Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

οκ.... αν γνωριζετε κατι για καποιο μαγαζι που να εχει προσφορες....βοηθηστε :)

Για ρίξε εδώ http://www.mdigitalphoto.gr/bazaar/lowepro.html μια ματία που έχει bazzar στις lowerpro. Τώρα κατά πόσο οι τιμές είναι ανταγωνιστικές ή αν θα τις βρεις όσες λέει είναι άλλη ιστορία ...

http://www.repella.gr/index.php?opt...shop.browse&Itemid=178&limit=20&limitstart=20

KAI εδώ κάποιες. Τα περασμένα μοντέλα ή αν έχει μείνει κάτι παλιό δεν τα βάζουν στο ιντερνετ. Μόνο αν κάνεις επίσκεψη σε μερικά καταστήματα και τους ρωτήσεις τότε θα γνωρίζεις σίγουρα.

Έκανα μια επίσκεψη (πριν αρκετό καιρό) στο mdigitalphoto στην Κάνιγκος και ψώνισα μια πολύ βολική Cullmann ultralight, προηγούμενο μοντέλο με 20 μόλις... Δεν είναι τόσο όμορφη όσο οι Lowe και οι Kata, αλλά είναι πολύ καλοφτιαγμένη και χωράει:
- Ένα σώμα Pen με τον κιτ 14-42
- Τους 9-18/4-5,6, 20/1,7 και τον "μεγάλο" 40-150/4-5,6 με το adapter
- Φορτιστή, τον οποίο τον αφήνω σπίτι ή στη "βάση μου" όπου πάω για να είναι πιο άνετο και πιο ελαφρύ το "πακέτο"
- Τριποδάκι Rollei
- extra μπαταρίες, μνήμες, καθαριστικά, καλώδια κ.λ.π.
- Αν αφήσω τον 40-150 ή δύο άλλους φακούς στην άκρη, χωράει φλας.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Για ρίξε εδώ http://www.mdigitalphoto.gr/bazaar/lowepro.html μια ματία που έχει bazzar στις lowerpro. Τώρα κατά πόσο οι τιμές είναι ανταγωνιστικές ή αν θα τις βρεις όσες λέει είναι άλλη ιστορία ...

Έχοντας κάνει έρευνα αγοράς, τις τελευταίες μέρες, για τσάντα της e-pl1, και συγκρίνοντας τις τιμές των Lowerpro, που έχει αυτό αυτό το κατάστημα, με τις αντίστοιχες του Amazon.co.uk, οι τελευταίες είναι σημαντικά πιο φτηνές και τις στέλνει χωρίς μεταφορικά, ακόμη και εκείνες που κοστίζουν 20 λίρες !!!

Για παράδειγμα η Nova 140 AW έχει 36 ευρώ εδώ και το Amazon την έχει 19,95 λίρες (περίπου 25 ευρώ), δηλαδή φτηνότερη κατά 30%, και στη στέλνει χωρίς μεταφορικά στο χώρο σου. Σημειωτέον, έχει μεγάλη ποικιλία από Lowerpro.

Πήρα για την e-pl1,την Crumpler Jimmy Bo 300 στα 15 ευρώ.Χωράει μηχανή πορτοφόλι,κινητό,κλειδιά...
Ποιότητα άριστη,πρόσβαση μηχανής άριστη.
Φοριέται και ώμο και μέση...
http://www.missnumerique.com/crumpler-sac-photo-jimmy-bo-300-noir-gris-p-4998.html
Την πήρα από εδώ... και έχει από όσο θυμάμαι κάποια κομμάτια,αλλά μόνο την 300αρα...
http://www.e-professionalphoto.gr/crumpler-jimmy-bo-400-black-grey-photo-bag.html

Ειχε συζητηθει παλιοτερα, αλλα δεν μπορω να το βρω... εχει κανεις ιμαντα ωμου τυπου Black Rapid και αν ναι, τι εντυπωση εχει αποκομισει απο την χρηση του?

Ειδα το παρακατω http://www.sun-sniper.com/en/sniper-strap-the-pro-steel-bear.html και μου φανηκε καλο, αλλα απο σχόλια στο νετ, ειναι μια κρυο μια ζεστη...

o πιο κατάλληλος για να σου μεταφέρει εμπειρίες είναι ο Diol. Έχει κάτι τέτοιο και το χρησιμοποιεί.

