Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά χθες έβαλα από το στικάκι να δω το Escape From Planet Earth 3D καλό μου φάνηκε. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι όταν μια ταινία είναι γυρισμένη σε 3D δεν μπορείς να ρυθμίσεις βάθος 3D (τουλάχιστον εγώ δεν μπόρεσα). Όταν μία ταινία είναι κανονική και τη μετατρέπεις από 2D --> 3D τότε είναι που σε εμφανίζει επιλογές για βάθος και άλλα χαρακτηριστικά. Επίσης δοκίμασα πάλι χθες από το Laptop μέσω hdmi και έξοδο με σήμα στα 1080p το Amazing Ocean 3D μου άρεσε πάρα πολύ, φοβερή δουλειά για συμπιεσμένη μορφή.
To HMDMI που χρησιμοποιώ είναι 1.4b 5 μέτρα και όλα λειτουργούσαν οκ.

Σχετικά με την ερώτηση που είχα με το pin της τηλεόρασης που χρειάζεται σε κάποιες ρυθμίσεις, είναι [0000] το εργοστασιακό, μίλησα με tin Samsung.

Animus21
Ναι κατάλαβα και σε ευχαριστώ έβαλα πριν από λίγο το PC πάνω άλλα χρειάζεται οπωσδήποτε ρυθμίσεις στην εικόνα δεν είμαι ευχαριστημενος από την εικόνα που βλέπω στο μόνιτορ που είχα πριν της Samsung το είχα σε 1900-1200 ανάλυση καμιά σχέση με αυτό που βλέπω τώρα αν έχεις βρει κάποιες καλές ρυθμίσεις δώσε μου τες γιατί θα σκαλίζω μέχρι το πρωί και δεν θα βγει άκρη.

Φίλε τι κάρτα γραφικών έχεις πάνω στο pc σου? αν είναι nvidia κοίταξε στο Nvidia Control Panel στις ρυθμίσεις ανάλυσης (όταν έχεις συνδεδεμένη την TV) θα σου εμφανίσει την δεύτερη οθόνη και εκεί μπορείς να ρυθμίσεις 720p / 1080p hdmi. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό με τον Win + P(Π) επιλέγεις όχι {διπλότυπο} αλλά {μόνο στον προβολέα} επειδή στο {διπλότυπο} πάιρνει η TV την ανάλυση της οθόνης του υπολογιστή σου κι όταν την άλλάζεις αλλάζει και στην tv. (εκτός και αν το έχεις ρυθμισμένο ξεχωριστά). Για παράδειγμα το δικό Sony Vaio Laptop δείχνει σε full hd η οθόνη του. Είτε στο {διπλότυπο} είτε {μόνο στον προβολέα} full hd βγάζει.

Last edited by a moderator:
Καλημέρα σε όλους, περιδιαβαίνω αρκετό καιρό το φόρουμ αλλά μιας και πάω για αγορά είπα να γραφτώ κι εγώ, οπότε ιδού και το πρώτο μου ποστ.

Έχω (σχεδόν) αποφασίσει να αποκτήσω την 46F6500 αλλά έχω κάποιες απορίες που δεν μπόρεσα να βρω στο φόρουμ ή στο ιντερνετ.:

-η θύρα Ethernet είναι 1000-άρα δλδ Gigabit Ethernet 10/100/1000; Το ρωτάω γιατί αν γίνεται θα ήθελα να τη συνδέσω με 1000άρι switch και να τρέχω αρχεία βίντεο (πχ ταινίες mkv) μέσα από δικτυακό φάκελο του υπολογιστή μου. Μπορεί ο ενσωματωμένος media player να τρέξει αρχεία μέσα από δικτυακό φάκελο ή μόνο μέσα από τη USB θύρα; Μια 100άρα Ethernet θύρα μεταφέρει δεδομένα με περίπου 10MB/s κατα μέσα όρο (δλδ σαν μια αργή προς μέτρια θύρα USB 2.0)
-η σύνδεση usb 2.0 αρκεί για την αναπαραγωγή αρχείων βίντεο μεγάλου μεγέθους πχ 10GB-15GB; (φανταστείτε έχω και μερικά αρχεία 1080p στα 19GB)
-ο ενσωματωμένος media player τι δυνατοτήτων είναι από πλευράς υποστήριξης πιο καινούργιων codec, formats κλπ;
-συγκεκριμένα παίζει αρχεία με κωδικοποίηση βίντεο 10bit (λέγεται και Hi10p); Αμφιβάλω γι'αυτό επειδή είναι απαιτητικό σε υπολογιστική ισχύ CPU. Υπάρχει εξωτερικός media player που να γνωρίζεται να παίζει;
-παίζει αρχεία με ήχο FLAC; (Ήχο AAC τώρα δεν θυμάμαι τώρα, αλλά υποθέτω θα υποστηρίζει)
-το Samsung Appstore (ή όπως λέγεται τέλος πάντων) έχει έξτρα, διαφορετικούς media players, internet radio players κλπ για να έχει κανείς επιλογές όπως πχ στο Google Play Store;

και τέλος, για να γίνει streaming από το pc προς την tv απαιτείται να γίνει ασύρματα (WiFi) ή και ενσύρματα;

Ευχαριστώ

...
1. -η θύρα Ethernet είναι 1000-άρα δλδ Gigabit Ethernet 10/100/1000; Το ρωτάω γιατί αν γίνεται θα ήθελα να τη συνδέσω με 1000άρι switch και να τρέχω αρχεία βίντεο (πχ ταινίες mkv) μέσα από δικτυακό φάκελο του υπολογιστή μου. Μπορεί ο ενσωματωμένος media player να τρέξει αρχεία μέσα από δικτυακό φάκελο ή μόνο μέσα από τη USB θύρα; Μια 100άρα Ethernet θύρα μεταφέρει δεδομένα με περίπου 10MB/s κατα μέσα όρο (δλδ σαν μια αργή προς μέτρια θύρα USB 2.0)
2. -η σύνδεση usb 2.0 αρκεί για την αναπαραγωγή αρχείων βίντεο μεγάλου μεγέθους πχ 10GB-15GB; (φανταστείτε έχω και μερικά αρχεία 1080p στα 19GB)
3. -ο ενσωματωμένος media player τι δυνατοτήτων είναι από πλευράς υποστήριξης πιο καινούργιων codec, formats κλπ;
4. -συγκεκριμένα παίζει αρχεία με κωδικοποίηση βίντεο 10bit (λέγεται και Hi10p); Αμφιβάλω γι'αυτό επειδή είναι απαιτητικό σε υπολογιστική ισχύ CPU. Υπάρχει εξωτερικός media player που να γνωρίζεται να παίζει;
5. -παίζει αρχεία με ήχο FLAC; (Ήχο AAC τώρα δεν θυμάμαι τώρα, αλλά υποθέτω θα υποστηρίζει)
6. -το Samsung Appstore (ή όπως λέγεται τέλος πάντων) έχει έξτρα, διαφορετικούς media players, internet radio players κλπ για να έχει κανείς επιλογές όπως πχ στο Google Play Store;
7. και τέλος, για να γίνει streaming από το pc προς την tv απαιτείται να γίνει ασύρματα (WiFi) ή και ενσύρματα;

Ευχαριστώ

1. Ναι γιατί υποστηρίζει DLNA. Μπορείς να παίξεις απο δικτυακό φάκελο αλλά πρέπει να βάλεις Samsung Link στο PC σου (Η' κάποιον άλλο media server π.χ. Serviio)
2. Προσωπικά έχω παίξει νομίζω στα 14.5GB μέσω USB απο εξωτερικό σκληρό
3. Παίζει mp4 mkv avi mpg , έχει τυχει κάποια wmv να μην παίζει, mov και vob νομίζω δεν παίζει. Κατι m2ts δεν εχω δοκιμάσει αλλά δεν νομίζω
4. Δέν έχω δοκιμάσει αλλά αμφιβάλλω
5. Δέν έχω δοκιμάσει αλλά επίσης αμφιβάλλω
6. Δεν είδα έξτρα Players. Νομίζω αυτό μπορείς να το τσεκάρεις και απο τό site τους....
7. WiFi, Ενσυρματα, WiDi. DLNA να έχουνε και οι 2 συσκευες και ολα γίνονται. :)

