Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

A !!! μεγειες !! απο που ?

Από τη σελίδα της τώρα που έχει τις εκπτώσεις. Η κανονική τους τιμή είναι ξεκάθαρα υπερβολική αλλά με 40% (κίτρινη) στα 143 ευρώ ήταν πιο τίμια.

γλυκοκοιταζω τις sling της .

Υποθέτοντας πως λες για το Rogue Sling, το έχω από τη μέρα που κυκλοφόρησε σχεδόν 3 χρόνια τώρα στην έκδοση των 6L. Είναι ίσως η καλύτερη "επένδυση" που έχω κάνει στο πεδίο της φωτογραφίας, τουλάχιστον για το κομμάτι της φωτογραφίας δρόμου με το οποίο ασχολούμαι κάπως περισσότερο, αλλά και γενικά για οποιδήποτε βόλτα για την οποία θα κάνω και θα πάρω μαζί τη μηχανή.

Τα slings γενικά από τις έτσι πιο "content creator - influencer - youtube" εταιρείες τύπου Wandrd - Peak Design - Wotancraft έχουν πραγματικά γελοίες τιμές στα μάτια των περισσότερων και δικαίως. Ωστόσο, από το συγκεκριμένο δεν έχω παράπονο, είναι σκυλί στο μικρό βέβαια διάστημα που το έχω, χειμώνα - καλοκαίρι - βροχή, δεν καταλαβαίνει κάτι.

Δεν ξέρω πόσο άνετο θα είναι το 9L αν σε ενδιαφέρει περισσότερο λόγω εξοπλισμού που έχεις, γιατί οκ παραμένει sling και όχι backpack, αλλά για τη χρήση που κάνω εγώ είναι οκ και σε αυτό το θέμα.

Βασικά εξαιτίας αυτού πήρα τώρα και την Prvke Lite, έχοντας μείνει ευχαριστημένος από θέμα άνεσης - αντοχής - εμφάνισης. Συνήθως δεν αγοράζω τέτοια αντικείμενα χωρίς έστω να τα βάλω πάνω μου ακόμα και άδεια, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορώ να πω πως λειτούργησε.

Το μόνο αρνητικό που μπορώ να βρω είναι ότι το χρώμα στο εσωτερικό του sling είναι μαύρο αντί για κάτι φωτεινότερο. Αντε να πω και για το τεράστιο Logo το οποίο φαίνεται πολύ σε οποιοδήποτε χρώμα εκτός του μαύρου. Επειδή το έχω σε μαύρο, δε με νοιάζει αλλά σίγουρα δε θα το έπαιρνα σε άλλο χρώμα εξαιτίας αυτού. Ευτυχώς στο Prvke Lite είναι στο χρώμα του σακιδίου.

το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι βεβαιος αν τα 6L ειναι αρκετα και πρεπει να παω στα 9L που γινεται γκουμουτσα.

Ξερεις αν εκδιδουν τιμολογιο και δεν χρεωνουν φπα απο το ευρωπαικο τους καταστημα ?

το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι βεβαιος αν τα 6L ειναι αρκετα και πρεπει να παω στα 9L που γινεται γκουμουτσα.

Ξερεις αν εκδιδουν τιμολογιο και δεν χρεωνουν φπα απο το ευρωπαικο τους καταστημα ?

Δεν έχω ιδέα να πω την αλήθεια. Αν βρίσκεσαι Αθήνα - ιδανικά κέντρο - ευχαρίστως να σου δείξω την 6αρα που έχω, να βάλεις μέσα συνδυασμούς εξοπλισμού που θα χρησιμοποιούσες κλπ ώστε να έχεις έστω μια εικόνα του χώρου.

• Like
Reactions: Kosh
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ROGUE 6L Sling Overview | WANDRD​

Ετσι οπως την βλεπω την 6αρα ειναι μπαμπατσικη..... εχουν κανει καλη δουλεια στην χωροταξια

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ROGUE 6L Sling Overview | WANDRD​

Ετσι οπως την βλεπω την 6αρα ειναι μπαμπατσικη..... εχουν κανει καλη δουλεια στην χωροταξια

'Εχω καταφέρει να χωρέσω μια Fujifilm X-T2 με τον 10-24mm WR και μια Fujifim X-T20 με τον 50-230mm κουμπωμένοι και οι 2 πάνω στα σώματα. Ήταν ανορθόδοξη διάταξη και η Χ-Τ20 δεν έβγαινε εντελώς εύκολα λόγω του τηλεφακού - αν και μικρός - αλλά είναι ενδεικτικό του χώρου άμα δεις στο camerasize.com τις διαστάσεις τους.

Σίγουρα μπορώ πάντως να βάλω 2 σώματα (πλέον Χ-Τ2, Χ-Τ4) βάζοντας έναν σταθερό στην κάθεμια (συνήθως xf 33mm, xf 56mm) έχοντας άνεση στο βάλε - βγάλε. Τώρα για full frame και f/2.8 ζουμ φακούς δεν παίρνω όρκο. Δε νομίζω όμως να φόρτωνα ένα sling παραπάνω έτσι και αλλιώς.

Στα έξτρα είναι ο χώρος που μπαίνει το laptop ο οποίος είναι αρκετά ευρύχωρος για άσχετα αντικείμενα χωρίς να ενοχλεί την πλάτη λόγω του γενναίου μεγέθους μαξιλαριού, καθώς και η κάτω θήκη (μικρή ομπρέλα, νερό) αλλά και οι 2 μπροστινοί ιμάντες για ένα αντιανεμικό ή νορμά διαστάσεων ρούχο.

Δυστυχώς δεν παίζει τιμολογιο με δαυτούς μου απάντησαν ήδη. Αν έρθει απέξω υπόκειται σε δασμούς (λένε)

Τα έχει και το αμαζον βέβαια από 3ους πωλητές αλλά όχι στις προσφορές που τα έχουν οι ίδιοι στο site τους

Για εμένα η πιο βολική, σχετικά μικρή τσάντα για καθημερινές εξορμήσεις είναι η PGYTECH OneMo Sling PGYTECH ONEMO SLING .
Χωράει απίστευτα πολλά για το μέγεθός της (Sony a6700 + Viltrox AF 27mm F1.2 Pro + 70-350 mm + μπαταρίες + μικρό τρίποδο + αρκετά μικροπράγματα) και είναι άνετη ακόμα και γεμάτη.
Μπορεί να επεκταθεί το μέγεθος της και για μεγαλύτερους φακούς. Πολύ καλή ποιότητα και καλή τιμή για αυτά που προσφέρει.
Είναι η τσάντα που έχω χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιώ πιο πολύ από όλες...

• Like
Reactions: takisot
Mωρε μια χαρα ειναι και αυτη την εχω στα υποψιν μιας και εχω την μεγαλη της γιαγια OneMo της οποιας ομως το 5λιτρο πολυ ωραιo και βολικο για μεταφορα drone τσαντακι δεν χωραει τον συνδυασμο καμερας φακων που θελω για αυτονομη τσαντα (αρα χρειαζομαι κατι λιγο μεγαλυτερο απο τα 5 λιτρα του) και ας ειναι πειρασμος οτι εχω τα διαχωριστικα τα εξτρα και μπορω να την στησω καλυτερα .

1733570165877.png

Υπαρχει βεβαια και η 11λιτρη (γιατι η 7λιτρη one mo sling ετσι οπως την βλεπω ειναι οριακη) αλλα με κραταει το οτι ειναι λιγο σαν κουβας με ιμαντα ρε συ και δεν εχει αρκετα πιασιματα γυρω γυρω οπως η WANDRD sling μοιαζει τανκ σε κατασκευη.....Ισως πρεπει να την δω την 7αρα απο κοντα.

1733570447979.png1733570416811.png

• Like
Reactions: evanfotis
Ωραίες αλλά με βολεύει το "ανάποδο" άνοιγμα, δηλαδή το καπάκι να προστατεύει από τα βλέματα...

και εγω το προτιμω και για να μην εμπλεκεται το καπακι στο βαλε βγαλε της καμερας.

Το πλατουδακι πανω παντως δεν ειναι κακο γιατι χρησιμευει και για να ακουμπας εκει το χερι σου με την καμερα για λιγη ξεκουραση.

• Like
Reactions: aspromavros
Mωρε μια χαρα ειναι και αυτη την εχω στα υποψιν μιας και εχω την μεγαλη της γιαγια OneMo της οποιας ομως το 5λιτρο πολυ ωραιo και βολικο για μεταφορα drone τσαντακι δεν χωραει τον συνδυασμο καμερας φακων που θελω για αυτονομη τσαντα (αρα χρειαζομαι κατι λιγο μεγαλυτερο απο τα 5 λιτρα του) και ας ειναι πειρασμος οτι εχω τα διαχωριστικα τα εξτρα και μπορω να την στησω καλυτερα .

View attachment 243219

Υπαρχει βεβαια και η 11λιτρη (γιατι η 7λιτρη one mo sling ετσι οπως την βλεπω ειναι οριακη) αλλα με κραταει το οτι ειναι λιγο σαν κουβας με ιμαντα ρε συ και δεν εχει αρκετα πιασιματα γυρω γυρω οπως η WANDRD sling μοιαζει τανκ σε κατασκευη.....Ισως πρεπει να την δω την 7αρα απο κοντα.

View attachment 243221View attachment 243220
Πάντως η μικρή, να ξέρεις, είναι πολύ διακριτική και εγώ θα την έλεγα και όμορφη. Στη φωτο του τύπου με τα γυαλιά, σίγουρα δε φαίνεται σαν κουβάς. Σίγουρα πάντως δεν είναι άσχημη. Και είναι μεγάλο πλεονέκτημα το γεγονός ότι επεκετείνεται κατά λίγα λίτρα (προς τα πάνω), για να χωρέσει μεγαλύτερους φακούς. Εμένα πάντως με έχει βολέψει πάρα πολύ και το μέγεθός της και η ευκολία που προσφέρει για κουβάλημα και εναλλαγή φακών (κάτι που είναι πολύ σημαντικό και στο οποίο τα backpacks, κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ άβολα....

Η μεγαλη ειναι σαν κουβας. Η μικρη μια χαρα μοιαζει σε μεγεθος.

Και ειναι και αδιαβροχη και λογικη σε τιμη .

Η μεγαλη ειναι σαν κουβας. Η μικρη μια χαρα μοιαζει σε μεγεθος.

Και ειναι και αδιαβροχη και λογικη σε τιμη .
Πρόσφατα είχα την μεγάλη σε ταξίδι Ιταλία.
Αισθητικά όντως είναι σαν κουβάς και πιο κοντά σε τσάντα ώμου όταν γεμίζει.
Το ότι δεν είχε πολλές λαβές για πιάσιμο δεν με ενόχλησε στην πράξη.
Το σετ ήταν panasonic gx8 + 20mm + 12-35 + 35-100 mm 3,5 -5.6 + ricoh gr με τον converter σε 21mm. Διαχωριστικά είχα της peak design καθώς έχουν το εσωτερικό σαν αυτάκι που δημιουργεί ένα επιπλέον στρώμα. Συνήθως η panasonic με τον 20μμ ή/και την ricoh ήταν στο χέρι.

Επίσης, εσωτερικά έμπαινε και ένα μπουκάλι νερό καθώς στην εξωτερική μπροστά θήκη δεν με βόλευε. Μεγάλωνε ο όγκος.
Οι διάφορες θηκούλες εξυπηρετούσαν καθώς έμπαιναν διάφορα, μπαταρίες, κινητό ακουστικά μαντιλάκια καμιά μπάρα.
Από ψιχάλα και μια μικρή βροχή που έφαγε δεν είχα κάποιο θέμα. Σε βάθος χρόνου δεν ξέρω.

