Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Έχεις βάλει να κάνει resize σε 1000px τη μεγαλύτερη πλευρά. Πολύ μικρό μέγεθος !
Για θέαση σε FHD TV βάλε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1920px, κι αυτό μόνο αν έχεις πρόβλημα αποθηκευτικου χώρου.

Έχεις βάλει να κάνει resize σε 1000px τη μεγαλύτερη πλευρά. Πολύ μικρό μέγεθος !
Για θέαση σε FHD TV βάλε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1920px, κι αυτό μόνο αν έχεις πρόβλημα αποθηκευτικου χώρου.

Άρα να βάλω το W και το H 2000??? θα ειναι οκ?

Άρα να βάλω το W και το H 2000??? θα ειναι οκ?

Υπάρχει λόγος να βάλεις και τις δύο διαστάσεις να είναι ίσα; Οι φωτογραφίες σου έχουν τετράγωνο κάδρο;
Την μία πλευρά πρέπει να ορίσεις μόνο. Τη μεγάλη.

Επίσης για εμένα είναι λίγο ακόμα και το 2000. Σε 3-4 χρόνια από τώρα αν σου χαλάσει η τηλεόραση θα πας να πάρεις μία που θα έχει μεγαλύτερη ανάλυση (4Κ)...εκεί θα φαίνεται λίγο το 2000. Είναι κρίμα να χάνεις την ανάλυση που έχεις και θα το μετανιώσεις μελλοντικά.

Εγώ πρότεινα τα 2000 πιθανολογωντας ότι υπάρχει πρόβλημα αποθηκευτικου χώρου. Αν δεν υπάρχει, τότε κανένα resize φυσικά.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.. Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω..

Οκ παιδιά. Σας ευχαριστ´ωπολύ όλους για την βοήθεια. Είναι καλύτερα τώρα. Ανάλογα την φωτογραφία (κάθετη ή οριζόντια) έβαζα το μήκος ή το ύψος 3860 και το άλλο το άφηνα 2000. Το resolution το έβαλα 1980. Κάατι τελευταίο. Παρατηρώ ότι όταν κάνει την μετατροπή σε jpeg χαλάει λίγο η ποιότητα της εικόνας. είναι φυσιολογικό αυτό?

Λογικό αφού στην ποιότητα έχεις βάλει 60! Σύρε το ρυθμιστικό δεξιά τουλάχιστον στο 90-92%.

Λογικό αφού στην ποιότητα έχεις βάλει 60! Σύρε το ρυθμιστικό δεξιά τουλάχιστον στο 90-92%.

Χρόνια πολλά σε όλους!Το resolution που ειναι 94 πόσο να το πάω?

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Μια γρήγορη ερώτηση. Αγόρασα τον Samyang 12/2.0. Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στη μηχανή για έναν manual φακό;

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Μια γρήγορη ερώτηση. Αγόρασα τον Samyang 12/2.0. Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στη μηχανή για έναν manual φακό;

Χρονια πολλα! Σιγουρα ενεργοποιεις το focus peaking. Επισης αν δεν εχει επαφες ο φακος θα πρεπει να ενεργοποιησεις το release without lens. Περιμενω εντυπωσεις απο τον φακο :D

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Καλή χρονιά!

Μεγειές!

Πατώντας το κουμπί που κάνει ζουμ για να εστιάσεις, εξ' ορισμού σε ξαναγυρνάει αυτόματα στην κανονική εστιακή απόσταση μετά από κάποια δευτερόλεπτα.
Εμένα με βολεύει να ξαναπατάω το κουμπί όποτε θέλω εγώ για να φύγει από την κατάσταση ζουμ.
Ίσως σε βολέψει κι εσένα.

Ο φακός απ' όσο διαβάζω είναι εξαιρετικός και ενδείκνυται για αστροφωτογράφιση.

Τον ψάχνω κι εγώ σε κάποια καλή προσφορά.

Από που τον πήρες;

Διαβαζω τελευταια για την χρησιμοτητα του back button focus και πως μπορει να βοηθησει στον να εστιασεις γρηγοροτερα σε κινουμενο θεμα. Στην Α6000 δεν ειναι προτιμοτερο η χρηση του lock on focus;

γεια σου teobot.
Χρησιμοποιώ το back focus στη Νίκον. Εκεί δεν σε βοηθάει να κάνεις πιο γρήγορα αλλά με πιο πολύ ακρίβεια. Πιάνεις το θέμα σου με το back focus, το βάζεις να κάνει track, και ουσιαστικά με το κυρίως κουμπί ελέγχεις μόνο το κλείστρο.
Στην a6000 όντως δεν έχει νόημα καθως υπάρχει το lock-on.
Όμως σε μια προσπάθεια να το φτιάξω αντίστοιχα με τη νίκον για κάποιο διάστημα, ουσιαστικά έβαλα σα ρύθμιση το af/mf tonglue. ή κάπως έτσι λέγεται...
γενικά δεν με βόλεψε ποτέ οπότε το γύρισα στο lock-on....αν θες πραγματικά γρήγορη αντίδραση όμως το lock-on πρέπει να το βάλεις να ενεργοποιείται με το πάτημα μέχρι τη μέση του κυρίως κουπιού κλείστρου της μηχανής.
Πάντως για γρήγορο κινούμενο θέμα η a6000 το έχουμε ξαναπεί θέλει συγκεκριμένους φακούς (π.χ. 70-200, 18-105) και ας έλεγε η Sony ότι οι μετρήσεις για το γρήγορο φοκους είχαν γίνει με τον κιτ φακό...
εγώ πλέον για γρήγορα θέματα χρησιμοποιώ την Νίκον μου.

