με συμβουλευετε να αγορασω;
Με ενδιαφερει προτιστως το ζουμ.
Η
να περιμενω για κατι καλυτερο.