Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Κοιτάω και το εξωτερικό, κυρίως purnimadigital για fuji, στις olympus είναι μικρές οι διαφορές. Θα προτιμούσα βέβαια από Ελλάδα, αν είναι μικρή η διαφορά.

Δύσκολη η απάντηση, δουλεύω και τα δύο συστήματα αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Οι Oly είναι πιστόλια, οι Fuji καλλιτέχνες, βάλε κάτω και τι άλλους φακούς θα χρειαστείς στο μέλλον και αποφάσισε μόνος σου. Ότι και να πάρεις ευχαριστημένος θασαι

Σε jpeg και φώτο σε χαμηλό φωτισμό, ποιά από τις δύο υπερτερεί; Το ibis της olympus ή ο καλύτερος αισθητήρας της fuji; Με την olympus θα έχω μεγαλύτερη ποικιλία φθηνών φακών, ενώ με την fuji νομίζω ότι θα έχω αισθητά καλύτερη ποιότητα εικόνας. Δύσκολη επιλογή..

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

αφου ειχες την Ε-Ρ3 και θες κατι αισθητα πολυ καλυτερο πηγαινε τουλάχιστον σε Fuji, οι νεες υλοποιησεις της Ολυμπους εχουν βεβαια πιο συγχρονο 16αρη αισθητηρα και νεωτερο επεξεργαστη και καλυτερη πενταξονικη σταθεροποιηση και οι περισσοτεροι απο εμας που τις χρησιμοποιουμε ειμαστε ευχαριστημενοι μεχρι και ISO 6400 αλλα η λεξη αισθητα με οδηγει να σου πω να πας απευθείας σε FF λυση .... εστω και κανοντας υποχωρήσεις σε Jpeg και budjet.

Κώστα την έχω την Ε-Ρ3 και πιστεύω ότι η διαφορά με τις OM-D είναι, αν όχι χαώδης, τουλάχιστον αισθητή. Και δεν θα έλεγα ότι η ποιότητα φωτο της Fuji είναι καλύτερη ή χειρότερη, σίγουρα διαφορετική, ο X-Trans δίνει μια πολύ ιδιαίτερη χροιά που σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Μέχρι τα 3.200 ISO το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο, στα 6.400 η Fuji υπερτερεί. Σε χαμηλό φωτισμό ναι μεν οι Fuji αποδίδουν, αλλά από την άλλη δεν έχουν την ταχύτητα και ακρίβεια εστίασης των Oly. Δύσκολα θα βγάλω καλή φωτο με ταχύτητες 1/4 έως 1/15 (στη Fuji), ενώ με τις Oly το κάνω χαλαρά και με επιτυχία 90%

Σε νυχτερινή φωτογραφία ακίνητων αντικειμένων, υπερτερεί η olympus με το ibis; Επίσης σε ημερήσιες φωτογραφίες(jpeg), θα δω διαφορά ανάμεσα στους δυο αισθητήρες; Αν ήταν μεγαλύτερο το budget θα πήγαινα σε sony a7ii..

Σε νυχτερινή φωτογραφία ακίνητων αντικειμένων, υπερτερεί η olympus με το ibis; Επίσης σε ημερήσιες φωτογραφίες(jpeg), θα δω διαφορά ανάμεσα στους δυο αισθητήρες; Αν ήταν μεγαλύτερο το budget θα πήγαινα σε sony a7ii..

Δεν νομίζω να δεις διαφορές σε ημερήσιες φωτογραφίες όσον αφορά τον θόρυβο τουλάχιστον, γιατί η κάθε μηχανή έχει την δικιά της χροιά.....
Τώρα για το βράδυ το ibis της Olympus δεν έχει αντίπαλο, μπορείς να τραβάς στο 1/4 ή ακόμα αν είσαι προσεκτικός και στο 1/3....η Fuji έχει 1 stop καλύτερο iso άλλα η olympus δίνει πιστεύω μέχρι και 2 stop πάνω από την Fuji, λόγω σταθεροποίησης...οπότε θεωρώ ότι μάλλον είναι καλύτερη η Olympus....αν προσθέσεις μάλιστα ότι εστιάζει ποιο γρήγορα το βράδυ και με μεγαλύτερη ακρίβεια τότε σίγουρα η ζυγαριά κλείνει υπερ της Olympus....από αυτά που γράφεις μάλλον κλείνεις ποιο πολύ σε Olympus...πάντως αν θες πραγματικά πολύ καλή απόδοση σε iso μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις όπως είπε και ο Κώστας σε FF.....μόνο εκει θα δεις πραγματικά μεγάλη διαφορά.....τα σώματα crop τερματίζουν πάνω κάτω στα 6400 iso...ενώ μια μηχανή FF δεν έχει θέμα ακόμα και σε 25.600 iso...

