Sony α6500 Video

Το έσκισε το βίντεο το Lut αυτό.
Θα πρότεινα να παίξεις όπως στο Ps να δώσεις χρώμα ή ότι άλλο.

Στα βίντεο του drone αυτό έκανα, έπαιζα μόνος μου, αλλά βλέπω ότι υπάρχει τεράστια συλλογή από LUTs εκεί έξω για την κάμερα που σε βοηθάνε λίγο στο "consistency". Δε νομίζω ότι το έσκισε (καλά πάντα περί ορέξεως σπανακοζαμπονοτυρόπιτα :D ), απλά του δίνει έναν τελείως αφύσικο τόνο (που στο δικό μου μάτι κάθεται ωραία).

Εννοείται ο σκοπός είναι να φτιάξω δικά μου όταν σταθώ λίγο στα πόδια μου, ακόμα ψάχνομαι.

Λοιπόν έχεις δίκιο τελικά, το είδα στην 4K τηλεόραση και όντως το έσκισε. Θέλει πολύ ψάξιμο.

Απ'αυτά που χαζεύω στο Youtube μου άρεσε πολύ αυτό εδώ το set (που είναι βέβαια για slog2):

https://www.youtube.com/watch?v=uSKm5-wj7sA

Χαριτωμένη λεπτομέρεια, τα LUT αυτά τα πουλάνε οι τύποι που έφτιαξαν το σουρρεαλιστικό φιλμάκι που είχα ανεβάσει τις προάλλες.

Το να αγοράσεις lut δε θα σου δώσει ότι βλέπεις. Οι τύποι έχουν παίξει πολύ με τις ρυθμίσεις της κάμερας και στη συνέχεια με το lut κάνουν επιπλέον επέμβαση.
Μπορεί να χρειάζεται να μειώσεις opacity αρκετά πχ. Ισχύει η πρόταση που έκανα πιο πάνω, παίξε στο Premiere σα να δουλεύεις Ps.

Τα έτοιμα lut είναι μόνο για μια αρχή.. Συνήθως δεν ταιριάζουν σε κάθε στυλ γυρίσματος, και θέλουν αρκετό πειραγμα για να έρθουν εκεί που θέλεις.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Καλησπέρα σε όλους

Λοιπόν, είναι κάτι που φαντάζομαι θα ενδιαφέρει αρκετούς. Θα ήθελα να μου πείτε απο την εμπειρία σας μέχρι τώρα, ποιές νομίζετε ότι είναι οι καλύτερες -βασικές- (για να μην μπούμε σε πολύ λεπτομέρεια) ρυθμίσεις για την Sony a6500 όταν κάποιος τραβάει βίντεο σε συνθήκες low light. Δηλαδή, πιο profile για παράδειγμα θεωρείτε ότι αποτελεί τη χρυσή τομή μεταξύ θορυβου και dynamic range για post grading (προφανώς τα slog βγαζουν πολύ θόρυβο) ή πως νομίζετε (σε τι τιμές) ότι πετύχατε το καλύτερο αποτέλεσμα ρυθμίζοντας τα black level, saturation, detail κλπ στο αντίστοιχο profile ?

Καλησπέρα σε όλους

Λοιπόν, είναι κάτι που φαντάζομαι θα ενδιαφέρει αρκετούς. Θα ήθελα να μου πείτε απο την εμπειρία σας μέχρι τώρα, ποιές νομίζετε ότι είναι οι καλύτερες -βασικές- (για να μην μπούμε σε πολύ λεπτομέρεια) ρυθμίσεις για την Sony a6500 όταν κάποιος τραβάει βίντεο σε συνθήκες low light. Δηλαδή, πιο profile για παράδειγμα θεωρείτε ότι αποτελεί τη χρυσή τομή μεταξύ θορυβου και dynamic range για post grading (προφανώς τα slog βγαζουν πολύ θόρυβο) ή πως νομίζετε (σε τι τιμές) ότι πετύχατε το καλύτερο αποτέλεσμα ρυθμίζοντας τα black level, saturation, detail κλπ στο αντίστοιχο profile ?

PP8, όπου αλλάζεις μόνο το Gamma σε Cine4 και είσαι έτοιμος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony α6500 Video

Χθες συνέδεσα μέσω wifi το 5.5 ιντσών κινητώ μου με την α6500. Βοήθησε πάρα πολύ στο manual focus, πρόλο το τρομερό lag

_tzo_, το gamma το ορίζουμε σε cine4. Γιατί όμως ? προφανώς είναι μια χρυσή τομή ανάμεσα στο slog και το normal σε ότι αφορά το dynamic range σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή κατι αλλο ? ?

Επίσης θα ηθελα να ρωτήσω ποιά είναι η διαφορά στο color mode μεταξύ Sgamut3.cine που είναι το PP8 που λες και s-gamut που είναι το PP3 (το default cine 4).

ευχαριστώ

να πω την αλήθεια οι διαφορές ειναι πολύ μικρές στα παραπάνω βίντεο ειδικά οταν στο αρχείο θα ακολουθήσει color correction/grading.

Είχα πολύ καιρό να τραβήξω σε HD και το έκανα σήμερα. Πήρα τον 50άρι f1.8 και έβαλα την κάμερα σε HD 100fps 1/100. To αποτέλεσμα τραγικά απογοητευτικό. Οι συνθήκες ήταν σε χαμηλό φωτισμό. 2 plus φορές περισσότερος θόρυβος απ' οτι στο 4Κ, τρομερή αδυναμία στο Autofoucs ακόμα κι όταν το contrast ήταν δυνατό. Οσο καλή είναι η a6500 στο 4Κ, είχα ξεχάσει πόσο χάλια (θολή) είναι τελικά στο HD. :bigcry::bigcry:

Καλησπέρα σε όλους.

Παρακάτω δίνω τα link με τα native αρχεία βίντεο σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού της Sony a6500. Φακός 50mm f 1.8, ISO 4000, cine 4 profile. O εξωτερικός ambient φωτισμός είναι ελάχιστος :

1) 4K, 1/50, f 1.8, 25fps : https://1drv.ms/v/s!AmEcuvkLGZkfgilUF4Hjh7v6VAAx
2) 1080p, 1/50, f 1.8, 50fps : https://1drv.ms/v/s!AmEcuvkLGZkfgihtup9OH4TTi5Kx
3) 1080p, 1/100, f 1.8, 100fps (crop) : https://1drv.ms/v/s!AmEcuvkLGZkfgirGwd32--B_ne46ο»Ώ

Στο 3 η ποιότητα πέφτει αισθητά προφανώς και λόγω crop.
Θεωρώ ότι στο 4Κ για τις εν λόγω συνθήκες η ποιότητα είναι αρκετά καλή με πολύ λίγο θόρυβο και δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη κάμερα σε αυτά τα χρήματα που να τη συναγωνίζεται σε lowlight

Χχχμμμ..
Το ISO σε τι ρυθμίσεις το είχες;
Καλό θα ήταν να συγκρίνεις ίδιο ISO.

Έχω κάνει απειροελάχιστες δοκιμές βίντεο για την ώρα. Η τελευταία όμως που με ενθουσίασε ήταν με τον Rokinon 12mm σε νυχτερινή λήψη σε ένα γάμο φίλης. Βάζω ένα μικρό δειγματάκι κατευθείαν από την κάμερα χωρίς την παραμικρή επεξεργασία. f2.0, 1/50, λογικά image profile 1, ISO δε θυμάμαι αλλά μάλλον <1000.

Μου τρέχουν τα σάλια, άντε να δω πότε θα βρω χρόνο να κάτσω να κάνω τίποτα πιο σοβαρό.

https://youtu.be/dqW7TwsJdgA