Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Για την Lx100 έχω σοβαρές φωτογραφικές ενστάσεις.
Δεν έχω αναφερθεί στο νήμα της γιατί το ψάχνω λίγο ακόμη.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπέρα σας,
Όπως έχω γράψει και σε διπλανό thread ζητώ μηχανή που να πληροί τις παρακάτω συνθηκες:
  • Αρχάριος χρήστης (ρυθμίσεις στο auto και φωτό σε jpeg) που δεν θα ασχοληθώ με post processing ούτε με αγορά φακών στο μέλλον πλην του μαμίσιου
  • Χρήση γενική, λίγο τοπία (σχεδόν αποκλειστικά αστικά, όχι φύση) και πρόσωπα. 90% σε φυσικό φως.
  • Σημαντικό να έχει μικρό όγκο και βάρος γι’αυτό τείνω προς mirrorless
  • Ευπρόσδεκτες αλλά οχι καθοριστικές οι ευκολίες wifi, NFC και touch/ανακλινόμενη οθόνη
  • Ψυχολογικό όριο τα 350 με ταση/ταβανι τα 400.

Είδα την προσφορά της Nikon D3300 με τον 18-55 στα 329 που είναι πολύ δελεαστική αλλά αν έχω επιλογή σε mirrorless θα την προτιμήσω λόγω όγκου. Επίσης είδα την προσφορά του amazon για την Olympus που φαίνεται καλή επιλογή αλλά πρέπει να ζητήσω από συγγενή να μου τη φέρει γιατί μέχρι τον Σεπτέμβρη που θα πάω εγώ δεν θα ισχύει αυτή η τιμή. Κοιτάζω και την Sony a5000 με τον κιτ φακό που είναι σχεδόν στα ίδια λεφτά και την παίρνω απευθείας από Αθήνα χωρίς να μπλέκω. Από τις παραπάνω ποιά προτείνετε? Άλλες επιλογές υπάρχουν σε αυτό το budget? Με ενδιαφέρει κυρίως η σύγκριση Olympus vs a5000 και αν η Nikon J5 είναι αξιόλογη εναλλακτική. Σας ευχαριστώ προκαταβολικα.

Αν είσαι απόλυτος στο ότι δεν θα πάρεις άλλους φακούς και δουλεύεις στο auto, τότε πάρε μια καλή compact - δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις με σύστημα αφού δεν θα εκμεταλευτείς τις δυνατότητές του.

Αν επιμένεις πάντως η oly έχει μακράν καλύτερο jpeg...

Ο άνθρωπος ζητάει μικρό μέγεθος, και στο μέγεθος μετράνε και οι φακοί. Προσωπικά γι αυτό δεν έχω μπει στο fuji-club...

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλύτερο από τη fuji δεν έχει ίσως το ίδιο καλό αλλά καλύτερο όχι.

Αν με το καλυτερο εννοεις και ακριβες εχω σοβαρή αντίρρηση σε αυτό.

Ακριβές δεν υπάρχει πιο κοντά στην "πραγματικότητα" και πιο ωραίο στο μάτι ίσως.

Θα αυμφωνήσω αν και off topic απαντώ για την ετυμολογία ακριβές, υπάρχει ειδική μέτρηση απόκλισης των χρωμάτων στα τέστ των μηχανών, αν μπεις στο imaging resource θα το βρεις.

Αν είσαι απόλυτος στο ότι δεν θα πάρεις άλλους φακούς και δουλεύεις στο auto, τότε πάρε μια καλή compact - δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις με σύστημα αφού δεν θα εκμεταλευτείς τις δυνατότητές του.

Αν συμφωνα με το παραπανω κοιτούσα για compact ποιά να κοίταζα? Φαντάζομαι θα πρέπει να ειναι και πιο Low budget Αλλιώς γιατί να υποβαθμίσω την επιλογή μου, σωστά?

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αν συμφωνα με το παραπανω κοιτούσα για compact ποιά να κοίταζα? Φαντάζομαι θα πρέπει να ειναι και πιο Low budget Αλλιώς γιατί να υποβαθμίσω την επιλογή μου, σωστά?

Αν πάρεις καλή compact , δεν την υποβαθμίζεις απαραίτητα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δες αυτή http://www.skroutz.gr/s/6360944/Panasonic-Lumix-DMC-GF7-Kit-12-32-Asph-Mega-O-I-S.html ή την ακόμη πιο μικρή GM1 στα 399 , είναι ότι μικρότερο σε mirrorless κυκλοφορεί με πολυ καλό φακό κιτ (αξιας min 150 ) και ικανοποιητικό JPEG (η Panasonic το εχει βελτιωσει στα τελευταία της μοντέλα), σου συνιστώ την πρωτη που ειναι για εραςιτέχνες και έχει επανω το υπερκουμπί ΙΑ που πατωντας το ενεργεί ως μαγικό για τον αρχάριο αφου πηγαίνει την μηχανή στο κατάλληλο mode για τοπίο, πρόσωπο, νυχτερινό, macro κλπ., έχει επανω και το φλας με περιορισμένες δυνατοτητες αλλά κανει δουλειά.
Ειναι πιστευω αυτο ακριβώς που θέλεις αν πας για μηχανή στην Ελληνική αγορά και θα σε καλυψει σε ολα όσα ζήτησες εντός budget.

Υ.Σ.
Η προσφορα της ΕΜ10 στο εξωτερικό θα λήξει οταν τελειώσουν τα στοκ ειναι απερχόμενο μοντελο και έχει αντικατασταθεί

Οι οποίες είναι σαφώς καλύτερες φωτογραφικά από αυτήν http://www.skroutz.gr/s/2113759/Sony-Cyber-shot-RX100.html, με μόνη διαφορά στο μέγεθος τον φακό που προεξέχει. Επίσης η RX100 I έχει φακό 28-100mm σε σχέση με τις panasonic που είναι 24-64mm. To jpeg της sony δεν με ξετρελαίνει, αλλά μπορείς να το φτιασιδώσεις αρκετά αλλάζοντας τις εργοστασιακές ρυθμίσεις (μια φορά). Των panasonic είναι πολύ καλύτερο, και αν ποτέ σου λείψει εστιακό μήκος, αγοράζεις έναν 35-100 (70-200 δηλαδή) και είσαι υπερπλήρης...

Η Rx100 το χειμώνα έπαιζε στα 298 ευρώ και για κάποιο λόγο τελευταία πήρε καπέλο 70+ ευρώ.

αν δεν τοχεις διαπιστωσει το ξαναλεω , ξεχαστε τις παλιες τιμες των εταιριων και δες τε τους νεους τιμοκαταλογους, π.χ. ο Nikon 50/1.8 που πουλιοταν 175 ευρω και καθημερινα εφευγαν κομματια εφτασε στα 210ευρω και μονο με cashback επεσε ξανα η τιμη του στα 180ευρω περιπου.
Περυσι η 6000 πουλιοταν κοντα στα 500ευρω και με 1 χρονο στην καμπουρα ακομη είναι σήμερα στα 600ευρω το σωμα ... ολες οι εταιριες ανεβασαν τιμες

Καινούργια fujifilm x-a2 double kit στα 499 ειναι καλη αγορά?
Δεν με ενδιαφέρει το βίντεο και ψάχνω για κάτι σχετικά οικονομικό με καλη απόδοση σε βραδινές (υψηλά Iso)
Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ περαιτέρω με έξτρα αγορές φακών , ποσό μάλλον Fuji που ειναι αρκετά πιο ακριβοί απο τον ανταγωνισμό.
Βρήκα και καινούργια x-e1 με τον κιτ φακό στα 550 .