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Πολύ θα ήθελα μια ff, αλλά δεν μπορώ να ανεβάσω τόσο το budget, ούτε να έχω τόσο βαριά μηχανή.. Αν μπορώ να πάρω αξιοπρεπές αποτέλεσμα σε iso 3200-6400 μου είναι αρκετό. Θέλω να πάρω κάτι που να το κρατήσω καιρό, γιατί από το 2013 έχω αλλάξει 2 φωτογραφικές.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

να εξηγηθω για να μην παρεξηγηθω μιας και τα ειπα βιστικα το πρωι απο τον δρομο...:singer:

Νικο η λεξη αισθητα διαφερει στον καθενα μας αφου εχει αλλα μετρα και σταθμα, κατα την γνωμη μου για να δει λοιπον διαφορες μεγαλες και αισθητες στα βραδυνα απο m43 και APCS αισθητηρα (που εχουν κοντινες αποδοσεις αναλογα την γενια του αισθητηρα) θα πρεπει να παει σε FF μηχανη και μαλιστα για να εχει και σωστή συγκριση με τις Olympus σε στατικα θεματα να παει σε μηχανή FF με καλο IBIS αλλιως τα 2-3 στοπ του μεγαλυτερου αισθητηρα θα τα καταπιει η σταθεροποιηση ,

αφου δεν μπορει λογω budjet να φτασει το FF και θελει επισης και καλο Jpeg του προτεινα εναλλακτικα Fuji αφου με την Olympus δεν εχει μεινει ικανοποιημενος,
η E-P3 παροτι παλιο μοντελο δινει απιστευτη φωτο οπως ξερεις ειδικα εσυ σε χρωμα, οξυτητα κλπ., αν λοιπον μας ελεγε οτι η μηχανη του τα εχει σχεδόν ολα αλλα θελει ελαφρως καλυτερο (1/2-1 στοπ διαφορα) ISO θα του προτεινα να μεινει στα αβγα του αλλα αυτο δυστυχως δεν κουμπώνει με την λεξη αισθητα....

με την ως ατοπο απαγωγή ακυρωνουμε λοιπον την Ολυ και παμε για Fuji , να εχει και ο Παναγιωτης παρέα και να πουληθεί και καμια ΧΤ10 (μιας και υπαρχει και προβληματισμος στο σχετικό νήμα)....:smash:

Σε ποιότητα εικόνας μια χαρά είναι η e-p3, κάτι καλύτερο θέλω στα βραδινά. Αν κερδίσω ένα στοπ από τους νέους αισθητήρες olympus και 1-2 στοπ από την πενταξονική σταθεροποίηση σε σχέση με την e-p3, νομίζω είναι αρκετό. Για την fuji θα είναι δύσκολο στο μέλλον να φτιάξω ένα σετ φακών, με τις τιμές που έχουν.

fuji xt10 +18-55mm η καποιον σταθερο 18mm η 35mm που ειναι εξαιρετικοι

υπερ
αψογη φωτομετριση και σε φως και σε βραδυνα
εξαιρετικο jpg/raw
iso 6400 ανετα...
ois στον 18-55mm οχι στους σταθερους
πολυ καλο af και στα βραδυνα

...αν χρησιμοποιεις τριποδο ειναι αχρηστη η σταθεροποιηση

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μιας και η εποχή είναι δύσκολη και πρώην κάτοχος EP-3 και νυν EM-10,θα σου πρότεινα να πάρεις 2 φακούς ''φωτεινούς'' (17mm-25mm-45mm 1.8).
Θα σε βοηθήσουν να δεις με άλλο μάτι την μηχανή σου και θα σου μείνουν προίκα για το επόμενο σώμα όποτε προκύψει.
Αν φωτογράφιζες με τον κιτ,θα δεις το φως το αληθινό.

Καλή η πρόταση για την fuji, το πρόβλημα είναι ότι αν χρειαστώ κάποιο φακό στο μέλλον οι περισσότεροι είναι ακριβοί.

