Sony 6400

Στις α6000 κι α6500 φορώ πάντα τον 18-105mm και θα πω ότι είναι διαμάντι σε βίντεο κι φωτογραφία.
.... έρχονται κι νεότεροι φακοί.
... Δέκα έντεκα χρόνων της είπα δυο λόγια για τη κάμερα της.... και με κιτ φακό.

https://www.flickr.com/photos/eviphotostar_2004/page2

Βασίλη επέτρεψέ μου να έχω διαφορετική γνώμη για τον 18-105. Τον φακό τον είχα 2 φορές και μάλιστα την μια αρκετό καιρό και τράβηξα χιλιάδες φώτος. Πέρα ότι είναι γκουμούτσα και δεν κάθεται καλά πάνω στα μικρά σώματα crop της Sony, έχει τρομερή παραμόρφωση στα 2 εστιακά άκρα. Ειδικά στο κάτω άκρο σε Jpeg ζήτημα είναι αν ξεκινάει από τα 29mm πράγμα ανεπίτρεπτο κατά την γνώμη μου. Σε Raw πάλι το πάς 27mm-28mm άλλα προσωπικά τον θέλω 24mm....στο πάνω άκρο δε μάλλον απλά δεν τον χρησιμοποιείς συχνά καθώς έχει θέματα. Επίσης δεν έχει αδιαβροχοποίηση πράγμα επίσης απαράδεκτο. Σε ποιότητα εικόνας αν αφαιρέσεις τα άκρα είναι καλός άλλα μέχρι εκει. Αν κάποιος τον θέλει κυρίως για βίντεο είναι εξαιρετική λύση, σε φώτος όχι δυστυχώς άλλα δεν έχεις και πολλές εναλλακτικές λύσεις. Η Sony χρειάζεται επειγόντως έναν σχετικά φτηνό αδιάβροχο φακό με εστιακό εύρος 24-100/120, με καλή ποιότητα εικόνας και τίμια κατασκευή, όπως π.χ. ο Panasonic 12-60 που έχω (εξαιρετική ποιότητα εικόνας, ξεκινάει από 24mm, αδιάβροχος, εστιάζει σφαίρα και αθόρυβα, καλή κατασκευή, φτηνός κλπ.), όπως είναι στις Dslr ο Nikon 16-85, o Canon 15-85, ο Pentax 16-85 και όπως θα βγάλει η Fuji τον 16-80 μέσα στον χρόνο.

Re: Απάντηση: Sony 6400

Νικόλα τελικά παρέλαβες την προσφορά του Amazon που είχε χτυπήσει και ο tzo στην σούπερ τιμή;

Ναι Παναγιώτη, εξαιρετική τιμή, άλλα για να είμαι ειλικρινής, έχω (μέχρι τώρα) ψιλοαπογοητευτεί από την Α6400 και τον 18-135, περίμενα συνολικά κάτι καλύτερο, και δεν ξέρω αν σαν σετ αξίζει παραπάνω από 1.000 κάτι ευρώ που έδωσα.....θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερη πρόταση η Α6300 στα χρήματα που παίζει τώρα. Αν εξαιρέσεις την διαφορετική σπαστή οθόνη πίσω, θα δυσκολευόμουνα στην πράξη να διακρίνω διαφορές ανάμεσα στην Α6300 και την Α6400....ακόμα και το ατού της εστίασης, είναι ήδη εξαιρετική η Α6300 και απλός έγινε ελαφρά καλύτερη η Α6400 άλλα μέχρι εκει. Όποιος έχει την Α6300 δεν υπάρχει καν λόγος να ρίξει την παραμικρή ματιά στην Α6400 ειδικά αν ενδιαφέρεται πρωτίστως για φωτογραφία.
Θα κοιτάξω προσωπικά να πάρω κανέναν Prime sigma f1,4 μήπως και αλλάξω γνώμη.

οι μηχανές αυτές (a6X00) μεταμορφώνονται κυριολεκτικά με τη χρήση καλών primes, οι δύο τριάδες της sigma ειδικά (με f1.4 & f2.8) είναι ο,τι πρέπει

υπόψιν οι f2.8 αξίζουν μεταχειρισμένοι, ειδικά ο 60αρης

η καλύτερη εστίαση της a6400 θα φανεί σε βάθος χρόνου και σε όχι νορμαλ συνθήκες

Νίκο θα έλεγα να της δώσεις μια ευκαιρία αλλά βέβαια όταν κάτι δε σου αρέσει από την αρχή θέλει αρκετή προσπάθεια (και από τις δύο πλευρές) για να αλλάξει αυτό - ειδικά όταν έχεις ως μέτρο σύγκρισης μηχανές που σου κάθονται καλύτερα στο χέρι...

