Salas Reflektor-D reg

Re: Απάντηση: Salas Reflektor-D reg

OK για τον μ/τη, θα ζήσουμε..

Κατάλαβα ότι είναι κακή ιδέα να μπει Rx, γιαυτό ουσιαστικά ρωτάω.

Βλέπω να παίρνω καμιά 100στή LEDs των 2V και να τα μετράω.. υπάρχει πρόβλημα αν είναι των 5mm και όχι των 3mm?

Όχι, έχω χρησιμοποιήσει μάλιστα ένα 5mm και ένα 3mm. Επίσης δεν νομίζω να χρειαστείς τόσα πολλά led για να πετύχεις την επιθυμητή τάση.

Έχουμε 100% συμφωνία με το vgeorge.
To ΒΙΙΙ τι εύρος έχει γύρω από τα 5.25? Το γνωστό των ±25mV?
Επειδή τώρα είναι χειμώνας και έχω δει ότι η προτεινόμενη ψύκτρα απλά θερμαίνεται, ενώ το καλοκαίρι η διαφορά είναι αισθητή, αυτό δημιουργεί μια διαφορά τάσης όπως γνωρίζεις και από τα BiB.
Εάν λοιπόν τώρα έχεις 5.2...ψάξτο προς 5.3 και με την ολίσθηση το καλοκαίρι θα πηγαίνει μάλλον καρφί στα 5.25
H θέση της R6 είναι σημείο ψαξίματος, αφενός με την τάση αφετέρου με το άκουσμα. Σε mambo2 το jfet απέδωσε καλύτερα.
Τροποποποιεί κάποια χαρακτηριστικά λειτουργίας του reg και επιφέρει ακουστές διαφορές.
Επίσης έχουν αναφερθεί δοκιμές στην τιμή της R6...αλλά νομίζω εδώ, το λόγο έχει ο δημιουργός.

Πρόσεξε τα ppm της R1, R6 για να περιορίσεις την ολίσθηση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...
Μαλλον εκλεισα πολυ γρηγορα το d-reflector καθως φορτιζε για πρωτη φορα ο πυκνωτης του για αυτο δεν αναψε το led .
Tωρα οσο αφορα τις μετρησεις γινονται με το τροπο που εχεις δειξει με την γειωση προσαρμοσμενη στην μυτη του probe, και ειναι απο την πλευρα του Reg .Προσωπικα το ελυσα το προβλημα αν ηταν προβλημα και τωρα εχω ευθειες γραμμες.

Εάν και για μένα ήταν σχεδόν τίποτα...για την κοινότητα, μπορείς να αναφέρεις το πως. (ένα εικονίδιο με thumb-up δεν έχουμε; )

Όχι, έχω χρησιμοποιήσει μάλιστα ένα 5mm και ένα 3mm. Επίσης δεν νομίζω να χρειαστείς τόσα πολλά led για να πετύχεις την επιθυμητή τάση.

ΟΚ, απλά ήθελα να βεβαιωθώ ότι το ρεύμα τους δεν είναι τόσο κρίσιμο.

Βασικά τα 100 ήταν ενδεικτικό νούμερο.. :p

Έχουμε 100% συμφωνία με το vgeorge.
To ΒΙΙΙ τι εύρος έχει γύρω από τα 5.25? Το γνωστό των ±25mV?

Προς τα κάτω δεν τρέχει τίποτα, και με 5V λειτουργεί κανονικά, αλλά ο κατασκευαστής λέει 5,25V ακριβώς. Παραπάνω θεωρείται κακή ιδέα.

Επειδή τώρα είναι χειμώνας και έχω δει ότι η προτεινόμενη ψύκτρα απλά θερμαίνεται, ενώ το καλοκαίρι η διαφορά είναι αισθητή, αυτό δημιουργεί μια διαφορά τάσης όπως γνωρίζεις και από τα BiB.
Εάν λοιπόν τώρα έχεις 5.2...ψάξτο προς 5.3 και με την ολίσθηση το καλοκαίρι θα πηγαίνει μάλλον καρφί στα 5.25

Με βλέπω να στοχεύω για ~5,27V κρύο και ας πέφτει κάτω από τα 5,25V αργότερα.. το φοβάμαι για παραπάνω.

H θέση της R6 είναι σημείο ψαξίματος, αφενός με την τάση αφετέρου με το άκουσμα. Σε mambo2 το jfet απέδωσε καλύτερα.
Τροποποποιεί κάποια χαρακτηριστικά λειτουργίας του reg και επιφέρει ακουστές διαφορές.
Επίσης έχουν αναφερθεί δοκιμές στην τιμή της R6...αλλά νομίζω εδώ, το λόγο έχει ο δημιουργός.

Πρόσεξε τα ppm της R1, R6 για να περιορίσεις την ολίσθηση.

OK λοιπόν, jumper αντί για Rx.. η δουλειά θα γίνει με LED..

Αλλά για την R1 πρέπει να πάρω κάτι καλό (σε ppm).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Salas Reflektor-D reg

Με βλέπω να στοχεύω για ~5,27V κρύο και ας πέφτει κάτω από τα 5,25V αργότερα.. το φοβάμαι για παραπάνω.

Πάντα θα υπάρχει ο φόβος... Αστοχία κάποιου υλικού στο τροφοδοτικό θα μπορούσε να ανεβάσει τη τάση αρκετά...

Το ξέρω, το έχω πάθει κιόλας και μάλιστα με βουβάλι.. πόνεσε πολύ.. αλλά τι να κάνουμε. Τουλάχιστο να μην πηγαίνουμε γυρεύοντας.. ;)

Όσο αφορά την R1, τα πράγματα είναι κάπως ζόρικα.. Στα 0.82Ω με μικρό tolerance και στα >2W βρίσκω ουσιαστικά μία στον Mouser: http://gr.mouser.com/Passive-Compon...Hole/_/N-7fx9iZscv7?P=1z0wn83Z1z0z819Z1z0wljo η οποία αν βλέπω καλά είναι στα 90 ppm. Λογικά είναι ΟΚ.

Σίγουρα είμαι ΟΚ με 0.82Ω; Βλέπω να παίρνω και μια λίγο πιο μικρή για καλό και για κακό..

Στο δικό μου πάντως παίζει αρκετά καλύτερα με το φετάκι.
Η αντίσταση σαν να μου βγάζει λίγα νεύρα,πως να το πω...

Re: Απάντηση: Re: Salas Reflektor-D reg

To δικο μου δινει 5,170 κρυο μεχρι 5,070 ζεστο αλλα αυτο το τελευταιο reg δεν ειναι ψημενο ακομα και δεν εχω ταιριαξει τα τρανζιστορ του διαφορικου οπως τα αλλα δυο προηγουμενα που αρχιζουν απο 3,37 και καταληγουν σε 3,33~3,32 Παντως μεχρι να ψηθει το reg το εχω δει να τσουλαει παραπανω απο 50mv .
To JFET ειναι το 2SK117GR .

Αντί γιά R6 μπορείτε νά ακούσετε καί μέ JFET, νά δείτε πώς σάς αρέσει. Αλλά κάντε καί check μέ τόν παλμογράφο ότι δέν κάνει oscillation ή έξοδος. Είναι πιθανό νά ανεβάσουν λίγο τήν έξοδο τά LED επίσης. +0.1V έκαστο ίσως.

Πολύ ενδιαφέρον! Πόσο πάνω θα μου δώσει το J2SK117? Τα 2 x 0,1V που βλέπω παραπάνω; Ίσως είναι ότι πρέπει για την περίπτωσή μου..

Δεν στο είπα τυχαία Δημήτρη, μάλλον θα σου έρθει ταμάμ για το θέμα της τάσης, αν και η τάση για να ακριβολογούμε παίζει με τις άλλες παραμέτρους. Το jfet προσθέτει όμως, είναι δεδομένο, για τα 5V ένα 0,15mV μέσα στο νερό!
Ακουστικά δεν ξέρω όμως πως θα κάτσει, στο mambo2 του έδωσε περισσότερο σώμα στις φωνές. Του Knopfler για παράδειγμα από ποιο ποπ που ήταν αρχικά σε ποιο μεστή jazz...τώρα εάν στο BIII την κάνει πιο μαντόνα για παράδειγμα δεν ξέρω (αφιερωμένο στον καρβουδισμένο Νταλανίκο).
Το jfet κόβει BW αρκετά αλλά χαμηλώνει την αντίσταση εξόδου...σε μερικά κάθεται περίεργα καλά σε κάποια άλλα όχι...μαγειρική είναι τελικά το άθλημα!
Όπως σου είπα παίξε και με την τιμή της R6...από 500-5Κ...εάν δεν με κυνηγήσει ο Salas, καλά θα τη βγάλω.

Για R1 γιατί πας τόσο χαμηλά; Νομίζω κάπου στα 500mA δεν έγραψες; Με 1,2 πάει β‰ˆ500, μια χαρά είσαι. Εκεί όταν αποφασίσεις τελική τιμή, βάλε μία Caddock MP930 (θα με θυμηθείς) ή μία Dale Military Specification έτσι για το σκληροπυρηνικό της κατασκευής! Αυτό το άτιμο, εκεί στην Πάτρα, πήρε ένα καλό RefleΚtor-D με Caddock MP930 και φουλ dale military από τον άμοιρο τον Νταλανίκο που τον έπιασε Κώτσο!

Στη φώτο που φαίνεται κάποια κυμάτωση (Refllektor πάνω σε αμανέρο), πόση είναι;
Σου είχα υποσχεθεί να σου μετρήσω κάποια αμανέρο, όχι ότι δεν το έκανα, αλλά έγινε μόνο σε κατάσταση "ρελαντί"!
Τους λόγους να μην τους αναλύσω σε αυτό το νήμα, νομίζω είναι άσχετοι, πάντως δύο κάρτες που μέτρησα με διαφορετικό fw, στο ένα ήταν 118mA στο άλλο έφθανε μέχρι και 124mA.

@Nikosokey = σήμερα είχα την ευκαιρία να στη μετρήσω με κανονική αναπαραγωγή σε διάφορες δειγματοληψίες (μέχρι και 192) δεν ξεπέρασε τα 127mA σε κάθε περίπτωση. Οπότε είναι ακριβώς στα ίδια επίπεδα κατανάλωσης με τη CMedia6631Α.

Για R1 γιατί πας τόσο χαμηλά; Νομίζω κάπου στα 500mA δεν έγραψες; Με 1,2 πάει β‰ˆ500, μια χαρά είσαι. Εκεί όταν αποφασίσεις τελική τιμή, βάλε μία Caddock MP930 (θα με θυμηθείς) ή μία Dale Military Specification έτσι για το σκληροπυρηνικό της κατασκευής! Αυτό το άτιμο, εκεί στην Πάτρα, πήρε ένα καλό RefleΚtor-D με Caddock MP930 και φουλ dale military από τον άμοιρο τον Νταλανίκο που τον έπιασε Κώτσο!

:flipout:
Αμ,αφού είχε το νου του πως θα μου φάει τις μπανάνες,καλά να πάθει.
(Όχι,δεν μπορώ να πω,μου κρατούσε κόντρα και στο ξεβίδωμα,με την καρδιά του μου την έδωσε.Άλλο αν μετά θα το μετανιώσει επειδή όπως συνήθως θα παίζω καλύτερα. :flipout: )

Δεν στο είπα τυχαία Δημήτρη, μάλλον θα σου έρθει ταμάμ για το θέμα της τάσης, αν και η τάση για να ακριβολογούμε παίζει με τις άλλες παραμέτρους. Το jfet προσθέτει όμως, είναι δεδομένο, για τα 5V ένα 0,15mV μέσα στο νερό!
Ακουστικά δεν ξέρω όμως πως θα κάτσει, στο mambo2 του έδωσε περισσότερο σώμα στις φωνές. Του Knopfler για παράδειγμα από ποιο ποπ που ήταν αρχικά σε ποιο μεστή jazz...τώρα εάν στο BIII την κάνει πιο μαντόνα για παράδειγμα δεν ξέρω (αφιερωμένο στον καρβουδισμένο Νταλανίκο).
Το jfet κόβει BW αρκετά αλλά χαμηλώνει την αντίσταση εξόδου...σε μερικά κάθεται περίεργα καλά σε κάποια άλλα όχι...μαγειρική είναι τελικά το άθλημα!
Όπως σου είπα παίξε και με την τιμή της R6...από 500-5Κ...εάν δεν με κυνηγήσει ο Salas, καλά θα τη βγάλω.

Με μπέρδεψες τώρα.. αντί της R6 δεν βάζουμε το jfet?

500mA κατανάλωση έγραψα.. να μην έχω και λίγο shunt current? Απ' ότι βλέπω στο build guide με 1Ω έχει CSS περίπου 600mA. Ο ίδιος ο Νίκος στο diyaudio έχει προτείνει για B III 0,82Ω αντίσταση.. θεωρώ ότι τότε θα έχει CSS κοντά στα 700mA. Και τώρα με το BiB κάπου εκεί πρέπει να είμαι, αν θυμάμαι καλά. Βασικά βλέπω να δοκιμάζω για αρχή με την 1Ω του minikit και βλέπουμε. Θα μετρήσω και πραγματικές καταναλώσεις στο μεταξύ. Από αυτό το τροφοδοτικό τροφοδοτώ και ένα sidecar το οποίο έχει πάνω 3 ρελέδες οι οποίοι στο on τραβάνε ένα καλούτσικο peak (μετά "κάθονται" στα ~65mA σύνολο). Βάλε και 2 toslink receivers και ένα έξτρα LDO που είναι για να τροφοδοτεί σωστά την πλακέτα των 4 εισόδων, μαζεύεται φορτίο..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Salas Reflektor-D reg

Πάντα θα υπάρχει ο φόβος... Αστοχία κάποιου υλικού στο τροφοδοτικό θα μπορούσε να ανεβάσει τη τάση αρκετά...

Σέ κανονικές συνθήκες ότι λίγο ντρίφτ μέ τήν προθέρμανση είναι πάντα πρός τά κάτω τουλάχιστο.

Εντάξει, "ξύλο" δεν φάγαμε, αφού μπήκε και ο Νίκος και δεν έγραψε για αυτά που είπα...περάσαμε το stress test!
Δημήτρη γιατί σε μπέρδεψα; Το jfet στη θέση της R6 πάει, όπως το έχεις καταλάβει.
Α, εδώ έχεις 500mA στο φορτίο - νόμιζα σύνολο φορτίο+ρεγκ!
Aυτό που περιγράφεις είναι υπερπαραγωγή καταναλώσεων...δεν το μετράς καλύτερα για ποιο σίγουρα; Θεωρώ πολλά τα 700mA, το καλοκαίρι με τέτοιο Reflektor, διπλά BiB ... θα γίνεται φούρνος το ψηφιακό! Το καταλήγεις σε εσωτερικό τάξης Α, έτσι!
Εδώ ένα DCB1 που έχω φτιάξει με 0,6Α που το οδεύω, επειδή θα περιέχει και ελεγκτή εξασθένησης το πάω για τέτοιο κουτί, ακριβώς για αυτό το λόγο αποφυγής εσωτερικής θερμοκρασίας.

Μανολη κατι μου θυμιζει αυτο το <πανεμορφο κουτι !!>.
Αλλα σιγουρα το εβαλες για να τσιμπησω !!:flipout:

Δημήτρη γιατί σε μπέρδεψα; Το jfet στη θέση της R6 πάει, όπως το έχεις καταλάβει.

Με μπέρδεψε αυτό που έγραψες για 500 - 5-6Κ στην R6. Προφανώς εννοούσες εναλλακτικά του jfet.