Όντως φωτογραφίζω με τον κιτ, αν είναι να δω τόσο μεγάλη διαφορά, να πάρω έναν σταθερό πριν αλλάξω σώμα.

Αν σε βολεύει η εστιακή, ο panasonic 42,5/1,7 έχει διθυραμβικές κριτικές - λένε ότι είναι καλύτερος από τον oly 45/1,8...

Γεια σας παιδια...
Ειμαι ο Διονυσης απο καβαλα, καινουργιος στο θεμα φωτο,και εξοπλισμος....
Σκεφτομαι μετα την καινουργια χρονια(θα μου πειτε...ειναι νωρις χρονικα για σχεδια αγορων)να αγορασω μια (δεν εχω καταληξει τι ειδος μηχανης) μια κιανουργια φοτωγραφικη μηχανη, μια και η( bridge) cannon s2 is, που εχω τα εχει φαει τα ψωμια της..
Το ποσο που σκεφτομα να διαθεσω ειναι 800/1000 ευρω, ισως και τα 1200 με υπερβαση...
Η χρηση που θελω να κανω, ειναι ερασιτεχνικη, τοπια, πορτρετα, βιντεο, και οτι βγαζουν σε διακοπες...
Eπισης, γνωριζω πολυ καλα, οτι σιγουρα σε 6μηνες, 1 χρονο, θα εισαι πισω σε οποιο μοντελο και να εχεις παρει!
Ειμαι της αποψης, οτι οτι καλυτερο μπορεις να παρεις, αναλογα με τα...βαλαντια σου σιγουρα, θα εισαι λιγοψ καιρο παραπανω....μεσα στην..εξελιξη της τεχνολογιας...
Ως προς τον τυπο ( Compact, mirroless, Dslr) δεν εχω καταληξει...δεν εχω εμπειρια απο mirroless/Dslr. Απο την αλλη, εχω καταληξει απο bridge,σε panasonic LX100, panasonic FZ1000, Cannon G1 X markII. Εαν ομως δωσω περιπου 1000 ευρω για αγορα bridge μηχανης, γιατι με τα ιδια χρηματα, να μην παρω μια mirroless, η dslr? γνωριζω οτι( και εχω διαβασει αρκετα και απο εδω μεσα, και απο dpreview, και αλλλα site) εαν παρεις καποια mirroless/dslr, οι μηχανες αυτες, εχουν και πολλες απαιτησεις εξοπλισμου, και πρεπει να ασχοληθεις μαζι τους. Αλλα νομιζω ειναι καλυτερη επιλογη Π.χ μια sony a6000 με τον βασικο φακο,+ Sony SEL 35mm f/1.8 Φακός E-mount OSS.
υπαρχουν και αλλες επιλογες επιλογες.ισως εαν κανω υπερβαση (που δυσκολα) καποια Νιkonn 7100/7200, sony alfa7, pentax k3II, κ.τλ, αλλα ξεφευγουμε,γιατι πρεπει να αγορασουμε και φακο...εκτος της μηχανης...αχαχα!
Α, και κατι βασικο...η αγορα θα γινει απο καταστημα με δοσεις....βεβαια, θα βγουνε και καινουργια μοντελα μηχανων, ισως πεσουν σε τιμη και τα πιο παλια μοντελα,αλλα θελω να αγορασω καινουργια, οχι μεταχειρισμενη...εχουμε λοιπον καιρο, και...διαβασμα...
Αυτα, και σορρυ, εαν σας κουρασα...
ευχαριστω.:cool4:

Διονύση μόλις πούμε καλή χρόνια θα τα συζητήσουμε καλύτερα ακόμη είναι νωρίς.
Πάντως αν τώρα έπαιρνες μια μηχανή για όλα σε καλή τιμή ή fz1000 είναι η σωστότερη επιλογή κατά τη γνώμη μου.

Ευχαριστω φιλε παναγιωτη για την αμεση απαντηση σου.
Σιγουρα, εχω πολυ χρονο για την μελοντικη αγορα μου. ..
συνεχιζω το διαβασμα, και παρακολουθουμε την εξελιξη...καλο βραδυ...

Καλημέρα στην παρέα θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε που μπορώ να απευθυνθώ για αλλαγή του λάστιχου του zoom σε φακό Panasonic 14-45mm!
Ρωτάω και σε αυτό το θέμα σε περίπτωση που δεν το δει κανείς στους φακούς m4/3 :P