Ξεκινώντας τις
εντυπώσεις από την
PS50C6900 , θα ήθελα να προτρέψω τους μελλοντικούς αγοραστές, να παραλαμβάνουν την τηλεόρασή τους με παράδοση στο σπίτι, αφου η μεταφορά της είναι πρακτικά αδύνατη. Στην τεράστια συσκευασία της τηλεόρασης (0,80 x 1,60 ) και στο βάρος της θα δυσκολευτείτε αρκετά να την μεταφέρετε σπίτι, ενώ καλό είναι να μετακινείται όρθια, όπως κάνουν στις μεταφορικές εταιρείες.
Στην συσκευασία περιλαμβάνεται εκτός των άλλων το
ελληνικό εγχειρίδιο (ευτυχώς σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που συνηθίζουν πλέον να έχουν το εγχειρίδιο built in στο menu της τηλεόρασης και οι αντάπτορες των θυρών (για λόγους πάχους και για λόγους πιθανής κρέμασης, η Samsung έχει φτιάξει έτσι τις θύρες ώστε να είναι εύκολη η επικοινωνία και η τοποθέτηση των βυσμάτων (να θυμίσω εδώ ότι περιλαμβάνεται 1 scart, 4 Hdmi, 2 usb (το 1 για pvr), RGB, pc, Antenna και component.
Ξεδιπλώνοντας την
συσκευασία, αποκαλύπτεται η tv που αποτελείται από ένα μεγάλο μαύρο πλαίσιο (από σαγρέ γραφίτη), μια μεταλλική ασημένια βάση και ένα γυάλινο κορμό που περιστρέφεται γύρω από την βάση. Η τοποθέτηση της οθόνης χρειάζεται οπωσδήποτε δύο άτομα, ένα black&decker και αρκετή προσοχή, γεγονός που μου κάνει εντύπωση δεδομένου οτι η samsung προσέχει αρκετά ακόμη και τις λεπτομέρειες, έχει όμως κάνει τσαπατσούλικη δουλειά στον τρόπο τοποθέτησης.
Για το
τηλεχειριστήριο τα είπαμε. Προσωπικά με ξενερώνει, έχοντας πιάσει και συγκρίνει το τηλεχειριστήριο της C7000.
Ανοίγοντας την τηλεόραση, η πρώτη εντύπωση είναι το
plug and play που σε καθοδηγεί σχεδόν σε όλα, κάνοντας την εκκίνηση πιο εύκολη. Το tuner της τηλεόρασης αποδεικνύεται λίγο αδύναμο, αφου πιάνει τα αναλογικά κανάλια με ασθενέστερο σήμα απ'ότι η παλιά μου CRT με την ίδια καλωδίωση. Συνδέοντας τη NOVA με RGB, το dvd με SCARΤ, και 2 usb (ενα με πολλών ειδών φορμάτ και άλλο για pvr) παρατηρώ γενικά:
1. Κανένα πρόβλημα με τις
γωνίες θέασης, αφου η τηλεόραση ακόμα και από πολυ πλάγια, παρακoλουθείται πολύ άνετα.
2. Το
μαύρο της είναι τρομερό, βέβαια μπροστά στα μάτια μου, που δεν είχα plasma πιο πριν. Στις επιλογές εικόνας μπορεί να παίξει κάποιος με πολλές επιλογές, προτείνω πάντως να ακολουθήσετε τις οδηγίες του mantisboxer στο avforums:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=18540559&postcount=1
3. στις επιλογές ξεχωρίζει η επιλογή του Motion Judder Controller που ενδείκνεται για θέαση αθλητικών γεγονότων, αλλά στις υπόλοιπες περιπτώσεις δημιουργεί ένα παράξενο εφέ στην κίνηση του κεντρικού αντικειμένου της εικόνας, άρα καλό είναι να μένει απενεργοποιημένο.
4. Η εικόνα στη
nova είναι καταπληkτική. Η uέαση των καναλιών πάνω από 2 μέτρα, είναι τρομερη.
5. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος
buzzing. Αkόμα και να κολλήσετε το αυτί σας στην τηλεόραση, δεν ακόυγεται τίποτα
6. Είδα αρκετό
IR το οποίο αποδίδω στις πρώτες ώρες λειτουργίας της οθόνης και το οποίο έφυγε σχεδόν αμέσως, με breakin. Αυτή την στιγμή στρώνεται με breakin dvd και μετά από τις πρώτες 150 h, θα το ξαναπαρακολουθήσω.
7. Όσο καλύτερη είναι η πηγή (dvd - br rip - mkv) από το
usb τόσο πιο καταπληκτική είναι η εικόνα, και αρκετά φωτεινή σε οικιακό περιβάλλον - καμμία σχέση με μια 32 αρα παλιά hdready lcd Samsung που είχα. Το media player της τηλεόρασης είναι το πολύ δυνατό της χαρτί αφού παίζει τα πάντα, χωρίς πρόβλημα, έχει επιλογές για τα fonts των υποτίτλων, επιλογή για συγχρονισμό τους με διαφορά χρόνου και πολλά άλλα καλούδια.
8. Δυστυχώς, είναι καθ'οδόν η παραγγελία γυαλιών και wifi dongle άρα δεν έχω εντυπώσεις από αυτά.
9. Σχετικά με το real black filter δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Η οθόνη σβηστή μοιάζει αρκετά με το πλαίσιο, ενώ ακόμη και το πρωί που οι αντανακλάσεις είναι αρκετές, η εικόνα της δεν έχει πρόβλημα. Για του λόγου το αληθές, σας ποστάρω φωτογραφία:
Απ'ότι διάβασα, κατάλαβα ότι το
real black filter βοηθά στην παρακολούθηση της τηλεόρασης την ημέρα (δεν είμαι όμως σίγουρος αν επιδρά θετικά στην 3d θεάση, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής). Δεν άντεξα τις παλινδρομίες της Samsung και έκλεισα τελικά την C6900 στα 1280 ευρώ, τιμή που θεωρώ τίμια για 3d 50αρα τηλεόραση.