Sony 6400

Εντάξει .. το τεντώνεις κάπως διότι χρησιμποποιείς σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα την α6000 ή οποία είναι ίσως η πιο μεγάλη εξαίρεση στις φωτογραφικές σε σχέση με το VFM που προσέφερε ..

Το τέντωσα άλλα για αυτό λέω ότι η Α6000 είχε (πολύ) τεχνολογία για την τιμή που ζητούσε, και για αυτό είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τις στοίχιζε περισσότερα της Sony τότε η Α6000 σε σχέση με την Α6400 τώρα. Τότε βέβαια ήθελε να κάνει ''όνομα'' στην πιάτσα, να μεγαλώσει μερίδια κλπ. και έτσι τιμολογούσε σωστά και χαμηλά, τώρα που έπιασε την καλή θα μας ''σκίσει'' όλους!!

αυτο με το σωμα το διαβαζω τοσα ποστ

αυτο επελεξε για την aps-c , αυτο διαλεξε για τις ff

και αποψη μου , δε προκειται να τα αλλαξει , πρεπει να το αποδεκτουμε
και να κανω και μια προβλεψη , μην εκπλαγουμε αν και η 7000 μοιαζει παρα πολυ με την σειρα 6χχχ
εκτος αν ετοιμαζει νεα σειρα 7χχχ και μας π....

το σωμα ειναι πια χαρακτηριστικο της sony
πως βλεπεις και λες , α αυτη ειναι olympus , αυτη ειναι fuji , κοκ

Ναι άλλα η Fuji, olympus Κλπ. γενιά με την γενιά κάνουν βελτιώσεις στο σώμα, ακούν τους καταναλωτές, βελτιώνουν τα υλικά, το πιάσιμο, την εργονομία, τις ροδελές κλπ. Πιάσε μια Olympus Em1 5ετίας ή μια fuji Xt1 πάλι 5ετίας και θα δεις τι σώμα έχουν, και παρόλαυτά π.χ. η Fuji το βελτίωσε το σώμα με την X-T2 Και το ξαναβελτίωσε με την X-T3, δεν πήρε το σώμα αμάσητο της X-T1 και πέταξε μέσα τα ηλεκτρονικά της Χ-Τ3. Καλό είναι να έχεις εταιρική ταυτότητα άλλα όχι χωρίς καθόλου αλλαγές ή βελτιώσεις. Άλλο μοιάζει και άλλο είναι ακριβώς το ίδιο. Θα σου άρεσε να αγοράζεις νέο αυτοκίνητο και να είναι ακριβώς το ίδιο εμφανισιακά με το παλιό σου, άλλα με νέο κινητήρα κλπ???

Ναι άλλα η Fuji, olympus Κλπ. γενιά με την γενιά κάνουν βελτιώσεις στο σώμα, ακούν τους καταναλωτές, βελτιώνουν τα υλικά, το πιάσιμο, την εργονομία, τις ροδελές κλπ. Πιάσε μια Olympus Em1 5ετίας ή μια fuji Xt1 πάλι 5ετίας και θα δεις τι σώμα έχουν, και παρόλαυτά π.χ. η Fuji το βελτίωσε το σώμα με την X-T2 Και το ξαναβελτίωσε με την X-T3, δεν πήρε το σώμα αμάσητο της X-T1 και πέταξε μέσα τα ηλεκτρονικά της Χ-Τ3. Καλό είναι να έχεις εταιρική ταυτότητα άλλα όχι χωρίς καθόλου αλλαγές ή βελτιώσεις. Άλλο μοιάζει και άλλο είναι ακριβώς το ίδιο. Θα σου άρεσε να αγοράζεις νέο αυτοκίνητο και να είναι ακριβώς το ίδιο εμφανισιακά με το παλιό σου, άλλα με νέο κινητήρα κλπ???

δε μιλω για λεπτομερειες (και ναι ξερω αυτες κανουν την διαφορα) αλλα για το συνολικο πακετο που βλεπεις σε μια φωτογραφια και λες α!! ειναι η χχχ μαρκα
και στις FF προσθεσε κουμπια (joystick κλπ)
και στην 7000 κατι θα προσθεσει .. (μεγαλο Grip για τη z battery)

αποφασισε να παει με αυτο το χαζο σχεδιο ....αυτο θα κρατησει .. αποψη μου

Το τέντωσα άλλα για αυτό λέω ότι η Α6000 είχε (πολύ) τεχνολογία για την τιμή που ζητούσε, και για αυτό είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τις στοίχιζε περισσότερα της Sony τότε η Α6000 σε σχέση με την Α6400 τώρα. Τότε βέβαια ήθελε να κάνει ''όνομα'' στην πιάτσα, να μεγαλώσει μερίδια κλπ. και έτσι τιμολογούσε σωστά και χαμηλά, τώρα που έπιασε την καλή θα μας ''σκίσει'' όλους!!

η α6000 αντικατεστησε τη σειρα nex (6 , 7 -2013 & 2011-) ο Γιαννης θα θυμαται καλα , τοτε που τεσταρε τις nex και την α6000 τον διαβαζα μανιωδως
αν ανατρεξεις σε vs στο ιντερνετ θα δεις οτι το μονο συγκλονιστικο που εφερε η α6000 ηταν το trackin system ....

dejavu Μηπως ?

Μην παραμελείτε το γεγονός ότι το φτηνό από τον κόσμο ταυτίζεται συχνά με το φτηνιάρικο.
Πριν χρόνια που ήμουν από τους πρώτους που αγόραζα τα xiaomi κινητά από την Κίνα σε όλους τους φίλους που πλήρωναν υπεραξία στις γνωστές μάρκες στην Ελλάδα υπήρχε η απορία ποια είναι η τιμή όταν τους την έλεγα απαντούσαν ότι δεν είναι καλό και θα χαλάσει γρήγορα επειδή είναι φτηνό.

Προσωπικά δεν μ ενδιαφέρει καθόλου ηα6400, αλλά μ ενδιαφέρουν πολύ αυτά που έβαλαν στην μηχανή.

Που σημαίνει ότι αν και όταν έρθει η α7000, θα είναι μάλλον κορυφαία apsc , μαζί με την χτ3.
Θα κριθούν στις λεπτομέρειες οι 2 μηχανές ...

Προσωπικά δεν μ ενδιαφέρει καθόλου ηα6400, αλλά μ ενδιαφέρουν πολύ αυτά που έβαλαν στην μηχανή.

Που σημαίνει ότι αν και όταν έρθει η α7000, θα είναι μάλλον κορυφαία apsc , μαζί με την χτ3.
Θα κριθούν στις λεπτομέρειες οι 2 μηχανές ...

συμφωνω ..
η νεα cpu κανει διαφορα (θερμοτητα , διαρκεια μπαταριας , real time gimmicks ) στο RS τα χαλαει
στην 7000 θα μας πιασει τον πωπο οικονομικα ...

Ο επεξεργαστής είναι κυρίως υπεύθυνος γι αυτό...

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Tο πιό πιθανό αυτό είναι να είναι κυρίως υπεύθυνος ο επεξεργαστής .. γιαυτό έγραψα "βοηθάει" .. το ζήτημα είναι σε τί ποσοστό είναι υπεύθυνος ο επεξεργαστής και σε τί το αυξημένο πάχος του σώματος.

Δεν νομίζω να μπήκε στον κόπο η Sony να μετατρέψει την σχεδίαση από πλάκα σε τούβλο (11mm διαφορά) μόνο και μόνο για τον μηχανισμό ανάκλισης

Θα θυμάσαι το πειράματα με εξωτερική μπαταρία του ΤΖΟ ..

Αν την καταπιαστεί ο Kasson θα μετρήσει σίγουρα καταναλώσεις .. και θα έχουμε στοιχεία ;)

Δεν είναι μόνο το πάχος από μόνο του. Αν κατάφεραν να προσθέσουν κάποια ψύκτρα απαγωγής θερμότητας στην περιοχή κάτω από το hotshoe σίγουρα θα βοηθάει.

Η α6400 διαφέρει από την α6500 και α6300 στο πάχος της πλάτης λόγω του μηχανισμού αναδίπλωσης της οθόνης, κι έτσι μπορεί να έμεινε χώρος για τυχόν ψύκτρα.

bgzWD5.jpg

Έχοντας δοκιμάσει σχεδόν όλα , εκτός από Nikon, θεωρώ με διαφορά της Olympus τα χειρότερα.

Πιο εύκολο της canon.

Όλα τα υπόλοιπα κάπου στη μέση, τα μαθαίνεις μετά από λίγο και τα συνηθίζεις.

καλα , λιγο με νοιαζει αλλωστε η μηχανη. Δεν ειναι αυτη που θελουμε οι περισσοτεροι.

Η α7000 ειναι αυτη που αγωνιουμε να δουμε ...αλλα κραταω μικρο καλαθι .
δυστυχως η sony εχει πολλα μοντελα πιο ακριβα , και θα θελει να τα προστατεψει ...δεν ειναι fuji-nikon που δεν εχει τιποτε αλλο .

καλα , λιγο με νοιαζει αλλωστε η μηχανη. Δεν ειναι αυτη που θελουμε οι περισσοτεροι.

Η α7000 ειναι αυτη που αγωνιουμε να δουμε ...αλλα κραταω μικρο καλαθι .
δυστυχως η sony εχει πολλα μοντελα πιο ακριβα , και θα θελει να τα προστατεψει ...δεν ειναι fuji-nikon που δεν εχει τιποτε αλλο .

Για την Α7000 πέρα ότι έχει μοντέλα να προστατέψει η Sony, αν έχει όλα όσα θα θέλαμε (π.χ. Ibis, καλύτερο σώμα, καλύτερο σκόπευτρο, καλύτερη μπαταρία, καλύτερο βίντεο, νέο αισθητήρα κλπ.) θα χτυπάει άνετα 1.500 ευρώ για πλάκα οπότε δεν ξέρω πόσο νόημα θα έχει αν θέλει κάποιος να πάρει αυτήν ή με λίγα παραπάνω την Α7ΙΙΙ.

η A7 iii ομως δεν θα εχει 4κ 60p, και 10 bit (αν εχει φυσικα η α7000), οποτε , για μενα τουλαχιστον, θα ειναι μονοδρομος η α7000 (λεμε τωρα...)

Επισης για την α7 ιιι θα χρειαστεις FF φακους...αλλη κατηγορια τιμης, ογκου και βαρους.

Έχοντας δοκιμάσει σχεδόν όλα , εκτός από Nikon, θεωρώ με διαφορά της Olympus τα χειρότερα.

Πιο εύκολο της canon.

Όλα τα υπόλοιπα κάπου στη μέση, τα μαθαίνεις μετά από λίγο και τα συνηθίζεις.

Canon και Nikon τα πιο εύκολα και καλύτερα για μένα, από εκει και πέρα η Panasonic έχει όμορφα μενού, ακολουθεί η Pentax με απαρχαιωμένα σε εμφάνιση μενού άλλα όλα είναι εκει που πρέπει, στην συνέχει η Fuji που έχει βελτιωθεί άλλα θέλει ακόμα μια κάποια δουλίτσα. Sony και ειδικότερα Olympus θέλουν πάρα πολύ δουλειά, ξανασχεδιασμό από την αρχή ειδικά για την olympus που είναι το μπάχαλο το ίδιο.

Απάντηση: Re: Sony 6400

Για την Α7000 πέρα ότι έχει μοντέλα να προστατέψει η Sony, αν έχει όλα όσα θα θέλαμε (π.χ. Ibis, καλύτερο σώμα, καλύτερο σκόπευτρο, καλύτερη μπαταρία, καλύτερο βίντεο, νέο αισθητήρα κλπ.) θα χτυπάει άνετα 1.500 ευρώ για πλάκα οπότε δεν ξέρω πόσο νόημα θα έχει αν θέλει κάποιος να πάρει αυτήν ή με λίγα παραπάνω την Α7ΙΙΙ.

Εγώ την θέλω :p γιατί πέραν του 4Κ60p, αφενός θα έχει πιο compact σώμα και αφετέρου έχω προίκα τους φακούς.

η A7 iii ομως δεν θα εχει 4κ 60p, και 10 bit (αν εχει φυσικα η α7000), οποτε , για μενα τουλαχιστον, θα ειναι μονοδρομος η α7000 (λεμε τωρα...)

Επισης για την α7 ιιι θα χρειαστεις FF φακους...αλλη κατηγορια τιμης, ογκου και βαρους.

Σωστά άλλα ξεχνάς ότι για την Α7ΙΙΙ μιλάμε για FF, με ανώτερη ποιότητα φωτογραφίας αισθητά σε σχέση με τις Α6400/Α7000 και ακόμα και σε βίντεο θα έχεις λιγότερο θόρυβο και καλύτερο έλεγχο του βάθους πεδίου. Θέλει πολύ σκέψη το όλο πράγμα, άλλα κατά την γνώμη μου αν βγει η Α7000 στα 1.500 ευρώ απλά κάηκε, εκτός και αν είναι τόσο εξοπλισμένη (μιλάω και για βελτιώσεις σε σώμα, σκόπευτρο, οθόνη, εργονομία κλπ.) που κάνει τις άλλες μηχανές crop να μοιάζουν απαρχαιωμένες σχεδόν σε όλους τους τομείς.