Sony 6400

προσωπικα, μ αρεσει το FF αλλα μονο με μικρους primes.... δεν μπορω αλλο τους μεγαλους φακους!

Η εικονα των apsc μου ειναι υπεραρκετη, και ειδικα με 2-3 sigma primes που ειναι πολυ πιο οικονομικοι απο αντιστoιχους FF και τον 18-105mm , με καλυπτει πληρως.

Μια FF με αντιστοιχα specs , ισως ειναι η επερχομενη a7s III , αλλα εκει παμε εντελως αλλου.

προσωπικα, μ αρεσει το FF αλλα μονο με μικρους primes.... δεν μπορω αλλο τους μεγαλους φακους!

Η εικονα των apsc μου ειναι υπεραρκετη, και ειδικα με 2-3 sigma primes που ειναι πολυ πιο οικονομικοι απο αντιστoιχους FF και τον 18-105mm , με καλυπτει πληρως.

Μια FF με αντιστοιχα specs , ισως ειναι η επερχομενη a7s III , αλλα εκει παμε εντελως αλλου.

Καλά προφανώς είναι ότι καλύπτει τον καθένα μας, όλοι έχουμε άλλες ανάγκες. Προσωπικά προτιμώ καλύτερη ποιότητα εικόνας στις φώτος παρά αν έχει η μηχανή 4Κ, 60p κλπ. Και κάτι άσχετο γιατί τόσος ντόρος για το 60p. τι έχει δηλαδή το 30p? όσες πρόχειρες συγκρίσεις έχω κάνει ανάμεσα σε 30p και 60p δεν βρήκα ορατές διαφορές, (δεν μιλάω για slow motion που δεν κάνω).

μη ξεχνας , οτι αν εχουμε μια apsc με f1.4 , ειναι "ισοδυναμη" με μια FF με f2.

Παιρνοντας δηλ. τους sigma 16-30-52mm f/1.4 , εχεις τις επιδοσεις μιας FF με τους Sony 28mm, Zeiss 55mm f1.8 και Sony 85mm 1.8 (περιπου με τους 1.8).

Αλλα με μικροτερο κοστος , ογκο και βαρος.

Για να παρεις κατι "καλυτερο" , θελεις πολλαπλασια χρηματα , βαρος-ογκο..για να εχεις δηλ. τους sony με f/1.4

YG.. τα παραπανω ειναι στο περιπου .

ΥΓ2... το μονο που θα ζηλευα απ τις sony FF ειναι το μεγαλυτερο EVF.

Καλά προσωπικά ακόμα και η Α6400 είναι εκτός Budget για μένα, άλλα κουβέντα να γίνεται!!! Σε αυτά τα χρήματα λοιπόν προτιμώ τις Α7 λόγω σκοπεύτρου όπως είπες, εργονομίας, μεγαλύτερης οθόνης, καλύτερου κρατήματος και κυρίως λόγω του μεγάλου αισθητήρα.

οτι αρεσει και βολευει το καθενα...

Καλά προφανώς, προσωπικά με το σώμα (μέτριο στην καλύτερη για τα δικά μου δεδομένα) που έχουν οι 6300/6400/6500 δεν θα έδινα πάνω από 500-600 ευρώ για αυτές όσο τεχνολογία και αν έχουν μέσα, αν δίνω πολλά λεφτά θέλω και ένα εξαιρετικό σώμα όσον αφορά την κατασκευή, την εμφάνιση, την εργονομία, την οθόνη, το σκόπευτρο κλπ. κάτι που δεν το προσφέρουν δυστυχώς καμία από τις μηχανές Α6ΧΧΧ.

Άποψη μου είναι ότι ο κύκλος της σειράς Α6XXX έκλεισε για δύο λόγους κυρίως
Α)Η Sony παίζει χωρίς ουσιαστικό ανταγωνιστή
Β)Αν κάποιος θέλει κάτι καλύτερο υπάρχουν οι FF
Η Α7ΧΧΧ αν ποτέ βγει θα αργήσει.

είναι δεδομένο ότι θα βγει "επαγγελματικό μοντέλο aps-c" αφού το έχει δηλώσει επίσημα στέλεχος της sony

το αν θα αργήσει ή όχι, είναι υπόθεση εργασίας που μπορεί να κάνει ο καθένας μας

Re: Απάντηση: Sony 6400

Μακάρι να βγει σύντομα και εγώ αυτό θέλω, ααα και να μην κοστίζει 1500-2000, αν και το βλέπω δύσκολο.

1500 σίγουρο από την στιγμή που κάνει η ''απλή'' Α6400 1.050 ευρώ, εκτός τι να πω αν είναι απλά μια Α6400 με ibis και την δούμε στα 1.300 ευρώ.

Μια πολύ πρόχειρη σύγκριση με την ανάλογου κόστους Sony A7II. Εχει ενδιαφέρον νομίζω, από την μια έχουμε μια μηχανή με μεγαλύτερο αισθητήρα, καλύτερο σκόπευτρο, ibis, καλύτερο σώμα, καλύτερη εργονομία, καλύτερη οθόνη και από την άλλη μια μηχανή πιο μαζεμένη με αισθητά καλύτερο βίντεο, κλάσεις καλύτερη εστίαση, Touch οθόνη και μπόλικα νέα ηλεκτρονικά καλούδια που δεν τα έχει η Α7ΙΙ (π.χ. καλύτερο Burst mode, ηλεκτρονικό κλείστρο, καλύτερη jpeg engine, timelapse κλπ.). Νομίζω αν κάποιος ενδιαφέρεται κυρίως για φωτογραφία η A7II είναι πιο ολοκληρωμένη λύση. Αν κάποιος τον ενδιαφέρουν εξίσου και τα 2 και θέλει ένα μαζεμένο σύστημα η Α6400 είναι μονόδρομος σε αυτά τα χρήματα.

https://mirrorlesscomparison.com/preview/sony-a6400-vs-a7ii/

α6400 με τα χίλια.

Προσωπικά και εγώ το ίδιο θα έλεγα, άλλα τι γίνεται αν δεν σε ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου το βίντεο?? εκει τι λες?? Μην ξεχνάς ότι υπάρχει πολύς κόσμος εκει έξω που δεν έχει καν πατήσει το κόκκινο κουμπάκι του rec ποτέ του ή του αρκεί απλά ένα 1080p για όταν του χρειαστεί. Ακόμα και εδώ στο forum που είμαστε λίγοι υπάρχουν αρκετοί που δεν ενδιαφέρονται για το βίντεο.

Λέω α7rII.

Δεν βλέπω κανέναν μα κανέναν λόγο να επιλέξει κανείς την α7ΙΙ.

Κοίτα μιλάμε για μηχανές κατηγορίας 1.000 ευρώ (σε τιμές Ελλάδος), η A7RII κάνει τα διπλά είναι άλλη κατηγορία μηχανής, προφανώς είναι καλύτερη. Όσον αφορά την A7II σε σχέση με την Α6400 έχει αρκετούς λόγους.

1) Καλύτερο σώμα.
2) Καλύτερο κράτημα, εργονομία
3) Καλύτερο σκόπευτρο
4) Μεγαλύτερος αισθητήρας με ότι αυτό συνεπάγεται
5) IBIS (δεν χρειάζεται άλλη ανάλυση!)
6) Μεγαλύτερη και υψηλότερης ανάλυσης οθόνη

Κάποιοι αυτά μπορούν να τα προτιμούν σε σχέση π.χ. με το 4Κ βίντεο και την καλύτερη εστίαση. Θέμα αναγκών και γούστου είναι όλα.

για ακίνητα θέματα και βραδυνά, η a7ii είναι πολύ καλύτερη επιλογή από τις apsc (και την a6400), με μόνη παρατήρηση ότι τα χρώματα out-of-the-box θα θέλουν λίγο πείραγμα

για όλα τα άλλα, σίγουρα η α6400 είναι καλύτερη, το οποίο είναι και λογικό αφού μιλάμε για μηχανή του 2014 vs μηχανή του 2019

στη σύγκριση του _tzo_ για a7ii στα 850ευρώ vs a7rii στα 1250ευρώ, προφανώς πας για a7rii...