Από εκεί και πέρα εγώ με την αγορά της d700 επένδυσα το φοβερό ποσό των 13 λιρών στο http://optechusa.com/straps/pro-strap.html σε χρώμα μαύρο. Η διαφορά στο κουβάλημα της μηχανής σε σχέση με τον απλό ιμάντα της ΝΙΚΟΝ είναι μεγάλη, τόσο μεγάλη όσο δεν φαντάζεσαι, ειδικά όταν την έχεις για περισσότερο από 2 ώρες στον ώμο και με μεγάλο τηλεφακό. Επίσης δεν σε κοιτούν με τον ίδιο τρόπο που κοιτούν το κίτρινο ή το κόκκινο λουρί. Επίσης καλό. Ακόμη το λουρί δεν γέρνει και δεν πέφτει από τον ώμο, όπως συμβαίνει με τους απλούς ιμάντες. Από τις πιο καλές και χρήσιμες αγορές μου.

Θα ήθελα να σας γράψω την εμπειρία μου από την 5χρονη χρήση της Lowepro Computrekker AW. Για πληροφορίες για την τσάντα δείτε στο www.cambags.com/fr/bag-type/backpac...gs/item/18-lowepro-computrekker-aw-nikon.html . Ακόμα καλύτερα http://www.cambags.com/bag-type/bac...gs/item/18-lowepro-computrekker-aw-nikon.html .

Ας ξεκινήσω από τα θετικά:

1. Μεγάλη αντοχή στο χρόνο και στην κακομεταχείρηση. Πραγματικά δεν έπαθε τίποτε. Μέσα στο αυτοκίνητο, σε καράβια, στην παραλία, με βάρος και χωρίς, στην πλάτη κλπ. δεν έχει πάθει τίποτε, ούτε κι έχει δείγματα φθοράς. Το σημαντικότερο τεστ τη φορούσα σε δυο διαδηλώσεις και δεν έπαθε τίποτε. Μάλιστα τη δεύτερη φορά με έσωσε από γκλομπιά, που έπεσε πάνω στην τσάντα κι όχι στο κεφάλι ή τους ώμους μου. Ούτε καν την κατάλαβα.

2. Χωρά πολλά. Συγκεκριμένα χωρά ένα 15άρι λάπτοπ, 2 σώματα, 3 φακούς ζουμ 2.8 (και τηλεφακό), 3-4 σταθερούς και ένα φλας, συν φορτιστές, φωτόμετρα, κι άλλα μικροκαλαμπαλίκια. Σε αυτό προσθέτουμε και τρίποδο (εξωτερικά).

3. Προστατεύει απόλυτα τον εξοπλισμό μας. Αδιάβροχη .... τουλάχιστον εγώ τη φορούσα σχεδόν δυο ώρες σε κανονική βροχή χωρίς το αδιάβροχο και δεν πήρε μέσα ούτε καν υγρασία. Το ίδιο και με ακραία υγρασία. Πάνω σε πλοίο με +38 και υγρασία 95% δεν πέρασε η υγρασία μέσα. Από τις ακραίες θερμοκρασίες επίσης. Με -20 (!!!!) ο εξοπλισμός για 15-20 λεπτά ήταν σε ανεκτή θερμοκρασία. Το ίδιο και σε θερμοκρασία +40 βαθμούς.

4. Εύκολα προσαρμόσιμη στις ανάγκες μας.

5. Αντέχει μεγάλο βάρος. Συγκεκριμένα μπορεί να ζυγίζει περισσότερο από 12 κιλά και να μην παραμορφώνεται κατά τη μεταφορά της. Δεν συμβαίνει το ίδιο με όλες τις τσάντες αυτό.

Ας πάμε τώρα και στα αρνητικά.

1. Μπορεί να αντέχει μεγάλο βάρος, αλλά το σύστημα των ιμάντων της δεν είναι ικανό να σε κρατά ξεκούραστο κατά τη μεταφορά τέτοιου βάρους στην πλάτη. Συγκεκριμένα με 8 κιλά βάρος (δηλ. ένα λαπτοπ, ένα σώμα, 3 ζουμ 2.8) τα κουβαλά άνετα και μάλιστα χωρίς να ενεργοποιείς τη ζώνη της μέσης. Όταν ξεπερνά τα 10 κιλά τότε είναι απαραίτητη η χρήση της ζώνης της μέσης, αλλά τότε αποκτά μια τάση πισθόβαρη. Μπορείς πάντως να την κουβαλάς γι αρκετή ώρα. Προσωπικά είμαι 80 και πλέον κιλά έχω καλή μέση, κι αντέχω με τέτοιο βάρος στην πλάτη για περισσότερο από τρεις ώρες. Όμως όταν φορτωθεί με 15 κιλά (φουλ εξοπλισμό συν το τριπόδι) τότε είναι οριακή η δυνατότητα κουβαλήματος της τσάντας. Προσωπικά δεν μπορώ να την κουβαλήσω περισσότερο από 30 λεπτά. Το ορειβατικό σακίδιο που χρησιμοποιώ, ένα POLO 50 άρι, έχει σαφέστατα καλύτερο σύστημα μεταφοράς. Εδώ φαίνεται η ηλικία της τσάντας.

2. Οι εξωτερικές διαστάσεις της τσάντας δεν δείχνουν τρομακτικές, αλλά δεν βοηθούν να είσαι ευέλικτος. Συγκεκριμένα έχει μεγάλο βάθος, άρα όταν την κουβαλάς γεμάτη, αποκτάς μεγάλο μήκος, άρα έχεις πρόβλημα να μπαινοβγαίνεις σε ασανσέρ, σε δωμάτια, σε μουσεία, κλπ. Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά δεν είναι ... σε πολλές περιπτώσεις θα σας σταματήσουν για λόγους ασφαλείας και θα εχουν δίκιο. Θα ήταν καλύτερα αν η τσάντα είχε μεγαλύτερο ύψος και πλάτος και μικρότερο βάθος κατά 7-8 εκ. Εδώ η σειρά Vertex παρότι εξίσου ή και περισσότερο ογκώδης έχει πλεονέκτημα. Έτσι όπως είναι σχεδιασμένη τώρα η τσάντα ωθεί πολλούς να μη τη χρησιμοποιούν.

3. Το εσωτερικό χρώμα παραμένει γκρι, άρα δεν αναδεικνύει όλα όσα υπάρχουν κρυμμένα μέσα στην τσάντα όπως κάνουν π.χ. οι KΑΤΑ. Έτσι μπορείς να ψάχνεις κάποια μικροπράγματα και να μη τα βρίσκεις παρά μόνο ψαχουλεύοντας.

Συνολικά πρόκειται για μια τσάντα παλιάς σχεδίασης, αλλά πλέον φθηνή και πολύ αξιόπιστη.

Ελπίζω να βοήθησα....

Last edited:
Η διαφορά στο κουβάλημα της μηχανής σε σχέση με τον απλό ιμάντα της ΝΙΚΟΝ είναι μεγάλη, τόσο μεγάλη όσο δεν φαντάζεσαι, ειδικά όταν την έχεις για περισσότερο από 2 ώρες στον ώμο και με μεγάλο τηλεφακό..

Καλη ποιοτητα και ακομα καλυτερη τιμη φαινονται να εχουν... επισης ειναι εξειδικευμενα ως προς τη στηριξη στον ωμο κατι που ουτε καν αναφερεται στα sniper που ειδα εγω, τα οποια δινουν βαρυτητα μονο στο sling χαρακτηριστικο του ιμαντα...

Ωστοσο, σε αυτα τα op tech με ανησηχουν λιγο αυτα πλαστικα κλιπσακια που εχουν... πολλα ρε παιδι μου... τρια κομματια γινεται ο ιμαντας που σημαινει 6 κλιπσακια... χωριζει το κομματι στον ωμο, οι ιμαντες και τα λουρακια που πιανουν στην μηχανη...

...εχεις αντιμετωπισει κανενα πρακτικο προβλημα με αυτα Βλασση? Εγω ενα που ειχε η τσαντα μου, το εσπασα ηδη...

Bλασση, το πηρες απο το καταστημα της Αμερικης ή υπαρχουν και στο ebay?

Το αρθρο για την τσαντα.... :award:

Καλη ποιοτητα και ακομα καλυτερη τιμη φαινονται να εχουν... επισης ειναι εξειδικευμενα ως προς τη στηριξη στον ωμο κατι που ουτε καν αναφερεται στα sniper που ειδα εγω, τα οποια δινουν βαρυτητα μονο στο sling χαρακτηριστικο του ιμαντα...

Ωστοσο, σε αυτα τα op tech με ανησηχουν λιγο αυτα πλαστικα κλιπσακια που εχουν... πολλα ρε παιδι μου... τρια κομματια γινεται ο ιμαντας που σημαινει 6 κλιπσακια... χωριζει το κομματι στον ωμο, οι ιμαντες και τα λουρακια που πιανουν στην μηχανη...

...εχεις αντιμετωπισει κανενα πρακτικο προβλημα με αυτα Βλασση? Εγω ενα που ειχε η τσαντα μου, το εσπασα ηδη...

Bλασση, το πηρες απο το καταστημα της Αμερικης ή υπαρχουν και στο ebay?

Το αρθρο για την τσαντα.... :award:

Εγώ πήρα δυο τέτοια λουριά από αγγλικό κατάστημα στο ebay. Το δεύτερο είχε 50% έκπτωση, άρα πλήρωσα 13 λίρες το καθένα και 2,5 λίρες μτφ. Καθόλου άσχημα έτσι;

Για την αντοχή τώρα.... Μηχανή στο σβέρκο δεν κουβαλώ, αυτό θα έλειπε. Την έχω είτε στο χέρι, είτε στον ώμο. Το μικρότερο βάρος είναι 1,8 κ. με τον 17-35 και το μεγαλύτερο 4 κ. με τον 300 2.8 αλλά για λίγες μέρες. Τον τελευταίο καιρό παίζω σχεδόν αποκλειστικά με τον 80-200 2.8 άρα βάρος 2.8-3.0 κ. Πρόβλημα αντοχής δεν είχα ούτε και δείχνει ότι θα αποκτήσει. Δεν έχω όμως ούτε καν με τα κλιπς των τσαντών της Lowe που δείχνουν πιο ευαίσθητα.

Αν δεις καλά το σάιτ της Optech θα βρεις και λουριά-ιμάντες σαν αυτούς που θέλεις.

Ειχε συζητηθει παλιοτερα, αλλα δεν μπορω να το βρω... εχει κανεις ιμαντα ωμου τυπου Black Rapid και αν ναι, τι εντυπωση εχει αποκομισει απο την χρηση του?

Ειδα το παρακατω http://www.sun-sniper.com/en/sniper-strap-the-pro-steel-bear.html και μου φανηκε καλο, αλλα απο σχόλια στο νετ, ειναι μια κρυο μια ζεστη...

Εχω το λουρί της sun-sniper. Απλά, δεν υπάρχει σύγκριση με τα κλασικά λουριά, oύτε σε άνεση ούτε σε εργονομία (εκτός από το μαμίσιο της Νικον, είχα για αρκετό καιρό και το πολύ πιο άνετο Voyager της Lowepro).

Δηλαδη το προτεινεις ανεπιφυλακτα? Αν ειναι ετσι να το δω ξανα, γιατι τα χρηματα ειναι αρκετα, ειδικα σε σχεση και με το op/tech που προτεινε ο Βλασσης...

Και μια απορια... επειδη τα γερμανικα μου δεν ειναι καλα και δεν καταλαβαινα αν ο πωλητης ειχε μεταφορικα ή οχι ή αν εστελνε Σλοβακια, προχωρησα μεχρι ενα σημειο την παραγγελια, μεχρι που κολλησα σε ενα σημειο και τωρα εχω το προιον στην λιστα μου και περιμενει να το πληρωσω... πως το διαγραφω αυτο?

Θα σου πω απλά ότι στις περίπου τρίωρες βόλτες στο Αττικό Πάρκο, με τον 70-200 φορεμένο, δεν νιώθω καν ενόχληση.

ΟΚ τοτε... εχεις το sling φανταζομαι κι εσυ, αυτο με την αντικλεπτικη αλλυσιδα...?

Ο πωλητης τελικα δεν στελνει Σλοβακια, πως το σβηνω απο το history τωρα?

Δεν είναι αλυσίδα. Μάλλον συρματόσχοινο ραμμένο εσωτερικά, κατά μήκος του λουριού.

Δεν καταλαβαίνεις καμμία διαφορά (μεταξύ μας, δε νομίζω να παρέχει και καμμία σοβαρή προστασία).

Last edited:
Παντως, οι δικες μου εντυπωσεις απο την think tank 10 ειναι αναμεικτες... κυριοτερο αρνητικο το μεγαλο βαρος... 1.400 γρ. κενη οταν η lowe pro 100 sling ζυγιζει 700 γρ.

Επισης, δεν καταλαβα σε τι χρησιμευουν οι δυο εξωτερικες πλευρικες θηκες... βαζεις βεβαια θηκη απο γυαλια, αλλα ουτε κινητο, ουτε μπουκαλι νερο, ουτε φιλτρα, γενικα δεν τις χρησιμοποιω και δεν ξερω τι θα μπορουσα να βαλω εκει περα (και να μπορω να εχω προσβαση αμεσα και ευκολα εννοειται)...

Ομοιως και με τον ιμαντα της sun sniper, βολευει μονο με τηλεφακο, με τον 85ρη πχ ή τον 28ρη η μηχανη δεν καθεται τοσο καλα ... Ωστοσο στη χρηση του με τηλεφακο ειναι αψογος, το συστηματακι δουλευει οπως πρεπει για αμεση χρηση της μηχανης και εχεις και τα χερια σου ελευθερα οταν περπατας... αλλα πολυ ακριβος παντως...

Να πω βεβαια την αληθεια, οταν ειμαι εντος πολης, δεν τον χρησιμοποιω, συνηθισα το hand strap ακομα και με τον 70-200... ασε που αισθανομαι και λιγο περιεργα αν ειμαι ζωσμενος χιαστι με τους ιμαντες της μηχανης και της τσαντας σαν πιστολερο... :flipout: