Δεν θα ήθελα σε καμμία περίπτωση να μπλέξω το φίλο μας παραπάνω σχετικά με τη σύνδεση του 6930 με την uec8000,αλλά επειδή με απασχόλησαν και με απασχολούν κι εμένα οι συνδέσεις του 6930 (μιας και όπως έχω ξανααναφέρει το γλυκοκοιτάζω) και είχα μιλήσει σχετικά και με το φίλο μας dikemon (έχω επισυνάψει pm μύνημα μου σε προηγούμενο μου post σε αυτό το νήμα όπως μπορείτε να δείτε), έχω να πω τα εξής:
Από τις απαντήσεις που μου έδωσε ο φίλος μας ο dikemon κατάλαβα ότι με το καλώδιο HDMI 1.4 που φεύγει από την HDMI out του 6930 και καταλήγει στην θύρα HDMI της uec8000 που έχει το ARC (και αυτή η θύρα σύμφωνα με όσα μου είπε ο φίλος μας dikemon και όσα είδα στο manual της τηλεόρασης στη σελίδα της samsung είναι η HDMI 1) κατάφερε με χρήση του ARC και ο ήχος από τα απλά τηλεοπτκά κανάλια και επιστρέφει στο 6930 κι έτσι ας πούμε παράδειγμα για να γίνω αντιληπτός:
Αν έχει το mega που έχει στερεοφωνικό ήχο ακούει στερεοφωνικό από τα ηχεία του 6930 (σε αυτή την περίπτωση ας μας αναφέρει ο φίλος μας dikemon αν ακούγονται μόνο τα δυο μπροστά) αν στη συνέχεια μετά αλλάξει κανάλι και βάλει το Novacinema HD και η συγκεκριμένη ταινία που παίζει έχει ήχο 5.1 τότε αυτόματα αλλάζει και ακούει 5.1
Επίσης είμαι περίεργος με την οπτική είναι όπως προτείνει ο φίλος μας ο Νίκος θα δουλέψει? Μήπως δεν κάνει pass through (χωρίς δηλαδή να τον επεξεργαστεί) τον τηλεοπτικό ήχο προς τον ενισχυτή μέσω της οπτικής ίνας??
Το λέω αυτό γιατί σε αυτό το thread
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=64834&page=18
από το post 178 και μέτα ο dk80 αναφέρει παρόμοια ερώτημα και αναφέρει πως από οπτική δεν έλύσε το πρόβλημα παρόλο που στο PS3 ;exei 5.1 με τον ίδιο τρόπο!
Επίσης για να μην κάνω παρόμοια post,σας προτρέπω να κοιτάξετε ξανά τα post από το δικό μου με αριθμό 672 ,στο παρόν νήμα για να δείτε τι ακριβώς ρωτούσα το φίλο μας dikemon και πως το έχει επιτύχει...
Ελπίζω να διαλευκάνουμε το θέμα των συνδέσεων του 6930 με τα παρακάτω:
1.με τα τηλέοπτικά κανάλια ώστε αναλόγως του προσφερομενου ήχου στο εκάστοτε κανάλι να έχουμε το αντίστοιχο αποτέλεσμα στο 6930 σε κάθε αλλαγή καναλιού.
2.σωστή σύνδεση δέκτη nova HD με 6930 για τον ίδιο λόγο.
3.σύνδεση κάρτας γραφικών με HDMI στο 6930 για παρακολούθηση ταινιών (DVD,Blu-ray,Blu-ray 3D) μέσω του PowerDVD 10 Ultra Mark II (τελευταία έκδοση με υποστήριξη Blu-ray 3D.
Ειδικά για τη σύνδεση pc με 6930 klp, αν και αναμένω δεν έχω ακούσει τίποτα σχετικά από κάποιο φίλο μας!
Φίλε dikemon αν σου είναι εύκολο πάρε και εσύ θέση ποθ ξέρεις το θέμα από πρώτο χέρι ώστε να μας λυθούν όλων οι απορίες σχετικά!
Φιλικά,
Μάνος.