Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δε χρειάζεσαι κωδικούς για να κατεβάσεις firmware updates

Και που μπορω να τις βρω?

γιατι εγω ειχα γραφτει εδω http://cybersvc2.samsungcsportal.co...n01.jsp?locale_id=uk_en&ssoUseYn=N&ssoLang=en ,ειχα δηλωσει την συσκευη με serial number και μου ειχε στην καρτελα του προιοντος μου και τις ενημερωσεις,αλλα δεν μπορω να συνδεθω γιατι δεν αναγνωριζει τον κωδικο που μου δινει

Και που μπορω να τις βρω?

γιατι εγω ειχα γραφτει εδω http://cybersvc2.samsungcsportal.co...n01.jsp?locale_id=uk_en&ssoUseYn=N&ssoLang=en ,ειχα δηλωσει την συσκευη με serial number και μου ειχε στην καρτελα του προιοντος μου και τις ενημερωσεις,αλλα δεν μπορω να συνδεθω γιατι δεν αναγνωριζει τον κωδικο που μου δινει

και ναι,την βρηκα την σελιδα που εψαχνα εδω!!!

http://www.samsung.com/gr/support/model/UE40EH6030WXXH-downloads?downloadName=FM

Re: Απάντηση: Samsung UE EH6030 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ειναι σκιασεις που προκαλουνται απο την ανομοιομορφια του πανελ λογο κακης κατασκευης του. Το αποτελεσμα στην θεαση ειναι το λεγομενο banding η κατα αλλους DSE(dirty screen effect) και φαινεται οταν κινειτε η καμερα αριστερα δεξια σε χρωματικο backgroung ανοιχτου χρωματος(οτελικος του Champion League ηταν αθλιος) Αν και εχω ξαναποσταρει φωτογραφιες σκεφτηκα οτι θα ηταν καλο να ανεβασω καινουργιες απο το καινουργιο το πανελ. Οι παρακατω φωτογραφιες ειναι τραβηγμενες σε χαμηλο φωτισμο δωματιου σε λευκη καρτα και στην κλασσικη γκρι (uniformity). Προσωπικα το θεωρω πολυ κατω απο το αποδεκτο και η πλακα ειναι οτι και η ιδια η Samsung το θεωρει κατω απο το αποδεκτο γιατι μου αλλαξε το πρωτο πανελ. Απλα μου εβαλε αυτο που ειναι εξισου αθλιο. Απλα η εταιρεια δεν εχει στο λεξιλογιο της τον ποιοτικο ελεγχο.

View attachment 93368View attachment 93369

Προσεξτε τις σκιασεις που ειναι περιφεριακα της οθονης αποτυπωμα του οπισθιου φωτισμου. Αν ηταν μονο αυτο ειλικρινα θα την κραταγα αλλα η θεαση ποδοσφαιριου απο της σκιασεις μεσα στην μεση της οθονης ειναι αδυνατη αφου σε αναγκαζει να το προσεξεις. Ολες η EH6030 που εχω δει μεχρι στιγμης το εχουν και απορω που κανεις απο εδω μεσα δεν το εχει προσεξει. Εκτος και αν ειμαι ο πιο γκαντεμης κατοχος.

Δεχομαι γνωμες και εμπειριες των καινουργιων κατοχων.

Φιλε μου ανεβασα και ενα βιντεο για να δεις πως φαινεται το ποδοσφαιρο με banding. Το αν θα το βλεπεις στον ιδιο βαθμο εξαρταται απο το ποσο ευαισθησια εχεις και κατα ποσο το μυαλο σου εχει ενεργοποιηθει ωστε να το περιμενει. Το φαινομενο ειναι παντα εκει το ποσο θα το βλεπεις εξαρταται απο εσενα.

