Οπότε η μόνη ρεαλιστική θέση για να μπουν τα ηχεία είναι σε εκείνη την πλευρά.
Επιτοίχια υποθέτω καθώς το γραφείο είναι 1.40 και δεν θα περισσεύει πολύς χώρος για βάση.
Τώρα να μπω στην διαδικασία να πουλάω precisio, wiim pro, shanling δεν θα το έκανα.
Έχω και αρκετά cd τα οποία ακούω.
Και δεν πιάνουν και ιδιαίτερο χώρο.
Τα έξτρα καλώδια θα γλίτωνα βέβαια.
Με τα ενεργά ηχεία θα έδιωχνα τα ογκώδη ροτελ.
Αν ήταν να φύγει κάτι θα ήταν το πικαπ και τα βινύλια για να είχα πραγματική ωφέλεια σε όγκο.
Υπομονή έχω, τελικά αυτό που προέχει η διαρρύθμιση του χώρου.
Και εξυπηρετεί να γίνει τώρα που θα γίνουν οι εργασίες μόνωσης και θα μπορώ να έχω βοήθεια στο κουβάλημα.
Ευχαριστώ και πάλι.
Σου προτεινα να τα πουλησεις ολα για δυο λογους.
1) Γλυτωνεις πολυτιμο χωρο και καλωδια.
2) Με τα χρηματα απο την πωληση μπορεις να παρεις καλυτερα ηχεια και καλυτερο streamer.
H δε προταση μου ειναι πολυ προσεκτικα επιλεγμενη και στοχευμενη.
Τα Palmer Orbit 11 ειναι ενα πολυ καινουριο ενεργο studio monitor που εκτος των αλλων διαθετει και ψηφιακη εισοδο. Επισης εχει στο πισω μερος του υποδοχες για βαση τοιχου.
Αυτο σημαινει οτι δεν χρειαζεσαι DAC και με το Wiim Ultra να διαχειριζεται τις ψηφιακες πηγες αλλα και δυο αναλογικες αν θες, δεν χρειαζεσαι κανενα αλλο εξαρτημα στην αλυσιδα.
Ολα τα υπολοιπα ειναι περιττα εκτος απο το CD player μια που εχεις τοσα CD και τον ενισχυτη ακουστικων που μπορεις να τον αφησεις συνδεδεμενο με τον υπολογιστη για να ακους με τα ακουστικα.
Αν βγαλεις και το πικαπ που πιανει πολυ χωρο μπορεις να αφαιρεσεις και το ογκωδεστατο rack που δεν εχει κανενα νοημα και να μετατρεψεις το μικρο αυτο υπνοδωματιο σε ενα μικρο μεν αλλα ευχαριστο χωρο για το γραφειο σου και τις ακροασεις σου.
Βαζεις τα ηχεια στον τοιχο με δυο τηλεσκοπικες βασεις τοιχου για τηλεοραση, σε υψος που να εξυπηρετει τοσο την ακροαση απο το γραφειο οσο και απο τον καναπε και με μια απλη κινηση τα φερνεις στη σωστη θεση για ακροαση ειτε στο γραφειο ειτε στον καναπε.
Τα ηχεια ειναι ομοαξονικα και με καρδιοειδη λωβο που σημαινει οτι 1) εχουν ομαλη αποκριση off-axis τοσο οριζοντια οσο και καθετα, αρα δεν επηρεαζεται η αποδοση τους αν καθεσαι πιο ψηλα η πιο χαμηλα (οπως καλλιστα μπορει να συμβαινει οταν καθεσαι στο γραφειο η στον καναπε μια που εχουν διαφορετικο υψος) ολα τα κλασικα ηχεια με mid-tweeter εχουν πολυ περιορισμενη διασπορα στον καθετο αξονα και αν τοποθετησεις τα ηχεια στο σωστο υψος για ακροαση απο τον καναπε, τα ηχεια θα ειναι πολυ χαμηλα για ακροαση απο το γραφειο και αντιστροφα. Με ομοαξονικα ηχεια θα μπορεις να ακους σωστα και στις δυο θεσεις.
2) εχουν περιορισμενη διασπορα μεχρι τα 250Hz περιπου που σημαινει οτι επηρεαζονται λιγοτερο απο τους πλαινους τοιχους που στην περιπτωση σου ειναι πολυ κοντα στα ηχεια και θα αλλοιωνουν τον ηχο λογω των πρωιμων ανακλασεων.
Το αποτελεσμα θα ειναι καπως ετσι:

(τον καναπε δεν τον εχω βαλει να ακουμπαει στον τοιχο γιατι εχει ενα καλοριφερ καπου εκει πισω, το γκρι παραλληλογραμμο διπλα στον καναπε μπορει να ειναι ενα μικρο rack για το Wiim, το CD player και μερικα CD να τα εχεις διπλα σου για ευκολια)
Με τις τηλεσκοπικες βασεις θα μπορεις να μετακινεις τα ηχεια 30-40 εκ δεξια αριστερα ωστε να τα προσαρμοζεις στις εκαστοτε συνθηκες για ακροαση ειτε απο το γραφειο ειτε απο τον καναπε.
Οι εργασιες μονωσης δεν εχω καταλαβει τι θα ειναι και για να αποφυγεις να κανεις κατι που θα κανει τα πραγματα χειροτερα καλο θα ηταν να περιγραψεις ακριβως τι εχεις σκοπο να κανεις.