Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Θα ειναι σιγουρα σε τσουχτερη τιμη, για τη nex7 κοστιζει 1850 $ , αρα καπο εκει θα κοστισει κι αυτο! Προτιμω να παρω τρεις gopro !!! ;)

Και ο Κος Steve Huff δοκιμασε την Α6000 και μαλιστα με σπανιους φακους...

Sony also excels here with focus tracking. If you want to shoot sports or action, this is probably the best mirror less to date to do just that. In fact, I know it is. So I will say it clearly: In May of 2014, the A6000 is the best mirror less camera for tracking moving subjects as well as overall speed.

και οπως ειπα, αρκουν 1-2 ρυθμισεις για το jpg για να γινει πολυ καλο.

In fact, I feel it surpasses any NEX to date for IQ and I am just talking about JPEGS! The JPEG quality from the A6000 is fantastic. I shot this camera as a JPEG shooter to make it more challenging and to see what kind of color and quality would come out. I was surprised as every JPEG I looked at was sharp (though would be better and cleaner with RAW), clear and with pleasing color.

http://www.stevehuffphoto.com/2014/...-review-sony-steps-it-up-again-by-steve-huff/

L1000983.jpg

Last edited:

Ευχαριστημένος φαίνεται όντως.
Και εγώ πολύ ευχαριστημένος είμαι. Ειδικά στην απόδοση στα σκοτεινά και σε θόρυβο.

Γιάννη, τι ρυθμίσεις είχες όταν έκανες τα AF τεστς στα εξής;
1) AF drive speed
2) Af track duration

Εγώ τα είχα σε slow (1) και normal (2) νομίζοντας πως δεν παίζουν ρόλο στις φωτογραφίες (έχουν εικονίδιο βίντεο στα αριστερά τους).
Στο dpreview καποιος (μπορεί να είναι και άσχετος φυσικά), ανέφερε πως προτιμά να τα έχει fast (1) και high (2) όταν χρησιμοποιεί ριπή.
Δεν βλέπω το λόγο όμως...

το EVF δινει πληροφορια σε πραγματικο χρονο, δηλαδη αλλαζοντας τις ρυθμισεις αλλαζει σε real time και το αποτελεσμα που βλεπεις στο evf ή πρεπει να πατησεις το κλειστρο μεχρι την μεση οπως στην X100?

Mετα απο αρκετο testing στο video, παρατηρησα οτι η υπερθερμανση της καμερας γινεται μονο οταν εχω πανω φακο της Sony (τον 16-50 εχω συγκεκριμενα). Δοκιμαζοντας με φακους της Νikon με adapter, παρατηρησα οτι γραφει χωρις υπερθερμανση. Το δε παραλογο ειναι οτι ενω εχω τον φακο της Sony πανω και κλεινει απο υπερθερμανση, αλλαζοντας απευθειας τον φακο με αυτον της Nikon συνεχιζει να γραφει κανονικα, και αν επαναφερω της Sony ξανακλεινει απο υπερθερμανση!!!

λογω του ανταπτορα εχει κενο απο τον αισθητηρα που βοηθαει μαλλον να παρει ο αερας ενα κομματι της θερμοτητας.

ειναι και το θεμα εστιασης και σταθεροποιησης επισης.... οι φακοι τριτων δεν καταναλωνουν καθολου ενεργεια, αφου ειναι manual .

Power-zoom δεν είναι ο 16-50 ?? .. ανεβαζει και αυτό αρκετά την κατανάλωση ..

Aκριβως!!! Ο 16-50 καταναλωνει ενεργεια, και αρκετη μαλιστα, οποτε μετα απο κανα μισαωρο χρησης στο βιντεο , αν πιασεις την πισω πλευρα του και τις επαφες του , ζεματαει!!! Οποτε σιγουρα επιβαρυνει το ολο συστημα θερμικα, και κλεινει! Μετα απο δεκα λεπτα βεβαια ξεκουρασης ενα μισαωρακι το χεις παλι με τον power zoom!!! Ενω οι μανιουαλ δεν καταναλωνουν καθολου ενεργεια, και εχουν καλυτερη απαγωγη θερμοτητας με τον ανταπτορα! Σε δοκιμη με μπαταρια τριτου κατασκευαστη παντως επιασα 1:40 συνεχομενου βιντεο! Περιπου +70% απ οτι με την αυθεντικη! ;)

Oι μπαταριες ειναι της DSTE , εχω παρει τη συγκεκριμενη μαρκα για πολλες καμερες μου, και προβλημα δεν ειχα ποτε, και ειναι συνηθως μεγαλυτερης χωρητικοτητας απο τις αυθεντικες! Το παρακατω πακετο ειναι τρελο value for money , 3 μπαταριες + travel charger! Μου λυσε τα χερια στη φορτιση, γιατι το usb καλο μεν , αλλα οχι βολικο παντα. Μια πληρης φορτιση απ'οτι μετρησα χτες κανει περιπου 2 ωρες στο φορτιστη.

http://www.ebay.com/itm/170926719660?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι είναι πολύ καλές οι DSTE. Είχα για τη Nex7.

Τώρα έχω μια τριάδα + φορτιστή για την GH4.

Παιδιά αυτές οι παραγγελίες μάλλον περνάνε από τελωνείο. Δεν έχουν κάποια επιπλέον χρέωση;

Παιδιά αυτές οι παραγγελίες μάλλον περνάνε από τελωνείο. Δεν έχουν κάποια επιπλέον χρέωση;

Oτο ερχεται απο Κινα με απλο China Post, δεν περνα τελωνειο! Εγω πηρα δυο πακετα των 3μπαταριων + 1 φορτιστη, και δεν ειχα κανενα προβλημα! ;)