Όχι μόνο καλή, εξαιρετική περίπτωση φαίνεται να είναι ο FE28/2 και για τους χρήστες aps-c, πέρα από την προοπτική χρήσης του σε ff.
Βέβαια το πολύ πρακτικό ευρυγώνιο εστιακό μήκος των 28mm μετατρέπεται με το άτιμο το crop πάλι σε άβολο εστιακό μήκος 42mm σε aps-c.
Και συνήθως ο χρήστης aps-c ζητά και σταθεροποίηση λόγω βίντεο όταν είναι να πάρει ~50mm (σε αντιστοιχία ff) φακό, γι' αυτό και πάλι καταλήγει στον 35/1.8 OSS της Sony.
O FE28 είναι ουσιαστικά 26άρης και γίνεται 28άρης σε ff μηχανή μετά τις ψηφιακές διορθώσεις. Σε aps-c crop θα είναι ακόμη καλύτερος αφού κόβονται τα άκρα πιο πολύ. Στο κέντρο είναι οξύτατος με πολύ καλό κοντράστ και χρώμα.
Προχτές παρήγγειλα δύο κομμάτια από amazon.it, σε λίγες μέρες θα έχω περισσότερα νέα.
Τρομερή προσφορά για όποιον θέλει να πάρει έξτρα φακό ο 28/2!
Ναι άλλα όταν με τα ίδια πάνω κάτω χρήματα παίρνεις τον 35mm που έχει και σταθεροποίσηση με ότι αυτό συνεπάγεται πως να επιλέξεις ένας χρήστης crop τον 28mm??....εκτός και αν έχεις και Α7 ή έστω έχεις βλέψεις για μελλοντική αγορά FF....
Ακριβώς! Τον παίρνεις σε aps-c και έχεις το καλύτερο κομμάτι του που είναι το κέντρο και αν κάνεις μετάβαση (που είναι πάρα πολύ πιθανό σε 1-2 χρόνια πιστεύω) τον εκμεταλλεύεσαι πλήρως στην FF, Νίκο μας έχεις ζαλίσει με την σταθεροποίηση, ούτε πάρκινσον να είχες!
Εγώ με τον 24/1.8 δεν είχα κανένα πρόβλημα να κάνω λήψη βίντεο με το χέρι, όλες οι οικογενειακές λήψεις είναι μια χαρά.
Η α6000 + Zeiss 24/1.8 δεν έχει να ζηλέψει κάτι από α7 + 28-70, το αντίστροφο θα έλεγα.
Αυτός που επιλέγει α7 mk1 το κάνει είτε για να χρησιμοποιεί φτηνούς legacy σταθερούς φακούς για την απόλυτα φτηνότερη συνολική δαπάνη, είτε από native τον FE28/2 και τον FE55/1.8, ώστε να μην ξεφύγει το συνολικό κόστος πάνω από το διχίλιαρο.
Η προοπτική που δίνει το ff σε native ποιοτικούς φακούς ενώ για κάποιους είναι πλεονέκτημα, για άλλους είναι σοβαρό μειονέκτημα, με τη λογική ότι θα ξεφύγει μακροπρόθεσμα η συνολική δαπάνη στα φωτογραφικά.
Οι περισσότεροι χρήστες aps-c εξάλλου προσπερνούν το στολίδι του aps-c συστήματος, τον Zeiss 24/1.8.
Η λογική τους είναι να παραμένει το κόστος χαμηλά, δηλαδή κάτω από χιλιάρικο για όλα, κι αυτό το κατάλαβε η Sony και γι' αυτό σταμάτησε να βγάζει ποιοτικούς φακούς για το σύστημα.
Θέλω να πω ότι το μειονέκτημα της έλλειψης φακών και προοπτικής καινούργιων φακών στο σύστημα στην ουσία λειτουργεί ευεργετικά.
Με τον κιτ, τον 35/1.8 και τον 50/1.8 οι περισσότεροι απαιτητικοί χρήστες aps-c καλύπτονται, άντε και με έναν 12/2 Rokinon για υπερευρυγώνιο.
Και λέω απαιτητικοί γιατί πιστεύω η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών της α6000 μένουν με τον κιτ φακό. Το πολύ-πολύ να προσθέσουν έναν 50/1.8, όχι γιατί τους βολεύει το εστιακό μήκος των 75mm, αλλά γιατί βγαίνει φτηνότερος από τον 35/1.8.
Υ.Γ. Επίσης δεν έχω κανένα σκοπό προς το παρών να πάω σε FF....τώρα αν και εφόσον πάω στο μέλλον (που δεν το νομίζω) βλέπουμε.....άλλα να αγοράσω τώρα ένα φακό με την λογική ότι ίσως τον αξιοποιήσω μετά από 1-2-3 χρόνια σε μια υποθετική αγορά FF μηχανή, είναι για μένα υπερβολικό.....
Πολυ σωστα τα λες...
Οταν πηρα τον 24, τσεκαριστηκε σε a7ii καλου μου φιλου που εχει τον κιτ 28-70.. βγαλαμε 1-2 ιδιες φωτογραφιες για τεστ και με τους 2, με τον 24 σε crop mode.
Οταν ανοιξαμε τις φωτογραφιες (τα raw) στο lightroom, του 24 φαινοταν απο την αρχη καλυτερη.. Οταν αρχισαμε να κουναμε τους συρτες του lightroom και στους 2, τοτε η διαφορα ανοιξε ακομα παραπανω υπερ του zeiss. Στο τελος, εχοντας κανει τα ιδια πειραγματα στο lr, το αποτελεσμα πλεον δεν ειχε καμια σχεση.. Ο φιλος μου μετα απο αυτο νομιζω οτι παει αμεσα για αγορα του 28/2 και πολυ καλα θα κανει. Στα 340ε ο 28 θα κανει τεραστια διαφορα στην α7 σε σχεση με τον κιτ, δεν υπαρχει αμφιβολια
Karamela η σταθεροποιηση βοηθαει στο βιντεο σιγουρα, αλλα δεν ασχολουνται ολοι με αυτο. Τουλαχιστον εγω, οπως και με την xz-2, δεν νομιζω να πατησω ποτε το κουμπι του βιντεο της μηχανης, οποτε δεν με απασχολησε καθολου για το αν εχει ή οχι σταθεροποιηση. Στην φωτογραφια και σε τετοια mm, θεωρω οτι δεν εχει και πολυ σημασια, οχι πως δεν θα ηταν καλυτερα βεβαια αν ειχε. Σημασια μεγαλυτερη για μενα ειχε να ειναι ακριβως 35 (ουτε 42, ουτε 50) και το pop που βγαζει ο 24 σε σχεση με την πιο flat αποδοση του 35.
Συμφωνώ, αυτές οι βλέψεις σε ff παραμένουν συνήθως βλέψεις.
Αν ήθελε ο χρήστης aps-c να αναβαθμιστεί σε ff θα το είχε ήδη κάνει. Η τιμή της α7 έχει πέσει πολύ χαμηλά.
Και μόνιμα για την α7 mk1 θα μιλάμε (λόγω κόστους), η οποία ήδη υστερεί τεχνολογικά από την α6000, και πολύ περισσότερο από την επερχόμενη α6100/α7000.
Κι εδώ που τα λέμε η α7 δεν προσφέρει απείρως καλύτερο αρχείο από την α6000. Σε α7r/s mk1/mk2 θα πάει αυτός που θέλει να έχει ουσιαστική διαφορά, ή σε α7II για το IBIS της.
Εξαίρεση από τους συνομιλούντες ο pasiner1 και προχτές και ο ampalaeos, ο οποίος πρώτα αγόρασε τον SEL24f18 και μετά πήγε στο Mediamarkt για το σώμα με τις άτοκες.![]()
Ουτε καν με ατοκες, ντουκου τα σκασα :BDGBGDB55:
Ειμαι αρνητικος για καρτες και δοσεις, ειδικα για προιοντα καταναλωτισμου.
Αφού την πήρες ντούκου, πώς και δεν πήρες σκέτο σώμα την α6000 από κάπου;
Η σταθεροποίηση λες δεν σε ενδιαφέρει, βίντεο δεν τραβάς, είχες ήδη τον 24/1.8, προγραμματίζεις αγορά του Rokinon 12/2 και του Sony 50/1.8, δεν βλέπω λόγο που πήρες τον 16-50.
Μόνο σε περίπτωση μεταπώλησης της μηχανής θα φανεί χρήσιμος στην περίπτωσή σου.
Και αυτο.. Επισης κανω σκεψεις, μηπως τον χρησιμοποιω σε τπτ παραλιες ξερω γω, που δεν θα θελα να ταλαιπωρω σε τετοια τον 24.
Γενικα, μπορει να υπαρξει μια καποια χρησιμοτητα και αυτουνου.. αν οχι, θα αποχαιρετησει συντομα.
Και αυτο.. Επισης κανω σκεψεις, μηπως τον χρησιμοποιω σε τπτ παραλιες ξερω γω, που δεν θα θελα να ταλαιπωρω σε τετοια τον 24.
Γενικα, μπορει να υπαρξει μια καποια χρησιμοτητα και αυτουνου.. αν οχι, θα αποχαιρετησει συντομα.
ο 16-50 στην παραλία το μόνο που θα σου προσφέρει είναι να σου ρουφήξει άμμο για να στην βάλει μέσα στο σώμα.
Καλύτερα σταθερό φακό στην παραλία για να μην έχεις σημεία εισόδου άμμου/σκόνης εντός της μηχανής.
ο 16-50 στην παραλία το μόνο που θα σου προσφέρει είναι να σου ρουφήξει άμμο για να στην βάλει μέσα στο σώμα.
Καλύτερα σταθερό φακό στην παραλία για να μην έχεις σημεία εισόδου άμμου/σκόνης εντός της μηχανής.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.