Sony A6300 vs Sony RX10 II vs Panasonic G7

Re: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Συν δυο τρεις ακόμη κάμερες φυσικό είναι -bye-

Με μια Fz1000 και 600 ευρώ εγώ κάνω άψογα τη δουλειά μου για βίντεο.
Δεν βρίσκω λόγο να δώσετε ένα σκασμό λεφτά στη Sony.

Έχω τρεις λόγω καταναλωτισμού.
Αν είχα την επιλογή για μόνο μία για να τα έχω όλα θα κράταγα την Fz1000.

Διάβαζε Βασίλη καλύτερα αυτά που γράφω.
Είπα μηχανή που να τα κάνει όλα όχι την καλύτερη φωτογραφικά.

Ένα δείγμα της Sony 6000 με τον κιτ φακό.
Φαντάζομαι η 6300 θα μιλάει
..Όπως λέει και η διαφήμιση ...... ποια FZ1000

Ένα δείγμα της Sony 6000 με τον κιτ φακό.
Φαντάζομαι η 6300 θα μιλάει
..Όπως λέει και η διαφήμιση ...... ποια FZ1000

Στο flickr γραφει τον 28-70, η ποιοτητα δεν μου φαινεται για κιτ 16-50!!
Οπως και να εχει πανρως ειναι πολυ καθαρη φωτογραφια!

Απάντηση: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Ο 28-70 ειναι αρκετα εως πολυ καλυτερος απο τον pz1650 ομως

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Εαν το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα και υπάρχει πλάνο για αγορά 1-2 φακών , τοτε α6300 με κλειστά μάτια.
Ανώτερη σε όλα από rx-10II..Για την υπερθέρμανση που φοβάσαι δεν θα έχεις πρόβλημα.
Ακόμα και στις εκδηλώσεις από ότι κατάλαβα δεν τραβάς πλάνα μεγάλης διάρκειας.
Στην σπάνια περίπτωση που χρειαστείς να τραβήξεις ώρες , ε 1080p..
Παναγιώτη την λογική πάρε μια bridge .φτηνά και καθάρισες δεν την καταλαβαίνω.
Με την ίδια λογική λέω τώρα εγώ σε κάποιον που σκέφτεται να αγοράσει μια x-pro2,
πάρε μια α6000 ή μια χτ-10 στην μισή τιμή και καθάρισες, σιγά τις διαφορές που έχουν...

Η υπερθέρμανση της Α6300 όλο και χειροτερεύει από τα σχόλια των χρηστών...

Mine overheated yesterday, first time trying 4K. Parameters: I was outside in the shade, next to a lake. The ambient temp was 65 degrees f. Humidity was 25%. The wind was 25 mph and cold coming off the lake [I had to wear a sweater]. My screen was flipped out. The battery door was open. I was using an external battery. It overheated in five minutes. I let it cool off for an hour, then shot 1080 120 fps for 29:59 with no issue. I bought this for the 4K and I will probably never use it again. 5 minutes of 4K in a best-case scenario is a fraud, in my opinion. I'll jump on a class-action if someone starts one. That's how pissed I am.

'Αλλος χρήστης γράφει παρακάτω:
My 6300 overheats after about 20 minutes continuous in 4k indoors while connected to a usb battery pack and screen pulled out.

Mine overheated yesterday. 75 degrees and full sun. Filmed about 10min of 4K video, 1-2 min clips with a couple minutes in between. Mostly just had the camera powered on and no filming or taking pictures. Just the ambient outside temp alone and sun is what caused this issue for me as I wasn't really using it but had it powered on for about a half hour.

Τα σχόλια τα παραπάνω είναι από βίντεο στο youtube: https://goo.gl/g70F2i

Για πειράματα και γενικά πειραματόζωα δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε.. Επομένως η Sony A6300 για εμένα βγαίνει οριστικά έξω από το παιχνίδι της αγοράς και μπαίνει μετά από πολύ έρευνα και πάλι η Panasonic G7. Εκτός εάν μέχρι τη αγορά βγει η GH5, η οποία ακούγεται ότι θα τραβάει native 6K!

Καλά, εκεί στη Sony δεν κάνουν έλεγχο πριν βγάλουν ένα προϊόν στην αγορά;;;

Κοιτα και την επερχόμενη GX80 , φωτογραφικά θα ειναι καλυτερη απο την G7 που παρουσίασε θεματακια shutter shock, εχει ομως tilt οθονη και δεν εχει εισοδο μικροφώνου για βιντεο.
Αν διαθετεις κατι παραπανω πας στο πιο advanced μοντελο την GX8 που αρχιζει και βγαινει σε προσφορες, μεχρι τις 14 του μηνα επαιζε στο ΑΜΑΖΟΝ UK με 100+150£ έκπτωση.

Re: Απάντηση: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Mε dummy battery τελειώνει το θέμα υπερθέρμανσης, όπως και το θέμα χαμηλής αυτονομίας.

Καλά, εκεί στη Sony δεν κάνουν έλεγχο πριν βγάλουν ένα προϊόν στην αγορά;;;

μια ζωή αγοράζουμε beta προιόντα

Re: Απάντηση: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Μα δεν είναι κάτι καινούριο. Θέμα υπερθέρμανσης υπήρχε από την πρώτη Nex. Eίναι το τίμημα του μεγάλου αισθητήρα σε πολύ μικρό σώμα.

Δεν το κρύβει η εταιρία. 20 λεπτά αναφέρει το εγχειρίδιο χρήσης της α6300.

Αν θέλεις βίντεο, μαθαίνεις να χρησιμοποιείς dummy μπαταρία και τέλος. Ούτως ή άλλως χρειάζεται η εξωτερική τροφοδοσία για επαρκή αυτονομία στο βίντεο.

Το θέμα είναι ότι σε πολλούς υπερθερμαίνεται πριν φθάσουν τα 20 λεπτά στο βίντεο. Σε κάποιους δε βγάζει μήνυμα υπερθέρμανσης και τραβώντας μόνο φωτογραφίες!!! :smash:

Οι υπόλοιπες λύσεις για εμένα προσωπικά είναι απλά αστείες. Να πάρω μηχανή και να έχω ανοικτό το καπάκι της μπαταρίας ή να την δουλεύω με εξωτερική τροφοδοσία... Είναι σαν να μου λένε ότι το αυτοκίνητο αυτό είναι φανταστικό αλλά θα πρέπει να το οδηγάς με το καπό ανοικτό και να μην το ζορίζεις κιόλας!!! :grinning-smiley-043