Sony α7R - mkΙΙ - mkΙΙΙ

Re: Sony A7R - A7R II

Με το ibis και λίγο σταθερό χέρι γινόταν δουλειά.. Στο άλλο είχα μια μπύρα.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μυθιστορηματική περιγραφή χρησιμότητας του IBIS :worshippy:

incognito shooting + counterbalance by Mythos

ένα πρόχειρο και πιθανότατα ανούσιο συγκριτικό που έκανα για πλάκα:

sony 20mm/2.8 vs. sony 28mm/f2 + UWV (=21mm/f2.8)

941FDC31-A64A-47F9-96E6-FA8553B98FB1_zpscdsnujh9.jpg

όπως ήταν αναμενόμενο ο full-frame φακός είναι καλύτερος οπτικά, βέβαια οι διαφορές στην ευκρίνεια της φωτογραφίας αρχίζουν να φαίνονται μετά το 100% crop. Στο βίντεο όμως οι διαφορές δεν είναι εύκολα διακριτές (uhd-s35 mode). Το crop φακουδάκι εστιάζει γρήγορα και αθόρυβα, έχει ωραίο bokeh και μέγεθος/βάρος από καπάκι. Σε συνδυασμό και με το ibis της μηχανής μπορεί να δώσει αξιοπρεπέστατα αποτελέσματα στο βίντεο.

Η επόμενη σύγκριση που θέλω να κάνω είναι SEL20mm/2.8 UHD - S35 mode vs. Sony Zeiss 35mm/2.8 UHD Full-frame mode. Θα έχει ενδιαφέρον, γιατί είναι ίδια εστιακή απόσταση και από τη μία χειρότερος φακός με καλύτερο mode και από την άλλη καλύτερος φακός σε χειρότερο mode...

Last edited:

Μια βοήθεια-συμβουλή, παιδιά.
Όταν θέλω να φωτογραφίσω κάτι που βρίσκεται σχετικά μακριά, τι συνίσταται? Να γυρίσω την a7 σε crop mode ή φωτογραφίζω σε full frame και κροπάρω στην επεξεργασία?

Δεν αλλάζει κατι απο θέμα ευκρίνειας απλά νομίζω βοηθάει για καλύτερο καδράρισμα να τραβήξεις σε APS-C mode οπως επίσης θα γλυτώσεις μεγεθος αρχείου.

Ευχαριστώ Ηλία.
Αν παραμείνεις όμως σε full frame, γλιτώνεις τη συνεχή διαδικασία εναλλαγής από crop mode σε full frame.
Αν θυμάμαι καλά δεν μπορείς να ορίσεις κάποιο από τα custom key για αυτήν την εναλλαγή.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Super! Μεγεια σου! :)
Ο,τι χρειαστεις στο topic της sony a7, οπως ανεφερε και ο kbouk, οπου θα βρεις γνώστες του αντικειμενου.

Θα συνεχισω να διαβαζω πολλα πραγματα και αφου η αποφαση εχει γινει με βαση οτι δεν ειμαι επαγγελματιας και τα μικρο προβληματα που ηδη γνωριζω δεν με απασχολουν.

(ενω υπαρχουν αυτα τα προβληματα και με Canon και με Nikon που εχω πιασει στα χερια μου, δεν κανει κανενας παραπονα. Απλα πεσαμε ολοι μαζι πανω στην sony επειδη λογικα περιμεναμε οτι θα ειναι σε μια αλλη κατηγορια λογω του αισθητηρα.)

Τωρα οντως θα ζητησω βοηθεια σε αλλο τοπικ για τους φακους. Οσοι πιστοι προσελθετε.

λοιπον μεταφερομαστε εδω, αφου θα ειμαι και εγω ενας απο τους κατοχους Α7r ii.

Θα ηθελα να δω μερικες φωτο και γνωμες για τον

1. Distagon T * FE F1,4 ZA da 35 mm
2. FE 85 mm F1,4 GM

Οπως ειπα αρχικα θα παρω εναν απο τους δυο και μετα τον αλλο. Αυτο θα ειναι και το τελικο συνολο με την μηχανη.

απλα θελω να δω την γνωμη σας σαν πρωτο φακο. Ποιον θα διαλεγατε εσεις και γιατι;

αν τραβας μονο jpg....

"The Sony A7R II is the world's best camera for hobbyists, but DSLRs make better pictures faster for serious work."

και φορητοτητα..

"The A7R II is smaller and lighter than most, but not all, DSLRs, but when you add full-frame lenses to it, it loses most of the weight advantage. It's smaller and lighter than many DSLRs, but it works more slowly and the lenses are just as big. With a 50mm or 55mm f/1.8 lens, some DSLRs like the Canon 6D actually weigh the same."

ταδε εφη, Ken Rockwell
... και δεν εχει σημασια που πολλοι δεν τον"πατε"
κατι ξερει

....το βρισιμο οταν την αγορασεις και μας βαλεις και φωτο:smash:

αν τραβας μονο jpg....

"The Sony A7R II is the world's best camera for hobbyists, but DSLRs make better pictures faster for serious work."

και φορητοτητα..

"The A7R II is smaller and lighter than most, but not all, DSLRs, but when you add full-frame lenses to it, it loses most of the weight advantage. It's smaller and lighter than many DSLRs, but it works more slowly and the lenses are just as big. With a 50mm or 55mm f/1.8 lens, some DSLRs like the Canon 6D actually weigh the same."

ταδε εφη, Ken Rockwell
... και δεν εχει σημασια που πολλοι δεν τον"πατε"
κατι ξερει

....το βρισιμο οταν την αγορασεις και μας βαλεις και φωτο:smash:

χεχεχεχε ωραιος.

Δεν τραβαω jpeg. Δεν υπαρχει λογος, τοτε θα κραταγα και το κινητο μου που βγαζει σουπερ φωτογραφιες. Θελω την αναλυση της μηχανης και το raw για να μπορεσω να παρω αυτο που θελω.

Νομιζω κατα την ταπεινη μου γνωμη οτι οταν αγοραζεις μια πολυ καλη μηχανη την αγοραζεις για το raw και οχι για το jpeg.

Ο ΚΕΝ οντως τα λεει σωστα και ειναι πολυ καλος και αλμυρός. Εγω διαβαζω τα παντα και κρινω απο ολους οσους εχουν χρησιμοποιησει την συγκεκριμενη μηχανη.

Ξερω οτι για να την φερω στα μετρα μου μπορει να εχω φαει πολλες ωρες τεστ. Ξερω τι θα αγορασω και ξερω οτι δεν ειναι και ευκολη επιλογη.

Αν πηγαινα στην 5DSr θα ηταν περισσοτερο ασφαλης λυση αλλα κατα την δικη μου γνωμη η CANON δεν ακουει. Νομιζω οτι εχει βαλει παροπιδες. Το ιδιο και η Νιkon.

Νομιζω οτι υπαρχουν κορυφαίοι φωτογραφοι που χρησιμοποιουν ειτε για πρωτη ειτε για δευτερη μηχανη την A7r ii.

Εγω αντι του --> "The Sony A7R II is the world's best camera for hobbyists, but DSLRs make better pictures faster for serious work."

θα ελεγα χωρις να την εχω με τα δικα μου παντα standard:

Οτι η Sony δεν ειναι για γαμους και βαπτισεις, ισως σαν δευτερη μηχανη ναι, αλλα ειναι για επαγγλματιες που κανουν fashion photography οπως επισης και για απλους θνητους hobibsts.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γνωμη τωρα δεν αλλαζω. Ουτε θα την παρω για το size. Δεν με απασχολει το size. Αν την παρω και θελω να εχω μια μικρη μαζι μου θα παω σε κατι πιο compact.

Αντε περιμενω τις εμπειριες σας με τους φακους για να δω τι θα παρω σαν πρωτο φακο.

1. Distagon T * FE F1,4 ZA da 35 mm
2. FE 85 mm F1,4 GM

Θυμάμαι την Nikon D800 όταν σήκωνα τη κάμερα πονούσε φριχτά ο καρπός μου μετά κανα χρόνο χρήσης.
Με τις A Sony βρήκα την υγειά μου.

Στη νέα σου Sony ξέρεις ότι στα Jpeg και στα Skin Tones τα πράγματα δε θα είναι ιδανικά.
http://romeobravophoto.zenfolio.com...e-test---sony-85mm-g-master-comparison-part-2.

Καλά δεν νομίζω να παίρνει κανείς μηχανή κ φακούς χιλιάδων ευρώ κ να τραβάει jpeg

Καλορίζικη κ από εμένα!

Απάντηση: Re: Sony A7R - A7R II

O astanapane ανακοίνωσε την επιλογή της μηχανής που θέλει να πάρει με βάση τα δικά του κριτήρια (σωστά ή λαθος δεν μας αφορά) και ευχαρίστησε όσους βοηθήσαν με τον ένα ή τον αλλο τρόπο να επιλέξει. Αλλάξαμε νήμα με δική μου υπόδειξη για να τον βοηθήσετε στην επιλογή των φακών και όχι να κρίνεται την επιλογή του, όποια και αν είναι αυτή.

Όποιος έχει την διάθεση να συνδράμει στην συζήτηση ας το κάνει, τα υπόλοιπα είναι εκτός θέματος και δεν βοηθούν σε αυτο που ξεκάθαρα ζήτησε στο πρώτο και δεύτερο ποστ του εδώ.

Last edited:

Καλά δεν νομίζω να παίρνει κανείς μηχανή κ φακούς χιλιάδων ευρώ κ να τραβάει jpeg

Καλορίζικη κ από εμένα!

ευχαριστω παρα πολυ.

Απάντηση: Sony A7R - A7R II

Habemus Cameram λοιπόν!
Καλορίζικη και καλοτράβηχτη μαζί με το αστέρι φακό που θα τη συνοδεύσει!:a0210:

Re: Απάντηση: Re: Sony A7R - A7R II

O astanapane ανακοίνωσε την επιλογή της μηχανής που θέλει να πάρει με βάση τα δικά του κριτήρια (σωστά ή λαθος δεν μας αφορά) και ευχαρίστησε όσους βοηθήσαν με τον ένα ή τον αλλο τρόπο να επιλέξει. Αλλάξαμε νήμα με δική μου υπόδειξη για να τον βοηθήσετε στην επιλογή των φακών και όχι να κρίνεται την επιλογή του, όποια και αν είναι αυτή.

Όποιος έχει την διάθεση να συνδράμει στην συζήτηση ας το κάνει, τα υπόλοιπα είναι εκτός θέματος και δεν βοηθούν σε αυτο που ξεκάθαρα ζήτησε.

Κατα αρχας σε ευχαριστω για την παρεμβαση, προλαβα και διαβασα μια απαντηση. Δεν πειραζουν τα καυστικα σχολια γιατι ο καθε ενας εχει την δικη του λογικη.

Εγω λεω την γνωμη μου παντα με βαση τα δικα μου κριτηρια και ο καθε ενας που κανει πικραναλατα σχολια εχει και αυτος τις δικες του επιθυμιες και λαχταρες.

Τωρα οσο για τους φακους, παρακαλω οποιος εχει εναν απο τους φακους που ανεφερα, ας παραθεσει την γνωμη του και την αποψη του.

Δεκτα οποια σχολια, οπως ειπα και στην αρχη αντεχω. Δεν ειμαι επαγγελματιας και δεν κανω τον μαγκα.

Μπορεί να γίνεται υπόδειξη χωρίς να σβήνονται μηνύματα.
Ειναι πιο προσβλητικό από το τάχα προσβλητικό περιεχόμενο τους.
Τον τελευταίο καιρό έχει γεμίσει άσχετα σχόλια και όχι μόνο το φόρουμ και όμως η αντίδραση τιμωρείται και όχι η μπουρδολογια κάποιων.
Δεν είμαι χτεσινό μέλος ούτε κανένα παιδάκι για να χρειάζομαι νουθεσια.
Η σχέση μου με τους περισσότερους είναι άριστη και εκτός φόρουμ.
Τελευταία δεν έχετε παρατηρήσει ότι γράφουν λιγότεροι και λιγότερο.
Γιατί άραγε;
Καλό απόγευμα.
Με λύπη
Παναγιώτης.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (αν αυτό σημαίνει κάτι για κάποιους) παρακαλώ να επανέλθουμε στο θέμα, αφήνοντας πίσω προσωπικές αντιθέσεις και αντιπαραθεσεις, όπου αυτές υπάρχουν.
Μην μας φέρνετε στη δυσάρεστη θέση να σβήνουμε μηνύματα και να κάνουμε παρατηρήσεις σαν να είστε μικρά παιδιά.

Υ.Γ.: πριν πατήσετε το κουμπί του ποσταρισματος, διαβάστε μια τελευταία φορά το μήνυμα σας.