Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player
Να καταθεσω και εγω την εμπειρια μου ...Παρεληφθη προχθες το Ras 2 με κουτακι, τροφοδοτικο ,sd πακετο .Η χρηση του ναι μεν θα ειναι για audio αλλα επειδη βρισκεται σε κοινοχρηστο χωρο που υπαρχει τηλεοραση επελεξα να στηθει με openelec μιας και το δουλευα πριν ετσι με ενα φορητο που εχω με εξοδο hdmi .
Dac προδιαγραφων δεν υπαρχει ετσι παιρνω την οπτικη απο την τηλεοραση και την δινω στο παλιο dac που εχω .
Προεκυψαν δυο ζητηματα ...
Με το υπαρχον τροφοδοτικο του και με ενα αλλο μεγαλυτερου αμπεραζ που ειχα ευκαιρο δεν διαβαζει κανεναν απο τους εξωτερικους δυομισαριδες που εχω καθως και ενα δανικο (βεβαια αυτος ηταν usb3) οποτε σε αυτη την περιπτωση τον ηπιαμε που λενε ...Οπερ σημαινει εξτρα κοστος για δικτιακο η εξωτερικο με δικη του τροφοδοσια .
Εβαλα τακα τακα Volumio μηπως και ζοριζοταν το μηχανακι με το openelec ουτε εκει διαβασε δισκους ...
Μεσω δικτυου δεν ειχα προβλημα αναπαραγωγης το openelec ειναι αυτο που ειναι ,το volumio απο web interface ηταν γρηγορο και ευκολο στην χρηση.
Συμπερασμα ειναι πολυ καλη λυση μικροσκοπικο ψαρωτικο αρκει να πληρουνται προυποθεσεις γιατι μετα ανεβαινει το κοστος...
Στο openelec δεν εχει μεγαλες απαιτησεις σε πορους .Το δευτερο ζητημα που αντιμετωπισα και αφορα την χρησh με openelec ειναι οτι ενω το μηχανακι εχει CEC δυνατοτητα οπερ μπορεις να το χειρηστεις με το τηλεκοντρολ της τηλεορασης σε εμενα δεν δουλευει αν και εχω καινουργια τηλεοραση και αλλαξα καναδυο hdimi καλωδια .Το δουλευω με bluetooth mouse .
Οποτε τωρα πρεπει να εκταμιευσω σε ενα δισκο και ενα dac ...
Ισως αν γινουν αυτα προμηθευτω και ενα δευτερο για audio μονο .
Το θεμα των δισκων επιλυθηκε απλα χρειαζοταν λιγο ψαξιμο απο μερους μου ...
Η λυση ειναι απλη και λογικα εφαρμοζεται σε ολα τα λειτουργικα για το Pi προσθετουμε μια γραμμη στο config.txt που εχει προφανως το εκαστοτε λειτουργικο
(το config.txt απο οτι καταλαβα παιζει τον ρολο του BIOS )
Ετσι λοιπον εχουμε ...
Βγαζουμε την καρτα εντοπιζουμε το config.txt και προσθετουμε την γραμμη
max_usb_current=1
Σωζουμε και ειμαστε οκ με αυτη την γραμμη το Pi δινει 1,2 Α στις θυρες USB
Προυποθεση απο εκει και περα να εχουμε ενα καλο τροφοδοτικο γιατι το τροφοδοτικο που πηρα μαζι με το Pi δεν αντεξε καθ'ολη την διαρκεια της ενημερωσης της μουσικης συλλογης και εκανε διακοπες(αναβοσβηνει το κοκκινο led της τροφοδοσιας δειγμα οτι η ταση πεφτει κατω απο τα 4,6 volt) μολις ζεσταθηκε τωρα παιζει με ενα ποιο ισχυρο 3,8Α και σκαναρει παλι την συλλογη και τα πιτσιρικια βλεπουν ταινια ταυτοχρονα ...
Αυτη η ρυθμιση σε αλλα λειτουργικα Archphile,Volumio κλπ κλπ ισως λυνει προβληματα με εξωτερικα Dac που ζητουν περισοτερο ρευμα νομιζω οτι ενα τετοιο θεμα ειχε και ο Dr.PanK
ισως λοιπον με αυτο τον τροπο να λυνεται.
Επισης μπορει να περαστει η γραμμη μεσω SSH αλλα νομιζω ειναι πιο ευκολο να βγαλεις την καρτα .
Η πηγη της λυσης ειναι εδω...
http://openelec.tv/forum/134-usage/75660-how-can-we-set-1-2a-for-usb-on-raspberry-pi-2