Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Μη συγκρίνεις slr με mirrorless, οι πρώτες δεν χρησιμοποιούν τον αισθητήρα για καδράρισμα και εστίαση οπότε γλυτώνουν πολύ κατανάλωση, και επίσης, επειδή το μέγεθος δεν είναι η μέγιστη προτεραιότητά τους, ενσωματώνουν μεγαλύτερα γκριπ συνήθως, στα οποία χωνεύουν μεγαλύτερες μπαταρίες.

Στη μικρούλα Μ (ακόμη μικρότερη, άρα και μικρότερη μπαταρία) πήρα εξ αρχής (πριν καν φτάσει η μηχανή) μια δεύτερη ιμιτασιόν, κάτι που δεν είχα κάνει για καμία από τις προηγούμενες slr (350/40/5D2)

Μολις παρελαβα... Sony A7 !

Δε χρειαστηκε πολυ ωρα με μια nex στα χερια μου.... μολις λιγα λεπτα και ο ερωτας ηταν κεραυνοβολος!

Full frame μηχανη με λιγοτερο απο 1500 ευρω κι εναν κιτ φακο "δωρο" ... δεν αντεξα πολυ. :smash:
Οταν ανακοινωθηκε λοιπον η sony A7 ηταν το μονο που σκεφτομουνα... μια μικρη (σχετικα) μηχανη , λιγο μεγαλυτερη απο nex6-7 , με αισθητηρα sony FF και εικονα αντιστοιχη.

Η αγαπημενη μου GH3 και οι 2 φακοι της , πηραν το δρομο τους, και ειμαι σιγουρος οτι οι νεοι ιδιοκτητες τους θα τους "περιποιηθουν" καταλληλα.
Μου εμεινε επισης μια Panasonic G6 kai o 14-140mm OSS , ιδανικη για all around μηχανη + φακος , και το πολυ καλο βιντεο της (ειναι σχεδον ισοδυναμο με της GH3 αν εξαιρεσεις το μεγαλο bitrate) που ισως λυθει με καποιο hack απο τον vitalyi.

Κι αφου ειχα "κλεισει" με το θεμα του βιντεο (προς το παρον) με την G6 , εμενε να δω τι θα κανω με το θεμα "φωτο".

Απο τη μια ειπα να ψαχτω με Fuji X-EM2, αλλα λιγο οι ελλειψεις της (σπαστη οθονη, APCS crop sensor, βιντεο εντελως μετριο και 30p, "δυσκολος" αισθητηρας , υψηλη τιμη σωματος και φακων, κλπ)...
απο την αλλη η περιφημη Olympus EM1 , αλλα παλι m4/3 , αρα καμια σχεδον διαφορα στην εικονα απ αυτο που ειχα-εχω , με υψηλη τιμη σωματος επισης....
τελικα ειπα να κανω το δυσκολο βημα για FF !

Oταν πρωτοπηγα στο καταστημα, ηταν το πρωτο κομματι που ειχε ερθει, την επιασα στα χερια μου και θυμηθηκα την αισθηση οταν πρωτοπιασα τη πρωτη nex 5 πριν λιγα χρονια!
Πολυ μικρη για FF, ωραιο κρατημα στο χερι μου (μεσαιου μεγεθους) , γνωριμα κουμπια και menu(κυριως με τη σειρα alpha SLT που ειχα), καλη κατασκευη (οχι κορυφαια) , πολυ ωραιο μονιτορ και σπαστο (αλλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ χωρις touch screen :twoguns:) .

Ημουν αρνητικος για τον κιτ φακο, αλλα δεν υπηρχε και καποιος αλλο φακος να φορεσω (οι 2 κιτ θα ερθουν αργοτερα) , και οταν τον κουμπωσα πανω , διαπιστωσα οτι δεν ειναι και τοσο κακος οσο λενε.
Ειναι μετριας κατασκευης, αλλα οχι "πλαστικουρα" , μικρος σχετικα , καθεται καλα στο σωμα και στο χερι μου, εχει πολυ καλη σταθεροποιηση και πολυ γρηγορος στην εστιαση!
Η sony A7 εχει PDAF , και δε διαπιστωσα (στη μικρη φυσικα διαρκεια του τεστ) καποια αργοπορια και δισταγμο .
Δεν ξερω πως θα παει σε χαμηλο φωτισμο, οταν τον δοκιμασω κι εκει θα σας πω.

Εστιαζε με ακριβεια και ειδικα μ εντυπωσιασε η ταχυτητα και η ακριβεια που "κλειδωνε" πανω σε προσωπα .

Δεν "ψαρευει" οπως οι υπολοιπες mirroless me CDAF ... αυτο ειναι πολυ σημαντικο, γιατι το CDAF δημιουργει ενα συνεχες προς-πισω στην εστιαση που ειναι αρκετα αντιασθητικο (ειδικα στο βιντεο).
Δεν ειναι φυσικα για action φωτογραφηση , ουτε πολυ γρηγορα κινουμενα αντικειμενα, αλλα για νορμαλ χρηση , τον βρηκα ικανοποιητικο.

