Salas Reflektor-D reg

Τασο εχεις δικιο! Η Μ2 εινα πιο κρυα και Μ1 ειναι πιο ζεστη! Αρα ειμαστε κομπλε!
Εγω εχω R1-1.5ohm και στην RR-62ohm αλλα χωρις να ξερω ποσο ειναι το J1 = 2SK117GR γιατι ειχε σβηστει το νουμερο που ειχε γραψει ο τσαγιας.
Αλλα μιας και του Τασου απο οτι το μετρησε ηταν περιπου 5 και του φιλου μου ηταν 4,26 πιστευω αναμεσα εκει ειναι και εμενα.
Βλεπω ομως οτι μετα απο κανα μισαωρο με ανοιχτο κουτι εχει αρκετη θερμοκρασια...οποτε θα αλλαξω την R1 στα 2ohm και βλεπουμε.
Να πω ακομα οτι το πλεον τροφοδοτει το mambo v2.5 και εχω παθει πλακα..τεραστια διαφορα..

Τασο εχεις δικιο! Η Μ2 εινα πιο κρυα και Μ1 ειναι πιο ζεστη! Αρα ειμαστε κομπλε!
Εγω εχω R1-1.5ohm και στην RR-62ohm αλλα χωρις να ξερω ποσο ειναι το J1 = 2SK117GR γιατι ειχε σβηστει το νουμερο που ειχε γραψει ο τσαγιας.
Αλλα μιας και του Τασου απο οτι το μετρησε ηταν περιπου 5 και του φιλου μου ηταν 4,26 πιστευω αναμεσα εκει ειναι και εμενα.
Βλεπω ομως οτι μετα απο κανα μισαωρο με ανοιχτο κουτι εχει αρκετη θερμοκρασια...οποτε θα αλλαξω την R1 στα 2ohm και βλεπουμε.
Να πω ακομα οτι το πλεον τροφοδοτει το mambo v2.5 και εχω παθει πλακα..τεραστια διαφορα..

Καλά Βαγγέλη είσαι ένα βήμα μπροστά απο μένα,ταχύτατος,ίσως και λόγω νεότητος:flipout:

Εγώ αύριο θα το βάλω πάνω στο mambo και θα δούμε,μάλλον θ' ακούσουμε τι ''ψάρια'' πιάσαμε τελικά.

Καλή σας νύχτα.

Κατά τη γνώμη μου είναι λογικό που το Μ1 ζεσταίνεται περισσότερο.
Από το Μ1 περνά το σύνολο του ρεύματος του ρεγκ, ενώ το Μ2 καθορίζει το ρεύμα εξόδου. Κάτι δηλ σαν Μ2=Μ1-(κατανάλωση ρεγκ).

Το μάμπο συμπεριφέρεται σταθερά σε κατανάλωση μόλις κλειδώσει (120-130mA), με R1= 1-1.5ωμ το ρεύμα που μένει μέσα στο ρεγκ είναι από 270-470mA, ειδικά στην περίπτωση της R1=1ωμ η ψύκτρα θα είναι πολύ ζεστή αυτήν την περίοδο.
Κατά τη γνώμη μου επειδή το ρεγκ δίνει σε ψηφιακά τάση...μη ξεπερνάτε τους 40°C εσωτερική θερμοκρασία κλειστού κουτιού.

Είναι 100% σίγουρο ότι θα έχετε σημαντική βελτίωση στη λειτουργία του μάμπο...η τροφοδοσία αυτή έχει δοκιμαστει στο παρελθόν και είναι εγγυημένη πρόταση για το μάμπο1/2

Ανάλογα τι Βόλτ μετασχηματιστή βάζει κανείς και τι ξοδεύει στο φορτίο σε σχέση με επιλογή R1 μοιράζονται και οι θερμικές απώλειες ανά Μόσφετ. WM1=ICCS*(Vin-Vout) όπου Vin=AC ανορθωμένο. WM2=Vout*(ICCS-ILoad). Επειδή ακουμπάνε σχεδόν οι δύο ψύκτρες και κάνουν κάτι σαν καμινάδα, μετά από αρκετή ώρα θα τείνουν να ζεστάνει η μία την άλλη κάπου ενδιάμεσα αν δεν είναι πολύ μεγάλες οι διαφορές στις θεμικές απώλεις.

Εύκολη κατασκευή κοίταξα όσο γίνεται να είναι, δεν είδα καπνούς μέχρι τώρα να ποστάρετε, άρα καλά τα πάτε.:ernaehrung004:

Νικο το drift που κανουν προς τα κατω τα Reflector απο κρυο σε ζεστο ειναι παραπανω του 50-60 mv αν δεν εχεις αρκετη ικανοποιητικη ψυξη, εχω δει τα Reflector μου να κατεβαινουν στα 2.247V απο 2.330 V με την ψυκτρα των 5cm με θερμοκρασιες περιβαλλοντος 27-29 C με ταση 9V INPUT ~ και απαιτηση μια Αμανερο και isolator chip about 200mA.Eγω τα καλυψα με ανεμιστηρακι απο πανω 4Χ4 cm ελεγχομενο σε ταση -στροφες σε σχεση με την θερμοκρασια του Mosfet .

Τα τέσσερα 2Ν4403 είναι που μικραίνουν Vbe όσο πιο πολύ τα θερμαίνουν οι ψύκτρες κοντά τους και αφαιρούνται mV. Αλλά, το χρησιμοποιείς για κάτω απο 3.3V εφαρμογές. Κάτι που δεν συστήνω στο μάνιουαλ. Μειώνεις το περιθώριο τάσης για τα τρανζίστορ του καθρέπτη ρεύματος. Ήδη έχεις ρίξει το κέρδος ανοιχτού βρόγχου στο μισό και έχεις ανεβάσει πολύ την αντίσταση εξόδου του ρέγκ για το λόγο ότι έχουν στριμωχτεί από Vce τα τρανζιστοράκια. Μπορεί να είσαι στην περιοχή κόρου τώρα στις καμπύλες. Συστήνω οπωσδήποτε να ανεβάσεις στα 2.8V τουλάχιστο και να το χρησιμοποιείς σαν προ-σταθεροποιητή. Για τάσεις γύρω απο 3Vout μπορείς και με 6.3VAC M/T αν κρίνεται απαραίτητο να γλυτώσεις ζέστη.

Re: Απάντηση: Salas Reflektor-D reg

Τα τέσσερα 2Ν4403 είναι που μικραίνουν Vbe όσο πιο πολύ τα θερμαίνουν οι ψύκτρες κοντά τους και αφαιρούνται mV. Αλλά, το χρησιμοποιείς για κάτω απο 3.3V εφαρμογές. Κάτι που δεν συστήνω στο μάνιουαλ. Μειώνεις το περιθώριο τάσης για τα τρανζίστορ του καθρέπτη ρεύματος. Ήδη έχεις ρίξει το κέρδος ανοιχτού βρόγχου στο μισό και έχεις ανεβάσει πολύ την αντίσταση εξόδου του ρέγκ για το λόγο ότι έχουν στριμωχτεί από Vce τα τρανζιστοράκια. Μπορεί να είσαι στην περιοχή κόρου τώρα στις καμπύλες. Συστήνω οπωσδήποτε να ανεβάσεις στα 2.8V τουλάχιστο και να το χρησιμοποιείς σαν προ-σταθεροποιητή. Για τάσεις γύρω απο 3Vout μπορείς και με 6.3VAC M/T αν κρίνεται απαραίτητο να γλυτώσεις ζέστη.

Nικο δοκιμασα αυτο το Μ/Τακι 6V/0.25 A
H ταση επεσε στα 2.250V αλλα σταθερα, πολυ σταθερα θα ελεγα τροφοδοτωντας την Αμανερο και το isolator διχως κανενα προβλημα παιζοντας μουσικη FLAC 96 Η θερμοκρασια στο Μοσφετ πολυ ανεκτη θα ελεγα 40-45 C
H ταση πανω στην αντισταση εισοδου του ρεγκ 2Ω στα 450 mv απο 630mv
Το Μ/Τακι ζεσταινοταν ελαφρως.
Ερωτηση με 6V πως μπορει να παει στα 3.3V?

Attachments

• P250515_22.120001.jpg
    P250515_22.120001.jpg
    140 KB · Views: 109
Last edited:
Η τάση εισόδου μείον την τάση εξόδου δεν πρέπει να είναι μικρότερη απο το Vgs του IRF9610 για το ρεύμα που δουλεύει σύμφωνα με τις καμπύλες Vgs/Id στο datasheet. Αρχίζει και "μαλακώνει" σαν περιοριστής ρεύματος/CCS. Για αυτό έπεσε το ρεύμα VR1/R1. "Έφαγε" απο την πτώση τάσης της R1 το Μ1 να "χωρέσει". Κάτω από 2V In-Out θα περάσει και ripple. Περίπου στα 1.7V άν θυμάμαι καλά απο τις δοκιμές μου. Η τάση εξόδου δεν πρέπει να χρησιμoποποιεί αναφορά (Leds+RxJd) μικρότερη απο το Vgs του MTP3055VL. Γιά αυτό σου είπα όχι κάτω από 2.80V τάση εξόδου (1.6V Vgs(th)+1.22V 2Vbe mirror). Τώρα έχεις βρεί μια ισορροπία μέν, αλλά αμφιβάλλω ότι είναι εντός προδιαγραφών απόδοσης αντίστασης εξόδου. Βάλε schottky διόδους να γλυτώσεις απώλειες στην ανόρθωση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η ταση εισοδου απο τo M/Tακι στο ρεγκ σταθερα 6.07 V

Έιναι 0.25Α μετασχηματιστάκι; Τραβάς 0.225A τώρα και μάλιστα σταθερά, οπότε για αυτό θερμαίνεται κάπως και δεν δίνει και κάτι παραπάνω mA. Λύγισε λίγο κάτω απο την μπάρα το κακόμοιρο.

Πόσο DC έχεις στα άκρα του μεγάλου πυκνωτή της ανόρθωσης;

Re: Απάντηση: Salas Reflektor-D reg

Nικο δοκιμασα αυτο το Μ/Τακι 6V/0.25 A
H ταση επεσε στα 2.250V αλλα σταθερα, πολυ σταθερα θα ελεγα τροφοδοτωντας την Αμανερο και το isolator διχως κανενα προβλημα παιζοντας μουσικη FLAC 96 Η θερμοκρασια στο Μοσφετ πολυ ανεκτη θα ελεγα 40-45 C
H ταση πανω στην αντισταση εισοδου του ρεγκ 2Ω στα 450 mv απο 630mv
Το Μ/Τακι ζεσταινοταν ελαφρως.
Ερωτηση με 6V πως μπορει να παει στα 3.3V?

Νικο λαθος απο βιασυνη (Sorry friend) η ταση επεσε στα 3.250 σταθερα, δεν εξηγηται και διαφορετικα διοτι ολα λειτουργουσαν κανονικα.
Ισχυει η ερωτηση με 6V τωρα πως μπορει να παει στα 3.3V?

Νικο λαθος απο βιασυνη (Sorry friend) η ταση επεσε στα 3.250 σταθερα, δεν εξηγηται και διαφορετικα διοτι ολα λειτουργουσαν κανονικα.
Ισχυει η ερωτηση με 6V τωρα πως μπορει να παει στα 3.3V?

Λίγο περισσότερο Led Vf η κάπως μεγαλύτερη Rx θα το ανεβάσει. Βάλε και Schottky διόδους να κερδίσεις σε DC ανόρθωσης.

Η αντίσταση εξόδου του ρέγκ είναι σωστή όταν δεν δημιουργείς τάση εξόδου κάτω από 2.8V όπως είπαμε. Άν θέλεις την καλύτερη σντίσταση εξόδου αλλά μικραίνει αρκετά το εύρος ζώνης, αντί για R6 βάλε ένα 2SK117GR με G+S ενωμένα. Αυτό που συμβιβάζεις λίγο-λίγο είναι το PSRR της κεντρικής πηγής ρεύματος όσο κόβεις τάση εισόδου για να γλυτώνεις ζέστη στο M1. Ακόμα είσαι καλά.

Θα δοκιμασω ενα μπλε led και θα βγαλω την αντισταση Rx αλλα μαλλον θα παει ψηλα παραπανω απο 3.300 mv

Πόσο DCin έχεις τώρα στον πυκνωτή εξομάλυνσης δεν μου είπες ακόμα.

Θα δοκιμασω ενα μπλε led και θα βγαλω την αντισταση Rx αλλα μαλλον θα παει ψηλα παραπανω απο 3.300 mv

ΟΧΙ μπλέ γενικά. Έχει θόρυβο.

Nικολα δεν μπορω να σου απαντησω διοτι δεν ειμαι στο εργαστηριο ,αλλα μολις φτασω θα παρω μετρησεις σε ολα τα σημεια
Vgs και των δυο mosfet Vled,VRx στον πυκνωτη .

Οχι μπλε χμμ ... μιλαω για led στα 2.7 V

Αν θυμαμαι καλα πανω στην Rx με 6V in μετρουσα 125 mv.

Και τα Led και τα 2Ν4303 έχουν κάποιο θερμοκρασιακό συντελεστή. Να μετράς την τάση εξόδου σύμφωνα με τον στόχο σου, 20 λεπτά μετά που το ανάβεις για πρώτη φορά και επιλέγεις στοιχεία. Όταν αλλάζεις κάποιο Led τότε στο σετάρισμα για λίγο παραπάνω mV στην τάση εξόδου, να περιμένεις να ζεσταθεί και αυτό γιατί κρύο θα σε κοροϊδέψει λίγο.

Οχι μπλε χμμ ... μιλαω για led στα 2.7 V

Τα μπλέ και άσπρα είναι αρκετές φορές θορυβωδέστερα απο κόκκινα πράσινα κίτρινα πορτοκαλί.

Αν θυμαμαι καλα πανω στην Rx με 6V in μετρουσα 125 mv.

Σωστή μέτρηση, σημαίνει περίπου 2mA ρεύμα και είναι αυτό που περιμένουμε. Το λέει και το μάνιουαλ.

62*2=124 mv
για να παρω ομως 3.300 mv 1.22 vbe + 1.8-1.9 τoυ led + 120-150 Ω αντισταση θα πρεπει να βαλω αν κρατησω το πρασινο led
Ανεβαζοντας σε 120-150Ω την 62 Ω χανω τiποτε?

Δέν χάνεις σε απόδοση λέει η εξομοίωση, τώρα άν θα επηρεάζεται η τιμή τάσης εξόδου λίγο παραπάνω απο το TC του MOSFET, θα δείξει. Αλλά βασικά τι πειράζει την εφαρμογή σου άν θα έχεις 3300mV ή 3250mV γραμμή τροφοδοσίας; Δεν το αφήνεις και έτσι μιας και είναι σταθερό;

Η εφαρμογη με 3.250mv δεν εχει κανενα προβλημα .Αρα Νικολα για μενα το να βαζεις 9V ~ input για να παρεις 3.3V για μενα εχει θεμα ,οχι γιατι κατεβαινει η ταση στα 3.250 and goes down αλλα η θερμοκρασια πανω στο mosfet ανεβαινε διαρκως και η ταση πιο κατω, δεν ηξερα πρακτικως το οριο αντοχης του mosfet , το DAC δεν ειχε θεμα επαιζε κανονικα .Aρα 6-7V~ για 3.3V ΠΟΛΥ ΣΤΑΘΕΡΟ!!! ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ 40-45 C!!!