Salas DCG3 προενισχυτής (γραμμής & ακουστικών)

Τα mosfet εξόδου τα ματσάρουμε ;

Μόνο τα DN2540 και αυτά όχι αυστηρά.. Απλά για να έχεις παρόμοια ρεύματα και στα δυο κανάλια.

Βασικά πρέπει να ματσάρεις τα BC560 (εντός 5%) και να βεβαιωθείς ότι οι R3 σου είναι σωστές για τα BF256B που έχεις: http://www.diyaudio.com/forums/anal...cg3-preamp-line-headphone-46.html#post4880741

Απάντηση: Re: Salas DCG3 προενισχυτής (γραμμής & ακουστικών)

Μόνο τα DN2540 και αυτά όχι αυστηρά.. Απλά για να έχεις παρόμοια ρεύματα και στα δυο κανάλια.

Βασικά πρέπει να ματσάρεις τα BC560 (εντός 5%) και να βεβαιωθείς ότι οι R3 σου είναι σωστές για τα BF256B που έχεις: http://www.diyaudio.com/forums/anal...cg3-preamp-line-headphone-46.html#post4880741

Αν έχετε πολλά και θέλετε μαρσάρισμα στείλτε τα και θα κάνω εγώ την δουλειά.

Ρωτα τον τσαγια. Παντα εχει αυτος !!!

Ναι, συνήθως κρατάει λίγες έξτρα πλακέττες η/και κιτάκια σε περίπτωση χαθούν παραδόσεις του GB και μετά του μένουν για κάποιο διάστημα τα περισσότερα από αυτά

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έστειλα pm αν και έχει ήδη ανοίξει GB. Αναρωτιέμαι αν για το ματσάρισμα χρησιμοποιεί κάποιον curve tracer (από Diyaudio ή Atlas)
Οι περισσότεροι πήρατε το full kit ή παραγγείλατε υλικά ξεχωριστά ; Μάλλον, θα διαβάσω το θέμα στο Diyaudio για αναβαθμίσεις υλικών πριν παραγγείλω

ποιος σου ειπε οτι πρεπει να ματσαρεις τα BC560?
αφου το ενα δουλευει σαν διοδος!

Σέρκο, βασική αρχή στους καθρέπτες δεν είναι?
θα πρέπει να είναι πανομοιότυπα τα δύο τρανζίστορ για να έχουν ακριβώς το ίδιο Vbe και ακριβώς το ίδιο ρεύμα σε κάθε κλάδο του διαφορικού.
Μάλιστα πρέπει να είναι το πιο κρίσιμο σημείο ματσαρίσματος τρανζίστορ σε ένα ενισχυτή.

ξαναλεω, το ενα δουλευει σαν μια απλη διοδος για θερμοκρασιακη σταθεροποιηση
για τον διαφορικο ισχύει, γιαυτο και τα εχει στο ιδιο κελυφος

Σε καθρέπτη ρεύματος -ειδικά στον απλό- θέλεις όμοια τρανζίστορ μεταξύ των δύο πλευρών. Να έχουν (θεωρητικά-ιδανικά) και όμοιο Vbe και όμοιο ρεύμα βάσης. Άν δεν έχουν ίδιο κέρδος δεν θα έχουν ίδιο ρεύμα βάσης αφού β=Ic/Ib. Εμμέσως το ταιριασμένο κέρδος εγγυάται ομοιότητα άλλου χαρακτηριστικού δηλαδή. Δεν δουλέυει σαν ενισχυτής τάσης αλλά σαν σταθερή πηγή ρεύματος που ο ένας κλάδος κοπιάρει ρεύμα αναφοράς στον απέναντι. Μάλιστα θέλει καθόλου ρεύμα βάσης αν γίνεται για να πιάσει και το θεωρητικό Iin=Iout για αυτό σε εφαρμογές ακριβείας βάζουν πολύ ψηλού κέρδους τρανζίστορς μονολιθικά η και MOS λιθογραφία που έχει μηδαμινό ρεύμα πύλης εκεί που ο θόρυβος έρχεται σε δεύτερη μοίρα

to BIB or not to BIB

Βλέπω πως οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα DC stabilizer και δεν γνωρίζω αν ήταν επιλογή ή απλώς ευκολία. Έχω ήδη πλακέτες και υλικά για τα ΒΙΒ.
Μέχρι να παραλάβουμε, παραγγελία μετ/στή (R-core ή Toroidy) , ετοιμασία κουτιού και πολύ πιθανά συγκριτικό attenuator (έχω relay και το βλέπω για LDR ή Muse)

Δεν βλέπω συζητήσεις για τα υλικά, θα ρωτήξω στο αντίπερα φόρουμ

Καλησπέρα σας.
Θα μπορούσα να έχω τα φώτα σας περί του κιτ (πλακέτες + υλικά) αν θα γινόταν να προμηθευτώ στα νέος στο diy ?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

το βρισκεις στο diyaudio και μεσα στο thread θα βρεις το tea bag ειναι αυτος που εχει το group buy και απο παραγγελνεις οτι χρειαζεσαι μεσα απο ενα excel που εχει για τις παραγγελειες των group buy

Ok Savvas ευχαριστώ. Έγραψα το όνομα μου και τα υλικά στο φύλλο προπαραγγελιών, αλλά μετά τι?

Μετά θα περιμένουμε να ορίσει ο Τσάγιας ημερομηνία που θα κλείσει η ομαδική αγορά. Εκείνη την ημερομηνία θα στείλει και ενημέρωση μέσω μηνύματος για το τελικό ποσό και τον τρόπο πληρωμής. Το πότε θα το κάνει αυτό ο Τσάγιας δεν το γνωρίζω, αν δηλαδή περιμένει να μαζευτεί ικανός αριθμός ενδιαφερομένων ή το κλείνει με την πάροδο κάποιων εβδομάδων. Πιστεύω έχουμε αρκετές εβδομάδες μπροστά μας.
Μέχρι τότε παραγγείλτε κουτιά, μετασχηματιστές και άλλα τυχόν υλικά για να είστε έτοιμοι - είναι γνωστό ότι η περισσότερη δουλειά πέφτει εκτός πλακέτας

Oracle,
στο φύλλο του excel σημείωσε αυτά που σε ενδιαφέρουν, η πλακέτα και τα υλικά του προενισχυτή βρίσκονται σχεδόν τέρμα δεξιά (μωβ για τον προενισχυτή και ροζ για την τροφοδοσία του)
Επιλογές: πλακέτα, τρανζίστορ, full kit (τρανζίστορ, αντιστάσεις, πυκνωτές) και επίσης πλακέτες τροφοδοσίας και τρανζίστορ τροφοδοσίας (χρειάζεσαι 2), full kit τροφοδοσίας (τρανζίστορ, πυκνωτές, αντιστάσεις, led) (ξανά χρειάζεσαι δύο)

Last edited:
Αν δεν έχεις εγγραφεί, εγγράψου σ' αυτό το φόρουμ (Diyaudio) και βάλε το όνομά σου στο φύλλο προπαραγγελιών
Πληροφορίες πληροφορίες για την κατασκευή θα βρεις στο λήμα του Diyaudio (εννοείται πως διαβάζεις και το λήμμα στο δικό μας φόρουμ) και στο εγχειρίδιο του σχεδιαστή

Το φυλλο παραγγελειων ειναι διαφορετικο απο του TeaBag; Ρωταω γιατι επικοινωνησα μαζι του και δε μου ειπε τιποτε γι' αυτο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ουπςςςς!!!! Γκαφα.....

Μετα ειδα οτι σκρολαρει και πας παρακατω.

Να σας ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου. Συμπλήρωσα το ονομά μου στο φύλλο των προπαραγγελίων . Χρειάζεται να κάνω τίποτα άλλο ?

Να σας ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου. Συμπλήρωσα το ονομά μου στο φύλλο των προπαραγγελίων . Χρειάζεται να κάνω τίποτα άλλο ?

εβαλες ποσοτητα απο αυτα που θες ; αν ναι τοτε υπομονη οπως λεει και ο vgeorge