όπως και να'χει, αν αποφασίσεις τελικά πως δε σου κάνει, στην τιμή που αγοράστηκε μπορεί να φύγει πολύ εύκολα με μηδενικό κόστος, και η μηχανή και ο φακός

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony 6400

Νίκο μιας και τον φακό με την μηχανή δεν τον έχουν πολλοί δεν ανεβάζεις και μερικά δειγματάκια (όποτε βρείς χρόνο) ωστε να κουμπωσουν και κάποια πράγματα που αναφέρεις (ειδικά στα 2 άκρα του φακού)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony 6400

Νίκο μιας και τον φακό με την μηχανή δεν τον έχουν πολλοί δεν ανεβάζεις και μερικά δειγματάκια (όποτε βρείς χρόνο) ωστε να κουμπωσουν και κάποια πράγματα που αναφέρεις (ειδικά στα 2 άκρα του φακού)

Θα ανεβάσω Κώστα. Αλλα με τον 18-135 που δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στα άκρα, απλά είναι ''αδιάφορος'' φακός. Δεν έχω τον 18-105 τώρα που έχει θέματα και είναι γνωστά, για αυτόν αναφέρω ότι έχει θέμα στα άκρα, ειδικά αν δεις τα raw στα άκρα δεν το πιστεύεις πόσο παραμόρφωση έχει.
Αν ο 18-105 ήταν 16-105 Και είχε και αδιαβροχοποίηση, θα ήταν ιδανικός φακός, τώρα δυστυχώς κάνει κυρίως για ''βιντεάδες''.

οι μηχανές αυτές (a6X00) μεταμορφώνονται κυριολεκτικά με τη χρήση καλών primes, οι δύο τριάδες της sigma ειδικά (με f1.4 & f2.8) είναι ο,τι πρέπει

υπόψιν οι f2.8 αξίζουν μεταχειρισμένοι, ειδικά ο 60αρης

η καλύτερη εστίαση της a6400 θα φανεί σε βάθος χρόνου και σε όχι νορμαλ συνθήκες

Νίκο θα έλεγα να της δώσεις μια ευκαιρία αλλά βέβαια όταν κάτι δε σου αρέσει από την αρχή θέλει αρκετή προσπάθεια (και από τις δύο πλευρές) για να αλλάξει αυτό - ειδικά όταν έχεις ως μέτρο σύγκρισης μηχανές που σου κάθονται καλύτερα στο χέρι...

όπως και να'χει, αν αποφασίσεις τελικά πως δε σου κάνει, στην τιμή που αγοράστηκε μπορεί να φύγει πολύ εύκολα με μηδενικό κόστος, και η μηχανή και ο φακός

Ετσι όπως τα λες είναι!! Δεν μου κάθεται πολύ καλά γιατί έχω την εμπειρία και με τις άλλες Α6ΧΧΧ οπότε ξέρω τι να περιμένω και τι όχι, και δυστυχώς ότι δεν μου άρεσε στις Α6χχχ συνεχίζει να μην μου αρέσει και στην Α6400. Προφανώς θα της δώσω 1 και 2 ευκαιρίες και το τριήμερο που θα μας έρθει θα την χρησιμοποιήσω εκτενώς. Αλλα είναι αυτό που λες καλά τα EYE AF κλπ. άλλα μια μηχανή πρέπει να σου κάθεται καλά στο χέρι, να την απολαμβάνεις και να χαίρεσαι να φωτογραφίζεις μαζί της και δυστυχώς η Α6ΧΧΧ δεν μου το προσφέρουν αυτό.. βλέπω την άθλια οθόνη (η χειρότερη της αγοράς) και τα κουμπιά πίσω που είναι σαν να πατάω κυριολεκτικά παιχνίδι της playschool και σε συνδυασμό με την άχρωμη και αδιάφορη εμφάνιση κάπως με ξενερώνει όσο καλό AF και να έχει.
Ενώ με κάθε επιφύλαξη έχω την εντύπωση ότι κατασκευαστικά δεν είναι στα ίδια στάνταρντ με την Α6300 ενώ δεν ξέρω αν έχει ακόμα αδιαβροχοποίηση, όχι βέβαια ότι έχει κανέναν φακό crop η sony αδιάβροχο, άλλα έτσι κουβέντα να γίνεται.

Υ.Γ. Πράγματι θα πάρω κανέναν φακό Sigma γιατί με τον 18-135 δεν βλέπω προκοπή, νιώθω ότι ξαναγύρισα 6-7 χρόνια πίσω που είχα τον Nikon 18-140, που ήταν καλύτερος φακός και πολύ πιο φτηνός.

Υ.Γ. Σε εστίαση που αναφέρεις να πω ότι εχτές το βράδυ μέσα στο σπίτι με σχετικά χαμηλό φωτισμό σε SAF καθυστερούσε αρκετά με τον 18-135, ενώ π.χ. δίπλα με την 6ετίας Olympus em1 και τον Panasonic 12-60 εστίαζα αστραπή.

δε μου κάνει εντύπωση αυτό που λες γιατί και στη a6500 η εστίαση το βράδυ δεν είναι ακαριαία, αν και εξαρτάται αυτό και από το φακό

πάντως το mode εστίασης που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το έξυπνο caf, το συνεχές eye-af κλπ εξάλλου και η sony αυτά προωθεί, όχι την εστίαση σε πολύ δύσκολες συνθήκες φωτισμού

Γενικά από την Α6000 υπήρχε θέμα στην εστίαση το βράδυ, απλά περίμενα να έχει βελτιωθεί αισθητά εκει άλλα δυστυχώς έχει ακόμα σοβαρά θέματα.
Χοντρικά θα έλεγα ότι οι μηχανές Α6ΧΧΧ είναι πιο πολύ για αυτούς που ασχολούνται με βίντεο, αυτό δείχνουν και οι φακοί powerzoοm όπως ο κιτ και ο 18-105, βλέπεις στις αγγελίες που τις πουλάνε είναι με cage κλπ. σε αυτό συνηγορεί και η μικρή 16:9 οθόνη που βγάζει μπάρες στις φώτος και η εικόνα μικραίνει ακόμα και άλλο.
Πάντως θα ήθελα να έχει έστω digital ibis καθώς όσο καλοί και αν είναι οι sigma 1,4 δεν έχεις σταθεροποίηση σε βίντεο οπότε θες ή gimbal ή απλά πρέπει να έχεις χέρι μπετό.
Νομίζω είναι καλύτερη λύση η Α6500 και για όσους θέλουν κάτι παραπάνω ας περιμένουμε τον αντικαταστάτη της Α6500.

Νομίζω είναι καλύτερη λύση η Α6500 και για όσους θέλουν κάτι παραπάνω ας περιμένουμε τον αντικαταστάτη της Α6500.

Για τους περισσότερους που θα δουλέψουν τη μηχανή με φακούς χωρίς σταθεροποίηση, συμφωνώ πως η a6500 είναι καλύτερη επιλογή

υπόψιν η επόμενη aps-c sony μπορεί να απέχει αρκετό καιρό μέχρι να έρθει στην αγορά και αν επαληθευτούν οι φήμες δε θα είναι καθόλου φτηνή

Σε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι μια χαρά εστιάζει, στο παρακάτω βίντεο θα το επιβεβαιώσετε από τις ρυθμίσεις. Σκοπός τις δόκιμης μου ήταν η σταθεροποίηση, στην αρχή δίχως σταθεροποίηση. ....Φορώ το Atomos Ninja Flame 4K πάνω
...στο χέρι οι δοκιμές

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

...

δε μου κάνει εντύπωση αυτό που λες γιατί και στη a6500 η εστίαση το βράδυ δεν είναι ακαριαία, αν και εξαρτάται αυτό και από το φακό

πάντως το mode εστίασης που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το έξυπνο caf, το συνεχές eye-af κλπ εξάλλου και η sony αυτά προωθεί, όχι την εστίαση σε πολύ δύσκολες συνθήκες φωτισμού

Βασίλη δεν ξέρω πόσο σκοτάδι είναι αυτό που μας δείχνεις, άλλα και πάλι προσωπικά από το βίντεο που έβαλες πάλι φαίνεται ότι καθυστερεί η μηχανή, το λέω ξεκάθαρα, δίπλα δίπλα με την 5ετίας em1 είχε αισθητή καθυστέρηση σε εστίαση, μάλιστα την έδωσα στην σύζυγο να βγάλει μερικές φώτος και τις έκανε και αυτής εντύπωση πόσο αργά εστίαζε σε βράδυ σε σημείο που με ρώτησε αν την πήρα μεταχειρισμένη ή έχει κάποιο θέμα η μηχανή!!! Προφανώς δεν είναι χάλια άλλα περίμενα κάτι καλύτερο.

