Λοιπόν, χτες πέρασα μια βόλτα από τον Τάσο (tmjuju) με σκοπό να δούμε πως τα πηγαίνει το δικό του βουβάλι (32s) με τα δικά του Salas (1.1).
Για να μην πολυλογώ, ενώ στην αρχή έδειξε συμπεριφορά ίδια με τα δικά μου και στην πορεία βλέπαμε διάφορα "περίεργα", κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι το gnd του παλμογράφου (κροκοδειλάκι) σε κάποιες περιπτώσεις δεν ακουμπούσε σωστά στα σχετικά molex (παρότι μας δινόταν η εντύπωση ότι όλα είναι ΟΚ). Τότε ήταν που βλέπαμε τα πολύ "περίεργα', πράγμα λογικό (floating ground γαρ). Με το που έκανε σωστή επαφή, όλα καθάριζαν.
Όπως φαντάζεστε, μου μπήκαν φίλοι στ' αυτιά, θυμήθηκα και αυτό που είχα γράψει: "ελπίζω να μην έχω κάνει καμία χοντρή μ%#^&$% και συζητάμε άδικα" και έφυγα για το σπίτι..
Όντως λοιπόν, είχε συμβεί αυτό που φαντάζεστε. Άλλες μετρήσεις είχαν γίνει με σωστή γείωση και άλλες με floating ground. Γιαυτό είχα τόσο περίεργη συμπεριφορά.
Το bottom line, με σωστές μετρήσεις, είναι αυτό: Το +5.25V μου είναι μια χαρά, βράχος, ότι και να γίνει στο κουτί.
Το +/-15V μου όμως όντως έχει θέμα, απλά δεν είναι αυτό που συζητάγαμε.
Αν θυμάστε, στην αρχή είχα μετρήσει μια υψίσυχνη ταλάντωση η οποία είχε διορθωθεί όταν είχα αλλάξει τα καλώδια του sense. Όπως τελικά προκύπτει, η αλλαγή των sense δεν είχε διορθώσει τελείως το πρόβλημα. Είχε μειωθεί, αλλά δεν είχε εξαλειφθεί.
Οπότε, έβγαλα τους Evox MMK 10uF και έβαλα στη θέση τους Panasonic MKT 6,8uF. Η κατάσταση βελτιώθηκε λίγο αλλά όχι πολύ.
Στη συνέχεια έβγαλα τους Panasonic, βραχυκύκλωσα τις αντιστάσεις, και κόλλησα πρόχειρα Elna Silmic II 47uF:
Το αποτέλεσμα που πήρα ήταν το παρακάτω:
+15V, μέτρηση πάνω στο molex του IVY III:
και αντίστοιχα για τα -15V:
Οπότε βλέπω ένα spike μικρού πλάτους ανά ~30ms.
Φοβάμαι ότι δεν προέρχεται από παρεμβολή άλλης πλακέτας (θα το ψάξω αργότερα..).
Πως θα καταφέρω να το φάω τελείως;
Επίσης, όταν μετράω πάνω στην πλακέτα του τροφοδοτικού (αντί για στο molex του IVY) παίρνω πολύ χειρότερα αποτελέσματα. Αυτό είναι λογικό;
ΥΓ. Δοκίμασα και με το κουτί γειωμένο και χωρίς.. δεν αλλάζει κάτι. Επίσης το lock μου είναι πλέον μια χαρά (παράξενο αυτό.. δεν θυμάμαι να άλλαξα κάτι που να το επηρεάζει).