http://www.youtube.com/watch?v=2Jey7fM9bHg

Μετα απο ολα τα παραπανω πηγα την τηλεοραση ξανα στο τεχνικο της Samsung συγκεκριμενα στο Service 1 που συστεγαζεται σε ενα κτηριο του Φουρλη. Και ενω ο τεχνικος βλεποντας τα βιντεο και φωτο που του εδειξα παραδεχτηκε οτι το προβλημα ειναι μεγαλο μετα απο εξεταση στο εργαστηριο μου ειπε οτι ολες οι EH6030 λειτουργουν ετσι και οτι ειναι μεσα στις προδιαγραφες που εχει θεσει η Samsung. Εγω το βρισκω απαραδεκτο η εταιρεια να πουλαει μια τηλεοραση με σοβαρο κατασκευαστικο και ποιοτικο προβλημα και απλα να λεει οτι ειναι μεσα στις προδιαγραφες. Ενα πολυ σημαντικο συμπερασμα που βγαινει ειναι οτι το ρισκο αγορας τηλεορασης Samsung ειναι πλεον μεγαλο αφου η εταιρεια καταφευγει στην τακτικη του οτι προβλημα υπαρχει και δεν μπορουμε να το φτιαξουμε να κρεμαμε τον πελατη λεγοντας του ειναι ειναι μεσα στις προδιαγραφες και να κλεινουν την υποθεση.

Θα ηθελα την γνωμη σας και κυριως απο τους πιο εμπειρους χρηστες σε σχεση με τις φωτογραφιες και το βιντεο που εχω βαλει εδω. Ειναι ενα προβλημα που απλα ειναι στις προδιαγραφες και ειμαι υπερβολικος?

Αν ειχα να μαντεψω θα ελεγα οτι οσα καλα πανελ βγαινουν απο την γραμμη παραγωγης τα βαζουν στις ακριβες, και τα οχι τοσο πετυχημενα , για να μην τα πεταξουν τα βαζουν στις λιγοτερο ακριβες.

Last edited:
Αν ειχα να μαντεψω θα ελεγα οτι οσα καλα πανελ βγαινουν απο την γραμμη παραγωγης τα βαζουν στις ακριβες, και τα οχι τοσο πετυχημενα , για να μην τα πεταξουν τα βαζουν στις λιγοτερο ακριβες.

Λογικοτατο συμερασμα και δικαιολογει την διαφορα στην τιμη μεταξυ μιας ES6 σειρας και στην EH6030 αφου η συνολικη εικονα ειναι ιδια αφου ειναι το ιδιο το πανελ. Απλα αν το ηξερα εγω αυτο απο την αρχη θα πηγαινα σε αλλη μαρκα και οχι Samsung. Θα το κυνηγησω το θεμα οσο μπορω αλλα στην τελικη αναλυση ποση ζημια παθαινει η ιδια η εταιρεια οταν αυτα τα δεδομενα πλεον γινονται γνωστα στα διαφορα Φόρα? Πιστευω οτι ειναι πολυ υπουλο εκ μερους της εταιρειας και χρηματων επιτρεποντως θα το κυνηγησω νομικα αν η ιδια η εταιρεια απο μονη της δεν μου προσφερει μια ικανοποιητικη λυση.

Φίλε μου στο έχω πει και παραπάνω.Απλά είσαι άτυχος...
Το πάνελ της EH έχει πολύ καλή ομοιομορφία,στους περισσότερους κατόχους τουλάχιστον
Αν διαβάσεις τα νήματα των ES θα δεις πόσο σοβαρότερα προβλήματα υπάρχουν
Επίσης η ΕΗ λόγω διαφορετικού επεξεργαστή φαίνεται να έχει καλύτερη επεξεργασία εικόνας από ES
Αν εξεραίσεις το Ultra Clear Panel των 7000/8000 όλες οι άλλες είναι στο ίδιο τσουβάλι
Βέβαια σε παροτρύνω να κυνηγήσεις τη Samsung και κάθε Samsung όσο δε πάει

Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα ατυχιας, τουλαχιστον οποιος εχει 46αρα και απαντησε εχει ακριβως το ιδιο προβλημα, οι υπολοιποι απλα μπορει να μην ηξεραν που να κοιταξουν. Επισης η φθηνη κατασκευη φαινεται και απο αλλα πραγματα, δεν ειχα πολυ χρονο να τα κοιταξω αλλα απο οτι φαινεται σε καποιες συγκεκριμενες συχνοτητες η οθονη τριζει. Επισης σε μαυρες σκηνες που χωριζουν τις κανονικες σκηνες σε μια ταινια υπαρχει περιπτωση να αναβοσβηνει ο οπισθιος φωτισμος πχ 4-5 φορες (σε λειτουργια ταινιας με τα παντα απενεργοποιημενα, αν την βαλω σε game mode κατι γινεται αν και παλι σβηνει κατα την διαρκεια της μαυρης σκηνης)

Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα ατυχιας, τουλαχιστον οποιος εχει 46αρα και απαντησε εχει ακριβως το ιδιο προβλημα, οι υπολοιποι απλα μπορει να μην ηξεραν που να κοιταξουν. Επισης η φθηνη κατασκευη φαινεται και απο αλλα πραγματα, δεν ειχα πολυ χρονο να τα κοιταξω αλλα απο οτι φαινεται σε καποιες συγκεκριμενες συχνοτητες η οθονη τριζει. Επισης σε μαυρες σκηνες που χωριζουν τις κανονικες σκηνες σε μια ταινια υπαρχει περιπτωση να αναβοσβηνει ο οπισθιος φωτισμος πχ 4-5 φορες (σε λειτουργια ταινιας με τα παντα απενεργοποιημενα, αν την βαλω σε game mode κατι γινεται αν και παλι σβηνει κατα την διαρκεια της μαυρης σκηνης)

Καποια πραγματα απο αυτα που περιγραφεις δεν ειναι αποκλειστικα για την EH6030. Πχ ο ηχος δεν θα περιμενα οτι σε αυτη την κατηγορια τηλεορασης θα εβγαζε φωτιες. Επισης με την μαυρη οθονη που αναβοσβηνει αυτο συμβαινει γιατι καθε τηλεοραση της Samsung ακομα και οι πολυ πιο ακριβες δινουν την εντολη να σβηνει εντελως ο οπισθιος φωτισμος μολις δουν καρτα μαυρη και τα ξανα ενεργοποιουν με το που θα ενεργοποιηθει εστω και ενα πιξελ με φως. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα αυτο το φλικερ που βλεπεις. Δοκιμασε να απενεργοποιησεις εντελως και το dynamic contrast και το black tone. Μου φαινεται ετσι σταματαει να σβηνει τον φωτισμο που ειναι κατι που κανει ετσι και αλλιως το game mode.

Αλλα το προβλημα με τις 46αρες και το banding ειναι απαραδεκτο και η Samsung πρεπει να προσφερει μια λυση. Αλλιως θα θεωρηθει οτι επιτηδες στησανε την παγιδα βαζοντας μια πιο φθηνη τιμη και πουλωντας τηλεοραση με κατασκευαστικο λαθος και χαμηλης ποιοτητας πανελ. Δωσε λιγοτερα λεφτα και παρε τα σκουπιδια μας με λιγα λογια ειπε η Samsung αλλα τωρα που βγηκε στην φορα θα πρεπει να μας αποζημιωσει.

Δεν διατυπωσα καλα, δοκιμασα την μια φορα με κινημοτογραφικο προφιλ και τα παντα απενεργοποιημενα και αναβοσβηνε 4-5 φορες, μετα ενεργοποιησα το game mode μπας και απενεργοποιηθει η λειτουργια που σβηνει αυτοματα τον οπισθιο φωτισμο και εσβησε μονο μια φορα ο φωτισμος και ξαναναψε οταν "ηρθαν" οι υποτιτλοι.

Δεν διατυπωσα καλα, δοκιμασα την μια φορα με κινημοτογραφικο προφιλ και τα παντα απενεργοποιημενα και αναβοσβηνε 4-5 φορες, μετα ενεργοποιησα το game mode μπας και απενεργοποιηθει η λειτουργια που σβηνει αυτοματα τον οπισθιο φωτισμο και εσβησε μονο μια φορα ο φωτισμος και ξαναναψε οταν "ηρθαν" οι υποτιτλοι.

