Sony 6400

Σε όλα αυτά που δίνει (αν εξαιρέσεις την εργονομία όπως και το πολύπλοκο μενού της όπως άλλωστε όλες οι sony) για τα λεφτά της είναι οτι καλύτερο. Να πας στην a6500 για σταθεροποιηση; μα δεν είδα και κάποια τρελή διαφορά στην σταθεροποίηση της σε preview σε σχέση με τα πολύ καλύτερα και ουσιαστικά καλούδια της δεν την συγκρίνω με την a6500 όσο για την πολύ ακριβότερη της α6600 (κοντά στο 1000ρικο) για μια καλυτερη σταθεροποίηση και την αυτονομία και ίσως λίγο καλύτερο grip με κάποιες λεπτομέρειες ακόμα δεν θα δικαιολογούν τα παραπάνω λεφτά, λεφτα που μπορεί να δώσει κάποιος για εναν καλύτερο φακό όπως πολύ σωστά συμβουλεύει και ο Γιαννης (που σίγουρα γνωρίζει καλύτερα και περισσότερα) ούτε και τα 700 για την xt3 πιστεύω για να κερδίσεις καλύτερο σχεδιασμό σώματος και από την ποιότητα της εικόνας να είναι περίπου στα ίδια, άσε που μπαίνεις και σε περιπέτειες στο lightroom.. 🤔 😉

Πρέπει να τις δεις τις μηχανές που σ'ενδιαφέρουν σε κάποιο κατάστημα από κοντά (αν δεν το χεις κάνει ήδη)

Re: Απάντηση: Sony 6400

Σε όλα αυτά που δίνει (αν εξαιρέσεις την εργονομία όπως και το πολύπλοκο μενού της όπως άλλωστε όλες οι sony) για τα λεφτά της είναι οτι καλύτερο. Να πας στην a6500 για σταθεροποιηση; μα δεν είδα και κάποια τρελή διαφορά στην σταθεροποίηση της σε preview σε σχέση με τα πολύ καλύτερα και ουσιαστικά καλούδια της δεν την συγκρίνω με την a6500 όσο για την πολύ ακριβότερη της α6600 (κοντά στο 1000ρικο) για μια καλυτερη σταθεροποίηση και την αυτονομία και ίσως λίγο καλύτερο grip με κάποιες λεπτομέρειες ακόμα δεν θα δικαιολογούν τα παραπάνω λεφτά, λεφτα που μπορεί να δώσει κάποιος για εναν καλύτερο φακό όπως πολύ σωστά συμβουλεύει και ο Γιαννης (που σίγουρα γνωρίζει καλύτερα και περισσότερα) ούτε και τα 700 για την xt3 πιστεύω για να κερδίσεις καλύτερο σχεδιασμό σώματος και από την ποιότητα της εικόνας να είναι περίπου στα ίδια, άσε που μπαίνεις και σε περιπέτειες στο lightroom.. 🤔 😉

Είναι πολύ καλή λύση η Α6400 ίσως η καλύτερη σε αυτά τα χρήματα ειδικά στις τιμές που έπαιξε με τον 18-135 στο Βlack friday, το θέμα είναι να δεις τις μηχανές που σε ενδιαφέρουν από κοντά γιατί κάτι μπορεί να μην σου κάνει. π.χ. προσωπικά όταν είχα την Α6400 δεν άντεξα τον άθλιο σχεδιασμό (για τα δικά μου δεδομένα) και την κούτσικη οθόνη που δουλεύει επιλεκτικά το touch και διάφορες άλλες λεπτομέρειες από το κακό μενού μέχρι τα jpeg που ναι μεν βελτιώθηκαν άλλα όχι τόσο όσο θα ήθελα.. Είναι πράγματα που άλλους τους ενοχλούν άλλους όχι. Επίσης πρέπει να δεις με τι φακούς θα δουλέψεις την Α6400. Γενικότερα θα έλεγα να δεις τι φακούς θες και αν τους έχει το σύστημα που θες στα χρήματα που μπορείς να δώσεις και μετά επιλέγεις σώμα.

Η X-T3 από την άλλη είναι εντελώς άλλη κατηγορίας μηχανή για αυτό έχει και αυτό το κόστος, δεν έχει και πολύ σχέση με την A6400, να το πιάσεις από την ποιότητα κατασκευής, το ανώτερο σκόπευτρο, την ανώτερη οθόνη, τον καλύτερο σχεδιασμό και την εξαιρετική εργονομία μέχρι ότι έχει άριστα οργανωμένου μενού, είναι αισθητά καλύτερη σε 4Κ βίντεο, με πανέμορφα jpeg και 2 κάρτες μνήμης, αν βάλεις στην εξίσωση την εξαιρετική γκάμα φακών της Fuji ε καταλαβαίνεις γιατί στοιχίζει τόσο αυτή η μηχανή.

Θα σταθώ στην εξαιρετική εργονομία που πάει να πει την στηρίζεις στο ένα δάκτυλο .... πόσα θες να με τρελάνεις ¨το κάνεις δωρεάν¨ Την α6400 τη στήριξα στο ένα δάκτυλο στην χτ3 φοβόμουν μη μου φύγει. Παραδοσιακή θα πω ναι τηρεί το σχεδιασμό 10ετίας και είναι πιο όμορφη.
Όσο για τα καλύτερα jpg άστο πάλιωσε όλες οι εταιρίες στα ίδια επίπεδα είναι. Μενού κακό της Sony.... να δεις που δεν έβγαλα άκρη στην έκθεση πρόσφατα πιάνοντας την xt3 στα χέρια.
Αν παραμείνουμε σε crop κει κοιτάμε φακούς κι τιμές όμως αν στο μέλλον σκεφτόμαστε να περάσουμε σε FF σύστημα τότε μονόδρομος η επιλογή μοντούρας που δέχεται φακούς κι στα δύο συστήματα.

Θα σταθώ στην εξαιρετική εργονομία που πάει να πει την στηρίζεις στο ένα δάκτυλο .... πόσα θες να με τρελάνεις ¨το κάνεις δωρεάν¨ Την α6400 τη στήριξα στο ένα δάκτυλο στην χτ3 φοβόμουν μη μου φύγει. Παραδοσιακή θα πω ναι τηρεί το σχεδιασμό 10ετίας και είναι πιο όμορφη.
Όσο για τα καλύτερα jpg άστο πάλιωσε όλες οι εταιρίες στα ίδια επίπεδα είναι. Μενού κακό της Sony.... να δεις που δεν έβγαλα άκρη στην έκθεση πρόσφατα πιάνοντας την xt3 στα χέρια.
Αν παραμείνουμε σε crop κει κοιτάμε φακούς κι τιμές όμως αν στο μέλλον σκεφτόμαστε να περάσουμε σε FF σύστημα τότε μονόδρομος η επιλογή μοντούρας που δέχεται φακούς κι στα δύο συστήματα.

Γνώμη σου Βασίλη και γνώμη δική μου. Οταν θα πάρεις και θα δουλέψεις σοβαρά με μια Fuji και τους φακούς της το ξανασυζητάμε. Η εργονομία και το μενού της sony είναι για τα μπάζα (δεν έχει καν δεύτερη ροδέλα στο πάνω μέρος του σώματος Βασίλη τι να λέμε τώρα), παίζει να είσαι ο μόνος που γράφει το αντίθετο. Διάβασε ένα σωρό reviews που υπάρχουν στο διαδίκτυο το αναφέρουν όλοι. Εχω δουλέψει εκτενώς όλα τα μενού όλων των εταιριών και της Sony μαζί με της Olympus έχουν με διαφορά τα πιο χάλια μενού στην αγορά, εύκολα κιόλας.
Για τα Jpeg όχι δεν είναι στα ίδια επίπεδα, βελτιώθηκαν μεν άλλα η Fuji είναι αρκετά μπροστά ακόμα, τα film simulations είναι κατηγορία από μόνα τους.
Τέλος πάντων οτι αρέσει στον καθένα άλλα βρε Βασίλη είναι κουραστικό αυτό που βγάζεις με την sony όπως και άλλοι αντίστοιχα που τους έχω κάνει ignore στα τις Fuji....δεν βλάπτει να είμαστε λίγο διαλλακτικοί, επειδή αγαπάμε μια μάρκα και έχουμε τα πάντα για αυτή δεν την κάνει καλύτερη από τις άλλες και ούτε να υποβαθμίζουμε τις άλλες μάρκες χωρίς να τις έχουμε δουλέψει σοβαρά.
Το ίδιο θέμα είχα και σε ένα Ελληνικό κλαμπ στο facebook που ήμουν για την olympus, το τι υπερβολές γράφανε δεν λέγεται και σηκώθηκα και έφυγα....

Για την Α6400 το έγραψα για τα λεφτά που την δίνουν είναι εξαιρετική λύση άλλα ΓΙΑ ΜΕΝΑ έχει τεράστια θέματα που δεν τα δέχομαι και δεν μπορώ να τα ανεχτώ, τόσο απλά. Για αυτό έγραψα στον φίλο να πάει να τις δει από κοντά δεν είναι μόνο τα specs. Προσωπικά crop sony μηχανή δεν θα ξαναγόραζα ποτέ.

Υ.Γ. Για το ότι σε τρέλανα θα παρακαλούσα να είσαι πιο ευγενικός δεν σε πρόσβαλα και συνεχώς επιτίθεσαι επι προσωπικού.
Υ.Γ. Αν δεν σου αρέσουν αυτά που γράφω πατάς ένα Ignore πάνω στο όνομά μου και τέλος, το έχω κάνει ήδη όπως είπα σε 2 άτομα (Fuji fans).

Το ζητούμενο δεν είναι αν αρέσουν σε μένα κι μόνο τα γραφόμενά σου μα διαβάζονται από μέλη του φόρουμ. Αδιάφορο αν πατήσεις το κουμπάκι ignore -bye- να ξέρεις όσο αναφέρεται το θέμα μενού της Sony θα υπάρχει η αντίδραση μου ακόμη και της Olympus μαθαίνεται αν το θες εφόσον κάποιος στρωθεί να το μάθει. Με το καιρό έχω καταλάβει ότι αν κάποιος είναι χρόνια σε ένα σύστημα τα υπόλοιπα του φαίνονται βουνό.
,,,όταν έχω θέμα με την εταιρία Sony δε τα κουκουλώνω μα τα λέω δημόσια, πρόσφατα στον αντιπρόσωπό της στην παρουσίαση των μοντέλων της και όχι κατ ιδίαν.

Re: Απάντηση: Sony 6400

Μην τρελαίνεστε ο ένας γουστάρει χοιρινό και ο άλλος κοτόπουλο και τα δύο κρέας είναι και γεμίζουν το στομάχι.

Εννοείται Παναγιώτη, ο καθένας έχει την άποψη του, άλλα να μιλάς ''άσχημα'' για τον άλλο και να προσπαθείς να επιβάλεις την γνώμη σου επειδή είναι διαφορετική αυτό είναι προσβλητικό το λιγότερο. Χοντρικά στα της μηχανής κατά γενική ομολογία τα μενού και η εργονομία των sony crop μηχανών είναι άσχημα, προφανώς σε κάποιους θα αρέσουν και προφανώς αν τα δουλεύεις πολύ ίσως τα συνηθίσεις, άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλά. Και η μητέρα μου για να πάει σχολείο κάθε μέρα όταν ήταν μικρή περπάταγε 10 χλμ. χωρίς πρόβλημα λόγω συνήθειας!!!!

Hρεμία παιδιά.
1ον) ΌΛΕΣ οι σύγχρονες μηχανές είναι ικανές για άριστα αποτελέσματα (αρκεί αυτός που είναι από πίσω να ξέρει τι θέλει)
2ον) ΌΛΕΣ οι σύγχρονες μηχανές είναι ικανές για τα χειρότερα αποτελέσματα (αρκεί αυτός που είναι από πίσω να είναι άσχετος)
3ον) Βγείτε και φωτογραφίστε και αφήστε τα ψιψιψίνια και τα κοκοκόψαρα (τουλάχιστον ο Βασίλης το κάνει άριστα)

Μην μάς αναγκάσετε να κλειδώσουμε το νήμα

Είχα για χρόνια Nikon και παράλληλα έχω και sony 2 χρόνια.. (sony rx100 iv ιδιο μενού σχεδον με όλες τις σονυ) Με όλο το σεβασμό η άποψη μου είναι (και ίσως εγώ κάνω λάθος..) το menu και η εργονομία είναι ένα θέμα στην sony, αν και την έχω μάθει δεν μπόρεσα ποτέ να "χωνέψω" μενού και ρυθμίσεις ενώ της Nikon μέσα σε λίγες μέρες είχα εξοικειωθεί, ιδικά δε με τις 2 ροδέλες πάνω, σου δίνει μια άλλη ευχαρίστηση. Στην sony σε ψιλομπερδευουν οι ρυθμίσεις οσο καιρό και να την έχεις δουλέψει, αργείς και αν το θεμα σου είναι κινούμενο είναι ένα πρόβλημα που σε ψιλό αγχώνει κάπως..
Και ένα ακόμα μείον στην sony, είναι πολύ τελικαδικες. Εχει πέσει Νικον κάτω στο τσιμέντο από ύψος και δεν έπαθε τίποτα η σονυ λίγο ακούμπησε κάμπου και όλο προβλήματα βγάζει (αν και sony έχω παραγγείλει, τρελό ε; 🤔 αλλά λόγω τιμής και του προβλήματος lightroom της xt3 με οδηγησαν σε sony μιας και δεν υπήρχε κατι καλύτερο πέρα από φωτογραφία να συνδιάζει και βίντεο..)

Έχω παραγγείλει την α6400 με τον 18-135 στα 1099 από sony center. (περίμενα μήπως και πέσει λίγο η τιμή της fuji xt3 αλλά τίποτα δυστυχώς, ελπίζω ως προς την τιμή της η Sony να με ικανοποιήσει κάπως..) Τώρα θα ήθελα ενα φωτεινό φακό 1.8 διάφραγμα κυριως για βιντεο σε εσωτερικούς χώρους και να μπορω να παίρνω ενα αξιόλογο βάθος πεδίου.. Από την Sony μου πρότειναν τον 35ρι f1. 8 στα 350 περίπου με 50 cashback έχει και σταθεροποίηση. Κάποιος φίλος να μου πει την γνώμη του ή να προτείνει καποιον άλλο φακό να μην φύγουμε όμως πολύ στο μπάτζετ..

Έχω παραγγείλει την α6400 με τον 18-135 στα 1099 από sony center. (περίμενα μήπως και πέσει λίγο η τιμή της fuji xt3 αλλά τίποτα δυστυχώς, ελπίζω ως προς την τιμή της η Sony να με ικανοποιήσει κάπως..) Τώρα θα ήθελα ενα φωτεινό φακό 1.8 διάφραγμα κυριως για βιντεο σε εσωτερικούς χώρους και να μπορω να παίρνω ενα αξιόλογο βάθος πεδίου.. Από την Sony μου πρότειναν τον 35ρι f1. 8 στα 350 περίπου με 50 cashback έχει και σταθεροποίηση. Κάποιος φίλος να μου πει την γνώμη του ή να προτείνει καποιον άλλο φακό να μην φύγουμε όμως πολύ στο μπάτζετ..

Αυτός λογικά είναιhttps://youtu.be/SJjlT3xR6GY

ναι, αυτός είναι

προσωπικά θα περίμενα λίγο να δω ποιο εστιακό μήκος με βολεύει και μετά θα αγόραζα επιπλέον φακό

ο 35αρης apsc είναι 50+ σε full frame - μπορεί να σου ταιριάξει γάντι, μπορεί να το βρεις πολύ περιοριστικό

πιο wide με σταθεροποίηση φωτεινό prime δεν έχει το σύστημα, δυστυχώς

αν αφήσεις τη σταθεροποίηση οι sigma f/1.4 είναι εξαιρετικοί και οι f/2.8 τρομερό value for money, ειδικά μεταχειρισμένοι

ναι, αυτός είναι

προσωπικά θα περίμενα λίγο να δω ποιο εστιακό μήκος με βολεύει και μετά θα αγόραζα επιπλέον φακό

ο 35αρης apsc είναι 50+ σε full frame - μπορεί να σου ταιριάξει γάντι, μπορεί να το βρεις πολύ περιοριστικό

πιο wide με σταθεροποίηση φωτεινό prime δεν έχει το σύστημα, δυστυχώς

αν αφήσεις τη σταθεροποίηση οι sigma f/1.4 είναι εξαιρετικοί και οι f/2.8 τρομερό value for money, ειδικά μεταχειρισμένοι
Ναι έχεις δίκιο, τώρα μόλις είχα πάρει κάποιο κατάστημα για να τον βρω και μου πρότειναν τον sigma ως πολύ καλύτερο της Sony, στην ίδια περίπου τιμή, αλλά πιο φωτεινός και πιο ευρύς. Τον είδα σε preview και σε σχόλια.. πραγματικά νομίζω ότι πιο νfm. Το μόνο μείον η σταθεροποίηση (μιας και η 6400 δεν έχει στο σώμα) αλλά έχω το gimbal της feiyutech g6 plus που πιστεύω θα κάνει δουλειά! 👌
Θα παραγγείλω και δύο μπαταρίες και είμαι 🆗

με την α6400 που δεν εχει IBIS, ο 35αρης sony ειναι μονοδρομος.

Αλλα πρωτα τσεκαρε οταν ερθει η α6400 με το φακο σονυ αν σε εξυπηρετει το εστιακο μηκος.
ΒΑλε δηλ. τον φακο στα 35mm και δες αν σου κανει το καδρο αυτο.

αν εχεις gimbal αλλαζει το πραγμα βεβαια... ο sigma 16mm f1.4 ειναι κελεπουρι!

με την α6400 που δεν εχει IBIS, ο 35αρης sony ειναι μονοδρομος.

Αλλα πρωτα τσεκαρε οταν ερθει η α6400 με το φακο σονυ αν σε εξυπηρετει το εστιακο μηκος.
ΒΑλε δηλ. τον φακο στα 35mm και δες αν σου κανει το καδρο αυτο.

αν εχεις gimbal αλλαζει το πραγμα βεβαια... ο sigma 16mm f1.4 ειναι κελεπουρι!

Ο 16ρης Γιάννης, καλύτερος αυτός; Gimbal (αν είδες παραπάνω, έχω το feiyutech g6 plus) και ίσως το αλλάξω και με το zhiyun crane m2) οπότε λες με αυτά τα δεδομένα, sigma 16ρης;

Ναι , είναι από τους καλύτερους φακούς. Απλά δες αν σε βολεύει το κάδρο του 16αρι...είναι αρκετά wide.
Για εσωτερικούς χώρους πάντως είναι ιδανικός.

Ναι , είναι από τους καλύτερους φακούς. Απλά δες αν σε βολεύει το κάδρο του 16αρι...είναι αρκετά wide.
Για εσωτερικούς χώρους πάντως είναι ιδανικός.

Για να λες εσύ Γιάννη είναι ο καλύτερος για εσωτερικά, σίγουρα θα με βολέψει, και με το f1,4 φαντάζομαι θα έχει και καλό βάθος πεδίου για πορτρέτα. Στο gimbal μόνο θα έχω πρόβλημα, καθώς απ οτι ειδα είναι αρκετά βαρύς 400+ και άλλα τόσα το σώμα πρέπει να ψάξω για κάποιο άλλο gimbal. Παρεμπιπτόντως μήπως γνωρίζει να μας προτείνει κάποιος ένα κατάλληλο (gimbal) που να μην ξεφεύγουμε και να κλείσω με τον εξοπλισμό μου για αρχή τουλάχιστον.. 🤔

Χθες παρέλαβα το πακέτο με τον νέο μου φωτογραφικό εξοπλισμό. Τελικά Sony a6400, (ήμουνα ανάμεσα σε xt3 και αυτή αλλά το κόστος και μέρες που είναι δεν μου το επέτρεψαν...) ένα ευχαριστώ και στο Γιάννη που με τις γνώσεις του και την εμπειρία του με βοήθησε πολύ. Η Πρώτη εντύπωση πολύ καλή και από το μενού αρκετά βελτιωμένο από την rx100 που έχω και το έχω μάθει κιόλας. Σήμερα την δοκίμασα και μόλις έκατσα να τις δω στο Lightroom αλλά δυστυχώς δεν μου ανοίγει τα αρχεία (ARW) τα ίδια αρχεία στην Sony RX100 μου τα ανοίγει. τι θα πρέπει να κάνω παιδιά.

Last edited by a moderator: