Απάντηση: Re: SmartThings
Λοιπό παιδιά μετά απο διάβασμα 31 σελίδων του forum νομίζω οτι προσβλήθηκα και εγω απο το μικρόβιο (νομίζω ιογενής σμαρτοποίηση είναι ο ιατρικός όρος). Έτσι προχωρώ σε αγορά chromecast και τριών xiaomi yeelight απο banggood. Όμως μου δημιουργήθηκαν και μερικές απορίες (προκαταβολικά ευγνώμων σε όποιον χαλάσει τον χρόνο του για να απαντήσει)
1) Πότε επιλέγω server; κατά το σετάρισμα των xiaomi yeelight; και αυτό σημαίνει οτι υποχρεώνω το google mini να επικοινωνεί μόνο με αυτό τον server;
2) Υπάρχει ´κάποιο ποσό πάνω απο το οποίο τα προιόντα απο Κίνα ανοίγονται στο τελωνείο και επιβάλλεται φόρος; Μήπως τότε είναι καλλίτερα τις λάμπες να τις παραγγείλω μία μία;
3) Υπάρχει μετεωρολογικός σταθμός που να υποστηρίζεται απο google home mini έτσι ώστε να ρωτάω την εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία του σπιτιού μου;
Αυτά για την ώρα, ευχαριστώ πολύ!
Μπορώ να σε βοηθήσω σε μερικά πράγματα.. Τις xiaomi yeelight τις σετάρεις, αρχικά, με την εφαρμογή Yeelight από το κινητό. Με αυτή θα φτιάξεις το Mi account σου θα δηλώσεις τον server σου (Singapore) κ θα συνδεθείς σε αυτόν. Μετά η εφαρμογή θα 'σκανάρει' να βρεί τις λάμπες στον χώρο σου, οι οποίες θα πρέπει να είναι στο ρεύμα. Στο κινητό σου θα σου ζητήσει να ενεργοποιήσεις (εκτός από το Wi-Fi ) κ το Location (ίσως κ το Bluetooth, δεν θυμάμαι) ...Το πιο πιθανό, είναι να κατεβάσει κ να κάνει κάποιο firmware update στις λάμπες, όπως έγινε σε εμένα..
Αυτά είναι τα εύκολα..
Το δύσκολο είναι να ολοκληρώσει την εγκατάσταση (δηλ. να πάρει η λάμπα τον κωδικό του Wi-Fi μέσω του κινητού σου, να πάρει IP κ να καταχωρηθεί η κάθε λάμπα στον Server..(στο account σου δηλ.)
Κατά την διαδικασία αυτή,η οποία γίνεται ξεχωριστά για κάθε μία, θα πρέπει η λάμπα να βρίσκεται ούτε κοντά, ούτε μακριά από το Wi-Fi ρούτερ σου κ κοντά στο κινητό σου. Εννοείται ότι θα πρέπει η λάμπα κ το κινητό να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο Wi-Fi.
Εμένα με παίδεψε αρκετά, έκανα έως κ 10 φορές reset στις λάμπες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ειδικά με μία από τις τρείς που αγόρασα, είχα αγανακτήσει κ ήμουν έτοιμος να την επιστρέψω. Τελικά, πέτυχε..
Σημαντικό, για να μην ψάχνεστε...Το reset στις λάμπες γίνεται ανοίγοντας κ κλείνοντας τον διακόπτη (στον τοίχο) της λάμπας, 5 φορές συνεχόμενα.. Γίνεται κ οπτική επιβεβαίωση..(αναβοσβύνουν διάφορα χρώματα)
Αυτά για να δουλέψει σωστά η εφαρμογή Yeelight.
Μετά, είναι σχετικά εύκολα, στην εφαρμογή Google Home θα πάς στο μενού Home Control όπου θα προσθέσεις τις λάμπες. Θα σου ζητηθεί να περάσεις κ τον MI account σου, μία φορά - ευτυχώς.
Θα δηλώσεις ονόματα, (door light / living room light κλπ), δωμάτια . Εγώ έφτιαξα κ shortcut, δηλ. λέγοντας ''OK Google..Goodnight'', σβύνουν όλες οι λάμπες.
Να πώ επίσης, ότι μπορείτε να ελέγχετε τις λάμπες κ μέσω του windows pc σας με το πρόγραμμα Yeelight Toolbox for Windows - 1.1.7. Είναι πολύ λιτό βέβαια, αλλά δουλεύει.