Sony 6400

Φυσικά και δεν αξίζει μετάβαση από κροπ μηχανή σε α7rII διατηρώντας τους φακούς κροπ, εκτός και αν μιλάμε για βίντεο, όπου θα διαπρέπει έναντι των α7/α7ΙΙ.

αν κατάλαβα καλά ο dsym ρωτάει αν συγκρίνεις την a7rii με full frame φακό με a6500 με έναν από τους καλύτερους κροπ φακούς σαν τον 24αρη sony zeiss...

Μια χαρά είναι μια καλή crop μηχανή για έναν ερασιτέχνη ακόμη και πιο προχωρημένο και το έχουμε δει εδώ από πολλά παιδιά όπου ακόμη και με 4/3 βγάζουν σούπερ φωτογραφίες.
Αν τώρα περισσεύουν τα χρήματα και είναι χόμπι η συλλογή εξοπλισμού γιατί όχι ff.
Αν προσωπικά μου περισσεύαν αρκετά θα πήγαινα σε Mf εκεί βλέπω μεγάλη διαφορά.

Ακριβώς αυτό που λέει ο waroo. Με την a6... και μια συλλογή φακών (Samyang 12/2, sony 50/1,8, sony 18-105/4, zeiss 24/1,8, sony 55-210, μου ξέμεινε και ένας sigma 19/2,8) πόσο μεγάλη διαφορά θα μου έκανε, μιλώντας για φωτογραφία, αν πήγαινα σε ff με 1-2 φακούς.
Ακόμα, πόσες φορές θα είχα τη μηχανή μαζί μου από τη στιγμή που θα άλλαζε το βάρος;
Μιλάω πάντα για φωτογραφία.
Γιατί τελικά βίντεο τραβάω με ένα iphone 8plus και osmo mobile2, καθώς είναι πιο εύκολο να το κουβαλάω.

Ακριβώς αυτό που λέει ο waroo. Με την a6... και μια συλλογή φακών (Samyang 12/2, sony 50/1,8, sony 18-105/4, zeiss 24/1,8, sony 55-210, μου ξέμεινε και ένας sigma 19/2,8) πόσο μεγάλη διαφορά θα μου έκανε, μιλώντας για φωτογραφία, αν πήγαινα σε ff με 1-2 φακούς.
Ακόμα, πόσες φορές θα είχα τη μηχανή μαζί μου από τη στιγμή που θα άλλαζε το βάρος;
Μιλάω πάντα για φωτογραφία.
Γιατί τελικά βίντεο τραβάω με ένα iphone 8plus και osmo mobile2, καθώς είναι πιο εύκολο να το κουβαλάω.

Σχεδόν καμία διαφορά δεν θα έβλεπες, προσωπικά ζορίζομαι να διακρίνω διαφορές από φώτος με αισθητήρα 1 ίνστας σε σχέση με φώτος με αισθητήρα FF. Μιλάω πάντα για φώτος σε Normal φωτισμό και χαμηλά iso. Τώρα αν κάποιος τραβάει συνεχώς σε ISO 6400 και πάνω, τυπώνει αφίσες, ξεχειλώνει αρχεία 3-4-5 stop, κάνει Crop ατελείωτα και ''κυνηγάει'' pixels, ε τότε προφανώς ας πάρει μια MF που λέει και ο Παναγιώτης να βρει την Υγειά του. Για όλους τους υπόλοιπους ακόμα και ο αισθητήρας 1 ίντσας είναι υπεραρκετός για τουλάχιστον το 90% των φωτογραφικών αναγκών ακόμα και ενός προχωρημένου χρήστη.

Υ.Γ. Εχω γνωστό φωτογράφο που βγάζει το ψωμί του με βασική μηχανή μια Sony Rx10II Και έχω δει το πορτοφόλιό του και δεν το πιστεύεις τι φώτος τραβάει με αυτό τον ''ποταπό'' για εμάς εδώ αισθητήρα.

Πάντως από το Link που έβαλες με τα Studio comparisons, στα μάτια μου η A7II έχει καλύτερο αρχείο από την A6300....είναι αυτό που λέω ψυρίζουμε την μαϊμού. Χοντρικά όπως τα είδα η Α7ΙΙ είναι καλύτερη 0,5 stop από την Α6300 Και η Α7RII 0,5 stop από την Α7ΙΙ και 1 stop από την Α6300...τρίχες για μένα....Μια στις 100 φώτος που θα τραβήξω με iso 3200 και πάνω οκ θα κερδίσω 0,5-1 stop.....για αυτό λέω ότι δεν έχει νόημα και αναλύουμε χωρίς λόγο τις περισσότερες φορές.

Την περιμένω τον Μάρτιο (λογικά πάντα) από Αμαζον, έχω μεγάλη περιέργεια να την δω με τον 18-135 και να δω αν θα με πείσει...

Αν ενδιαφέρεται κάποιος κυρίως για βίντεο και sport φωτογράφηση η μηχανή είναι super. Στην Ελλάδα πάντως στα 1.070 ευρώ έκατσε η μπίλια για σκέτο σώμα, στα 1.200 με τον 16-50 και στα 1.600 με τον 18-135. Ψιλοπολλά κατά την γνώμη μου. Μην ξεχνάμε ότι κοντά στα μισά λεφτά βρίσκεις την σχεδόν παρόμοια Α6300 που από ότι φαίνεται τόσο σε ποιότητα φωτογραφίας όσο και σε βίντεο άλλα και σε σώμα είναι σχεδόν ίδια με την Α6400, και φυσικά και οι 2 δεν έχουν Ibis. Να δούμε αν θα περπατήσει στην αγορά.

Υ.Γ. Ακόμα πάντως δεν μου έχει ρίξει άκυρο το Amazon και την περιμένω.

Εγώ απογοητεύθηκα τόσο πολύ απο την σονυ που δεν το έβαλε και στην Α6500 που σκέφτομαι σοβαρά να αλλάξω εταιρεία.

Είχα μετανιώσει που πούλησα την α6000 και έτσι αγόρασα την α6400 :D

Θετικές οι πρώτες εντυπώσεις (αν και όχι τόσο εντυπωσιακό το real time Eye AF όσο δείχνουν τα διάφορα video στο YouTube, ίσως να φταίει και το γεγονός πως τη δοκίμασα μόνο σε εσωτερικές λήψεις με τεχνητό φωτισμό)

2 ερωτήσεις:
  • Ποια κάρτα μνήμης να παραγγείλω (128gb) ;
  • Έχει κάποια ουσιαστική διαφορα το 25p 100m από το 25p 60m στα 4k; Ρωτάω γιατί για το πρώτο μονο μια κάρτα έχω που το δέχεται (Kingston 64 SD (3) XC 1. Αντιθέτως την Kingston 128 (10) SD 1 XC 1 δεν τη δέχεται για 25p 100m στα 4k

Σε γενικές γραμμές πολύ εύχρηστη η μηχανούλα. Ταχύτητα και αμεσότητα! Μαζι με την α7 Rii και τους φακούς μου, κάνουν ένα εξαιρετικό πακετάκι :D

Re: Απάντηση: Sony 6400

Καλοδούλευτη! Άντε και στα δικά μας.

Κάρτα μνήμης, Samsung Micro SD Evo Plus 128GB η φτηνότερη απροβλημάτιστη επιλογή.
Τις αργές σου κάρτες κράτα τες μόνο για ώρα ανάγκης.