Στο σύστημα της canon βάζω συνήθως την eos r με φορεμένο τον tamron 24-70 ή τον 40mm και στριμώχνω τον ef 135mm f2 με το x1.4 extender και τον irix 15mm. Με τον 24-70 και λόγω του φάρδους του irix βγαίνουν οριακά όταν έχω αυτό το set up.

Βέβαια το βάρος από ένα σημείο και μετά ενοχλεί, όπως με ενοχλούσε και με τα m43. Βάλε βάλε διάφορα αύξανε.

Έχοντας και το αντίστοιχο μικρό της peak design θεωρώ ότι το μικρό μέγεθος δεν βολεύει για σώμα μεγέθους eos r, ίσως μόνο με ένα φακό οριζόντια. Αποφεύγω να ζορίζω τα φερμουάρ.
Ο λόγος για τον οποίο πήρα και το μεγάλο. Και ενώ ήταν να το πουλήσω το κράτησα για στιγμές που έχω μια φιλμάτη και την ρικο. Για αυτές το 11λιτρο θα ήταν υπερβολή.
Πάντως ανάμεσα σε peak design και της PGYTECH προτείνω αυτό της δεύτερης. Παρόμοια ή και καλύτεη ποιότητα αλλά πιο πρακτικό. Περισσότερες θήκες.

Attachments

• 20241208_193818.jpg
    20241208_193818.jpg
    3.9 MB · Views: 18
  • 20241208_193738.jpg
    20241208_193738.jpg
    1.9 MB · Views: 18
Last edited:
  • Like
Reactions: Kosh
Στο σύστημα της canon βάζω συνήθως την eos r με φορεμένο τον tamron 24-70 ή τον 40mm και στριμώχνω τον ef 135mm f2 με το x1.4 extender και τον irix 15mm. Με τον 24-70 και λόγω του φάρδους του irix βγαίνουν οριακά όταν έχω αυτό το set up.

Βέβαια το βάρος από ένα σημείο και μετά ενοχλεί, όπως με ενοχλούσε και με τα m43. Βάλε βάλε διάφορα αύξανε.

Έχοντας και το αντίστοιχο μικρό της peak design θεωρώ ότι το μικρό μέγεθος δεν βολεύει για σώμα μεγέθους eos r, ίσως μόνο με ένα φακό οριζόντια.

Ο δοκιμαστης της παρεας μας :geek: Eσενα χρειαζομασταν οντως

Τρελλο οτι εχεις και το 7λιτρο και το 11λιτρο.

Εγω για να βαζω μεσα την R6 με εναν 70-200f4 ξαπλα θελω και τον 24-70f2,8 ορθιο θελω βασικα.

Η παλια μου KATA επαιρνε και τριτο φακο βεβαια αλλα ας το ξεχασουμε γιατι οντως βαλε βαλε μετα γινεται βαριδι..

Οι διαστασεις εσωτερικα ειναι αυτες που εχουν τα σχεδιαγραμματα ?

Η μεγαλη PGYTech 11L μου κανει σιγουρα αλλα θελω να την αποφυγω....σε κατι πιο μαζεμενο λιγο. Ποιοτικα δεν τις φοβαμαι.

Peak Design ποιο ειχες το Everyday Sling v2 ?

Last edited:
Αυτες τις ληψεις θελουμε απο τον milaber22 που εχει και τις δυο εκδοσεις σε ληψη απο επανω με την Eos R με εναν μπαμπατσικο φακο να δω τι αλλο χωραει. 🙏

Η τσάντα αυτή από κάτω έχει και ιμάντες για κουβάλημα τρίποδου ή κάποιου τζάκετ. Και εννοείται ότι στις διάφορες θήκες της (επάνω μεριά, μέσα και μπροστά έξω) χωράει πολλά μικροπράγματα όπως κινητό, πορτοφόλι, μπαταρίες, καλώδια, powerbank....
Επίσηςμε τη διάταξη που έχω τουςφακούς, περισσεύει και λίγος χώρος στην μέση εκεί που είναι ο Viltrox.

• Like
Reactions: takisot