Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Το κόστος είναι μικρό για τελωνείο. Έχω πάρει μέχρι 30 αντικειμενο από Αμερική χωρίς τελωνείο. Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι να το στέλνουν με απλό usps .αν το στείλουν με courier παντα περνάει τελωνείο. Έτσι αγοράζουν σε άλλο φόρουμ προσφθαλμια τηλεσκοπίου από Αμερική με κόστος μεχρι και 500$...

εννοεις οτι με USPS δεν περνανε τελωνειο αντικειμενα τετοιας αξιας?

paИ-baL;1057107174 said:
εννοεις οτι με USPS δεν περνανε τελωνειο αντικειμενα τετοιας αξιας?

Υπάρχει πάντα το ρίσκο. Τα μικρα δέματα δεν γεμίζουν το μάτι. Μόνο δύο περιπτώσεις έχω δει να πιάνει προσφθαλμια με usps το τελωνείο. Άλλα πάλι το κόστος ήταν σαν να τα αγοραζες από Ευρώπη αλλά πάντα αξίζει το ρίσκο. .. βέβαια πάντα σε συνεννόηση με το κατάστημα.

Αυτα βέβαια όσον αφορά αγορές από Η.Π.Α. , αν αγοράσεις από Κίνα , Χονγκ Κονγκ , αρκεί πάλι να παραγγείλεις με απλό ταχυδρομείο , και σε καμία περίπτωση με courier! 'Ο,τι έχω πάρει ως τώρα απ' αυτές τις αγορές, και μεγαλύτερης αξίας , δε σταμάτησε ποτέ για εκτελωνισμό. Για κούριερ το όριο για να μην περάσει τελωνείο είναι 23 !!! Και βέβαια από Ευρώπη δεν έχεις κανένα θέμα.

Ο εκτελωνισμος πονάει σε τεχνολογικό αντικειμενο από Αμερική. Συνήθως +50% στην τιμή Αμερικής. Απλα με usps δεν έχει tracking και ασφάλεια αν χαθεί , σπάσει.

Oι μπαταριες ειναι της DSTE , εχω παρει τη συγκεκριμενη μαρκα για πολλες καμερες μου, και προβλημα δεν ειχα ποτε, και ειναι συνηθως μεγαλυτερης χωρητικοτητας απο τις αυθεντικες! Το παρακατω πακετο ειναι τρελο value for money , 3 μπαταριες + travel charger! Μου λυσε τα χερια στη φορτιση, γιατι το usb καλο μεν , αλλα οχι βολικο παντα. Μια πληρης φορτιση απ'οτι μετρησα χτες κανει περιπου 2 ωρες στο φορτιστη.

http://www.ebay.com/itm/170926719660?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
Ερώτηση:
Το ότι οι DSTE έχουν περισσότερα mAh και Wh από τις Sony δεν παίζει ρόλο; Ο φορτιστής Sony μπορεί να παραμείνει ο ίδιος;;

Ερώτηση:
Το ότι οι DSTE έχουν περισσότερα mAh και Wh από τις Sony δεν παίζει ρόλο; Ο φορτιστής Sony μπορεί να παραμείνει ο ίδιος;;

Δεν υπαρχει κανενα προβλημα, οι μπαταριες μεγαλυτερης χωρητικοτητας με τον ιδιο φορτιστη απλα φορτιζουν πληρως σε περισσοτερο χρονο.

Τα mAh ουσιαστικά δίνουν την χωρητικότητα. Η μπαταρία πρέπει να είναι ίδια volt, και επειδή οι αντιστάσεις εντός της μηχανής είναι πάντα ίδιες, τελικά ίδιο ρεύμα για περάσει από τα κυκλώματα.
Απλά συνήθως οι "κινέζικες" ισχυρίζονται πιο πολλά από ότι πραγματικά είναι η μπαταρία. Αλλά με τέτοιες τιμές συμφέρει.

Ακριβως, συνηθως οι Κινεζικες ισχυριζονται περισσοτερα mah απ' οτι πραγματικα ειναι , και εχω παρει στο παρελθον μπαταριες με διπλασια ονομαστικη χωρητικοτητα απ το κανονικο, που τελικα ειχαν πολυ μικροτερη χωρητικοτητα στην πραγματικοτητα! Οι συγκεκριμενες παντως που πηρα αφου τις τεσταρα σιγουρα εχουν ενα 50% τουλαχιστον παραπανω χωρητικοτητα απ' τις αυθεντικες!

Σήμερα παρατήρησα το εξής παράξενο και προσπαθώ να βγάλω άκρη.

Συνήθως στα βίντεο τους αφαιρώ τον ήχο και προσθέτω ένα τραγούδι.
Σήμερα που έκανα πείραματα πάνω στο colour grading και στο mastering του ήχου, διαπίστωσα ότι η μηχανή ηχογραφεί ένα beep-beep περιοδικό, σαν από ψηφιακό ρολόι. Αυτός ο ήχος όμως δεν υπάρχει στο περιβάλλον που είμαι.
άλλαξα και δωμάτια, και πάλι ο ίδιος ήχος.

άλλαξα φακούς (16-50 και 50mm) και πάλι το ίδιο.

έβαλα manual focus και πάλι το ίδιο.

Πριν προχωρήσω σε reset των ρυθμίσεων, μπορεί να τσεκάρει και κανείς άλλος αν έχει το ίδιο φαινόμενο;
Είναι πολύ χαμηλά η στάθμη του ήχου αυτού αλλά είναι μόνιμα εκεί.

Δείγματα:
https://www.dropbox.com/sh/9ma5yosc40buobv/AABt07VbTMHqC4Ku09G_DvDKa
Το αρχείο 00002.MTS όπου είμαι κλεισμένος στο μπάνιο με κλειστά φώτα και ακούγεται ο ήχος (ειδικά προς το τέλος).
Το αρχείο "color_sound_test_v1.mp4" (ανεβαίνει τώρα σε περίπτωση που δεν το βρείτε μέσα), όπου έκανα τεστ διόρθωσης ήχου και χρώματος. Ειδικά εκεί που κοιτάει το σκυλί προς τη κάμερα, ακούγεται καθαρά ο ήχος.

Υ.Γ. όχι δεν φοράω ρολόι ή οτιδήποτε που θα μπορούσε να δημιουργήσει τέτοιον ηλεκτρονικό ήχο.

Αν δεν υπάρχει ηχος στο περιβάλλουν , επεμβαινει το κυκλωμα acg , automatic gain control, και ανεβαζει πολυ την ενισχυση του σηματος.
Γνωστο,θεμα σε ολες τις μηχανες , γι αυτο και προτιμουμε τη λυση της εξωτερικης εγγραφης.
Δεν εχει προβλημα η μηχανη σου, απλα σε απόλυτη ησυχια , ενισχυειμαυτοματα, σε μεγαλο βαθμο, οτιδηποτε "πιανει" το μικροφωνο.
Και υπαρχουν πολλα ....

Σε νορμα συνθηκες , δεν ακουγεται τιποτα, μιας και το κυκλωμα δεν κανει τοση ενισχυση.

Μήπως ακούγεται ο ήχος από τη σταθεροποίηση του φακού; Είναι παρόμοιος.

Μήπως ακούγεται ο ήχος από τη σταθεροποίηση του φακού; Είναι παρόμοιος.
με εβαλες σε υποψία!
θα δοκιμάσω να απενεργοποιήσω το OSS καθώς και με έναν παλιο manual που έχω (helios) και επανερχομαι.

Πάντως το μικρόφωνο πιάνει αρκετά καλά τον ήχο γενικότερα και με λίγο post-processing καθαρίζει από θόρυβο.
Σε λίγο επανέρχομαι.

Σε νορμα συνθηκες , δεν ακουγεται τιποτα, μιας και το κυκλωμα δεν κανει τοση ενισχυση.

έχεις δίκιο. μία λύση θα ήταν όταν δεν υπάρχει ομιλία να χαμηλώνω πολύ τον ήχο.
Με denoiser και dehiss τύπου επεξεργασία έφυγε ο θόρυβος αλλά το beep-beep έμεινε. θα βρω τρόπο να το κόψω αν είναι.

Η λύση του εξωτερικού εγγραφέα καλή είναι αλλά μόνο αν δώσεις 100+ ευρώ για έναν αξιοπρεπή. Έχω δοκιμάσει με εξωτερικό των 40 ευρώ ενός φίλου και ήταν για κλάματα.

δυστυχώς είτε με manual φακό, είτε με τελείως απενεργοποιημένο το steadyshot (σταθεροποίηση) των σύγχρονων φακών, αυτό το beep beep είναι εκεί.
Είναι εκεί και εμφανίζεται όταν υπάρχει ησυχία.
Άρα είτε κόβουμε τον ήχο τελείως, είτε το κόβουμε στο post-processing (mastering), είτε πάμε σε εξωτερικό εγγραφέα.

Οκ, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτό, το μικρόφωνο για κάποιο λόγο είναι πολύ καλύτερο από της Nikon και από της Panasonic που έχουν περάσει από τα χέρια μου.
Απλά ήθελα να ξέρω αν είναι μόνο στη δική μου ή όχι.

Υ.Γ. έπεσε στα χέρια μου το Magix Video Pro X6 που είναι πολύ καλό για επεξεργασία ήχου και εικόνας.

και μερικες ακομα action photos, και μαλιστα με τον πολυ υποδεεστερο φακο κιτ, 55-210mm ...

http://www.dyxum.com/dforum/can-a6000-track-well_topic107019.html

YG... και κατι που εχει μεγαλη σημασια, οτι κατεφερε να βγαλει 900 φωτο με μια μπαταρια!
(κλεινοντας το lcd monitor και χρησιμοποιοντας μονο το evf)

p358255326-5.jpg

Last edited:

και μια αλλη αποψη για την Α6000 και τα jpg , απο ενα επαγγελματια που exei kai χρησιμοποιει ολες τις mirrorles ...

http://soundimageplus.blogspot.gr/2014/06/sony-a6000-positives.html

http://soundimageplus.blogspot.gr/2014/06/sony-a6000-sunshine-at-last-how-good.html

Δε θα έλεγα ότι τράβηξε και τις καλύτερες Υποβάθμισε την A6000

To θέμα με όλους αυτούς που τραβούν jpeg είναι ότι δεν αναφέρουν το profile με το οποίο τραβούν.
Εγώ προσωπικά έχω βρει το deep για όταν δεν υπάρχουν καμμένα highlight (αν έχει καμμένα τα κάνει χειρότερα), και το sunset που δίνει ένα ωραίο θερμό χρώμα.
Από εκεί και πέρα πρέπει να δοκιμάσω το landscape. Τα υπόλοιπα δεν είδα κάτι ιδιαίτερο.

Οι ρυθμίσεις για soft skin για τα πορτραίτα δεν ξέρω αν κάνει δουλειά ή σκίζει τα πάντα από θέμα sharpness (π.χ. κρατά στα μάτια οξύτητα ή την μειώνει σε όλη την εικόνα τελικά;).