Samsung PS C7000 / C6900 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Image retention on the PN50C8000 isn’t the greatest, compared to other plasma TVs I’ve watched. After a few minutes of watching a channel like CP24, which displays a static grid displayed on the screen, the ghost lines of the grid were visible for another few minutes after changing the channel. However, unless you watch mostly news channels or are a hardcore gamer, this should not affect an average users viewing experience.

Μονο αυτο με χαλασε λιγο...τα αλλα λιγο πολυ αναμενομενα απο οσα εχω διαβασει.

Οταν και αν την παρω θα το κοιταξω για το IR.

ΥΓ Για να μην ξεχνιομαστε....soundholics κανα νεο?

συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, έχει πέσει αρκετή δουλειά, και προς το παρόν η τηλεόραση παίζει μόνη της με το break in dvd.
Θα προσπαθήσω το απόγευμα να ανεβάσω φωτογραφίες και εντυπώσεις.

Πάντως lmilto προς το παρόν απ'οσα έχω δει είμαι αρκετά ικανοποιημένος.
IR έχει όντως, δεν ξέρω όμως τι γίνεται μετά από 200h

Οκ φιλε μου να σαι καλα.

Οποτε μπορεσεις ριξε και καμια φωτο...ετσι για οφθαλμολουτρο!!!

Καλες δουλειες (οτι και αν κανεις )

IR έχει όντως, δεν ξέρω όμως τι γίνεται μετά από 200h

Tις πρώτες ώρες λειτουργίας τους, όλες οι plasma εμφανίζουν έντονο IR. Με την πάροδο του χρόνου το φαινόμενο εξασθενεί.

Και μιας και σε απασχολούσε εξ' αρχής, με buzzing τι γίνεται; Ακούγεται;

για το IR γιαυτό γράφω, ότι δεν ξέρω τι θα γίνει μετά από 200h.

για το buzzing Κώστα είναι παντελώς αθόρυβη

Re: Απάντηση: Samsung PS C7000 / C6900 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ψάχνοντας για κάνα update για την LE46Α656 βρήκα ότι έχει βγει από την samsung το update για την C7000 :)
http://www.samsung.com/gr/support/d...e=&prd_ia_cd=02010200&model_cd=&menu=download

Ναί, εδώ δεν έχει έρθει ακόμα η τηλεόραση, το update είναι έτοιμο !!! Τί να πώ, θα μας τρελάνουν !! :slapface:

Ξεκινώντας τις εντυπώσεις από την PS50C6900 , θα ήθελα να προτρέψω τους μελλοντικούς αγοραστές, να παραλαμβάνουν την τηλεόρασή τους με παράδοση στο σπίτι, αφου η μεταφορά της είναι πρακτικά αδύνατη. Στην τεράστια συσκευασία της τηλεόρασης (0,80 x 1,60 ) και στο βάρος της θα δυσκολευτείτε αρκετά να την μεταφέρετε σπίτι, ενώ καλό είναι να μετακινείται όρθια, όπως κάνουν στις μεταφορικές εταιρείες.

Στην συσκευασία περιλαμβάνεται εκτός των άλλων το ελληνικό εγχειρίδιο (ευτυχώς σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που συνηθίζουν πλέον να έχουν το εγχειρίδιο built in στο menu της τηλεόρασης και οι αντάπτορες των θυρών (για λόγους πάχους και για λόγους πιθανής κρέμασης, η Samsung έχει φτιάξει έτσι τις θύρες ώστε να είναι εύκολη η επικοινωνία και η τοποθέτηση των βυσμάτων (να θυμίσω εδώ ότι περιλαμβάνεται 1 scart, 4 Hdmi, 2 usb (το 1 για pvr), RGB, pc, Antenna και component.

Ξεδιπλώνοντας την συσκευασία, αποκαλύπτεται η tv που αποτελείται από ένα μεγάλο μαύρο πλαίσιο (από σαγρέ γραφίτη), μια μεταλλική ασημένια βάση και ένα γυάλινο κορμό που περιστρέφεται γύρω από την βάση. Η τοποθέτηση της οθόνης χρειάζεται οπωσδήποτε δύο άτομα, ένα black&decker και αρκετή προσοχή, γεγονός που μου κάνει εντύπωση δεδομένου οτι η samsung προσέχει αρκετά ακόμη και τις λεπτομέρειες, έχει όμως κάνει τσαπατσούλικη δουλειά στον τρόπο τοποθέτησης.

Για το τηλεχειριστήριο τα είπαμε. Προσωπικά με ξενερώνει, έχοντας πιάσει και συγκρίνει το τηλεχειριστήριο της C7000.

Ανοίγοντας την τηλεόραση, η πρώτη εντύπωση είναι το plug and play που σε καθοδηγεί σχεδόν σε όλα, κάνοντας την εκκίνηση πιο εύκολη. Το tuner της τηλεόρασης αποδεικνύεται λίγο αδύναμο, αφου πιάνει τα αναλογικά κανάλια με ασθενέστερο σήμα απ'ότι η παλιά μου CRT με την ίδια καλωδίωση. Συνδέοντας τη NOVA με RGB, το dvd με SCARΤ, και 2 usb (ενα με πολλών ειδών φορμάτ και άλλο για pvr) παρατηρώ γενικά:

1. Κανένα πρόβλημα με τις γωνίες θέασης, αφου η τηλεόραση ακόμα και από πολυ πλάγια, παρακoλουθείται πολύ άνετα.

2. Το μαύρο της είναι τρομερό, βέβαια μπροστά στα μάτια μου, που δεν είχα plasma πιο πριν. Στις επιλογές εικόνας μπορεί να παίξει κάποιος με πολλές επιλογές, προτείνω πάντως να ακολουθήσετε τις οδηγίες του mantisboxer στο avforums:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=18540559&postcount=1

3. στις επιλογές ξεχωρίζει η επιλογή του Motion Judder Controller που ενδείκνεται για θέαση αθλητικών γεγονότων, αλλά στις υπόλοιπες περιπτώσεις δημιουργεί ένα παράξενο εφέ στην κίνηση του κεντρικού αντικειμένου της εικόνας, άρα καλό είναι να μένει απενεργοποιημένο.

4. Η εικόνα στη nova είναι καταπληkτική. Η uέαση των καναλιών πάνω από 2 μέτρα, είναι τρομερη.

5. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος buzzing. Αkόμα και να κολλήσετε το αυτί σας στην τηλεόραση, δεν ακόυγεται τίποτα

6. Είδα αρκετό IR το οποίο αποδίδω στις πρώτες ώρες λειτουργίας της οθόνης και το οποίο έφυγε σχεδόν αμέσως, με breakin. Αυτή την στιγμή στρώνεται με breakin dvd και μετά από τις πρώτες 150 h, θα το ξαναπαρακολουθήσω.

7. Όσο καλύτερη είναι η πηγή (dvd - br rip - mkv) από το usb τόσο πιο καταπληκτική είναι η εικόνα, και αρκετά φωτεινή σε οικιακό περιβάλλον - καμμία σχέση με μια 32 αρα παλιά hdready lcd Samsung που είχα. Το media player της τηλεόρασης είναι το πολύ δυνατό της χαρτί αφού παίζει τα πάντα, χωρίς πρόβλημα, έχει επιλογές για τα fonts των υποτίτλων, επιλογή για συγχρονισμό τους με διαφορά χρόνου και πολλά άλλα καλούδια.

8. Δυστυχώς, είναι καθ'οδόν η παραγγελία γυαλιών και wifi dongle άρα δεν έχω εντυπώσεις από αυτά.

9. Σχετικά με το real black filter δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Η οθόνη σβηστή μοιάζει αρκετά με το πλαίσιο, ενώ ακόμη και το πρωί που οι αντανακλάσεις είναι αρκετές, η εικόνα της δεν έχει πρόβλημα. Για του λόγου το αληθές, σας ποστάρω φωτογραφία:
img0271bq.jpg

Απ'ότι διάβασα, κατάλαβα ότι το real black filter βοηθά στην παρακολούθηση της τηλεόρασης την ημέρα (δεν είμαι όμως σίγουρος αν επιδρά θετικά στην 3d θεάση, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής). Δεν άντεξα τις παλινδρομίες της Samsung και έκλεισα τελικά την C6900 στα 1280 ευρώ, τιμή που θεωρώ τίμια για 3d 50αρα τηλεόραση.

Last edited:
Ξεκινώντας τις εντυπώσεις από την PS50C6900 , θα ήθελα να προτρέψω τους μελλοντικούς αγοραστές, να παραλαμβάνουν την τηλεόρασή τους με παράδοση στο σπίτι, αφου η μεταφορά της είναι πρακτικά αδύνατη. Στην τεράστια συσκευασία της τηλεόρασης (0,80 x 1,60 ) και στο βάρος της θα δυσκολευτείτε αρκετά να την μεταφέρετε σπίτι, ενώ καλό είναι να μετακινείται όρθια, όπως κάνουν στις μεταφορικές εταιρείες.

Στην συσκευασία περιλαμβάνεται εκτός των άλλων το ελληνικό εγχειρίδιο (ευτυχώς σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που συνηθίζουν πλέον να έχουν το εγχειρίδιο built in στο menu της τηλεόρασης και οι αντάπτορες των θυρών (για λόγους πάχους και για λόγους πιθανής κρέμασης, η Samsung έχει φτιάξει έτσι τις θύρες ώστε να είναι εύκολη η επικοινωνία και η τοποθέτηση των βυσμάτων (να θυμίσω εδώ ότι περιλαμβάνεται 1 scart, 4 Hdmi, 2 usb (το 1 για pvr), RGB, pc, Antenna και component.

Ξεδιπλώνοντας την συσκευασία, αποκαλύπτεται η tv που αποτελείται από ένα μεγάλο μαύρο πλαίσιο (από σαγρέ γραφίτη), μια μεταλλική ασημένια βάση και ένα γυάλινο κορμό που περιστρέφεται γύρω από την βάση. Η τοποθέτηση της οθόνης χρειάζεται οπωσδήποτε δύο άτομα, ένα black&decker και αρκετή προσοχή, γεγονός που μου κάνει εντύπωση δεδομένου οτι η samsung προσέχει αρκετά ακόμη και τις λεπτομέρειες, έχει όμως κάνει τσαπατσούλικη δουλειά στον τρόπο τοποθέτησης.

Για το τηλεχειριστήριο τα είπαμε. Προσωπικά με ξενερώνει, έχοντας πιάσει και συγκρίνει το τηλεχειριστήριο της C7000.

Ανοίγοντας την τηλεόραση, η πρώτη εντύπωση είναι το plug and play που σε καθοδηγεί σχεδόν σε όλα, κάνοντας την εκκίνηση πιο εύκολη. Το tuner της τηλεόρασης αποδεικνύεται λίγο αδύναμο, αφου πιάνει τα αναλογικά κανάλια με ασθενέστερο σήμα απ'ότι η παλιά μου CRT με την ίδια καλωδίωση. Συνδέοντας τη NOVA με RGB, το dvd με SCARΤ, και 2 usb (ενα με πολλών ειδών φορμάτ και άλλο για pvr) παρατηρώ γενικά:

1. Κανένα πρόβλημα με τις γωνίες θέασης, αφου η τηλεόραση ακόμα και από πολυ πλάγια, παρακoλουθείται πολύ άνετα.

2. Το μαύρο της είναι τρομερό, βέβαια μπροστά στα μάτια μου, που δεν είχα plasma πιο πριν. Στις επιλογές εικόνας μπορεί να παίξει κάποιος με πολλές επιλογές, προτείνω πάντως να ακολουθήσετε τις οδηγίες του mantisboxer στο avforums:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=18540559&postcount=1

3. στις επιλογές ξεχωρίζει η επιλογή του Motion Judder Controller που ενδείκνεται για θέαση αθλητικών γεγονότων, αλλά στις υπόλοιπες περιπτώσεις δημιουργεί ένα παράξενο εφέ στην κίνηση του κεντρικού αντικειμένου της εικόνας, άρα καλό είναι να μένει απενεργοποιημένο.

4. Η εικόνα στη nova είναι καταπληkτική. Η uέαση των καναλιών πάνω από 2 μέτρα, είναι τρομερη.

5. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος buzzing. Αkόμα και να κολλήσετε το αυτί σας στην τηλεόραση, δεν ακόυγεται τίποτα

6. Είδα αρκετό IR το οποίο αποδίδω στις πρώτες ώρες λειτουργίας της οθόνης και το οποίο έφυγε σχεδόν αμέσως, με breakin. Αυτή την στιγμή στρώνεται με breakin dvd και μετά από τις πρώτες 150 h, θα το ξαναπαρακολουθήσω.

7. Όσο καλύτερη είναι η πηγή (dvd - br rip - mkv) από το usb τόσο πιο καταπληκτική είναι η εικόνα, και αρκετά φωτεινή σε οικιακό περιβάλλον - καμμία σχέση με μια 32 αρα παλιά hdready lcd Samsung που είχα. Το media player της τηλεόρασης είναι το πολύ δυνατό της χαρτί αφού παίζει τα πάντα, χωρίς πρόβλημα, έχει επιλογές για τα fonts των υποτίτλων, επιλογή για συγχρονισμό τους με διαφορά χρόνου και πολλά άλλα καλούδια.

8. Δυστυχώς, είναι καθ'οδόν η παραγγελία γυαλιών και wifi dongle άρα δεν έχω εντυπώσεις από αυτά.

9. Σχετικά με το real black filter δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Η οθόνη σβηστή μοιάζει αρκετά με το πλαίσιο, ενώ ακόμη και το πρωί που οι αντανακλάσεις είναι αρκετές, η εικόνα της δεν έχει πρόβλημα. Για του λόγου το αληθές, σας ποστάρω φωτογραφία:
img0271bq.jpg

Απ'ότι διάβασα, κατάλαβα ότι το real black filter βοηθά στην παρακολούθηση της τηλεόρασης την ημέρα (δεν είμαι όμως σίγουρος αν επιδρά θετικά στην 3d θεάση, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής). Δεν άντεξα τις παλινδρομίες της Samsung και έκλεισα τελικά την C6900 στα 1280 ευρώ, τιμή που θεωρώ τίμια για 3d 50αρα τηλεόραση.
[FONT=&quot]Κατά αρχή καλορίζικη και καλοθεατη. Ήσουν αρκετά αναλυτικός και κατατοπιστικός εάν έβαζες περσότερες φωτο (έγχρωμες )θα ήταν μεγάλη βοήθεια. εκείνο που δεν κατάλαβα ήταν το [/FONT]black&decker[FONT=&quot] που χρειάζεται από ότι βλέπω την έχεις στην βάση της[/FONT]

[FONT=&quot]Κατά αρχή καλορίζικη και καλοθεατη. Ήσουν αρκετά αναλυτικός και κατατοπιστικός εάν έβαζες περσότερες φωτο (έγχρωμες )θα ήταν μεγάλη βοήθεια. εκείνο που δεν κατάλαβα ήταν το [/FONT]black&decker[FONT=&quot] που χρειάζεται από ότι βλέπω την έχεις στην βάση της[/FONT]

Αυτή την στιγμή έχω στην διάθεσή μου το iphone για φωτογραφίες, γιαυτό δεν μπορούσα να βγάλω καλύτερες. To συντομότερο θα βγάλω με την ψηφιακή.

Λυπάμαι αν ακούγομαι λίγο αόριστος με την βάση, αλλά έχει πολύ παράξενη εφαρμογή, αφού κουμπώνει με την οθόνη και μετά βιδώνονται πάνω του οι βίδες στήριξης. Καλό είναι κάποιος να χρησιμοποιήσει ηλεκτρικό κατσαβίδι, γιανα είναι όσο το δυνατόν πιο σφικτές γίνεται, γιαυτό αναφέρομαι και σε black&decker. Γενικά μου φάνηκε λίγο πρόχειρη η στήριξη.

Θα βγω λίγο offtopic αλλα αναρωτιέμαι γιατί και σε αυτό το post αλλα και σε αλλα πολλοί ζητάτε φωτό από την TV, τι θα καταλάβετε από αυτό ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung PS C7000 / C6900 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλ

Ναί, εδώ δεν έχει έρθει ακόμα η τηλεόραση, το update είναι έτοιμο !!! Τί να πώ, θα μας τρελάνουν !! :slapface:

Αυτό που είναι ακόμα πιο περίεργο είναι ότι το .exe είναι 98MB.. αναρωτιέμαι τι θέλουν 98 MB σε firmware.. ίσως περιέχονται και αλλα συμπληρωματικά προγράμματα, αν όχι είναι απίστευτο μέγεθος για firmware TV

Επίσης λέει ότι το ίδιο και για την σειρά 65XX περίεργο και αυτό.. εκτος και αν έχουν βάλει όλα τα firmware σε ένα αρχείο και κανεις την επιλογή σου μετά στο PC

Last edited:
Μηπως ενδεχεται να ξαναδουμε καμμια προσφορα με μειον 25% απο Κωτσο γιατι με την αναποφασηστικοτητα μου εχασα την προηγουμενη?

Μηπως ενδεχεται να ξαναδουμε καμμια προσφορα με μειον 25% απο Κωτσο γιατι με την αναποφασηστικοτητα μου εχασα την προηγουμενη?
Καποιος φιλος σε αλλο νημα,εγραψε οτι το Σαββατο 26/6 το public θα εχει -20% στις τηλεορασεις.

Σας χρωστούσα ορισμένες φωτογραφίες... :

O χώρος που τοποθετήθηκε η Ps50C6900:
dsc00114ee.jpg

Tο πριν και το μετά. Technological gap.
dsc00116q.jpg

Πάχος τηλεόρασης...
dsc00119jo.jpg

Πίσω μέρος...
dsc00118wh.jpg

Εικόνα...
dsc00122o.jpg

dsc00120nx.jpg

Συγχαρητήρια για την καλάισθητη αγορά σου. Νομίζω οτι τωρα σειρά έχει το επιλο...

Μια και έχεις φωτεινό σαλόνι ( όπως και εγώ ) θα ρωτήσω : οι ανακλάσεις πως είναι σε σχέση με την CRT;

Μήπως η μεγάλη οθόνη γίνεται καθρέπτης του σαλονιού; (σε σύγκριση με την CRT πάντα )

Ευχαριστώ πολύ. Το επιπλο είναι μεγάλος βραχνάς γιατι ομολογώ ότι δεν μ'αρέσει τίποτα απ'όσο έχω δει μέχρι τώρα. Σκεφτόμουν μάλιστα να ανοίξω σχετικό νήμα, μήπως κάποιος φίλος έχει κάποια πρόταση.

Το σαλόνι είναι πάρα πολύ φωτεινό, πράγματι. Αντανακλάσεις υπάρχουν όταν η τηλεόραση είναι σβηστή. όταν είναι ανοικτή είναι μηδαμινές. Σε σχέση με την CRT που είχα είναι λιγότερες. Εξαρτάται πάρα πολύ, αν απέναντι από την τηλεόραση υπάρχει κάποιο άνοιγμα. Στην περίπτωσή μου, δεν υπάρχει αλλά επειδή υπάρχουν στα πλάγια ανοίγματα και παράλληλα γυάλινα έπιπλα, οι αντανακλάσεις μεταφέρονται σε μικρότερο βαθμό στην οθόνη.

Καλορίζικη!!! Μήπως μπορείς να τραβήξεις και καμία φωτογραφία κοντινή με φλάς για να δούμε καλύτερα το χρώμα του πλαισίου σε σχέση με την c6500.