Sony 6400

Re: Απάντηση: Sony 6400

Μεγειά.
Τα jpeg της πως τα βλέπεις;

χάχα, Παναγιώτη, μέχρι που το έγραψες αυτό δεν είχα συνειδητοποιήσει πως από εχθές δεν είχα τραβήξει ούτε ένα Jpeg!
Οπότε το έκανα τώρα, γιατί είχα και εγώ την ίδια περιέργεια με σένα, αν βελτιώθηκαν τα jpeg έναντι της a7rII).
(εντάξει, μην περιμένετε τίποτα επιστημονικά πειράματα, απλώς τράβηξα μερικά αντικείμενα κάτω από φως λάμπας Led του IKEA. Έβαλα όμως τα ίδια δεδομένα στις δυο μηχανές και φυσικά το ίδιο WB και στις δυο μηχανές, στα 3200k)

Και ΝΑΙ, τα Jpeg βελτιώθηκαν!

1_jpg.jpg

Και όχι μόνο τα Jpeg αλλά και τα RAW (λιγότερο)

2_raw.jpg

Μετά υπέθεσα πως αυτό οφείλεται στους διαφορετικούς φακούς (Loxia 35 στην 7 και 28/2 Sony στην 6400, οπότε έκανα πάλι το τεστ αλλά βάζοντας τον ίδιο φακό και στις δυο, αλλά και πάλι τα συμπεράσματα είναι τα ίδια.

3_Jpeg_28.jpg

Άρα, πράγματι, τα Jpeg βελτιώθηκαν. Δεν είναι πια μουντά ή κιτρινοπράσινα. Ακόμα και από αυτό το τεστ της πλάκας είναι φανερό νομίζω.

:)

Σας ευχαριστώ

προσοχή όσοι πάρετε α6400 να δείτε μήπως λέει α6300 πάνω :music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:

52297883_10218105758211002_5246785538316304384_n.jpg

Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Post!

Απο σημερα κατοχος της Sony a6400 + 16-50mm 3.5-5.6 OSS.
Πρωτη φορα σε Sony , πρωτη φορα σε mirroless , οποτε καθε βοηθεια καλοδεχουμενη!!!
Σας ευχαριστω ολους γιατι με βοηθησατε στην επιλογη αυτη εστω και χωρις να το γνωριζετε!!!

Re: Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Po

Απο σημερα κατοχος της Sony a6400 + 16-50mm 3.5-5.6 OSS.
Πρωτη φορα σε Sony , πρωτη φορα σε mirroless , οποτε καθε βοηθεια καλοδεχουμενη!!!
Σας ευχαριστω ολους γιατι με βοηθησατε στην επιλογη αυτη εστω και χωρις να το γνωριζετε!!!

καλοριζικη.... γραψε στο αντιστοιχο νημα εντυπωσεις, εκει θα βρεις κι αλλες πληροφοριες.

Πρωτη σου δουλεια, αφου τραβηξεις πολλες φωτο με τον κιτ φακο, ειναι να δεις πιο εστιακο μηκος σε βολευει περισσοτερο και να παρεις ενα καλο φακο prime.

Re: Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Po

καλοριζικη.... γραψε στο αντιστοιχο νημα εντυπωσεις, εκει θα βρεις κι αλλες πληροφοριες.

Πρωτη σου δουλεια, αφου τραβηξεις πολλες φωτο με τον κιτ φακο, ειναι να δεις πιο εστιακο μηκος σε βολευει περισσοτερο και να παρεις ενα καλο φακο prime.

Την έχω και εγώ εδώ και καμιά εβδομάδα με τον 18-135, δεν την έχω δουλέψει πολύ μέχρι τώρα, καθώς θέλω να πάρω κανέναν φακό Sigma 1,4. Ο 18-135 θα πάει για πούλημα καθώς το 27mm-28mm που ξεκινάει δεν μου κάνει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστ

Σας έφερα εδώ που είναι το νήμα της μηχανής να γράψετε δυό ή και πεισσότερα λόγια μόλις βρείτε χρόνο και όρεξη.

Καλοδουλευτες να ευχηθώ!

Πολύ πρόχειρα καθώς δεν την έχω δουλέψει πολύ, θα έλεγα ότι δεν βλέπω σε πρώτη φάση ορατές διαφορές σε συνολική χρήση από την Α6300....δυστυχώς το σώμα είναι μια από τα ίδια με την ίδια ''κακή'' οθόνη, το ίδιο μπλεγμένο μενού, και την μέτρια ''για τα δικά μου δεδομένα'' κατασκευή και εργονομία.
Σε εστίαση σε βίντεο τραβώντας 2-3 μικρά βιντεάκια φαίνεται πολύ καλή με πολύ καλό EYE AF, αν και μου έκανε 2-3 hunt ειδικά σε βράδυ. Το βίντεο έχει σαφώς κορυφαία ποιότητα σε 4Κ άλλα χοντρικά ίδιο και απαράλαχτο με της 6300.
Σε φώτος χωρίς να παίξω πολύ βγάζει πάνω κάτω και εδώ τα ίδια αποτελέσματα με την 6300. Φαίνεται σε default να έχει καλύτερη jpeg engine άλλα θέλει πάλι σκάλισμα και δουλίτσα για να στρώσει.
Σε εστίαση σε φώτος χοντρικά μια από τα ίδια με την Α6300, πολύ καλό CAF άλλα σε saf ειδικά σε βράδυ καθυστερεί λιγάκι.
Όταν βρω χρόνο και κυρίως την δουλέψω αρκετά θα γράψω 2-3 πραγματάκια, αρχικά πάντως μου αφήνει ανάμεικτες εντυπώσεις και δεν ξέρω αν αξίζει τα περισσότερα χρήματα που ζητάει σε σχέση με την Α6300.

Y.Γ. Ο φακός 18-135 μου άφησε μέτριες εντυπώσεις. Κλασικός φακός μεγάλου ζουμ, είναι μικρός, εστιάζει γρήγορα και αθόρυβα, άλλα μέχρι εκει, δυστυχώς ξεκινάει από τα 27mm-28mm, είναι σκοτεινός, κατασκευή απλά μέτρια με πολύ πλαστικό και σε ποιότητα εικόνας αποδεκτή για τέτοιο φακό. Μέχρι 250-300 ευρώ τα αξίζει πιστεύω, άλλα μέχρι εκει. Να το ξαναπώ πάντως ότι πρέπει να την δουλέψω εκτενώς για να έχω πιο ασφαλή συμπεράσματα, αυτά που γράφω είναι οι πρώτες εντυπώσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστ

Σας έφερα εδώ που είναι το νήμα της μηχανής να γράψετε δυό ή και πεισσότερα λόγια μόλις βρείτε χρόνο και όρεξη.

Καλοδουλευτες να ευχηθώ!

Σας ευχαριστω πολυ για τις ευχες , δυστυχως δεν εχω την απαιτουμενη εμπειρια για να κρινω σωστα.. Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι σε σχεση με την nikon 3100 που εχω ακομη και θα παει για πουλημα , ειναι κυριολεκτικα η μερα με τη νυχτα...
Στις πρωτες μου προτεραιοτητες ειναι αυτο που ειπες Σπυρο , να δω ποιο εστιακο μηκος συνηθως χρησιμοποιω.

υπαρχει καποιος φακος πραιμ αναλογος με 35mm σε ff ? εχω την εντυπωση οτι σ αυτη την κατηγορια η σονυ δεν χρειαζοταν να δωσει ενα τοσο παρομοιο σωμα, αλλα μικρους πραιμ φακους να ταιριαζουν με τις μικρες μηχανες..

Αν τους είχε δώσει μπορεί να είχα αλλάξει σύστημα, τώρα είναι λίγο αργά (για μένα) πλέον...

Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα με την Sony, δεν δείχνει την απαιτούμενη σοβαρότητα στους φακούς στο Crop καθώς έχει στραφεί σχεδόν αποκλειστικά σε φακούς FF. Εδώ δεν έχει βγάλει ακόμα έναν σοβαρό αδιάβροχο ζουμ φακό ή έστω έναν αξιόλογο κιτ φακό, ενώ έχει και μερικούς φακούς που είναι στην καλύτερη μέτριοι όπως ο 16mm2,8 Και 20mmf2,8. Γενικότερα συμφωνώ, φακούς Native χρειάζεται το σύστημα και κυρίως στην χαμηλή κατηγορία τιμών και όχι άλλο ένα σώμα που όσο την δούλεψα πιο πολύ θυμίζει μια μπουσταρισμένη Α6300, παρά νέα μηχανή. Μάλλον η Sony θέλει να στρέψει τον κόσμο στο FF, και απλά κρατάει και το Crop για όσους το θέλουν.

Y.Γ. Σε 35mm υπάρχει ο πολύ καλός zeiss 24mmf1,8 με εξαιρετική ποιότητα εικόνας, άλλα δεν έχει σταθεροποίηση και προστασία από καιρικές συνθήκες, ενώ η τιμή του είναι στον θεό. Φακός για πολύ λίγους δυστυχώς. Ευτυχώς που υπάρχει η Sigma και κλείνει κάποιες τρύπες.
https://www.photoagora.gr/fakoi/fakoi-mirrorless/sony-lens-sel-24mm-f1-8-za-sonnar-t-e-sel-24f18z.html

Καλορίζικες κι να τις λιώσετε!
aenaos15 Σιγά σιγά θα τη μάθεις και θα τη σκίσεις. Αρκετοί λένε ότι έχει δύσκολο μενού εγώ θα πω ότι έχει διαφορετικό ιδιαίτερα αν έρχεσαι από άλλο σύστημα..... κι φυσικά το χέρι σου έχει μάθει να παίζει εκεί.
Προσωπικά το θεωρό από τα πιο άνετα κι μάλιστα όταν πιάνω στο χέρι μου άλλης εταιρείας ..χάος.

Ένα βιντεακι να παίξεις μαζί της ξεκινώντας με το Διαμάντι σου.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Στις α6000 κι α6500 φορώ πάντα τον 18-105mm και θα πω ότι είναι διαμάντι σε βίντεο κι φωτογραφία.
.... έρχονται κι νεότεροι φακοί.
... Δέκα έντεκα χρόνων της είπα δυο λόγια για τη κάμερα της.... και με κιτ φακό.

https://www.flickr.com/photos/eviphotostar_2004/page2

Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα με την Sony, δεν δείχνει την απαιτούμενη σοβαρότητα στους φακούς στο Crop καθώς έχει στραφεί σχεδόν αποκλειστικά σε φακούς FF. Εδώ δεν έχει βγάλει ακόμα έναν σοβαρό αδιάβροχο ζουμ φακό ή έστω έναν αξιόλογο κιτ φακό, ενώ έχει και μερικούς φακούς που είναι στην καλύτερη μέτριοι όπως ο 16mm2,8 Και 20mmf2,8. Γενικότερα συμφωνώ, φακούς Native χρειάζεται το σύστημα και κυρίως στην χαμηλή κατηγορία τιμών και όχι άλλο ένα σώμα που όσο την δούλεψα πιο πολύ θυμίζει μια μπουσταρισμένη Α6300, παρά νέα μηχανή. Μάλλον η Sony θέλει να στρέψει τον κόσμο στο FF, και απλά κρατάει και το Crop για όσους το θέλουν.

Y.Γ. Σε 35mm υπάρχει ο πολύ καλός zeiss 24mmf1,8 με εξαιρετική ποιότητα εικόνας, άλλα δεν έχει σταθεροποίηση και προστασία από καιρικές συνθήκες, ενώ η τιμή του είναι στον θεό. Φακός για πολύ λίγους δυστυχώς. Ευτυχώς που υπάρχει η Sigma και κλείνει κάποιες τρύπες.
https://www.photoagora.gr/fakoi/fak...s-sel-24mm-f1-8-za-sonnar-t-e-sel-24f18z.html