"Σαλονάτα" Flac...

Αφού είπε ο άνθρωπος ότι δεν θέλει να διαθέσει τόσα.

Πείτε του κάτι καλύτερο απο το media player που έχει και θα αποδώσει καλύτερα στο σύστημά του.

Απλό είναι.

Προσωπικά είμαι άνθρωπος των δοκιμών. Ότι είναι ας το δοκιμάσει πρώτα στο σύστημά του, σε σύγκριση με αυτά που έχει, για να μην πετάει λεφτά τσάμπα.

:ernaehrung004:

Δεν εινα ετσι απλο
Απαντω στην αρχικη ερωτηση του Αντωνη
1. Ενα απλο σημερινο λαπτοπ κανει, αλλα ενα μακμινι 3-4-5 ετων θα το κανει ισως καλυτερα δεν ξερω τι τρεχει πανω στο μακ
2α. Τιποτα
2Β. Παιζουν. Αλλα κοστιζουν οσο ενα μτχ μακμινι η παραπανΩ

Και τελος αν ειναι να προτεινω σε καποιον να παρει εξ αρχης σκουηζ χωρις να εχει ηδη υπολογιστη, δεν το συζητω, θα παρει μακ

προσωπικά έχοντας ένα αρχαίο netbook, δεύσμευσα και μισό gb από ένα στικάκι που χρησιμοποιώ και για άλλες δουλειές
και χωρίς εγκατάσταση στο netbook έχω ένα music server που

-ξεκινάει σε δευτερόλεπτα
-μου κόστισε 0 ευρώ
-παίζει(; ) bit perfect από usb
-χειρίζομαι από android κινητό ή ipad ή από τον κανονικό υπολογιστή μου
-είναι πηγή battery powered (!!!!!) :ADFADF1:
-σκανάρει τη βιβλιοθήκη μου στο nas σε περίπτωση που έχω προσθέσει νέα κομμάτια (περίπου 2000-2500 κομμάτια συνολικά, ΟΚ λίγα) σε λιγότερο από 20 δεύτερα ενώ ταυτόχρονα παίζει μουσική

ειλικρινά δεν ξρω τι θα έκανε καλύτερα ένας music server όπως το SBT ή πολύ ακριβότερος

Το wd tv live είναι ένα αξιοπρεπές τρανσπορτ αλλά έχει 2 προβλήματα ,δεν παίζει flac άνω των 16/44 ( τα κάνει όλα down sampling στα 48khz ) και δεν έχει coaxial έχει μόνο οπτική έξοδο
Δεν ξέρω αν αυτό έχει να κάνει με το sigma chip που χρησιμοποιεί μιας και όλα τα media player που έχω δοκιμάσει με Realtek chip έχουν επιλογή spdif raw και παραδίδουν bit perfect τουλάχιστον μέχρι 24/96
Είμαι σε φάση αγοράς ενός τέτοιου ,έχω εντοπίσει ότι μάλλον μου κάνει το hi media 910a http://www.futeko.com/products/MP00036.php

Η χρήση ενός media player εώς τώρα είχε προαπαιτούμενο την ύπαρξη οθόνης / τηλεόρασης για την πλοήγηση και την αναπαραγωγή , με τα τελευταίας γενιάς όμως που συνδέονται σε δίκτυο υπάρχει η δυνατότητα χειρισμού και από smartphone

με ενα απλο απλουστατο λαπτοπ και foobar κανεις δουλεια,να ακους δηλαδη.
δεν χρειαζεται μεγαλη επεξεργαστικη δυναμη,αποφυγε τα πολυ μικρα eepc πως τα λεν και τα τα τοιαυτα,και για καλυτερη ποιοτητα κατι απο apple,αν δεν κανω λαθος ειχες κατι τετοιο αν θυμαμαι απο παλιοτερες ερωτησεις σου...

προσωπικά έχοντας ένα αρχαίο netbook, δεύσμευσα και μισό gb από ένα στικάκι που χρησιμοποιώ και για άλλες δουλειές
και χωρίς εγκατάσταση στο netbook έχω ένα music server που

-ξεκινάει σε δευτερόλεπτα
-μου κόστισε 0 ευρώ
-παίζει(; ) bit perfect από usb
-χειρίζομαι από android κινητό ή ipad ή από τον κανονικό υπολογιστή μου
-είναι πηγή battery powered (!!!!!) :ADFADF1:
-σκανάρει τη βιβλιοθήκη μου στο nas σε περίπτωση που έχω προσθέσει νέα κομμάτια (περίπου 2000-2500 κομμάτια συνολικά, ΟΚ λίγα) σε λιγότερο από 20 δεύτερα ενώ ταυτόχρονα παίζει μουσική

ειλικρινά δεν ξρω τι θα έκανε καλύτερα ένας music server όπως το SBT ή πολύ ακριβότερος

μπορείς να μας πεις λίγα παραπάνω για αυτό το σύστημα;

Κατ' αρχήν να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή...

farflung έχω όντως ένα 17ρη MBPro αλλά θέλω να αποφύγω πάση θυσία τη χρήση του γιατί είναι εργαλείο δουλειάς και μόνο.

Έχω λίγες ερωτησούλες...
Το όποιο μηχάνημα λειτουργήσει σαν τρανσπορτ (αφού θα μπεί πάνω στο ντακ) τί ρόλο/σημασία έχει πέραν του αν είναι ικανό να στέλνει 24/92 ή όποια άλλη ανάλυση;
Έχουν σημασία ας πούμε οι έξοδοί του; Και αν ναι, τί πρέπει να πληρούν;

Επίσης, έχει διαφορά αν θα συνδεθεί στο ντακ μέσω οπτικής ή coaxial?

Το wd tv live είναι ένα αξιοπρεπές τρανσπορτ αλλά έχει 2 προβλήματα ,δεν παίζει flac άνω των 16/44 ( τα κάνει όλα down sampling στα 48khz ) και δεν έχει coaxial έχει μόνο οπτική έξοδο
Δεν ξέρω αν αυτό έχει να κάνει με το sigma chip που χρησιμοποιεί μιας και όλα τα media player που έχω δοκιμάσει με Realtek chip έχουν επιλογή spdif raw και παραδίδουν bit perfect τουλάχιστον μέχρι 24/96
Είμαι σε φάση αγοράς ενός τέτοιου ,έχω εντοπίσει ότι μάλλον μου κάνει το hi media 910a http://www.futeko.com/products/MP00036.php

Δεν το ξερα αυτό. Όντως το WD υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι το πλέον κατάλληλο.

Για τα sigma γενικώς δεν υπάρχει πρόβλημα με το βάθος των bits και το sampling rate.
Απο το παλαιό hdx1000 (με 8635) που έχω και αν θυμάμαι καλά και το popcorn c200 (με 8643) αναπαράγουν bit perfect (με την ένταση απείραχτη βέβαια) 24/96 απο την coaxial που διαθέτουν και ταΐζονται απο δικτυο, αν το επιθυμείς.

Τώρα για τα νεότερα sigma, επειδή δεν το έχω ψάξει δεν μπορώ να πω, αλλά δεν είναι λογικό να χάθηκε η δυνατότητα. Καλύτερα να μας πουν οι πιο ειδικοί με τα mps.

Γενικά νομίζω ότι τείνουμε να γίνουμε hiend (με την κακή έννοια, αυτή του κόστους) και στα μέσα αναπαραγωγής των μουσικών αρχείων...
εκτός αν υπάρχει κάποια διαφορά που μου ξεφεύγει, μεταξύ bit perfect αναπαραγωγής και εξόδων (usb/spdif) από pc και media players.

Όποιος έχει δοκιμάσει και έχει καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα ας μας διαφωτίσει.

Έχω λίγες ερωτησούλες...
Το όποιο μηχάνημα λειτουργήσει σαν τρανσπορτ (αφού θα μπεί πάνω στο ντακ) τί ρόλο/σημασία έχει πέραν του αν είναι ικανό να στέλνει 24/92 ή όποια άλλη ανάλυση;
Έχουν σημασία ας πούμε οι έξοδοί του; Και αν ναι, τί πρέπει να πληρούν;

Επίσης, έχει διαφορά αν θα συνδεθεί στο ντακ μέσω οπτικής ή coaxial?

Αντώνη καλό είναι να αποφεύγονται όσο είναι δυνατόν οι μετατροπές του σήματος. Δηλαδή να πάρει το dac σου native.
Έτσι κι αλλιώς θα υποστεί πιθανώς upsampling εκεί, οπότε δεν θα είναι καλό να το υποβαθμίζεις και στη συνέχεια αναβαθμίζεις.
Τώρα θα μου πεις σημασία έχει να σου αρέσει το αποτέλεσμα... οπότε, περί κολοκυθόπιτας πάλι ο λόγος...

Για τα spdif παίζει ρόλο η υλοποίηση...
Εως τώρα στα δικά μου μηχανάκια η coaxial έχει καλύτερα απόδοση απο την toshlink (η οποία αλλού ακούγεται πιο λεπτόηχη, αλλού πιο σκληρή)
Και πάλι οι παράγοντες που πρέπει να συνυπολογιστούν για να κρίνω είναι περισσότεροι του ενός (για παράδειγμα η ποιότητα των καλωδίων σύνδεσης) οπότε με κάθε επιφύλαξη και αυτό.

Ιmo με τη λιγοστή εμπειρία και γνώση μου θα προτιμούσα την coaxial.

Last edited:
2Β. (τα μίνι πισάκια) Παιζουν. Αλλα κοστιζουν οσο ενα μτχ μακμινι η παραπανΩ

Και τελος αν ειναι να προτεινω σε καποιον να παρει εξ αρχης σκουηζ χωρις να εχει ηδη υπολογιστη, δεν το συζητω, θα παρει μακ

2B: Πρώτη φορά γίνεται σύγκριση τιμής συσκευών, όπου για την πρώτη λαμβάνουμε υπόψιν την αρχική τιμή της (ανοίγω ζελατίνα) και για την δεύτερη την τιμή της ως μτχ (3ετίας και βάλε)...

Επίσης το δεύτερο είναι ακατανόητο. Τι εννοείς?

Νομιζω οτι ο καθενας πρεπει να διαμορφωσει τις επιλογες του συμφωνα με τις αναγκες του και φυσικα τον οικονομικο προυπολογισμο που εχει.
Προσωπικα ειμαι ευχαριστημενος με το squeezebox +dac που χρησιμοποιω,αν και το squeezebox εχει καποιοες ιδιοτροπιες με το λογισμικο του.Δοκιμασα μια φορα να παιξω με ενα hp tc 1100+dac με εξωτερικο usb δισκο,συνδεδεμενο με το ρουτερ μεσω ethernet,δυστυχως το ακουστικο αποτελεσμα ηταν απογοητευτικο.
Το σημερινο στησιμο με squeezebox+dac μου δινει εξαιρετικο αποτελεσμα ,με ευδιακριτες ακουστικες διαφορες στις ηχογραφησεις και ενα αποτελεσμα [οτι το ταισεις αυτο θα δωσει]
Το σχετικο στησιμο περιλαμβανει ενα laptop asus X71sl οπου στον ενα 500 σκληρο ειναι η μουσικη και συνδεεται ασυρματα με το squeezebox ενω ο δεκτης του squeezebox [εχω το duet] συνδεεται μεσω ethernet με το ρουτερ.
Η αναβαθμιση που θα κανω με την πρωτη ευκαιρια ειναι ενα mac mini οπου και θα μπουν σε εξωτερικο σκληρο ολες οι μουσικες.
Ολα αυτα ειναι προσωπικες επιλογες ,που κατ αναγκη δεν σημαινει οτι ειναι οι καλλιτερες

Είναι ένα προγραμματάκι που το έχει βγάλει ένας χρήστης και έχει κάνει πάταγο στους χρήστες του squeezebox. Ενεργοποιεί το usb ως έξοδο ενώ κανονικά είναι μόνο είσοδος και σε asynchronous usb dacs όπως τα δικά μας έχει ακουστή διαφορά από την ομοαξονική.
Επίσης εκμεταλλεύεται στο έπακρο το hardware του squeezebox κάτι το οποίο δε γινόταν από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις.Βάλε στο google squeezebox EDO και θα βρεις το θέμα στο αντίστοιχο forum . Έχει πολύ υλικό καμιά 700αριά σελίδες οπότε θα τα μάθεις όλα :D Δες για την τελευταία έκδοση τι χαρακτηρριστικά έχει ακριβώς νομίζω αξίζει το mod.

να'σαι καλα ρε παλουκαρι,εχω ενα χρονο το σκουιζ και δεν το ειχα ακουσει να παιζει ετσι!!
Το δουλευα απ'την ομοαξονικη και ο ηχος ηταν σκληρος,ξυλινος και χωρις βαθος.
Του περασα το EDO χθες το βραδυ,ταισα την Αντιλοπιτσα μου απ'την usb ασυγχρονα και ιδου το θαυμα!!
Το εργαλειο απογειωθηκε,πλεον παιζει και 192.

Υ.Γ Αντωνη ''χτυπα'' ασυζυτητι ενα σκουιζ(υπαρχει στις αγγελιες ενα) και κατσε και απολαυσε.

Εγώ ακούω με transport το WDTV Live και τα 24/96 flac που παίζω είναι αξιοπρεπέστατα παρά το downsampling, απ' όσο ξέρω, στα 24/48, και παρά την Toslink σύνδεση. Θεωρώ ότι το limiting factor στην ποιότητα του ήχου από αρχεία είναι πρωτίστως τα ίδια τα αρχεία -όπως νομίζω έγραψε και ο Νίκος. Με άλλα λόγια, αν έχει κανείς αξιόλογα αρχεία υψηλής ανάλυσης, μαζί του να το ψάξει και να ξοδευτεί. Αν κατεβάζει από τα... γνωστά ή ριπάρει CD ή CD-R, κλάιν και η Toslink και το 24/48.

Προσωπικά, θα έσπρωχνα τα λεφτά μου σε κάνα καλώδιο ρεύματος ή σε κάνα τροφοδοτικό.

Νίκο πώς παίρνει το ντακ αμογώς το σήμα χωρίς "μεσάζοντες";

Συγνώμη αν ξεφεύγω ελαφρώς από το κυρίως θέμα αλλά είναι και ευκαιρία να μάθω και 2 πράγματα παραπάνω.

μπορείς να μας πεις λίγα παραπάνω για αυτό το σύστημα;

δες εδώ

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/99254-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-MPD-server-mpdPup

αν έχεις κάποιο (ακόμη και αρχαίο) λαπτοπ/νετμπουκ και μισό με ένα gb ελεύθερο σε στικάκι Usb, και usb/dac συμβατό με linux μπορείς να δοκιμάσεις πολύ εύκολα και γρήγορα αν σου τρέχει και αν σου κάνει (καλύτερα αν υπάρχει δικτυακός σκληρός και android/ios συακευή για χειριστήριο)

Re: Απάντηση: "Σαλονάτα" Flac...

να'σαι καλα ρε παλουκαρι,εχω ενα χρονο το σκουιζ και δεν το ειχα ακουσει να παιζει ετσι!!
Το δουλευα απ'την ομοαξονικη και ο ηχος ηταν σκληρος,ξυλινος και χωρις βαθος.
Του περασα το EDO χθες το βραδυ,ταισα την Αντιλοπιτσα μου απ'την usb ασυγχρονα και ιδου το θαυμα!!
Το εργαλειο απογειωθηκε,πλεον παιζει και 192.

Υ.Γ Αντωνη ''χτυπα'' ασυζυτητι ενα σκουιζ(υπαρχει στις αγγελιες ενα) και κατσε και απολαυσε.

Αρχίζει και γίνεται πολύ πολύ ελκυστικό...

Το πρόγραμμα αυτο, μιας και άσχετος, πώς εγκαθιστάται στο squeezebox ρε παιδιά;
Και τελικά, ποιά είναι η σωστή συνδεσμολογία μεταξύ squeezebox / dac μετά το πρόγραμμα αυτό;

Άκυρη η ερώτηξη περί εγκατάστασης.
Για την συνδεσμολογία μετά την εγκατάσταση θα ήθελα να μάθω.

δες εδώ

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/99254-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-MPD-server-mpdPup

αν έχεις κάποιο (ακόμη και αρχαίο) λαπτοπ/νετμπουκ και μισό με ένα gb ελεύθερο σε στικάκι Usb, και usb/dac συμβατό με linux μπορείς να δοκιμάσεις πολύ εύκολα και γρήγορα αν σου τρέχει και αν σου κάνει (καλύτερα αν υπάρχει δικτυακός σκληρός και android/ios συακευή για χειριστήριο)

ευχαριστώ, θα μελετήσω.

dac δεν έχω, έχω ένα laptop που κάνω όλες τις δουλειές, ένα εξωτερικό σκληρό που τον κάνω βόλτα και ελπίζω σύντομα να βγάλω άκρη με τη cyta και να τον βάλω πάνω στη usb του router ώστε από εκεί να μοιράζει σε όλο το δίκτυο, έχω ένα Media player (appstreamer της crystal audio) με τον οποίο παίζω ταινίες, δίνω με hdmi εικόνα στην tv (ελπίζω σύντομα και σε προτζέκτορα) δίνω με τη coaxial τον ήχο σε ένα πολυκάναλο avr και παίζει τον ήχο, και παίρνω και ήχο αναλογικά και το δίνω σε ένα άλλο ενισχυτή και παίζει μουσική. Παίζει mp3, flac, και γενικά δίνει καλό ήχο ο Player αν και νομίζω ότι τελικά το αρχείο είναι που κάνει τη διαφορά απλά δεν έχω και κάποια πρότυπα flac να ξέρω που μπορεί και αν μπορεί να φτάσει.

Αυτό τώρα που έγραψες με ενδιαφέρει κυρίως για το κομμάτι που μπορώ να χειριστώ το όλο σύστημα από το android κινητό μου. Από όσο ξέρωγια το appstreamer δεν υπάρχει ακόμη εφαρμογή για να τον ελέγχει, οπότε τι μπορώ να κάνω τώρα;;; χρειάζομαι αυτό το dac με usb που λες...πόσο κάνει; καμιά πρόταση; αν και ιδανικά σε πρώτη φάση θα ήθελα να χρησιμοποιήσω το dac του Player....

τα γράφω όλα αυτά γιατι τα έχω και εγώ λίγο μπερδεμένα στο μυαλό μου για το τι μπορώ να κάνω και τι όχι, μήπως ρίξετε καμιά ιδέα!

Απάντηση: Re: "Σαλονάτα" Flac...

Άκυρη η ερώτηξη περί εγκατάστασης.
Για την συνδεσμολογία μετά την εγκατάσταση θα ήθελα να μάθω.

Eχεις δυο επιλογες την χρηση ομοαξονικης εξοδου η την χρηση οπτικης εξοδου απο το squeezebox για το dac.Αν δεν εχεις dac η δεν θελεις να το χρησιμοποιησεις συνδεεις την αναλογικη εξοδο του squeeze με τον ενισχυτη και παιζεις