Έπαιζα με τη σταθεροποίηση όχι το πόσο γρήγορα θα εστιάσει. Ήταν σχεδόν απόλυτο σκοτάδι... με χαρά να δοκιμάσουμε μαζί τη κάμερα που αναφέρεις με την α6400 και την α6500.

οι σονυ ειναι φτιαγμενες , λογω σχεδιασης, για caf οχι saf, το εχουμε πει πολλες φορες.

Εγω εκει τις εχω παντα , με back button focus.

Ετσι ειναι πολυ πιο γρηγορες και κανεις τη δουλεια σου καλυτερα.
Θελει λιγο Xχρονο να το συνηθισεις, αλλα αξιζει το κοπο.

Επισης, ειναι και θεμα φακων...δεν εστιαζουν ολοι το ιδιο...αυτο συμβαινει σε ολες τις μηχανες και συστηματα.

οι σονυ ειναι φτιαγμενες , λογω σχεδιασης, για caf οχι saf, το εχουμε πει πολλες φορες.

Εγω εκει τις εχω παντα , με back button focus.

Ετσι ειναι πολυ πιο γρηγορες και κανεις τη δουλεια σου καλυτερα.
Θελει λιγο Xχρονο να το συνηθισεις, αλλα αξιζει το κοπο.

Επισης, ειναι και θεμα φακων...δεν εστιαζουν ολοι το ιδιο...αυτο συμβαινει σε ολες τις μηχανες και συστηματα.

Και σε CAF σε βράδυ πάλι αργεί, τουλάχιστον είναι πιο αργή από ότι σε saf η Em1, σίγουρα είναι και θέμα φακού, άλλα μιλάμε για τον καινούριο 18-135 και όχι κάποιον παλιό φακό.
Τέλοςπάντων το λιγότερο είναι αυτό, άλλα είναι τα θέματα που με ενοχλούν και σε αυτή και γενικά στις sony crop, μην τα αναλύσουμε πάλι και γίνουμε κουραστικοί.

δεν αργει καθολου σε caf...το εχω δοκιμασει πολλες φορες.
Και τωρα που εχω τη παλια a7r ii, που γενικα ειναι πιο αργη απο τις a6300-6500 ειναι πολυ πιο γρηγορη σε caf, ακομα και το βραδυ.

δεν αργει καθολου σε caf...το εχω δοκιμασει πολλες φορες.
Και τωρα που εχω τη παλια a7r ii, που γενικα ειναι πιο αργη απο τις a6300-6500 ειναι πολυ πιο γρηγορη σε caf, ακομα και το βραδυ.

Γιάννη αργεί, ξέρω μια χαρά να την ρυθμίσω την μηχανή και ξέρω τι λέω, με το που πέσει το βράδυ καθυστερεί η μηχανή, κάτι που δεν το κάνει η Olympus Em1 ή η Canon m6 που έχω. Μάλιστα αν πατάς την οθόνη για να βγάλει φώτο το βράδυ το κάνει με μια μικρή χρονοκαθυστέρηση.
Και πάλι το ξαναλέω, το λιγότερο είναι αυτό, έως και αδιάφορο, άλλα είναι τα θέματα της Sony που δεν θέλει/δεν μπορεί να τα λύσει...

Σήμερα κράτησα στα χέρια μου το μικρο θεριό... Ευχαριστώ τον aenaos15

Δε πρόλαβα να τη ψάξω όσο θα επιθυμούσα, στο χρόνο αυτό είδα τα νέα καλούδια της Sony. Αν κι με το κιτ φακό η εστίαση απόλαυσή, νέα ευχάριστα χρώματα και περισσότερες παραμετροποιήσεις.
Με χάλασε που το ιστόγραμμα δε το προσέθεσε στο οφθαλμοσκόπιο ..εκτός κι κάνω λάθος μέγα βασικό σφάλμα. Μακάρι να την κρατούσα όλη μέρα να τη ψαχουλέψω.

Βασίλη σ ευχαριστώ πολύ για τη πολυτιμη βοήθεια σου , η μηχανή όποτε το θελήσεις είναι στη διάθεση σου , άλλωστε θέλω να μάθω κι άλλες λεπτομέρειες !!!!