Αρα ειναι προβλημα. Εμενα μου το κανει τοσο σπανια και για μια 1-2 φορες πολυ γρηγορα την στιγμη που αλλαζει η σκηνη και γινετε μαυρη η οθονη, και δεν με πειραζει τοσο. Εχεις το τελευταιο firmware? Εγω εχω αφησει το 1011 γιατι δουλευει πιο καλα απο το 1014 που ειχα δοκιμασει στο πρωτο κομματι που ειχα. Βεβαια δεν θυμαμαι εαν στο 1014 αναβοσβηνε τοσο πολυ αλλα με το 1011 δεν εχω κανενα αλλο προβλημα οποτε το αφησα. Γενικα δεν την εμπιστευομαι την εταιρεια οτι θα βελτιωσει κατι χωρις να χαλασει κατι αλλο και υπαρχουν εκατονταδες αναφορες για αναβαθμιση firmware απο την Samsung που κανουν χειροτερη την εικονα για να φτιαξουν κατι.

Το πρόβλημα που αναφέρεις είναι γνωστό ως auto dimming. Έχουν αναφερθεί καποιες λύσεις είτε με ρυθμίσεις είτε με επέμβαση στο κρυφό μενού της τηλεόρασης.

Αρα ειναι προβλημα. Εμενα μου το κανει τοσο σπανια και για μια 1-2 φορες πολυ γρηγορα την στιγμη που αλλαζει η σκηνη και γινετε μαυρη η οθονη, και δεν με πειραζει τοσο. Εχεις το τελευταιο firmware? Εγω εχω αφησει το 1011 γιατι δουλευει πιο καλα απο το 1014 που ειχα δοκιμασει στο πρωτο κομματι που ειχα. Βεβαια δεν θυμαμαι εαν στο 1014 αναβοσβηνε τοσο πολυ αλλα με το 1011 δεν εχω κανενα αλλο προβλημα οποτε το αφησα. Γενικα δεν την εμπιστευομαι την εταιρεια οτι θα βελτιωσει κατι χωρις να χαλασει κατι αλλο και υπαρχουν εκατονταδες αναφορες για αναβαθμιση firmware απο την Samsung που κανουν χειροτερη την εικονα για να φτιαξουν κατι.

1011 αφησα για τους ιδιους λογους. Παντως το προβλημα εμφανιζεται σε λιγες ταινιες, ισως σε βιντεο που εχουν μεγαλη διαρκεια οι μαυρες σκηνες, δεν εχω βρει ακομα ακριβως ποτε.

Το πρόβλημα που αναφέρεις είναι γνωστό ως auto dimming. Έχουν αναφερθεί καποιες λύσεις είτε με ρυθμίσεις είτε με επέμβαση στο κρυφό μενού της τηλεόρασης.

Για την ωρα μενω μακρια απο το σερβις μενου , μην τους δωσω αφορμη να μου ακυρωσουν την εγγυηση. Οσο για αλλες ρυθμισεις πρεπει να το κοιταξω καποια στιγμη, σπαστικο παντως να μην εχει επιλογη να το απενεργοποιησεις.

Ηταν τελικα σε λειτουργια μαγαζιου; Τι ρυθμιση εκανες;

Ναι.
Πήγα στις ρυθμίσεις(αφού ξεσύνδεσα τα HDMI) και μετά την επιλογή γλώσσας(αν θυμάμαι καλά) σου έχει λειτουργία καταστήματος και κάτι άλλο.
Επιλέγεις το άλλο.

Δουλευει , ευχαριστω.

Ισως για αυτο να μην ειχα προβλημα. Εγω εχω συνηθως το Μovie mode, χρωμα στο 62 (συνδεση HDMI-PC) brightness 48-50 και στο white balance rgb offset 20 20 15. Μου τα κανει σπανια και στιγμιαια που πραγματικα δεν το προσεχω.

Βασικα παιζοντας λιγο με το οριο του brightness παρατηρησα οτι εαν αυτο ειναι απο 46 και κατω σε απολυτο μαυρο σβηνει ολο τον φωτισμο. Απο 47 και πανω δεν το κανει. Αυτο για τις ρυθμισεις που εχω παραπανω.

Last edited:

Γεια σας παιδιά χαιρετώ την παρέα και γώ με την σειρά μου. Θέλω να ρωτισω κάτι που άκουσα αν αληθεύει. Έχω μια SAMSUNG UE40EH6030 40'' 3D LED TV FULL HD και άκουσα ότι μπορώ με κάποιο τρόπο να την κάνω Smart TV χωρίς εξωτερική συσκευή, αλλά μεσω κάποιου μενου που εμφανίζεται με τον συνδιασμό κάπιων κουμπιών του τηλεχειρηστηρίου και κάνεις εγκατάσταση κάποιο firmeware. Γνωρίζει κάποιος κατί να με διαφωτίσει ;

Πως να κάνεις μια τηλεόραση smart ενώ δεν είναι? Αφού ο συγκεκριμένος επεξεργαστής της NOVATEK δεν έχει τέτοιες δυνατότητες.

Είναι σαν να έχει κάποιος κινητό και να θέλει να το κάνει με firmware να γίνει dual core , λες και το λογισμικό θα αυξήσει τους πυρήνες.

Η πλοηγηση στα περιεχόμενα δίσκου συνδεδεμένου στο USB δεν σας φαίνεται αργή;
Να οφείλεται στο δίσκο (1TB) που είναι σχεδόν φίσκα;
Στην 32αρα δεν το είχα παρατηρήσει γιατί δεν χρησιμοποιώ τον player της αλλά στη 46αρα χθες με κούρασε αρκετά.

Η πλοηγηση στα περιεχόμενα δίσκου συνδεδεμένου στο USB δεν σας φαίνεται αργή; Να οφείλεται στο δίσκο (1TB) που είναι σχεδόν φίσκα; Στην 32αρα δεν το είχα παρατηρήσει γιατί δεν χρησιμοποιώ τον player της αλλά στη 46αρα χθες με κούρασε αρκετά.
Ειναι αργη αλλα αυτο ηταν κατι που προσωπικα το ηξερα απο την αρχη. Μια ES6900 που ειχα δοκιμασει πριν παρω την 46αρα δεν αργουσε καθολου οσο μεγαλος και αν ηταν ο δισκος αλλα ειχε dual core και εκανε σχεδον τα διπλα λεφτα οποτε ειναι κατι που καποιος μπορει να το δεχτει. Απο allshare ομως δεν αργει καθολου. Δλδ εχω συνδεση την τηλεοραση στο ιδιο δικτυο με το PC και εχω βαλει το allshare να τρεχει στο PC και εχω κανει εκει share 2 folders με πολλα GBs απο ταινιες και σειρες αλλα και αργει καθολου να τα φορτωσει. Θα ελεγα οτι ειναι πολυ πιο γρηγορο απο οτι το περιμενα και το streaming δεν αργει καθολου ενεκα της συνδεσης βεβαια με καλωδιο και οχι Wifi. Αν εχεις καποια τετοια δυνατοτητα να συνδεσεις τον σκληρο αντι απευθειας στην τηλeοραση μεσω καποιας συσκευης DLNA τα πραγματα θα γινουν παρα πολυ καλυτερα.

Πως να κάνεις μια τηλεόραση smart ενώ δεν είναι? Αφού ο συγκεκριμένος επεξεργαστής της NOVATEK δεν έχει τέτοιες δυνατότητες.

Είναι σαν να έχει κάποιος κινητό και να θέλει να το κάνει με firmware να γίνει dual core , λες και το λογισμικό θα αυξήσει τους πυρήνες.

Θεωρητικα δεν θα μπορουσε με καποια επεκταση στο common interface να γινει κατι τετοιο οπως τα κανουν στην σειρα 7000 και 8000? Δεν ξερω κατι απλα ρωταω αν θεωρητικα θα μπορουσε να λειτουργησει αν το CI εφερε καποιον επεξεργαστη επανω του?