Κωνσταντίνος Τυροβολάς
AVClub Addicted Member
- 28 June 2006
- 2,941
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SET και μετρήσεις
Επειδή δεν θέλω να εκληφθεί το όλο θέμα ως προσωπική αντιπαράθεση, ας το αφήσουμε.
Έλαβα μέρος στη συζήτηση, επειδή κι εγώ ακούω με SET και πολύ θα ήθελα να βρώ κάποιο αντικειμενικό λόγο που να δικαιολογεί το καλύτερο -κατ'εμέ- ηχητικό αποτέλεσμα στις μεσαίες.
Απ´την άλλη, επειδή χρόνια τώρα φτιάχνουμε, μετράμε, διαβάζουμε, δεν μπορώ να δεχτώ κάτι λανθασμένο.
Internet King:
Στο συγκεκριμένο θέμα -παραμόρφωση φάσης - δεν χρειάζεται πανεπιστημιακό εργαστήριο.
Αν δεις την απόκριση σε τετραγωνικό παλμό διαφόρων συχνοτήτων, αρκεί. Παλμογράφους και γενήτριες έχουμε μπόλικες.
Αν όμως κάποιος αμφισβητεί την σχέση της μέτρησης με τα πραγματικά μουσικά σήματα, δηλαδή δεν δέχεται πράγματα που διδάσκονται στα πανεπιστήμια 50 χρόνια, τι να του πείς; Να τον στείλεις να σπουδάσει;
Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος
Η ανάδραση και το phase splitter με την αντιφασική λειτουργία, αν δεν προκαλούν λάθη φάσης-χρονισμού, τότε τι στην ευχή προκαλούν;
Αποδεδειγμένα προκαλούν λάθη φάσης, τα οποία τα μαζεύουν με την ανάδραση, έτσι που στο τελικό αποτέλεσμα δεν μετράς τίποτα, ή λιγότερα τέλος πάντων από ένα SET.Αν έχεις δε ένα καλοσχεδιασμένο p-p σαν του Πάνου του Τσιτιμάκη, μετράς πολύ καλύτερα από SET χωρίς καθόλου ανάδραση. Παρόλα αυτά, εμείς προτιμάμε ενίοτε τη μουσικότητα του δεύτερου.
By the way, δεν θα έλεγα ότι είναι η επιτομή της διακριτικότητας να βγαίνουμε στον αέρα ενός forum και να κατηγορούμε για "κοινότυπα λάθη" ένα συντονιστή που τυχαίνει επώνυμος δοκιμαστής με 14 χρόνια δοκιμών στην πλάτη. Και μάλιστα χωρίς να είμαστε βέβαιοι για την έκβαση της συζήτησης.
Αν θίγεσαι προσωπικά επειδή κάνεις ένα λάθος κοινό σε όσους δεν έχουν - όπως εσύ - τεχνικές γνώσεις, κακώς. Σέβομαι την εμπειρία σου σαν ακροατή, αλλά εδώ μιλούσαμε τεχνικά. Οδηγώ 20 χρόνια, αλλά αυτό δεν με κάνει μηχανολόγο-μηχανικό με άποψη στο σχεδιασμό κινητήρων.
Προσωπικά, όταν κάποιος μου υποδεικνύει το λάθος μου - με αποδείξεις - τον ευχαριστώ και δημοσίως που με έβγαλε από την πλάνη .
Άν λειτουργούσα ανάλογα, θα είχα χαρακτηρίσει λάθος πολλά post αλλά δεν το κάνω επειδή πιστεύω ότι πρέπει να γνωριστούμε καλύτερα, αφενός, και αφετέρου, επειδή δεν πιστεύω στη μία και μόνη αλήθεια.
Στη σχεδίαση ενισχυτών, αν δεχόμαστε τα πορίσματα της επιστήμης, όλα είναι ξεκάθαρα από το '50, τουλάχιστον τα μετρήσιμα μεγέθη. Παρόλα αυτά εμείς - και εγώ μαζί - άλλα ακούμε. Κάπου αλλού βρίσκεται η αιτία!!
Επειδή δεν θέλω να εκληφθεί το όλο θέμα ως προσωπική αντιπαράθεση, ας το αφήσουμε.
Έλαβα μέρος στη συζήτηση, επειδή κι εγώ ακούω με SET και πολύ θα ήθελα να βρώ κάποιο αντικειμενικό λόγο που να δικαιολογεί το καλύτερο -κατ'εμέ- ηχητικό αποτέλεσμα στις μεσαίες.
Απ´την άλλη, επειδή χρόνια τώρα φτιάχνουμε, μετράμε, διαβάζουμε, δεν μπορώ να δεχτώ κάτι λανθασμένο.
Internet King:
Στο συγκεκριμένο θέμα -παραμόρφωση φάσης - δεν χρειάζεται πανεπιστημιακό εργαστήριο.
Αν δεις την απόκριση σε τετραγωνικό παλμό διαφόρων συχνοτήτων, αρκεί. Παλμογράφους και γενήτριες έχουμε μπόλικες.
Αν όμως κάποιος αμφισβητεί την σχέση της μέτρησης με τα πραγματικά μουσικά σήματα, δηλαδή δεν δέχεται πράγματα που διδάσκονται στα πανεπιστήμια 50 χρόνια, τι να του πείς; Να τον στείλεις να σπουδάσει;
Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος