Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πιστεύω ότι ίσως σε ένα από τα πολλά πλαστικά κομμάτια που έχει η οθόνη να έχει πέσει λίγο σκόνη ή να μην είναι καθαρό και για αυτό να έχουν σχεδόν όλες clouding?Μία σκέψη κάνω............. (εκτός και αν το πρόβλημα είναι τεχνικό η πλακέτας)

Πίεση στα πλαστικά μάλλον είναι το clouding ...παρά σκόνη.Για αυτο αρκετοί χαλαρώνουν τις βίδες στο πίσω μέρος ,όμως κάτι τέτοιό απαιτεί μεγάλη προσοχή .

Πιστεύω ότι ίσως σε ένα από τα πολλά πλαστικά κομμάτια που έχει η οθόνη να έχει πέσει λίγο σκόνη ή να μην είναι καθαρό και για αυτό να έχουν σχεδόν όλες clouding?Μία σκέψη κάνω............. (εκτός και αν το πρόβλημα είναι τεχνικό η πλακέτας)

Πίεση στα πλαστικά μάλλον είναι το clouding ...παρά σκόνη.Για αυτο αρκετοί χαλαρώνουν τις βίδες στο πίσω μέρος ,όμως κάτι τέτοιό απαιτεί μεγάλη προσοχή .

Το clouding οφείλεται στο ότι το πάνελ και τα φίλτρα του, λόγω της διαδικασίας κατασκευής τους, δεν είναι απολύτως επίπεδα και παράλληλα μεταξύ τους σε όλη τους την επιφάνεια...

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να δημιουργούνται τοπικές αποκλίσεις στις γωνίες πόλωσης, οι οποίες εκφράζονται οπτικά ως ανομοιομορφία φωτεινότητας...

Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα τη βοήθεια σας, μιας κ έχω περιθώριο μόλις 2 ακόμα ημερών αν θέλω να επιστρέψω την τηλεόραση σα DOA (μετά λήγει η εβδομάδα).

Μιλάμε για την Samsung UE55D8000.
Συνδέοντας laptop με VGA καλώδιο, δοκίμασα κάποια video απο youtube για εντοπισμό καμένων pixel, clouding etc.
Καμένα pixel δε βρήκα.
Clouding όμως έχει, στις 4 γωνίες, κ λίγο πιο έντονο στην αριστερή πλευρά.

Θα ήθελα την άποψή σας αν θεωρείται φυσιολογικό, ή αν είναι τόσο έντονο που επιβάλλεται η επιστροφή, καθώς θα προκύψουν εμφανή προβλήματα σε ταινίες κτλ.

Στις 4 πρώτες φωτό έχω βάλει το blank (κατάμαυρο) screensaver του laptop, κ έχω αλλάξει τον οπίσθιο φωτισμό σε 10 (1η φωτό), 5, 2, 0 (4η φωτό). Η αντίθεση είναι 100, φωτεινότητα 45. Τέλος στην τελευταία φωτό έχω backlight ξανά στο 10, contrast 88, Brightness 36, μιας κ κάπου έίδα ότι αυτές είναι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις.

Κάτι που φαίνεται πάνω απο αριστερά δεν είναι θέμα της τηλεόρασης, δυστυχώς δε μπορώ αυτην την ώρα να πετύχω συνθήκες απόλυτης συσκότισης στο δωμάτιο, κ ο χρόνος πιέζει 

Τέλος είναι φανερό ότι με backlight στο 0, δεν υπάρχει κανένα θέμα clouding, προφανώς όμως δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί τέτοιο setting σε ταινίες (σωστά?)

Αγχωμένος, νέος forumιστας. (apologies αν θα έπρεπε να έχει σηκωθεί το post σε άλλο thread, σε τέτοια περίπτωση, σβήστε το ελεύθερα)Pic1 - Backlight10.jpgPic2 - Backlight5.jpg

Attachments

• Pic3 - Backlight2.jpg
    Pic3 - Backlight2.jpg
    19.3 KB · Views: 201
  • Pic4 - Backlight0.jpg
    Pic4 - Backlight0.jpg
    19.6 KB · Views: 200
  • Pic5 - Backlight10, Contrast88.jpg
    Pic5 - Backlight10, Contrast88.jpg
    19.3 KB · Views: 203
Φίλε μου, για την τελευταία φωτό (αυτές είναι για μένα είναι οι καλύτερες ρυθμίσεις: 10-88-36) αυτό που βλέπω είναι οτι το αριστερό άκρο είναι λίγο άσχημο. (πάντως δεν χάνεις να τη αλλάξεις αλλά να ξέρεις ότι μπορεί να τύχεις και σε χειρότερη ή σε καλύτερη TV από αυτήν που έχεις.)
Κάτι άλλο που έκανα εγώ το backlight το έχω στο 6-7 και δεν φαίνεται τόσο πολύ το clouding.Εμένα έχει λίγο πάνω δεξιά.Την γνώμη μου λέω δεν είμαι τεχνικός, εγώ θα την πήγαινα πίσω.....εσύ έχεις τον τελευταίο λόγο.

10-88-36 με ποιά επιλογή;Τυπικό,φυσικό ή κινηματογραφική;εγω το έχω 12-90-42 στο φυσικό πάντως,με motion plus καθαρή εικόνα,δυναμική αντίθεση μέτρια και τόνο μαύρου σκούρο

Κάτι άλλο που έκανα εγώ το backlight το έχω στο 6-7 και δεν φαίνεται τόσο πολύ το clouding.

Για θέαση σε σκοτεινό δωμάτιο, νομίζω πως έχεις διαλέξει την κατάλληλη τιμή του backlight... :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

10-88-36 με ποιά επιλογή;Τυπικό,φυσικό ή κινηματογραφική;εγω το έχω 12-90-42 στο φυσικό πάντως,με motion plus καθαρή εικόνα,δυναμική αντίθεση μέτρια και τόνο μαύρου σκούρο
πως εχεις τον τονο μαυρου σκουρο, αφου στη φυσικη δεν μπορεις να ρυθμισεις το μαυρο.μηπως εννοεις τον τονο χρωματος?

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γεια σας κι από εμένα!

Είναι στις σκέψεις μου η πιθανή αγορά της 55d8000 και θα ήθελα μια βοήθεια από εσάς τους κατόχους:
Η ερώτηση μου έχει να κάνει αναφορικά με τα 3D γυαλιά.Βλέπω διάφορα μοντέλα και παίζουν (ας πούμε
στην D6100 βλέπω άλλα γυαλιά με διαφορετικό σχήμα σε σχέση με τα γυαλιά της d8000...)

Θα ήθελα αν είναι δυνατόν να ξεκαθαρίσω τα παρακάτω:

1.Θα μπορούσε κάποιος να μου παραθέσει μια λίστα με τους κωδικούς
όλων των διαφορετικών γυαλιών για την d8000 ??

2.Θα μπορούσε κάποιος να μου αναφέρει ποιά από τα διάφορα γυαλιά για την d8000 είναι τα καλύτερα?

3.Οι υπόλοιπες σειρές της Samsung (π.χ. η D6100) έχουν τα ίδια γυαλιά ή διαφορετικά??

Για παράδειγμα στην παρακάτω σελίδα:

http://www.tsampas.gr/categories.asp?catid=4490

βλέπω πολλά και διάφορα γυαλιά για την Samsung,κι έχω λίγο πελαγώσει!!Θα μπορούσε κάποιος να
τα βάλει σε μια λίστα να τα ξεκαθαρίσουμε,ώστε να δω και ποιο θα είναι το κόστος των γυαλιών??!

Ευχαριστώ πολύ,κι ελπίζω να μην βάζω πολύ δύσκολα!Πιστεύω εσείς ως κάτοχοι της συγκεκριμένης
τηλεόρασης μπορεί να ξέρετε ποιά είναι όλα τα δυνατά 3D γυαλιά γι'αυτήν!

Ευχαριστώ και πάλι!

Last edited:

Ολα τ γιαλια της Σαμυ εχουν την ιδια αποδωση , διαφερουν μονο στο σχεδιασμο και στις μπαταριες. Η πιο φτηνη σειρα 3050 (αυτα θα βρεις μεσα στην συσκευασια της Τηλεορασις) ειναι με μπαταρια ,οπως και το μοντελο 3100. Απο εκει και περα τα μοντελα 3300 και 3700 ειναι επαναφορτιζομενα και πιο ντιζαινατα(φυσικα και πιο ακριβα). Διαλεγεις και παιρνεις αναλογα με τα λεφτα σου και τα γουστα σου!

Μου έχει σπάσει ο δεξιός φακός απο τα 3100 3d γυαλιά γνωρίζεται μήπως αν υπάρχει φακός σαν ανταλακτικο η πανε για πέταμα..?

Δεν είναι ακριβώς φακός, αλλά οθόνη LCD... :D

Σίγουρα θα επισκευάζεται, το θέμα είναι με ποιό κόστος... Κάνε μια ερώτηση στο service της Samsung...

Πάλι τα ιδια!! Σήμερα βγάλανε update το 1018.1 το οποιο έχουμε ήδη!! Δεν μπορώ να καταλάβω ξεχάσανε τι firmware είχανε βγάλει και τα ξαναβάζουν?!

Παιιδιά καλησπέρα,
Νέος στο forum και πρόσφατα κάτοχος μίας 46D8000.
Σύνδεσα την οπτική έξοδο με το Home Cinema (ενας παλίος Sony αλλά αρκετά ικανοποιητικός)
Ένα ζήτημα που διαπίστωσα και χρειάζομαι την βοήθεια σας είναι ότι όταν παίζω ταινία mkv/DTS από DLNA (το αυθεντικό της Samsung AllShare) ο ήχος από την οπτική έξοδο της τηλεόρασης δεν είναι DTS ούτε καν Dolby Surround αλλά απλά 2 ch. Μάλλον κάποια ρύθμιση δεν έχω ενεργοποιήσει (το manual δεν είναι και τόσο καλό) φαντάζομαι.
Έχει κανείς άλλος αντίστοιχο θέμα ?
Γενικά οι εντυπώσεις πολύ καλές, δεν έχω προλάβει βέβαια ακόμη λόγω δουλειάς να δώ ρυθμίσεις κλπ, ελπίζω να τα καταφέρω το Σ-Κ.

Καλησπερα παιδια
και εγω σχετικα νεος στο φορουμ μιας και καποια ποστ που εχω κανει πριν απο καιρο ηταν για να αποφασισω τι τηλεοραση θα παρω η οποια ηταν μια 46D8000
ειμαι εντελως ασχετος με το θεμα μιας και η προηγουμενη τηλεοραση που ειχα ηταν μια sony trinitron 21' του 2000
διαβαζω σιγα σιγα το υπαρχον θεμα για την τηλεοραση χωρις βεβαια να καταλαβαινω και πολλα
θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει λυνοντας μου καποιες αποριες (με μηνυματα η μσν η σκυπε για να μην γεμισουμε το θεμα )

Καλησπερα παιδια.Εχω μια d8000 46'' απο τον περασμενο φεβρουαριο.Μεχρι στιγμης κανενα προβλημα με clouding και ποιοτητα εικονας,παιζει αψογα.
Το μονο μου με παραξενεψε ειναι οτι εχθες το βραδυ και συγκεκριμενα στον ΑΝΤ1 και Μega μου εβγαλε low signal message με 2 sec διαρκεια και ξανα εμπαινε κανονικα στο καναλι.
Να πω επισης οτι εχω το 001015 ver update. Μηπως το εχετε ξανα δει αυτο το μυνημα? Το καλωδιο της κεραιας ειναι του κουτιου.(ολοκαινουργιο).

Καλησπερα παιδια.Εχω μια d8000 46'' απο τον περασμενο φεβρουαριο.Μεχρι στιγμης κανενα προβλημα με clouding και ποιοτητα εικονας,παιζει αψογα.
Το μονο μου με παραξενεψε ειναι οτι εχθες το βραδυ και συγκεκριμενα στον ΑΝΤ1 και Μega μου εβγαλε low signal message με 2 sec διαρκεια και ξανα εμπαινε κανονικα στο καναλι.
Να πω επισης οτι εχω το 001015 ver update. Μηπως το εχετε ξανα δει αυτο το μυνημα? Το καλωδιο της κεραιας ειναι του κουτιου.(ολοκαινουργιο).
Το πιο πιθανό είναι να ήταν θέμα σήματος της Digea και όχι της τηλεόρασης, συμβαίνει καμιά φορά.