Last edited:
Καλημέρα σε όλους, περιδιαβαίνω αρκετό καιρό το φόρουμ αλλά μιας και πάω για αγορά είπα να γραφτώ κι εγώ, οπότε ιδού και το πρώτο μου ποστ.

Έχω (σχεδόν) αποφασίσει να αποκτήσω την 46F6500 αλλά έχω κάποιες απορίες που δεν μπόρεσα να βρω στο φόρουμ ή στο ιντερνετ.:

-η θύρα Ethernet είναι 1000-άρα δλδ Gigabit Ethernet 10/100/1000; Το ρωτάω γιατί αν γίνεται θα ήθελα να τη συνδέσω με 1000άρι switch και να τρέχω αρχεία βίντεο (πχ ταινίες mkv) μέσα από δικτυακό φάκελο του υπολογιστή μου. Μπορεί ο ενσωματωμένος media player να τρέξει αρχεία μέσα από δικτυακό φάκελο ή μόνο μέσα από τη USB θύρα; Μια 100άρα Ethernet θύρα μεταφέρει δεδομένα με περίπου 10MB/s κατα μέσα όρο (δλδ σαν μια αργή προς μέτρια θύρα USB 2.0)
-η σύνδεση usb 2.0 αρκεί για την αναπαραγωγή αρχείων βίντεο μεγάλου μεγέθους πχ 10GB-15GB; (φανταστείτε έχω και μερικά αρχεία 1080p στα 19GB)
-ο ενσωματωμένος media player τι δυνατοτήτων είναι από πλευράς υποστήριξης πιο καινούργιων codec, formats κλπ;
-συγκεκριμένα παίζει αρχεία με κωδικοποίηση βίντεο 10bit (λέγεται και Hi10p); Αμφιβάλω γι'αυτό επειδή είναι απαιτητικό σε υπολογιστική ισχύ CPU. Υπάρχει εξωτερικός media player που να γνωρίζεται να παίζει;
-παίζει αρχεία με ήχο FLAC; (Ήχο AAC τώρα δεν θυμάμαι τώρα, αλλά υποθέτω θα υποστηρίζει)
-το Samsung Appstore (ή όπως λέγεται τέλος πάντων) έχει έξτρα, διαφορετικούς media players, internet radio players κλπ για να έχει κανείς επιλογές όπως πχ στο Google Play Store;

και τέλος, για να γίνει streaming από το pc προς την tv απαιτείται να γίνει ασύρματα (WiFi) ή και ενσύρματα;

Ευχαριστώ

Καλώς ήρθες φίλε και καλη αγορά! Αυτά που γνωρίζω να σου απαντήσω είναι τα εξής:
1) Έχω δοκιμάσει να τρέξω ταινία απο 100ari ethernet απο δικτυακό φάκελο και δεν είχα πρόβλημα, το ίδιο έκανα και ασύρματα αλλα εκεί κολούσε λίγο όταν πήγα να τρέξω το πειρατες της καραιβικής που ήταν 42GB περίπου απ όσο θυμάμαι. Η TV θα σου αναγνωρίσει πάντως τον φάκελο εκει στο πλήκτρο (SOURCE) εμένα εντόπισε τον δικτυακό μου κοινό φάκελο . Δεν είναι θέμα του media player, αν σου ανοίξει τον φάκελο και διαβάσει το αρχείο η tv θα στο παίξει και ο media player. Τώρα με την ταχύτητα τι να σου πω, δεν έκανα μέτρηση.
2) έπαιξα προχθές έως 35gb mkv αρχείο απο usb 3 stick αλλά νομίζω η tv μόνο usb2 speed υποστηρίζει και όλα ήταν οκ, δεν κολούσε καθόλου.
3) Ότι έχει δοκιμάσει με τον ενσωματωμένο media player το έχει παίξει + υπότιτλους. Οι δυνατότητες που σου δίνει είναι πολλές, ρύθμιση εικόνας (αναλογία κτλ) , ρύθμιση ήχου , ρύθμιση υποτίτλων (πολύ βασικό και με έχει βοηθήσει αρκετά), περιστροφή οθόνης, αναζήτηση μέσα στην ταινία + τα υπόλοιπα τα συνηθισμένα χαρακτηριστικά.
4)για τα 10bit μπορώ να σου πω σίγουρα ΝΑΙ από το laptop απο την TV δεν δοκίμασα.
5) Ήχος AAC kai DTS έχω παίξει, φανταστικός...
6)Έχει πολλές έξτρα εφαρμογές φίλε μου αλλά δεν το πολύ κοίταξα για media players και τα λοιπά. Θα το δώ και θα σου πώ
7) Streaming ασύρματο έκανα το αναγνωρίζει κανονικά η τηλεόραση το laptop kai το tablet για ενσύρματο δεν μπορώ να σου απαντήσω...νομίζω ότι είναι παρόμοιο με τον κάνει τη διαδικασία με το δικατυακό φάκελο και το ethernet.

Ελπίζω να βοήθησα

Να μην παραλείψω να πώ το γεγονός ότι όταν σύνδεσα ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο 1tb σχεδόν γεμάτος κολούσε η αναπαραγωγή στις μεγάλες ταινίες ενώ με το στικάκι δεν είδα κάτι τέτοιο μάλλον οφείλεται στον υπερβολικό όγκο του δίσκου.

Απάντηση: Re: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

giorgos333 πως ρυθμιζουμε το βαθος 3D??

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν και δεν έχω φίλε μου μπροστά την TV αυτή τη στιγμή, από όσο θυμάμαι πας Μενού -> Εικόνα -> 3D -> Βάθος 3D (Νομίζω το βάθος ενεργοποιείται μόνο όταν είναι μετατροπή από 2D σε 3D.) Αν έχει βρει κάποιος να το κάνει διαφορετικά ας το πει να το ξέρουμε όλοι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ok ευχαριστω !

Ρε παιδιά όμως επειδή πρόκειται για την πρώτη μου 3D τηλεόραση (δεν μου φαίνεται να έχει πολύ βάθος και επιπλέον δεν αφήνει να το ρυθμίζει κατα την αναπραγωγή μιας ταινίας, είναι λίγο περιορισμένο, διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλα αυτή την εντύπωση μου έδωσε.) σε LG με passive 3D ήταν πολύ πιο ρεαλιστικό και σχεδόν τα πάντα έρχονταν μπροστά σου. Τώρα προσπαθώ να τη ρυθμίσω ώστε να δείχνει όσο πιο καλό 3d γίνεται..

Είδες το ίδιο υλικό και στις δύο τηλεοράσεις; ;)

Συνήθης παρανόηση...

Το αν το 3D θα είναι προβολικό ή με βάθος, δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με το μέγεθος της οθόνης, την απόσταση θέασης, το είδος του προβολικού μέσου και τη μέθοδο διαχωρισμού των ειδώλων (παθητικό/με ενεργά γυαλιά).

Εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο, από τη σχετική θέση των ειδώλων για το κάθε μάτι εντός του κάδρου. Αν τα δύο είδωλα έχουν την ίδια σχετική θέση, το αντικείμενο φαίνεται να βρίσκεται ακριβώς στο επίπεδο της οθόνης. Αν το είδωλο για το αριστερό μάτι είναι πιο δεξιά από το είδωλο για το δεξί μάτι, το αντικείμενο φαίνεται να βρίσκεται μπροστά από την οθόνη και αν το είδωλο για το αριστερό μάτι είναι πιο αριστερά από το είδωλο για το δεξί μάτι, το αντικείμενο φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την οθόνη.

Φυσικά, αν πλησιάσουμε αρκετά κοντά, ώστε η οθόνη να γεμίσει το οπτικό μας πεδίο, η αίσθηση είναι πιο εντυπωσιακή και μπορεί να μας παρασύρει ευκολότερα, αλλά το αντικείμενο που φαίνεται να βγαίνει μπροστά από το επίπεδο της οθόνης, θα φαίνεται να βγαίνει μπροστά από το επίπεδο της οθόνης κι από απόσταση π.χ. 10 μέτρων (όχι το ίδιο εντυπωσιακά, αλλά η θέση του θα γίνεται αντιληπτή).

Αν διαπιστώνετε ότι χάνετε αυτή την αίσθηση όσο απομακρύνεστε από την οθόνη (εντός του ορίου λειτουργίας των γυαλιών φυσικά), το πιο πιθανό είναι να έχετε κάποια ελλιπώς ή μη διορθωμένη διαθλαστική ανωμαλία (μυωπία, κτλ.)

Η σύνδεση USB 2.0 είναι υπερεπαρκής για όλα τα κονσουμεράδικα φορμά βίντεο.

Το μέγεθος του αρχείου δεν αποτελεί κριτήριο για την ικανότητα αναπαραγωγής από τον media player, μπορεί να έχεις ένα αρχείο 30-40 GB που να είναι εντός προδιαγραφών codec/profile/bitrate και να παίζει κανονικότατα κι ένα άλλο αρχείο μόλις 100 MB που να είναι εκτός προδιαγραφών και να μην παίζει...

Δεν θα έπρεπε να σε απασχολούν τέτοια αρχεία, από τη στιγμή που προέρχονται από συμβατικές πηγές 8bit...

Βγήκε νέο firmware για τις TV μας.

T-MST12DEUC_1105.1

Μπορούμε να βρούμε πουθενά changelog γι αυτά;

Δεν θα έπρεπε να σε απασχολούν τέτοια αρχεία, από τη στιγμή που προέρχονται από συμβατικές πηγές 8bit...

Όντως, το BluRay έχει βάθος 8bit ΑΛΛΑ εδώ και περίπου 2 χρόνια, πολλά γκρουπ που βγάζουν ταινίες (ή και επεισόδια) anime, κωδικοποιούν την εικόνα με αυτό το προφίλ για να κερδίζουν στο τελικό μέγεθος του αρχείου. Έχω αρκετές ταινίες anime πχ του Miyazaki οι οποίες είναι 10bit και με ήχο FLAC, γι'αυτό ρώτησα. Στο pc παίζουν μια χαρά αλλά θέλουν τα σωστά codec, τις σωστές ρυθμίσεις και δυνατή CPU ή/και GPU με CUDA. Αν θέλεις ψάξτο λίγο και αν θες τσέκαρε και κάτι απ'το γκρουπ Thora που βγάζει πλέον μόνο bluray rips 10bit.

Απάντηση: Re: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

μετα την αναβαθμιση που εκανα σημερα, βλεπω οτι μπορω και ταξινομω τα δορυφορικα καναλια με ονομα η αριθμο, πρωτα δε γινονταν

Θα ήθελα να αγοράσω την 46' f6500 ( απόσταση θέασης 2,6 μέτρα ) και θέλω να ρωτήσω αν μπορούμε να δούμε μέσω smart δυνατότητας , online ταινίες με καλή ανάλυση και χωρίς "σπασίματα " ?

Ξέρω ότι είναι λίγο άσχετη η ερώτηση αλλά επειδή το έχω πακέτο με την τηλεόραση έχω την εξής απορία:

Έχω το Samsung FS5200 2.1 Home Theater.
Όταν πάω να παίξω μουσική mp3 από τον ενσωματωμένο player ή μέσω Bluetooth, ανοίγω τον ήχο και μετά από λίγο ρίχνει την έντασή μονός του. Έχω δοκιμάσει ότι ρυθμίσεις έχει η συσκευή. Δεν μπορώ να βρω άκρη.

ΔΕΝ πέφτει η έντασή όταν συνδέω πχ τον φορητό στην οπτική είσοδο που έχει ΚΑΙ στο ράδιο.

Τι στο καλό..έχει κάνεις καμία ιδέα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν και δεν έχω φίλε μου μπροστά την TV αυτή τη στιγμή, από όσο θυμάμαι πας Μενού -> Εικόνα -> 3D -> Βάθος 3D (Νομίζω το βάθος ενεργοποιείται μόνο όταν είναι μετατροπή από 2D σε 3D.) Αν έχει βρει κάποιος να το κάνει διαφορετικά ας το πει να το ξέρουμε όλοι.

φιλε δεν εβγαλα ακρη με το βαθος, δε μπορω να το επιλεξω, μου την εχει την επιλογη διαφανη, εσυ πως τα καταφερες?

Η πλακα συνεχιζεται με την τιμη της εν λογω τηλεορασης. Η τιμη της ξεκινησε στα 1200 + ευρω εφτασε στα 900 στον κοτσοβολο, μετα ανεβηκε στα 1000, επεσε μεχρι τα 841 ευρω , μετα πηγε παλι στα 1000 και τωρα σημερα ειναι στα 999. Στο ιδιο καταστημα !!!!!!!! ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ !!!!!!!!!!! Δυο φορες πηρε αυξηση της ταξης των 100 και 159 ευρω μεσα σε μια στιγμη.......

Last edited:
Σε αλλο νημα αναφερθηκε αυτο...
Επισης η Samsung UE46F6500 στα 756 με παζαρι στον Κωτσοβολο!!!

Ειναι "Κατοπιν παραγγελιας", οποτε υπολογιστε κανα μηνα αναμονη!

ΦΥΣΙΚΑ κ ηταν ευκαρια. Οποιος την προλαβε καλως!!!

Η χαμηλοτερη τιμη της τηλεορασης ηταν με τα παζαρια του Κωτσοβολου!
Πριν ενα μηνα την εκλεισα στα 777 και παρελαβα πριν μια βδομαδα!
Πριν λιγες μερες μπορουσες να την κλεισεις στα 756, οπως εγραψα, με ιδια αναμονη λογικα.
Σε αυτη την τιμη διναν την αντιστοιχη 40αρα!!! Οποιος προλαβε, προλαβε!

Παντως η TV αξιζει και με το παραπανω! Αρκετα καλουδια σε σχεση με μια, παλια αλλα πολυ καλη, B650 που ειχα.

Κι εγω ψαχνω να βρω βελτιστες ρυθμισεις... οποιος τις ανακαλυψει ας ενημερωσει κι εδω. :worshippy:

Last edited:
Πλεον και εγω κατοχος μιας 55'' .... πολυ ευχαριστημενος θα ελεγα απο την εικονα !! Σε nova hd ειναι πολυ καλη και σε τηλεοπτικο σημα απλο ειναι το ιδιο καλη με μια panasonic 46 pz 85 που ειχα μεχρι τωρα και ας ειναι μεγαλυτερη , μονο λιγο συννεφακι κανει αλλα εχει πολυ καλυτερη κινηση οποτε οι εντυπωσεις ειναι θετικοτατες !! στην προρυθμιση κινηματογραφικη ταινια με λιγο πειραγμα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος !! οι αλλες βεβαια δεν βλεπονται .... απο μενα τουλαχιστον !

Καλησπερα. Σε διαφορες ταινιες που παρακολουθω απο DVD,BD μου βγαζει πανω και κατω οριζοντια μπαρα στην οθονη.Υπαρχει ρυθμιση καπου για πληρη οθονη?
Στο μενου της εικονας παντως το μεγεθος εικονας ειναι απενεργοποιημενο κατα την διαρκεια της ταινιας.