Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Εχω βάλει στο ματι εδώ και καιρό αυτην τη θηκούλα (CASE LOGIC XNSLR-01):

http://www.amazon.co.uk/dp/B001F1FO...eative=6742&camp=1638&creativeASIN=B001F1FOE0

ενώ μου αρέσει και η μεγάλη αδερφή της (CASE LOGIC XNSLR-02):

http://www.amazon.co.uk/dp/B002UD71...eative=6742&camp=1638&creativeASIN=B002UD71BQ

Νομίζω οτι είναι αρκετά κομψή και διακριτική (καθώς θεωρώ πλεονέκτημα την έλλειψη πομποδών σηματων).
Τη θελω για καθημερινή χρήση αφού ακόμα και η μικρή χωράει την D90 με τον 18-105 και εναν 50αρη ή 35αρη ή ενα μικρό φλας (που δεν έχω αλλά λέμε τωρα...)
Ειναι συνολικά αρκετά λεπτή ωστε καθως περπατάς με τη θήκη, αυτή δεν εξέχει και ετσι ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες μικροχτυπημάτων (η μεγάλη ωστόσο είναι ...μεγάλη)
Νομίζω οτι η εσωτερική θήκη για τη μηχανή και το φακό προσφέρει εξτρα προστασία αλλά ενδεχομένως είναι και το μειονέκτημα της θήκης καθώς σκεφτομαι οτι ίσως ο φακος σφηνωνει εκει μεσα...
Ξεπερνάω το ζήτημα της τιμής καθώς στην Ελλαδάρα τις βρίσκω στα 40 ευρώ τη μικρή και στα 50 ευρώ τη μεγάλη και θέλω να ρωτήσω αν εχει κανεις εμπειρία για καποια από αυτές τις δύο.

Εναλλακτικές προτάσεις για κατι μικρο, κομψο και ασφαλές, ευπρόσδεκτες

H Case Logic ανέκαθεν έφτιαχνε ενδιαφέροντα προϊόντα και σε σχετικά καλές τιμές, πλην όμως η ποιότητα συναρμογής και η αντοχή στο χρόνο δεν είναι η καλύτερή τους. Και μιλάω εμπειρικά-bye-

Η Kata 3N1-25PL είναι μια καινούργια Sling & Backpack τσάντα πλάτης- ώμου. Ένα είδος τσάντας, που προσπαθεί να συνδυάσει τα καλά των 2 κατηγοριών (εύκολη πρόσβαση στον εξοπλισμό και άνετη μεταφορά) αλλά σε πιο μικρό μέγεθος. Κουβαλιέται με 3 διαφορετικούς τρόπους.
Backpack (τα λουριά σταυρωτά η κανονικά μπροστά) αριστερό sling, δεξί sling.
Το κυριότερο την κουβαλάς σαν backpack με 2 λουριά σταυρωτά μπροστά και με μια κίνηση απελευθερώνεις το ένα από τα 2 (ανάλογα με την διάταξη που έχεις μέσα) και την φέρνεις μπροστά αλλά sling.
Η Kata είναι μια πολύ καλή Sling & Backpack τσάντα που χωράει οριακά laptop 12.1" και
είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό αδιάβροχο νάιλον Ripstop που είναι ελαφρύ αλλά δυνατό και προστατεύει τον εξοπλισμό σας από ζημιές σε περίπτωση τυχαίας επαφής.

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    54.6 KB · Views: 264
  • 2.jpg
    2.jpg
    69.3 KB · Views: 262
  • 3.jpg
    3.jpg
    100.7 KB · Views: 262
  • 4.jpg
    4.jpg
    83 KB · Views: 260
  • 5.jpg
    5.jpg
    57.5 KB · Views: 259
  • 6.jpg
    6.jpg
    62.2 KB · Views: 262
  • 7.jpg
    7.jpg
    57 KB · Views: 257
  • 8.jpg
    8.jpg
    60.6 KB · Views: 253
  • 9.jpg
    9.jpg
    74.3 KB · Views: 252
  • 10.jpg
    10.jpg
    92.1 KB · Views: 248
Το εσωτερικό είναι φωτεινό κίτρινο και έχει μαλακή επένδυση, κινητά χωρίσματα και μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες σας. Το κάτω μέρος της τσάντας είναι για τον εξοπλισμό σας, ενώ το πάνω μισό είναι για διάφορα μικρότερα αντικείμενα όπως φλάς, κινητά, φορτιστές, κλπ. Υπάρχουν τέσσερις εξωτερικές τσέπες για γρήγορη πρόσβαση (η προηγούμενη σειρά είχε μόνο δύο).......

Attachments

• 11.jpg
    11.jpg
    74.1 KB · Views: 247
  • 12.jpg
    12.jpg
    94.4 KB · Views: 246
  • 13.jpg
    13.jpg
    105.9 KB · Views: 248
  • 14.jpg
    14.jpg
    76.3 KB · Views: 246
  • 15.jpg
    15.jpg
    78.9 KB · Views: 243
  • 16.jpg
    16.jpg
    73.5 KB · Views: 243
  • 17.jpg
    17.jpg
    64.7 KB · Views: 241
  • 18.jpg
    18.jpg
    81 KB · Views: 239
  • 19.jpg
    19.jpg
    81.2 KB · Views: 239
  • 20.jpg
    20.jpg
    185 KB · Views: 240
Αυτό που έλειπε από την σειρά 3Ν1 της ΚΑΤΑ ήταν η εύκολη προσαρμογή του τρίποδου
στην τσάντα. Τώρα υπάρχει εύχρηστο σύστημα που μπορεί να πάρει μέχρι τρείς ιμάντες.

Attachments

• 21.jpg
    21.jpg
    72.8 KB · Views: 235
  • 22.jpg
    22.jpg
    40.6 KB · Views: 236
  • 23.jpg
    23.jpg
    101.4 KB · Views: 241
  • 24.jpg
    24.jpg
    77.2 KB · Views: 235
  • 25.jpg
    25.jpg
    75.7 KB · Views: 234
  • 26.jpg
    26.jpg
    50.4 KB · Views: 235
  • 27.jpg
    27.jpg
    77.6 KB · Views: 231
  • 28.jpg
    28.jpg
    93.4 KB · Views: 232
  • 29.jpg
    29.jpg
    100.7 KB · Views: 230
Πλεονεκτήματα:
• Άριστη ποιότητα κατασκευής.
• Πολύ ελαφριά.
• Πολύ άνετη κατά την μεταφορά.
• Πολύ βολικά πλευρικά ανοίγματα.
• Μεγάλο επάνω διαμέρισμα.
• Καλή προστασία του εξοπλισμού.
• Καλή προστασία του εξοπλισμού από βροχή η πολύ ήλιο.

Μειονεκτήματα:
• Πολύ ακριβή….

