Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Όσον αφορά το DVB-T. Αυτό δουλεύει στην Ελλάδα; Δηλαδή οι τηλεοράσεις αυτές που το έχουν ενσωματομένο πιάνουν τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ χωρίς οποιοδήποτε επιπλέον εξοπλισμό;

Απάντηση: Re: Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Όσον αφορά το DVB-T. Αυτό δουλεύει στην Ελλάδα; Δηλαδή οι τηλεοράσεις αυτές που το έχουν ενσωματομένο πιάνουν τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ χωρίς οποιοδήποτε επιπλέον εξοπλισμό;

Ναι, αρκει να εισαι σε περιοχη οπου εκπεμπει το ψηφιακο σημα της ΕΡΤ.

Καλημέρα σας! Αν και βλέπω ότι στο forum υπάρχει σαφής προτίμηση υπέρ της Panasonic (και καταλαβαίνω τους λόγους!!!) εγώ θέλω να εξαντλήσω ακόμη λίγο το θέμα. Σίγουρα τελική απόφαση θα πάρω όταν τις δω και τις 2 από κοντά. Κάπου όμως διάβασα για την Samsung την PS42Q96H ότι είναι καλύτερη από την Panasonic. Ισχύει αυτό; Έχει τόσες πολλές διαφορές από την C96; Και κάτι άλλο. Σε άλλο topic μιλάτε για στρώσιμο της τηλεόρασης με ένα συγκεκριμένο cd. Αυτό γίνεται σε κάθε καινούρια τηλεόραση;

δεν εχω δει την PS42Q96H αλλα εχει φανατικους οπαδους στην Ευρωπη και οι περισοτεροι συμφωνουν οτι εχει καλυτερη εικονα απο την px70.

οσο για το στρωσιμο ναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Εγω θα ειμαι αντικειμενικος.

1- Η Samsung εχει καλυτερο μαυρο και contrast. Δεν το λεει μονο το Hi Tech αυτο , το λεει και το HDTVtest.
Επισης εχει ελαφρα καλυτερη εικονα σε SD , συγκεκριμενα ειναι πιο ευκρινης ενω η Panasonic ειναι πιο "soft". Ακομη εχει πολυ πιο συγχρονο μενου με πολυ περισσοτερες επιλογες και ρυθμισεις σε αντιθεση με την Panasonic που εχει μονο βασικες ρυθμισεις. Τελος εχει πιο συγχρονη σχεδιαση σε σχεση με την PX που ειναι πιο συντηρητικη.

Φιλε Γιαννη αποφασισε τελικα τι ισχυει.
Η C96 ή η Q96 ειναι καλυτερη απο την PX70? (και εφαμιλλη της pio)
Δεν μπορει ολες οι Plasma Samsung να ειναι καλυτερες απο την PX70.
Επισης το HDTVtest δεν ειναι και το μοναδικο στο κοσμο με review των παραπανω plasma.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Φιλε Γιαννη αποφασισε τελικα τι ισχυει.
Η C96 ή η Q96 ειναι καλυτερη απο την PX70? (και εφαμιλλη της pio)
Δεν μπορει ολες οι Plasma Samsung να ειναι καλυτερες απο την PX70.
Επισης το HDTVtest δεν ειναι και το μοναδικο στο κοσμο με review των παραπανω plasma.

Ρε παιδιά, με έχετε συγχύσει λίγο εδώ πέρα. Τελικά ποια είναι καλύτερη από ποια; Έχουν τόσες μεγάλες διαφορές η Q96 από τη C96; Το βραβείο EISA που έχει η Panasonic δεν μετράει; Για ξεκαθαρίστε μου λίγο αυτά!

Και οπως εχει αναφερθει πολλες φορες, οτι ισχυει για την 50" ή 37" μιας μαρκας TV, δεν ειναι απαραιτητο οτι ισχυει για την 40" ή 32" -bye-

Ρε παιδιά, με έχετε συγχύσει λίγο εδώ πέρα. Τελικά ποια είναι καλύτερη από ποια; Έχουν τόσες μεγάλες διαφορές η Q96 από τη C96; Το βραβείο EISA που έχει η Panasonic δεν μετράει; Για ξεκαθαρίστε μου λίγο αυτά!

Η C96 ειναι η ιδια με την Q96 μειον το αντιανακλαστικο φιλτρο οθονης , ενα HDMI λιγοτερο (2 αντι για 3) και μειον το Motion plus το οποιο εχω εξηγησει τι κανει σε αλλη απαντηση μου και το οποιο ετσι και αλλιως το απενεργοποιουν οι πιο πολλοι χρηστες της Q96.

Oταν δηλαδη μιλαμε για εικονα οι δυο Samsung εχουν πολυ ελαχιστες διαφορες.

Αν θυμαμαι καλα το Which HiFi ειχε δικιμασει πριν 3 μηνες την 50Q96 και την 50PX70 και εβγαζε νικητρια την Samsung γιατι ενω ηταν το ιδιο καλη σε εικονα με την Panasonic ηταν πιο φθηνη.

Last edited:

Και οπως εχει αναφερθει πολλες φορες, οτι ισχυει για την 50" ή 37" μιας μαρκας TV, δεν ειναι απαραιτητο οτι ισχυει για την 40" ή 32" -bye-

Eξαρταται. Αν το πανελ και τα ηλεκτρονικα ειναι τα ιδια τοτε οτι ισχυει για τη μικρη ισχυει και για τη μεγαλη.

Η C96 ειναι η ιδια με την Q96 μειον το αντιανακλαστικο φιλτρο οθονης , ενα HDMI λιγοτερο (2 αντι για 3) και μειον το Motion plus το οποιο εχω εξηγησει τι κανει σε αλλη απαντηση μου και το οποιο ετσι και αλλιως το απενεργοποιουν οι πιο πολλοι χρηστες της Q96.

Oταν δηλαδη μιλαμε για εικονα οι δυο Samsung εχουν πολυ ελαχιστες διαφορες.

Αν θυμαμαι καλα το Which HiFi ειχε δικιμασει πριν 3 μηνες την 50Q96 και την 50PX70 και εβγαζε νικητρια την Samsung γιατι ενω ηταν το ιδιο καλη σε εικονα με την Panasonic ηταν πιο φθηνη.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά εσύ υποστηρίζεις ότι και οι δυο είναι εξίσου καλές οπότε όποια και να πάρω θα είμαι το ίδιο ευχαριστημένος;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά εσύ υποστηρίζεις ότι και οι δυο είναι εξίσου καλές οπότε όποια και να πάρω θα είμαι το ίδιο ευχαριστημένος;

Θα την παρεις χωρις να την δεις???
Θα παρεις πιστευω αυτη που θα την δεις ΕΣΥ ο ιδιος να παιζει καλυτερα, αυτο δεν ειναι και το πιο λογικο? :grinning-smiley-043

Εγω καταλαβα οτι υπαρχουν αρκετοι ευτυχισμενοι κατοχοι της 42PX70, πολλοι λιγοτεροι της 42C96 και ισως κανενας της 42Q96/97.

Αν μπορεις τις δεις ολες να "παιζουν", παρε οποια σου καθεται καλυτερα.
Παντως οσες δεις να παιζουν SD το σημα ειναι πολυ χαλια για βγαλεις ακρη (βλεπε Media Markt)

Επισης, οπως δεν εμπιστευονται καποιοι τα test του Hitech, το ιδιο ισχυει και για τα forums/reviews απο ξενα site.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Θα παρεις πιστευω αυτη που θα την δεις ΕΣΥ ο ιδιος να παιζει καλυτερα, αυτο δεν ειναι και το πιο λογικο? :grinning-smiley-043

αμαν ρε παιδια τηλε-οραση θα παρετε,ριχτε της μια ματια..ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ κατα την γνωμη μου.

+1000

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung PS42C96H ή Panasonic TH-42PX70E

Εννοείται πως θα τις δω πρώτα πριν να κάνω την αγορά!!! Απλά θέλω να είμαι ενημερωμένος γενικά για τις 2 τηλεοράσεις σε περίπτωση που κάποια υπερτερεί κατά πολύ της άλλης να μην στηριχτώ μόνο στα μάτια μου και σε αυτό που θα μου αρέσει!!!

Ρε παιδιά, έχει από εχθές που διαβάζω πάρα πολλά ποστς του φορουμ και έχω μια απορία. Μήπως τελικά δεν αξίζει να δώσω 1100 ευρώ να αγοράσω μια plasma 42" αφού, όπως λέτε στα ποστς σας, είτε θέλει ευθυγράμμιση, είτε σου παρουσιάζει οριζόντιες μαύρες γράμμές και θέλει στρώσιμο με ειδικό cd, είτε η μπάλα του ποδοσφαίρου δεν φαίνετε ξεκάθαρα και άλλα διάφορα που συνάδουν στο ότι θέλεις αρκετό χρόνο και αρκετή δουλειά για να φέρεις την τηλεόραση στα μέτρα σου. Εγώ αυτό που θέλω είναι μια τηλεόραση να βλέπω τηλεόραση και λίγα DVD's. Τίποτα περισσότερο. Μήπως τελικά δεν αξίζει η πλάσμα των 42" και είναι καλύτερα να πάω σε μια lcd των 32 όπως την Samsung LE32R86B που έχουν πει όλοι πολλά καλά λόγια και είναι και 300 ευρώπουλα φθηνότερη;

E?Tιποτα απο αυτα που αναφερεις δεν συμβαινουν.
Αντε το στρωσιμο στην αρχη.Ουτε dvd θες για δαυτο.Απλα να μην εχεις πολλες στατικες εικονες για αρκετη ωρα στην τηλεοραση.