γεια σου teobot.
Χρησιμοποιώ το back focus στη Νίκον. Εκεί δεν σε βοηθάει να κάνεις πιο γρήγορα αλλά με πιο πολύ ακρίβεια. Πιάνεις το θέμα σου με το back focus, το βάζεις να κάνει track, και ουσιαστικά με το κυρίως κουμπί ελέγχεις μόνο το κλείστρο.
Στην a6000 όντως δεν έχει νόημα καθως υπάρχει το lock-on.
Όμως σε μια προσπάθεια να το φτιάξω αντίστοιχα με τη νίκον για κάποιο διάστημα, ουσιαστικά έβαλα σα ρύθμιση το af/mf tonglue. ή κάπως έτσι λέγεται...
γενικά δεν με βόλεψε ποτέ οπότε το γύρισα στο lock-on....αν θες πραγματικά γρήγορη αντίδραση όμως το lock-on πρέπει να το βάλεις να ενεργοποιείται με το πάτημα μέχρι τη μέση του κυρίως κουπιού κλείστρου της μηχανής.
Πάντως για γρήγορο κινούμενο θέμα η a6000 το έχουμε ξαναπεί θέλει συγκεκριμένους φακούς (π.χ. 70-200, 18-105) και ας έλεγε η Sony ότι οι μετρήσεις για το γρήγορο φοκους είχαν γίνει με τον κιτ φακό...
εγώ πλέον για γρήγορα θέματα χρησιμοποιώ την Νίκον μου.
κατατοπιστικότατος! Thanks!

Καλησπέρα σε όλους. Ενδιαφέρομαι μόνο για video, ειδικά σε low light και με δεδομένο το χαμηλό budget αγόρασα τελικά την a6000. Προτίμησα την a6000 σε σχέση με ένα camcorder εξαιτίας του APS-C sensor και των σχετικά καλών κριτικών στο internet ελπίζοντας πως θα έχω μια σαφώς καλύτερη ποιότητα (less noise) σε νυχτερινη βιντεοσκόπηση. Δεν έχω παίξει πολύ με την κάμερα ακόμα. Χρησιμοποιώ τον kit φακο (16-50mm) αλλά δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από κάποια πρώτα νυχτερινά πλάνα. Ο κόκος παραμένει αισθητός παρά το σαφώς μεγαλύτερο sensor σε σχέση με το 1/2.5 ccd του camcorder. Κάποια ιδέα ? τι ρυθμίσεις (aperture, iso, κλπ) προτείνετε για filming σε low light ?
Επίση παρατήρησα και κάτι άλλο. Το EVF στα 25fpp εγγραφη παρουσιάζει lag, ενώ όταν βάλω 50fps δουλεύει μια χαρά. Το έχει προσέξει κανείς ?

Καλησπέρα σε όλους. Ενδιαφέρομαι μόνο για video, ειδικά σε low light και με δεδομένο το χαμηλό budget αγόρασα τελικά την a6000. Προτίμησα την a6000 σε σχέση με ένα camcorder εξαιτίας του APS-C sensor και των σχετικά καλών κριτικών στο internet ελπίζοντας πως θα έχω μια σαφώς καλύτερη ποιότητα (less noise) σε νυχτερινη βιντεοσκόπηση. Δεν έχω παίξει πολύ με την κάμερα ακόμα. Χρησιμοποιώ τον kit φακο (16-50mm) αλλά δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από κάποια πρώτα νυχτερινά πλάνα. Ο κόκος παραμένει αισθητός παρά το σαφώς μεγαλύτερο sensor σε σχέση με το 1/2.5 ccd του camcorder. Κάποια ιδέα ? τι ρυθμίσεις (aperture, iso, κλπ) προτείνετε για filming σε low light ?
Επίση παρατήρησα και κάτι άλλο. Το EVF στα 25fpp εγγραφη παρουσιάζει lag, ενώ όταν βάλω 50fps δουλεύει μια χαρά. Το έχει προσέξει κανείς ?

Για low light θα χρειαστεις πολυ πιο φωτεινο φακο. Παιξε για αρχη με τον κιτ για να δεις πιο εστιακο μηκος σε βολευει καλυτερα. Ο 35mm 1.8 με σταθεροποιηση ειναι ιδανικος, αλλα θα χρειαστεις αλλα 400 ευρω περιπου. Απο φτηνες λυσεις σε φωτεινους φακους μπορεις να πας μονο σε χειροκινητους παλιους φακους αλλα εκει δεν εχεις σταθεροποιηση.

Επειδή δεν ειμαι επαγγελματίας αλλά ασχολούμε παράλληλα με το βίντεο, γενικά η α6000 συμπεριφέρεται καλά σε lowlight ? ειδικά μετά την αναβθμιση του firmware σε XVAC-s codec ? τι εμπειρία έχετε σε σχέση με άλλες της ίδιας κατηγορίας ?
@teobot σκέφτομαι να αγοράσω έναν all-around φακό αλλά επειδή είναι για video θα ήθελα να έχει και zoom. Απ οτι βλέπω σε zoom η sony δεν έχει κάποιον κάτω απο f 3.5. Ποιόν φακό θα προτείνατε (και απο άλλη εταιρία) για video, zoom και lowlight ? οποσδήποτε όμως με stabilization.