Εδώ δίπλα στην Kata Beetle 282-PL

Attachments

• 31.jpg
    31.jpg
    123.7 KB · Views: 231
  • 32.jpg
    32.jpg
    95.8 KB · Views: 229
  • 33.jpg
    33.jpg
    97.2 KB · Views: 231
Ήρθε η ώρα μου κι εμένα για μια τσαντούλα της προκοπής..
Μέχρι τώρα, με εξοπλισμό για την 550D μόνο τον 17-50 της Tamron, βολευόμουν με μια τσαντούλα της πλάκας..
Πλέον, με την προσθήκη του 70-200 is f4 και ενός 50άρι σταθερού χρειάζομαι κάτι διαφορετικό.
Ναι, θα ήθελα πέραν απο αυτούς τους 3 φακούς, να μπορεί να χωράει και κάτι παραπάνω(αν και δεν βλέπω να παίρνω άλλον φακό αλλά ποτέ δεν ξέρεις)
Επίσης, για τις σπάνιες φορές που θα χρειαστεί να κουβαλήσω μαζί μου το 13' macbook pro, καλό θα ήταν να το χωράει.
Τέλος, θα ήθελα να έχει όλες εκείνες τις ευκολίες που κάνουν την ζωή μας πιο απλή(να βγαίνει εύκολα η μηχανή όταν είναι φορεμένη η τσάντα) αλλά και ασφαλή(αδιάβροχη κλπ).
Κι επειδή όπως βλέπετε είμαι άνθρωπος που δεν ζητάω πολλά (lol) θα ήθελα να είναι και φθηνή(εδώ γελάμε πραγματικά.)
Τεσπα, το θέμα της τιμής είναι δευτερεύον υπο την έννοια οτι όλες οι τιμές είναι υπο σκέψη..

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

ΠΕΤΡΑΝ το καλύτερο είναι να δεις πρώτα ποιο είδος τσάντας σε βολεύει (πλάτης, ώμου, χαρτοφύλακα, κλπ.) και μετά να κάνεις μια μικρή έρευνα πρώτα στις ακριβές και μετά στις φθηνές. Πλέον στο ebay βλέπεις καινούριες εξαιρετικές τσάντες στο 1/3 των χρημάτων που ζητούν οι επώνυμοι.

Και επίσης μην περιφρονείτε τις "Β" μάρκες, όπως Hama, Case Logic, Cullmann κ.λ.π. Μπορεί να μην είναι τόσο γκλαμουράτες, αλλά αν σας βολεύουν την δουλειά τους την κάνουν μια χαρά. Έχω case logic 20+ ετών και δεν έχει κάνει ούτε τσίκ!

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και σε αγγελίες για μεταχειρισμένη τσάντα.
Πέρυσι πούλησα δύο τσάντες η μια εντελώς καινούργια-αχρησιμοποίητη (Tamrac Expedition 8X Model 5588) και η άλλη χρησιμοποιημένη μια φορά μόνο (Tamrac Evolution 8 Model 5788) στη μισή τιμή.

Ειχα τσαντα Cullmann μιας και το αναφερει ο Δημητρης η οποια με συντροφευσε 20 χρονια.....χωρις κιχ.

Προσφατα μολις παρεδωσε πνευμα.

Την βλεπω για ψιλοχάλια.... κοινη ταξιδιωτικη τσαντα με εξτρα εσωτερικο για φωτογραφικη μηχανη....

Στη φωτο το υλικο της μου φαινεται για πλαστικος μουσαμας ασχετα αν αυτος το ονομαζει κανβα... (αλλο κανβας και αλλο χαι ντενσιτυ κανβας, κοινως πολλες φορες τα ψιλα γραμματα κανουν τη διαφορα)....

Το βαρος των 1600 γρ κενη ειναι πολυ... η δικια μου που ειναι στα 1400 (και ειναι οριτζιναλ κανβας :smash:) και τη θεωρω βαρια (σε συγκριση με μια lowepro πχ που εχω και ειναι στα 700γρ)

Το ανοιγμα πανω με το φερμουαρ εχει περιεργο σχημα... δεν μου φαινεται πρακτικο στο βαλε-βγαλε... αν δεν εχεις ευκολη προσβαση μεχρι και τα πλαινα του εσωτερικου γρηγορα θα τη βαρεθεις...

χρονιά πολλά σε όλους

εxω την Lowepro SlingShot 202 AW Camera Bag την οποία είχα βολευτεί με την αγορά του canon 70-200 is πλέον ενδιαφέρομαι για μια μεγαλύτερη τσάντα slihg που να χωράει canon 5D mark ii με το grip 3 φακούς (70-200 is, 24-105 is ,70-300 is ) , λαπτοπ , φορτιστές κλπ ............

Last edited: