Σχετικά με υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

Re: GPS για χρήση στην εφαρμογή του κτηματολογίου.

όχι.
επειδή δεν μου αρέσει να ματαιοπονώ.

και κάτι ακόμα, δεν συνηθίζω να μιλάω για πράγματα που δεν γνωρίζω.
Και ούτε μου αρέσει να ξοδεύω το χρόνο μου.
Σας είπα για το fb και τα εμβόλια των μωρών.

Κάνε ό,τι θες πίστευε ό,τι θες: Δεν σου εξηγώ=δεν έχω απάντηση
Ούτε δικό μου χωράφι είναι στο κάτω κάτω.
Οπως είπα. Υποστηρίζεις κάτι αλλά δεν έχεις απάντηση. Full stop.

Απάντηση: GPS για χρήση στην εφαρμογή του κτηματολογίου.

Όταν κατέθεσα στο κτηματολόγιο το σπίτι του πεθερού μου η υπάλληλος σημείωσε ότι έγραφε το συμβόλαιο και της υπέδειξα στον χάρτη ποιο σπίτι είναι . Της λέω έχει τακτοποιήσει κάποια αυθαίρετα και απάντηση ήταν δεν εχει σχέση με το κτηματολόγιο ούτε αν είναι αυθαίρετο το σπίτι ούτε αν έχει βάλει λάθος την περίφραξη στο οικόπεδο του διπλανού.. αυτά. Τόσα χρόνια μέσω φορολογικής δήλωσης ξέρουν τι έχεις . Το κτηματολόγιο δεν ήρθε να λύσει κανένα θέμα δόμησης . είναι απλά ένα επιπλέον εισπρακτικό μέσο. Ήδη ξέρω άτομα που κληρονόμησαν χωράφια και ψάχνουν να δανειστούν χρήματα για να πληρώσουν μηχανικούς και παράβολα για να μην χάσουν αυτα που ήδη δηλώνουν ότι έχουν στην εφορία....

Ισχύει.
Δήλωνα επι χρόνια σπίτι και αγροτεμάχια στη εφορία στο Ε2, χωρίς να έχω κάνει αποδοχή κληρονομιάς.
Η εφορία το δεχόταν κανονικότατα. Δεν την ενδιέφερε για συμβόλαια, δικαιώματα κ.λ.π. κ.λ.π. και φυσικά ποτέ δεν έγινε η παραμικρή νύξη για το που ακριβώς βρίσκονται αυτά τα ακίνητα. Για το ξεκάρφωμα έβαζε και έναν κωδικό σε κάθε περιουσιακό στοιχείο.
Αντιστοίχως, το κτηματολόγιο δεν το ενδιαφέρει τι έχεις δηλώσει στην εφορία, αν έχεις πληρώσει τους φόρους σου, αν χρωστάς, αν έχεις κάνει ρύθμιση, ή οτιδήποτε.
Φυσικά Δ.Ε.Η. - Ε.ΥΔ.Α.Π. δεν δίνουνε δεκάρα για όλα τα παραπάνω αρκεί να πληρώνεις τους λογαριασμούς.

Κατάσταση η οποία θα συνεχιστεί μιας και δεν θα υπάρξει διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών/υπηρεσιών.
Έτσι την επόμενη φορά που θα ξαναχρειαστεί να κάνει καταγραφή το κράτος θα τρέξουμε να δηλώσουμε κάτι με την απειλή να μην το χάσουμε.

Πραγματικά, αν δεν είχα κάποια «κολλήματα» θα τα έκανα δωρεά στην εκκλησία κι ας πάνε να τραβάνε τα βυζιά τους οι δυό τους.
Άμα είναι μάγκες ας πάνε να πούνε στους μητροπολίτες «σας το παίρνουμε γιατί δεν ξέρετε που είναι», να δούμε τι θα καταφέρουνε να πάρουνε από τα σαγόνια του καρχαρία...

οκ παιδες.
αφου ειναι ετσι μην τα δηλωσετε.
Μην πληρωνετε κι αδικα κιολας

Αγαπητέ supersonic δεν τα έχουμε με εσένα. Το κράτος είναι που μας έχει τρελάνει. Όπως σου έγραψε και ο αμέσως από πάνω τόσα χρόνια ΌΛΕΣ οι υπηρεσίες δεχονται κανονικά τα πάντα. Και "ξαφνικά" σου λένε άντε μανά από την αρχή. Και σε λίγα χρόνια θα βρεθεί πάλι νέο "πρόβλημα" που θα σου λέει πάμε να διορθώσουμε τον αστικό ιστό.

ΜΑΚΑΡΙ να έχεις δίκιο και να γίνονται όλα για το καλό μας. Αλλά δε το βλέπω. Και να σου το πω και αλλιώς. Αφού θα γίνει το κτηματολόγιο δε θα πρέπει από δω και πέρα να μειωθούν - καταργηθούν διάφορα παράβολα αφού όλα θα είναι τέλεια; Δηλαδή αν σε 10 χρόνια θα πουλήσω σε εσένα το ΧΧΧ κτήμα θα πρέπει να πληρωθεί ΜΟΝΟ ο φόρος για την πώληση. Και η αμοιβή του Συμβολαιογράφου. Αυτό θα γίνει; Ή πάλι θα σου ζητάνε 150 χαρτιά από υπηρεσίες;

Αυτό κατάλαβες supersonic; Το κτηματολόγιο είναι ένα απλά εισπρακτικό μέσο του κράτους που δεν λύνει κανένα πρόβλημα . Το ότι γίνεται υποχρεωτικά και απειλητικά δεν το αναιρεί αυτό.
Μάλιστα δημιουργεί πρόβλημα σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν τα επιπλέον . Αντί για πρόστιμο τα χάνουν. Εκτός αν υπήρχαν τσιφλικάδες που έκρυβαν εκτάρια και δεν τα δήλωναν ούτε στην εφορία και στοχεύει σε αυτούς το κράτος να βγάλει χαρτζιλίκι.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις εικόνες ενός ακινήτου:
Η νομική, δηλαδή τα συμβόλαια στο υποθηκοφυλακείο.
Η φορολογική, δηλαδή τι δηλώνεις στην εφορία.
Η πολεοδομική, δηλαδή τι έχεις δηλώσει στην πολεοδομία.
Και μερικές παραλλαγές αυτών, πχ τι νομίζει ο δήμος ότι έχεις, ή τι φαντάζεται η δεή ότι φωτίζεις.

Όλα αυτά πρέπει κάποια στιγμή να ταυτιστούν. Και το κτηματολόγιο είναι το πρώτο βήμα. Το πότε θα γίνουν τα υπόλοιπα είναι άλλο θέμα. Κι εγώ είμαι απαισιόδοξος, αφού πρωτοέγραψα ακίνητο στο κτηματολόγιο ως μεταπτυχιακός φοιτητής και ακόμα δεν έχω ξεμπερδέψει με τις δηλώσεις!

Σκεφτείτε όμως ότι εδώ και μερικά χρόνια θέλω να αγοράσω το οικόπεδο του γείτονα για να επεκτείνω το σπίτι μου. Κανένας δεν ξέρει σε ποιον ανήκει! Οι παπούδες πέθαναν άκληροι, το κληρονόμησαν τα ανήψια, και τώρα η γειτονιά λέει ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 στην τρίτη γενειά, ίσως και περισσότεροι. Τουλάχιστον του χρόνου θα μπορώ να πάω να ρωτήσω το κτηματολόγιο.

Για το ενεργειακό πιστοποιητικό συμφωνώ ότι θα έπρεπε να είναι προαιρετικό. Γιατί τα παλιά σπίτια έτσι κι αλλιώς είναι κατηγορίας Ε, οπότε τι το θες; Αν έχεις καινούργιο με κατασκευή και θέλεις να το διαφημήσεις στον αγοραστή ή στον ενικοιαστή, βγάζεις το πιστοποιητικό και το δείχνεις. Και να μην ξεχνάμε ότι το ενεργειακό πιστοποιητικό έχει και ημερομηνία λήξης...

Αντιθέτως, ο υποχρεωτικός έλεγχος του καυστήρα και της παροχής αερίου -που μόλις φέτος ο νέος τεχνικός μου έμαθε ότι υπάρχει ως υποχρέωση- έχει πραγματική αξία. Αναρωτιέμαι όμως αν ελέγχει ποτέ κανένας αυτή την υποχρέωση.

Του χρόνου μπορει το οικόπεδο δίπλα να ανήκει στο κράτος αν είναι έτσι πως το λες
Δηλαδή κάποιος τρίτος μπορεί πλέον με το κτηματολόγιο να μπαίνει και να ρωτάει σ ποιον ανήκει τι; Δεν νομίζω .

Ζούμε στη χώρα της κρατικής απάτης. Οι εκάστοτε κυβερνώντες γελάνε κάθε φορά που αποφασίζουν να χωσουν το χέρι τους στην τσέπη μας. Τυχαία τα έχουν όλα φλου; τυχαία κάθε κρατική υπηρεσία είναι ασυνδετη με τις υπόλοιπες; τυχαία δεν ξέρει η αριστερά τι ποιεί ή δεξιά και τούμπαλιν; την εποχή της μηχανογράφησης που ένας αριθμός μητρώου θα έπρεπε να ίσχυε και όχι ένα σωρό άλλοι; ΑΦΜ, Δ. Α. Τ, ΑΜΚΑ ΔΙΑΒΑΤ και δεν ξέρω τι άλλοι υπάρχουν ακομη που έχουμε χάσει τον μπούσουλα; πας σε μια υπηρεσία και ζητάνε για μια βεβαίωση αλλά δέκα χαρτιά και άλλα τόσα χαρτόσημα. Όχι δεν πιστεύω ότι όλα το κάνουν για το καλό μας. Για να μας κανουν τη ζωή δύσκολη και να βρίσκουν τρόπους να κλέβουν τον ιδρώτα μας τα κάνουν.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ειλικρινά απορώ με την υπομονή του supersonic. Εγώ, και αρκετοί ακόμα που παρακολουθουμε τη συζήτηση αυτή, σου βγάζουμε το καπέλο.

Επειδή ορισμένοι δεν έχετε αντιληφθεί τα οφέλη του κηματολόγου, δε σημαίνει πως αυτό είναι άχρηστο και μοναδικός στόχο έχει την είσπραξη.

Εάν επίσης πιστεύετε πως Ε9, υποθηκοφυλακειο και πολεοδομια κάνουν την ίδια δουλειά με το κτηματολογιο, σας ενημερώνω πως πάλι λάθος κάνετε.

Για να καταλάβετε λοιπόν κάποιες απλές διάφορες σας αναφέρω τα εξής:

(1) τόσα χρόνια με όλα αυτά τα "συστήματα" που αναφέρατε, Ε9 κλπ, έχουν γίνει πολλές διπλο-πωλήσεις. Πολλές!!! Πουλούσε κάποιος το ακίνητο του σε έναν και μετά το πουλούσε και σε έναν άλλον.

(2) ιδιοκτητης του 91% ενός οικοπέδου, εχτιζε και πουλούσε διαμερίσματα χωρίς να έχει λάβει γνώση ο κάτοχος του 9%. Πραγματικό γεγονός, σε δεκάδες οικόπεδα στην ευαγγελιστρια Θεσσαλονίκης.

(3) ιδιοκτήτης ποσοστού ενός χωραφιου έκανε ιδιωτική διανομή και πουλούσε οικόπεδα σε ανυποψίαστους αγοραστές. Πάλι στο πολεοδομικο συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Προφανώς και όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί εφόσον εδώ και 200 χρόνια είχαμε κτηματολογιο.

Το ότι το κράτος δεν έχει μεριμνήσει ακόμα, ή δεν έχει γνωστοποιήσει πιθανόν, τη σύνδεση κτηματολογιου με πολεοδομια, εφορία κλπ, προφανώς και είναι λάθος. Άλλα δεν είναι λόγος για τη μη ύπαρξη κτηματολογιου. Ούτε ο εκνευρισμός για τα συνεχόμενα χαρατσια είναι λόγος μη ύπαρξής κτηματολογιου στη χώρα.

Κτηματολογιο σημαίνει, όπως ήδη σας έχει αναφερθεί, ξέρω τι έχω και που ακριβώς βρίσκεται. Και το ξέρει και όλος ο κόσμος γιατί τα δεδομένα είναι δημόσια. Κτηματολογιο σημαίνει διασφαλιση της περιουσίας μου. Κτηματολογιο σημαίνει διασφάλιση στις αγοραπωλησιες. Σημαίνει επενδύσεις!

Όσο για το εάν θα πρέπει, και μετά την ολοκλήρωση του κτηματολογιου, να τρέχω σε χίλιες δυο υπηρεσίες και να μαζεύω ένα τόνο χαρτιά αν θέλω να πουλήσω το ακίνητο μου, προφανώς και όχι. Αλλά και αυτό να μη συμβεί, η μείωση της χαρτουρας, πάλι ΔΕΝ μπορεί να μειώσει την αξία του κτηματολογιου.

Δημητρη οτι εγω δεν ειμαι συνταξιουχος δεν σημαινει πως δεν εχω μανα παππου γιαγια που πληρωνουν κερατιατικα οκ????

Επιπροσθετα το οτι εγω δεν ειμαο συνταξιουχος μειωνει την αξια των χρηματων που βγαζω με τον ιδρωτα μου για να πληρωνω τα κερατοατικα που αποφασισε ο Α κ ο Β???

Δεκτο η ειμαι και εδω λαθος?

Ειλικρινά απορώ με την υπομονή του supersonic. Εγώ, και αρκετοί ακόμα που παρακολουθουμε τη συζήτηση αυτή, σου βγάζουμε το καπέλο.

Επειδή ορισμένοι δεν έχετε αντιληφθεί τα οφέλη του κηματολόγου, δε σημαίνει πως αυτό είναι άχρηστο και μοναδικός στόχο έχει την είσπραξη.

Εάν επίσης πιστεύετε πως Ε9, υποθηκοφυλακειο και πολεοδομια κάνουν την ίδια δουλειά με το κτηματολογιο, σας ενημερώνω πως πάλι λάθος κάνετε.

Για να καταλάβετε λοιπόν κάποιες απλές διάφορες σας αναφέρω τα εξής:

(1) τόσα χρόνια με όλα αυτά τα "συστήματα" που αναφέρατε, Ε9 κλπ, έχουν γίνει πολλές διπλο-πωλήσεις. Πολλές!!! Πουλούσε κάποιος το ακίνητο του σε έναν και μετά το πουλούσε και σε έναν άλλον.

(2) ιδιοκτητης του 91% ενός οικοπέδου, εχτιζε και πουλούσε διαμερίσματα χωρίς να έχει λάβει γνώση ο κάτοχος του 9%. Πραγματικό γεγονός, σε δεκάδες οικόπεδα στην ευαγγελιστρια Θεσσαλονίκης.

(3) ιδιοκτήτης ποσοστού ενός χωραφιου έκανε ιδιωτική διανομή και πουλούσε οικόπεδα σε ανυποψίαστους αγοραστές. Πάλι στο πολεοδομικο συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Προφανώς και όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί εφόσον εδώ και 200 χρόνια είχαμε κτηματολογιο.

Το ότι το κράτος δεν έχει μεριμνήσει ακόμα, ή δεν έχει γνωστοποιήσει πιθανόν, τη σύνδεση κτηματολογιου με πολεοδομια, εφορία κλπ, προφανώς και είναι λάθος. Άλλα δεν είναι λόγος για τη μη ύπαρξη κτηματολογιου. Ούτε ο εκνευρισμός για τα συνεχόμενα χαρατσια είναι λόγος μη ύπαρξής κτηματολογιου στη χώρα.

Κτηματολογιο σημαίνει, όπως ήδη σας έχει αναφερθεί, ξέρω τι έχω και που ακριβώς βρίσκεται. Και το ξέρει και όλος ο κόσμος γιατί τα δεδομένα είναι δημόσια. Κτηματολογιο σημαίνει διασφαλιση της περιουσίας μου. Κτηματολογιο σημαίνει διασφάλιση στις αγοραπωλησιες. Σημαίνει επενδύσεις!

Όσο για το εάν θα πρέπει, και μετά την ολοκλήρωση του κτηματολογιου, να τρέχω σε χίλιες δυο υπηρεσίες και να μαζεύω ένα τόνο χαρτιά αν θέλω να πουλήσω το ακίνητο μου, προφανώς και όχι. Αλλά και αυτό να μη συμβεί, η μείωση της χαρτουρας, πάλι ΔΕΝ μπορεί να μειώσει την αξία του κτηματολογιου.
Συγνώμη... Αλλά το κτηματολόγιο δεν είναι κατι νέο. Απλά άνοιξε για περιοχές που δεν είχαν. Δεν είδα κανένα όφελος ή διαφορά σε σπίτια που πουλήθηκαν , δωθηκαν αντιπαροχή κλπ στον δήμο Θεσσαλονίκης εδώ και χρόνια . Και είμαι περίεργος πως έγιναν αυτές οι διπλοπωλησεις όταν στην Χαλκιδική που τώρα άνοιξε το κτηματολόγιο , πέτρα να κουνήσει ο άλλος από το χωράφι σου θα φας καταγγελία όχι να του φας γη.

Κύριοι
Το νήμα άνοιξε (και πολύ κακώς άνοιξε γιατί θα μπορούσε να απαντηθεί στο "καφενείο" ή στο "Μάστορες τα φώτα σας") με θέμα "GPS για χρήση στην εφαρμογή του κτηματολογίου" και με τα πρώτα σχόλια απαντήθηκε.
Από εκεί και πέρα το ξεχειλώνετε και κουράζει...

Συγνώμη... Αλλά το κτηματολόγιο δεν είναι κατι νέο. Απλά άνοιξε για περιοχές που δεν είχαν. Δεν είδα κανένα όφελος ή διαφορά σε σπίτια που πουλήθηκαν , δωθηκαν αντιπαροχή κλπ στον δήμο Θεσσαλονίκης εδώ και χρόνια . Και είμαι περίεργος πως έγιναν αυτές οι διπλοπωλησεις όταν στην Χαλκιδική που τώρα άνοιξε το κτηματολόγιο , πέτρα να κουνήσει ο άλλος από το χωράφι σου θα φας καταγγελία όχι να του φας γη.

Μπορεί εσείς να μην είδατε όφελος αλλά είδαν αρκετοί όταν πήγαν να αγοράσουν διαμέρισμα χωρίς ποσοστό στο οικόπεδο αλλά είδαν αυτή την πληροφορία στο κτηματολόγιο και τελικά επέλεξαν να αγοράσουν άλλο ακίνητο. Στη Θεσσαλονίκη όλα αυτά.

Όσον αφορά στις διπλο-πωλησεις, επιτρέψτε μου να ξέρω περισσότερα από εσάς.
Ειδικά στη χαλκιδική στην οποία αναφέρεστε, και πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο πόδι, υπάρχει περιοχή η οποία σε παλαιότερο πρόγραμμα κτηματογράφησης είχε δηλωθεί σχεδόν 300%.

Και το γράφω πάλι. Αφού τόσα χρόνια οι λαμογιές ήταν σε καθημερινή βάση γιατί να αλλάξει αυτό τώρα; Τι σας κάνει να το πιστεύετε; Δηλαδή αύριο το πρωί πως θα λυθεί το θέμα της διπλοπώλησης; Τώρα γιατί δε διασταυρώνει η ρημάδα η Εφορία τα Ε9 που πληρώνουμε σαν μ@λ@κες όλα αυτά τα χρόνια;

Δηλαδή μου λες ότι στην Ελλάδα των 131.000 τετρ είναι δηλωμένα 200.000. Και τόσα χρόνια δεν ίδρωνε κανένας γιατί τα έπαιρναν σε φόρους. Γιατί θα αλλάξει αύριο αυτό;

Κύριοι
Το νήμα άνοιξε (και πολύ κακώς άνοιξε γιατί θα μπορούσε να απαντηθεί στο "καφενείο" ή στο "Μάστορες τα φώτα σας") με θέμα "GPS για χρήση στην εφαρμογή του κτηματολογίου" και με τα πρώτα σχόλια απαντήθηκε.
Από εκεί και πέρα το ξεχειλώνετε και κουράζει...

συμφωνώ
πολύ κακώς άνοιξε.
Και ήδη η ερώτηση απαντήθηκε.
Να μην κουράζεστε και άδικα

Και το γράφω πάλι. Αφού τόσα χρόνια οι λαμογιές ήταν σε καθημερινή βάση γιατί να αλλάξει αυτό τώρα; Τι σας κάνει να το πιστεύετε; Δηλαδή αύριο το πρωί πως θα λυθεί το θέμα της διπλοπώλησης; Τώρα γιατί δε διασταυρώνει η ρημάδα η Εφορία τα Ε9 που πληρώνουμε σαν μ@λ@κες όλα αυτά τα χρόνια;

Δηλαδή μου λες ότι στην Ελλάδα των 131.000 τετρ είναι δηλωμένα 200.000. Και τόσα χρόνια δεν ίδρωνε κανένας γιατί τα έπαιρναν σε φόρους. Γιατί θα αλλάξει αύριο αυτό;

Από αυτά που ρωτάτε είναι ολοφανερο πως έχετε άγνοια των διαδικασιών πώλησης. Και είναι άκρως φυσιολογικό. Κανένας πολίτης, εκτός εαν είναι σχετικό το επάγγελμα του, δεν γνωρίζει τέτοιες διαδικασίες. Τις μαθαίνει μόνο όταν τις χρειαστεί.

Κάποιος πουλάει ένα ακίνητο, το οποίο κατείχε βάσει συμβολαίου. Κάποιος άλλος πουλάει το αυτό ακίνητο επικαλουμενος χρησικτησια. Οι δύο αγοραστές μεταγραφουν τα συμβόλαια τους στο υποθηκοφυλακείο, όπου η καταγραφή είναι προσωποκεντρικη. Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Με το κτηματολόγιο δεν μπορεί να γίνει αυτό. Η καταγραφή είναι κτηματοκεντρικη.

Όσον αφορά στα νούμερα, είναι δικές σας εκτιμήσεις, εγώ δεν ανέφερα κάπου ποσοστά διπλοδηλωμενων εκτασεων.
Και για την ενημέρωσή σας, όταν στο κτηματολόγιο διπλοδηλωνεται κάποια έκταση, μετά από νομικό έλεγχο, προκρινεται το πιο ισχυρό νομικά δικαίωμα. Δεν "αυγατίζουν" οι εκτάσεις.

Το παράδειγμα διπλοπωλησης με χρησικτησία είναι απλά αστείο... Η χρησικτησία έρχεται υπό μακροχρόνιες προϋποθέσεις και σε περίπτωση πώλησης αν έχει γίνει σωστά η διαδικασία , ο δικηγόρος του αγοραστή θα δει άμεσα με έλεγχο στο υποθηκοφυλακείο τι γίνεται με το ακίνητο και θα σταματήσει την πώληση . Μετά είναι θέμα αρχικού ιδιοκτήτη να κινηθεί δικαστικά . Αν έχουν γίνει έτσι αγοραπωλησίες μιλάμε για τραγικές παραλήψεις στην διαδικασία πώλησης που κανένα κτηματολόγιο δεν θα έσωζε .

Συμφωνω απολυτα με τον Νικολα(osatosa) !!!!