Proxxon -Εργαλεία μοντελισμου

Τι μηκος λαμες παιρνει η μικρη proxxon σεγα; Σημερα χρησιμοποιησα στην χειρος που εχω απο το δημοτικο για να κανω κατι κοπες που δεν περναει λαμα της dremel λογο κεφαλης , κατι γερμανικες νομιζω μηκος 13cm και εμεινα χαζος! Κοβουν το 6αρι κοντραπλακε σαν να ηταν χαρτονι! Μηπως μπορειτε εσεις που παιρνεται ακεφαλες να τις βαλετε.
http://dimizparts.gr/ΕΡΓΑΛΕΙΑ/ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ-ΔΙΑΦΟΡΑ/πριονάκια-σέγας-χεριού-pebaro-saw-blades-14027

130μμ ειναι και οι ακεφαλες proxxon.
Δεν ξερω αν οι λαμες που ειναι για τα πριονακια χειρος μπορουν να αντεξουν την ενταση της σεγας. Η Olsοn λεει -για τις δικες της- να χρησιμοποιυνται μονο με πριονιακια χειρος.

Ομως οι ακεφαλες λαμες της σεγας μπορουν νομιζω ανετα να χρησιμοποιηθουν στο πριονακι χειρος.

Οικονομικα ειναι, εγω θα τα δοκιμαζα. Τα Νο1, Νο2, κλπ που λεει τι σημαινουν; Αφορουν την πυκνοτητα οδοντωσης, το παχος, η το προφιλ της λαμας;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οικονομικα ειναι, εγω θα τα δοκιμαζα. Τα Νο1, Νο2, κλπ που λεει τι σημαινουν; Αφορουν την πυκνοτητα οδοντωσης, το παχος, η το προφιλ της λαμας;

Οταν πηγα να παρω εχει να κανει με το πλατος. Πχ η 2 ηταν τοσο ψιλη που νομιζα οτι θα την σπασω προσπαθωντας να την βαλω. Η 9 πχ ειναι πλατια σαν τις λαμες της dremel γενικης χρησης . Η 6 που πηρα μοιαζει με αυτες του μεταλλου της dremel. Αν καταλαβαινει ο Χιωτης τι λεω.

Ερώτηση σχετικά με το δισκοπριονάκι ks 230...
Αναφέρει μέγιστο ύψος κοπής για ξύλο τα 8mm. Αυτό σημαίνει ότι το δισκάκι του (που είναι σταθερό) προεξέχει 8mm, σωστά;
Επίσης επειδή δεν το βρήκα κάπου στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, ποιά είναι η μέγιστη απόσταση που μπορεί να πετύχει κάποιος από το φράκτη του ως το δισκάκι?
(κοινώς το μέγιστο φάρδος λωρίδας που μπορούμε να κόψουμε)

Tα 8μμ ισχυουν με τα δισκακια των 50μμ. Εαν βαλεις το δισκακι των 58μμ (super cut της proxxon), το υψος κοπης γινεται ~11μμ.
Για το μεγιστο πλατος κοπης δεν θυμαμαι ακριβως, μπορω να τσεκαρω την αλλη βδομαδα που θα ειμαι Ελλαδα. Ειναι κατω απο 10 εκατοστα ομως.

Μάλιστα... Άμα σηκώνει και τα πιο μεγάλα δισκάκια βελτιώνεται κάπως το πράμα αν και ο βασικός περιορισμός του είναι το πλάτος κοπής, μιας και λόγω σχεδιασμού είναι δύσκολο να μπει κάποιος φράκτης εκτός της επιφάνειας κοπής.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ποια απο αυτες ειναι το πιο καινουριο μοντελο?

Αυτη εχει εξοδο για σκουπα μπροστα στο πλαινο και εχει οπη για το στηριγμα του προστατευτικου
PR1.jpg

Αυτη εχει εξοδο για σκουπα πισω και οχι οπη για προστατευτικο και αλλη ετικετα

PR2.jpg

Αυτη εχει εξοδο για σκουπα πισω και οπη για προστατευτικο
PR3.jpg

Aυτη ειναι η τελευταια εκδοση που κυκλοφορει σημερα Γιαννη.
http://www.proxxon.com/en/micromot/28092.php

Εγω παρηγγειλα αυτη (χωρις οπη στα πλαγια) απο το αμαζον https://www.amazon.de/gp/product/B0017V817A/ref=oh_aui_detailpage_o06_s00?ie=UTF8&psc=1

...και μου ηρθε αυτη (δηλαδη η τελευταια εκδοση που δεν συναδει με την φωτο του αμαζον)
29426707230_59bbe0cbfd_c.jpg

Μιχάλη, έχεις εντοπίσει κάποιο αξιόπιστο κατάστημα που να έχει γενικά καλές τιμές στα επιτραπέζια proxxon; Σκέφτομαι πολύ σοβαρά με το νέο έτος να πάρω και το ρούτερ.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δυστυχως οι καλυτερες τιμες ειναι στο amazon γερμανιας οπου εχεις και το δικαιωμα επιστροφης, no questions asked.
Aρκετα proxxon αγορασα απο Ρουμανια που σε αντιθεση με την Ελλαδα εχει πολυ ανταγωνιστικες τιμες σε εργαλεια εισαγωγης.

Το ρουτερ χειρος εχει καταργηθει, δεν βγαινει πλεον. Εκτος εαν εννοεις το επιτραπεζιο ρουτερ που το ονομαζει 'shaper' η proxxon.

Ναι, αυτο ακριβως εννοω. Στην Ελλαδα παιζει στο 200αρι, ενω στο γερμανικο αμαζον το εχω δει σε τιμες περιπου 25% χαμηλοτερες.
Με αυτο και με ενα μικρο φαλτσοκουτι που ηδη εχω, θα μπορω να φτιαχνω πλαισια και κορνιζακια για πολλες μικροκατασκευες, γι'αυτο το σκεφτομαι. Εκτος αν σκεφτω-βρω καποια πιο οικονομικη λυση με καποιο τριμερ βαλμενο αναποδα σε τραπεζι. Ειναι υπο μελετη το πραμα.

H πιο φτηνη λυση για μικροκατασκευες που θες Κωστα, ειναι η βαση ρουτερ της dremel, αν εχεις dremel.
Παρ'ολο που ειναι καλοσχεδιασμενη και με μηχανισμο ρυθμισης υψους, δεν κραταει ικανοποιητικα σταθερο το εργαλειο στο ζορι (σκληρο ξυλο, λιγο βαθεια κοπη). Θελει προσοχη, υπομονη και τροπο.

Ισως για αυτον τον λογο διεκοψε και η proxxon μια παρομοια βαση που εβγαζε στο παρελθον.
http://www.powertooldirect.co.uk/proxxon_ft_300_router_table-p-78640.html
PROX28050.jpg

Την εχω και αυτην την εκδοχη κατα νου, αλλα θα πρεπει να παρω και καποιο πολυεργαλειο της dremel, μιας και το παλιο proxxon που εχω (και ακομα ειναι στο service περιμενοντας ανταλλακτικο) δεν νομιζω να ταιριαζει. Αν ειναι να δωσω περιπου 60-70 για το εργαλειο και αλλα 30-35 για τη βαση, σκεφτομαι οτι με αντιστοιχο ποσο μπορω να παρω το τριμερακι της maktec-makita και να το συνδυασω με τραπεζακι ιδιοκατασκευη. Θα εχει και περισσοτερη δυναμη απο τα dremel και proxxon (μαλλον αχρειαστη, αλλα ευπροσδεκτη), αλλα θα χασω στο θεμα των διαστασεων και πρακτικοτητας στα οποία η proxxon δεν εχει αντιπαλο.

Μιχάλη (ή όποιος άλλος ξέρει),στην βάση της dremel μπαίνουν όλα τα dremel,ή μόνο κάποια μοντέλα;

Eαν εννοεις την βαση ρουτερ (αυτη που μπαινει απο κατω το dremel), κανει για σχεδον ολα τα μοντελα dremel. Δεν κανει για καμμια αλλη μαρκα rotary tool.
Dremel_Shaper_Router_Table_231_wood_table_(EN)(3).jpg

For use with rotary tool models 100, 200, 275, 285, 300, 395, 398, 400, 3000, 4000, 4200, 8200 and 8220.