Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής
Γεια σας παιδια...
Ειμαι ο Διονυσης απο καβαλα, καινουργιος στο θεμα φωτο,και εξοπλισμος....
Σκεφτομαι μετα την καινουργια χρονια(θα μου πειτε...ειναι νωρις χρονικα για σχεδια αγορων)να αγορασω μια (δεν εχω καταληξει τι ειδος μηχανης) μια κιανουργια φοτωγραφικη μηχανη, μια και η( bridge) cannon s2 is, που εχω τα εχει φαει τα ψωμια της..
Το ποσο που σκεφτομα να διαθεσω ειναι 800/1000 ευρω, ισως και τα 1200 με υπερβαση...
Η χρηση που θελω να κανω, ειναι ερασιτεχνικη, τοπια, πορτρετα, βιντεο, και οτι βγαζουν σε διακοπες...
Eπισης, γνωριζω πολυ καλα, οτι σιγουρα σε 6μηνες, 1 χρονο, θα εισαι πισω σε οποιο μοντελο και να εχεις παρει!
Ειμαι της αποψης, οτι οτι καλυτερο μπορεις να παρεις, αναλογα με τα...βαλαντια σου σιγουρα, θα εισαι λιγοψ καιρο παραπανω....μεσα στην..εξελιξη της τεχνολογιας...
Ως προς τον τυπο ( Compact, mirroless, Dslr) δεν εχω καταληξει...δεν εχω εμπειρια απο mirroless/Dslr. Απο την αλλη, εχω καταληξει απο bridge,σε panasonic LX100, panasonic FZ1000, Cannon G1 X markII. Εαν ομως δωσω περιπου 1000 ευρω για αγορα bridge μηχανης, γιατι με τα ιδια χρηματα, να μην παρω μια mirroless, η dslr? γνωριζω οτι( και εχω διαβασει αρκετα και απο εδω μεσα, και απο dpreview, και αλλλα site) εαν παρεις καποια mirroless/dslr, οι μηχανες αυτες, εχουν και πολλες απαιτησεις εξοπλισμου, και πρεπει να ασχοληθεις μαζι τους. Αλλα νομιζω ειναι καλυτερη επιλογη Π.χ μια sony a6000 με τον βασικο φακο,+ Sony SEL 35mm f/1.8 Φακός E-mount OSS.
υπαρχουν και αλλες επιλογες επιλογες.ισως εαν κανω υπερβαση (που δυσκολα) καποια Νιkonn 7100/7200, sony alfa7, pentax k3II, κ.τλ, αλλα ξεφευγουμε,γιατι πρεπει να αγορασουμε και φακο...εκτος της μηχανης...αχαχα!
Α, και κατι βασικο...η αγορα θα γινει απο καταστημα με δοσεις....βεβαια, θα βγουνε και καινουργια μοντελα μηχανων, ισως πεσουν σε τιμη και τα πιο παλια μοντελα,αλλα θελω να αγορασω καινουργια, οχι μεταχειρισμενη...εχουμε λοιπον καιρο, και...διαβασμα...
Αυτα, και σορρυ, εαν σας κουρασα...
ευχαριστω.:cool4: