Riddick

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    44
Απάντηση: Riddick (2013)

Καταρχήν να πω ότι τα είδα σερί ώστε να "θυμηθώ" και τα παλιά...
να πω και ότι το pitch black αλλά και το chronicles, μου άρεσαν και τα δύο (για διαφορετικούς όμως λόγους)

τώρα για αυτό... είναι κάτι σαν κακό remake της πρώτης ταινίας... πήραν το σενάριο της πρώτης... το έκαναν πιο "ελαφρύ" σε όλα.. και έτοιμη και η τρίτη ταινία...

Re: Riddick (2013)

Αν εξαιρεσουμε τα σκηνικα που ηταν δυο κλασεις ανωτερα απο το Pitch Black
το σεναριο ηταν ... ξαναζεσταμενο Pitch Black. Δεν εχω προβλημα μ'αυτο.
Μου αρεσε το σεναριο του Pitch Black ... ΠΟΛΥ !

Αν προσπαθησουμε να το συγκρινουμε με το Chronicles ... δεν υπαρχει καμια συγκριση.
Το Chronicles ηταν επικο, μια αναμετρηση πολιτισμων, οχι western με bounty hunters
(παρολες τις σκηνες στην Crematoria).

Oποτε ... ψηφιζω ΚΑΛΗ ... για καναπε ... ΟΧΙ για σινεμα και 8 ολοκληρα ευρω εισητηριου.
Κριμα γιατι μετα το Chronicles, o Riddick ειχε την δυνατοτητα να αναβιωσει ολοκληρο τον
πολιτισμο και την κουλτουρα των Furians. Οπως ξεκινησε να κανει στην αρχη του εργου
ψαχνωντας για τον πλανητη του. Ομως τα αντιστοιχα εξοδα σε εφε θα προεκυπταν τεραστια,
το ξανασκεφτηκαν οι παραγωγοι και ειπαν "αστε τα χαζα ... καντε ενα φτηνο Pitch Black
και σπρωξτε το στις μαζες".

Κριμα ....

Last edited:

Αν εξαιρεσουμε τα σκηνικα που ηταν δυο κλασεις ανωτερα απο το Pitch Black
το σεναριο ηταν ... ξαναζεσταμενο Pitch Black. Δεν εχω προβλημα μ'αυτο.
Μου αρεσε το σεναριο του Pitch Black ... ΠΟΛΥ !

Αν προσπαθησουμε να το συγκρινουμε με το Chronicles ... δεν υπαρχει καμια συγκριση.
Το Chronicles ηταν επικο, μια αναμετρηση πολιτισμων, οχι western με bounty hunters
(παρολες τις σκηνες στην Crematoria).

Oποτε ... ψηφιζω ΚΑΛΗ ... για καναπε ... ΟΧΙ για σινεμα και 8 ολοκληρα ευρω εισητηριου.
Κριμα γιατι μετα το Chronicles, o Riddick ειχε την δυνατοτητα να αναβιωσει ολοκληρο τον
πολιτισμο και την κουλτουρα των Furians. Οπως ξεκινησε να κανει στην αρχη του εργου
ψαχνωντας για τον πλανητη του. Ομως τα αντιστοιχα εξοδα σε εφε θα προεκυπταν τεραστια,
το ξανασκεφτηκαν οι παραγωγοι και ειπαν "αστε τα χαζα ... καντε ενα φτηνο Pitch Black
και σπρωξτε το στις μαζες".

Κριμα ....

Μην ξεχνάς/ξεχνάτε ότι:
1) Έπεσε αρκετό προσωπικό χρήμα (από Ντίζελ και Τούι) για να αγοραστούν τα δικαιώματα που τα είχε στο συρτάρι η εταιρία
και δεν θα ξαναβλέπαμε Ρίντικ ούτε στον αιώνα τον άπαντα αν έμεναν τα πράγματα ως είχαν...

2) Για να γίνει πραγματικότητα η 3η ταινία ο Ντίζελ υποθήκευσε το σπίτι του...
Δεν είναι και λίγο...

3) Μην κρίνετε μια ταινία σαν αυτοτελή... Το ίδιο λάθος έπραξαν αρκετοί (για να μην πω όλοι) και με τον Προμηθέα
(αχ δεν μας εξηγεί εκείνο, δεν μας εξηγεί το άλλο)...
Το πρότζεκτ λέει για 2 ακόμα ταινίες, με την μία εξ'αυτών στο Underverse...
Δεν μπορώ να πω ότι είναι masterpiece η ταινία αλλά ορισμένοι είσαστε εξαιρετικά αυστηροί (και αυτό
φαίνεται από την (μη) αποδοχή που ε'ιχε η 2η ταινία, η οποία ήταν επικών διαστάσεων και ακόμα προσπαθώ να καταλάβω
τι ακριβώς δεν άρεσε στον κόσμο)...

Κοινώς καταλάβετε όλοι ότι ή αυτό το ρίντικ θα είχαμε ή κανένα...
Και μεταξύ των 2 αυτών επιλογών προτιμώ αυτό το ρίντικ...
Κλείνω λέγοντας ότι ο κόσμος είναι τρελός... Δεν γίνεται να γράφει κάποιος στο ιμδβ ριβιού και να λέει
δε μ'αρεσαν οι 2 πρώτες ταινίες αλλα ήθελα να δώσω μία ευκαιρία στην τρίτη μήπως είναι καλή
μακριά θα κλαίτε τα λεφτά σας
+ΕΛΕΟC+
με ρέγουλα τα ναρκωτικά...

Απάντηση: Re: Riddick (2013)

Μην ξεχνάς/ξεχνάτε ότι:
1) Έπεσε αρκετό προσωπικό χρήμα (από Ντίζελ και Τούι) για να αγοραστούν τα δικαιώματα που τα είχε στο συρτάρι η εταιρία
και δεν θα ξαναβλέπαμε Ρίντικ ούτε στον αιώνα τον άπαντα αν έμεναν τα πράγματα ως είχαν...

Δεν είναι και λίγο...

3) Μην κρίνετε μια ταινία σαν αυτοτελή... Το ίδιο λάθος έπραξαν αρκετοί (για να μην πω όλοι) και με τον Προμηθέα
Δεν μπορώ να πω ότι είναι masterpiece η ταινία αλλά ορισμένοι είσαστε εξαιρετικά αυστηροί (και αυτό
φαίνεται από την (μη) αποδοχή που ε'ιχε η 2η ταινία, η οποία ήταν επικών διαστάσεων και ακόμα προσπαθώ να καταλάβω

Κλείνω λέγοντας ότι ο κόσμος είναι τρελός... Δεν γίνεται να γράφει κάποιος στο ιμδβ ριβιού και να λέει
δε μ'αρεσαν οι 2 πρώτες ταινίες αλλα ήθελα να δώσω μία ευκαιρία στην τρίτη μήπως είναι καλή
+ΕΛΕΟC+

:flipout::flipout::flipout:
Nταξει, δεν την εχω δει την ταινια ακομα και το τρειλερ δεν με επεισε και πολυ
μολονοτι βρηκα τις 2 προηγουμενες τουλαχιστον διασκεδαστικες, αλλα...
:worshippy::worshippy::worshippy:

Δεν μπορώ να πω ότι είναι masterpiece η ταινία αλλά ορισμένοι είσαστε εξαιρετικά αυστηροί

Που ειμαι εξαιρετικα αυστηρος ?
Εγραψα οτι ψηφιζω ΚΑΛΗ για καναπε !!! Που σημαινει οτι θα την ξαναδω αρκετες φορες ακομα.
Εγραψα οτι το σεναριο του Pitch Black μου αρεσε ΠΟΛΥ (... αναθεμα, το γραψα και με κεφαλαια :laugh:)
Εγραψα οτι ΚΡΙΜΑ που δεν συνεχισε με την επικοτητα των Chronicles (κατι που συμφωνεις και εσυ).
Εγραψα οτι τα αντιστοιχα εξοδα σε εφε θα ηταν τεραστια ... αναγνωριζοντας οτι εκει χαντακωθηκε η ταινια
και δεν μπορεσε να μας βουτηξει στα των Furyans (η το Underverse η οτιδηποτε ξεκινησε με τα Chronicles)
το οποιο κατα γενικη ομολογια θα εδινε αλλη αιγλη στο σεναριο (και οχι shoot'em'up οπως δειχνει για εναν
αμυητο).

Μηπως ΕΣΥ εισαι αυστηρος (μαζι μας ) ? ..... :p

(τις λεπτομερειες για τα εξοδα και τις υποθηκες σπιτιων, απο ΣΕΝΑ τα μαθαινω ΤΩΡΑ για πρωτη φορα !!!)

Last edited:

Που ειμαι εξαιρετικα αυστηρος ?
Εγραψα οτι ψηφιζω ΚΑΛΗ για καναπε !!! Που σημαινει οτι θα την ξαναδω αρκετες φορες ακομα.
Εγραψα οτι το σεναριο του Pitch Black μου αρεσε ΠΟΛΥ (... αναθεμα, το γραψα και με κεφαλαια :laugh:)
Εγραψα οτι ΚΡΙΜΑ που δεν συνεχισε με την επικοτητα των Chronicles (κατι που συμφωνεις και εσυ).
Εγραψα οτι τα αντιστοιχα εξοδα σε εφε θα ηταν τεραστια ... αναγνωριζοντας οτι εκει χαντακωθηκε η ταινια
και δεν μπορεσε να μας βουτηξει στα των Furyans (η το Underverse η οτιδηποτε ξεκινησε με τα Chronicles)
το οποιο κατα γενικη ομολογια θα εδινε αλλη αιγλη στο σεναριο (και οχι shoot'em'up οπως δειχνει για εναν
αμυητο).

Μηπως ΕΣΥ εισαι αυστηρος (μαζι μας ) ? ..... :p

(τις λεπτομερειες για τα εξοδα και τις υποθηκες σπιτιων, απο ΣΕΝΑ τα μαθαινω ΤΩΡΑ για πρωτη φορα !!!)

Χαχαχα δεν εννοώ εσένα μπρε, λέω "ορισμένοι είσαστε", αν και το σωστό θα ήταν "ορισμένοι είναι", διότι αναφέρομαι στο γενικό κλίμα
και όχι στο φόρουμ αυτό αποκλειστικά...
Μ'αρέσει το σύμπαν του Ρίντικ, αν διαβάσεις τη wiki του θα βρεις ενδιαφέρουσες ποληροφορίες (πχ το υπόβαθρο των necromongers)
και ψάχνομαι όσο περισσότερο μπορώ...

Btw σου απάντησα σε μία ερώτηση που έκανες σε άλλο thread για την εκγύμναση, ρίξε μία ματιά άμα ψάχνεις ακόμα...

Να πω και εγώ..
Όντως η ταινία ήταν στα χνάρια της 1ης..
Δεν θυμάμαι τώρα τις λεπρομέρειες της 1ης να κάνω απόλυτη σύγκριση με την 3η.
Τόσο το story όσο και η παρουσίαση και το στυλ των 2 αυτών ταινιών μου άρεσε αρκετά!

Μου άρεσε και η 2η ταινία που ήταν κάτι το διαφορετικό.
Καλή προς πολύ καλή θα έλεγα για την 3η!

Και τέλος θα ήθελα και εγώ κάτι περισσότερο από τις γυναικείες παρουσίες της 3ης.. :p
Κρίμα ήταν η άλλη που έπαιξε μόνο για 2 λεπτά!

Last edited:

Μην ξεχνάς/ξεχνάτε ότι:

To καταλαβαμε, αφου το πρωτο 40αλεπτο ηταν σπονδη στην αυτου μεγαλειωτης Ντιζελ.

Δεν είναι και λίγο...

Δε νομιζω οτι με απασχολει και πολυ, οπως δεν απασχολει και τον Ντιζελ για το κοινο προφανως....

Η ταινια βγηκε μονη της στον κινηματογραφο, με υποθεση, αρχη μεση και τελος και γι αυτο κριθηκε.
Τα της συνεχειας θα κριθουν κι αυτα στην ωρα τους. Αφηνεις απεξω το γεγονος οτι μπορει να ειναι κι αυτα
μπαρουφες και θεωρεις δεδομενο οτι θα ειναι πολυ καλες.

+ΕΛΕΟC+

Το τελευταιο σχολιο δεν χρειαζονταν καθολου....

To καταλαβαμε, αφου το πρωτο 40αλεπτο ηταν σπονδη στην αυτου μεγαλειωτης Ντιζελ.

Δε νομιζω οτι με απασχολει και πολυ, οπως δεν απασχολει και τον Ντιζελ για το κοινο προφανως....

Η ταινια βγηκε μονη της στον κινηματογραφο, με υποθεση, αρχη μεση και τελος και γι αυτο κριθηκε.
Τα της συνεχειας θα κριθουν κι αυτα στην ωρα τους. Αφηνεις απεξω το γεγονος οτι μπορει να ειναι κι αυτα

Το τελευταιο σχολιο, σ'εμενα προσωπικα, φανηκε σαν αναφορα στο ρηβιουερ στο imdb και το βρηκα
πολυ αστειο.
Δε νομιζω οτι αναφεροταν σε κανεναν απο εδω.

Ρε δερβισηδες ...
... ειπε και μια κουβεντα παραπανω ο Veteran ... Οκ ... ΔΕΝ πηρε κανεναν στο λαιμο του.
Υπερασπιστηκε κατι που του αρεσε ... αυτο ηταν ολο !

Re: Απάντηση: Re: Riddick (2013)

Ξεκινάω από το τέλος για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό...
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αναφερόμουνα σε σένα ή σε άλλη περσόνα του εδώ φόρουμ;

Με συμπαθάς αλλά άκυρο... Προφανώς έχεις θέμα με τον Ντίζελ...
Για την ιστορία θα σου πω ότι τον Ντίζελ δεν θα μπορούσα να τον δω σε καμία άλλη ταινία (το ΧΧΧ ήταν άθλιο και τα φαστ 'ν φιούριους
δεν έχω δει κανένα)...
Ούτε αδερφός μου είναι, ούτε με πλερώνει...

Αυτό έλειπε να μας απασχολεί και η τσέπη του ντίζελ...
Εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η ταινία γυρίστηκε υπό υπεραντίξοες οικονομικές συνθήκες (υποχρεωτικά χαμηλό μπάτζετ)
οπότε οι απαιτήσεις πρέπει να είναι λιγότερες... Αν πέφτανε 120 μύρια στη ταινία τότε ναι, η κριτική θα επιβάλλονταν να είναι αυστηρή...

Για το αν απασχολεί τον Ντίζελ το κοινό φάνηκε από τις πιέσεις που είχε (από αυτό το κοινό) στο πέρασμα των χρόνων για να γυρίσει ένα νέο ρίντικ
την στιγμή που η εταιρία δεν υπήρχε περίπτωση να γυρίσει νέα ταινία ούτε στον αιώνα τον άπαντα...
Και μην νομίζεις... Το φαν base του Ρίντικ είναι πολύ μικρό, εν σχέση με άλλους ήρωες... Δεν είναι τυχαίο που μόνο στους φαν αρέσει
η "κουλτούρα" του ρίντικ και σχεδόν σε κανέναν άλλο...
Οπότε αγόρασαν (με τον twohy) τα δικαιώματα της ταινίας και ΡΙΣΚΑΡΙΣΑΝ (ρισκάρισαν γιατί πολύ απλά ξέρουν ότι δεν υπάρχει
περίπτωση να θησαυρίσουν με τα ρίντικ ποτέ) να τη γυρίσουν...
Και ναι, όσο και αν σου κάνει εντύπωση, έπαιξαν και οι φαν το ρόλο τους...

Διαφωνώ σε όλο το φάσμα του χωροχρονικού συνεχούς... Όταν μια ιστορία την λες τμηματικά, τότε μοιραίως κάποιο
ή κάποια από αυτά τα τμήματα θα κάνει κοιλιά... Τρανότατο παράδειγμα το Μάτριξ reloaded, το οποίο θάφτηκε πανηγυρικά
το οποίο όταν τελείωσε έγραφε ...to be continued, και όμως, κρίθηκε αυτόνομα... Τραγικότατο λάθος για μία ταινία που είχε την ατυχία
ή την δύσκολη αποστολή να συνδέσει την πρώτη "μυητική" ταινία με την τρίτη "μεσσιανική"...
Ε όχι λοιπόν, κρίνω την συνολική ιστορία και όχι κομμάτι αυτής...
Μπαρούφες αποκλείεται να είναι και ξέρεις γιατί; Διότι ξέρω τι θέλω από αυτές... Ούτε αριστουργήματα περιμένω να είναι
ούτε σταθμοί... Ατάκες ριντεϊκες, κιλλ ριντέικα, ραμποειδείς επιδιορθώσεις τραυματισμών και δε συμμαζεύεται...

Εγώ την απόλαυσα. Ήταν ότι περίμενα από μία ταινία Ρίντικ λαμβάνοντας υπόψιν τους οικονομικούς περιορισμούς (εξαλλου και το αντίστοιχο "φτωχό" σε budget dredd ήταν διαμαντάκι). Ατάκες κορυφαίες (best ever " ποιος είναι ο δρόμος για τη καρδιά ενός άντρα;") homage σε όλους τους φαν του Galactica το ντους της Katie ;) το στόρι που ήταν αξιοπρεπέστατο και ακόμη αν θέλετε λίγο η αρχή και το τέλος όπου πέταξαν το τυρακι για συνεχεια.......

ΥΓ. Εγω τον χαρηκα και στο babylon AD τον Βίν πάντως

Καλή ταινιούλα. Ωραία η εικόνα και καλή προσπάθεια με τα cgi.
Eίναι προφανώς Μπιμουβιά βέβαια, αλλά κάτι τέτοιες τις βλέπω πάντα με συμπάθεια, ειδικά όταν το θέμα είναι scifi ή γενικώς "φανταστικό".

Τις προηγούμενες δύο τις θυμάμαι αμυδρώς δεν θα τις συγκρίνω.

Με αναγκάζεις να σε τρολάρω θείο

Αυτό που με ρώτησες τις προάλλες...

το βρήκα...

alchajmer.jpg

χρόνια πολλά βρε :ernaehrung004:

Ψιλομαπίτσα. Κάτι διαφορετικό σε ύφος στο ξεκίνημα της ταινίας, αλλά το κατάντησαν κι αυτό σαν ινδικό action movie όσο πέρναγε η ώρα.