Ειναι ΣΑΦΩΣ πιο γρηγορη στην εστιαση απο ολες τις Nex που εχω δοκιμασει το πραλεθον , τουλαχιστον σε νορμαλ φωτισμο .

Ο φκαο ςειναι βεβαια "σκοτεινος" , και οταν επεξεργαστω καποια δειγματα σε RAW θα δουμε πως θα τα παει.

Περισσοτερα σε λιγο , μιας και ειμαι ακομη στη δουλεια και δεν εχω προλαβει πολλα !

View attachment 98716View attachment 98715

Attachments

• photo 2.jpg
    photo 2.jpg
    106.6 KB · Views: 7
  • photo 1.jpg
    photo 1.jpg
    109.8 KB · Views: 7
Απάντηση: Μολις παρελαβα... Sony A7 !

Εγω οταν ειδα την Πανυ αγγελια λεω για την 7 παει και ο Γιαννης,

Re: Μολις παρελαβα... Sony A7 !

Ευχαριστω παιδια!

Ημουνα με ενα συναδελφο στο μαγαζι , και τον παρεσυρα κι αυτον (ή αυτος εμενα - δε ξερω) να παρει την ιδια!:smash:

Πηραμε με τα 2 μοναδικα κομματια, αυτουνου ομως ειναι η πρωτη σοβαρη μηχανη που παιρνει (μεχρι τωρα ειχε μονο compact).

ελπιζω να μη με παρει κανα τηλεφωνο η γυναικα του και να μου ζηταει τα ρεστα !:p

Προς το παρον η μπαταρια φορτιζει.... οταν μπορεσω θα πω εντυπωσεις.

Re: Μολις παρελαβα... Sony A7 !

Δεν σε προλαβαινουμε μαναριμ....

(η 70D μου της ριχνει στ αυτια btw)

(ξεχασα να αναφερω οτι και το mb retina παει πολυ καλύτερα με win 8.1)

:p

Περαν της πλακας, θα θελα να δω απο κοντα καποια στιγμη την πραγματικη διαφορα FF με τις ''μικρότερες''....

Που δλδ εξαντλείς τα όρια ενός αισθητήρα τύπου 70D και βλέπεις, πραγματική διαφορά με μία FF (χωρίς να εισαι όμως επαγγελματίας αλλά Mid Level user)....

Απάντηση: Μολις παρελαβα... Sony A7 !

Φίλε να την χαρείς και να την κρατήσεις όσο μπορείς περισσότερο :ernaehrung004:
Εχθές που σε ξελάφρωσα απο τον 35-100mm ημουν σίγουρος ότι στην Sony θα κατέληγες, περιμένουμε περισσότερες εντυπώσεις και όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική σύγκριση με την GH3 που ειχες.

Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Γιάννη με γειά! Καλορίζικη! Είναι μηχανή που κάθεται πολύ ωραία στο χέρι η άτιμη! Μετέφερα τα ποστ εδώ για να μην χανόμαστε με πολλά διαφορετικά νήματα, ελπίζω να μην σε πειράζει.

Μόλις τον τεστάρεις πες μας την άποψη σου για τον 28-70 αν μπορείς. Ήμουν σήμερα στο μαγαζί γιατί ήθελα να δώ για κάπιον AF φακό για να έχω στην Αυστρία μαζί, και ήμουν στο παρατσάκ να πάρω τον κιτ που μου είχαν σπάσει απο το κιτ. Εν τέλει βρήκαν σε ένα άλλο υποκατάστημα στο Αννόβερο τον 35αρη και τον παραγγείλαν να έρθει Κολωνία. Αλλά θα με ενδιέφερε να δώ πως τα πάει ο κιτ.

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

δυσκολο να εξαντλησεις μια μηχανη σα τη canon 70D (με τους σωστους φακους).

Εγω , οπως γνωριζετε αλλωστε, δινω βαρυτητα σε διαφορους τομεις που πολλοι δεν δινουν.
Πχ στο βιντεο, στη "φορητοτητα" (ογκος-βαρος) , στην ευχρηστια, κλπ

Η sony Α7 εχει καποια στοιχεια , αλλα κι αλλες εχουν καποια αλλα.

Η EM1 πχ, εχει το περιφημο σταθεροποιητη της στο σωμα, τεραστιο ατου!

Η canon 70D εχει ενα νεο και πολλα υποσχομενο νεο PDAF στο βιντεο που σιγουρα θα με απασχολησει στο μελλον (ισως στη Canon 7D MKii ?)

Στη σονυ με νευριαζει πολυ η απουσια touch screen (ειπαμε , διαφορετικα γουστα) και η ελλειψη σταθεροποιητη στο σωμα (ειδικα για τους σταθερους φακους, που τοσο "διψαει" η a7).

Μιας και εχω και την G6 (απο σποντα) που ειναι εξαιρετικη στο βιντεο , ειπα να δωσω λιγο παραπανω βαρος στο θεμα της φωτογραφιας - φορητοτητας.

Τεσπα... θα επανελθω.

ΥΓ... Αλεξ, μηπως πουλας κανενα φακο σου ?:p

YG2... ξερει κανεις αν υπαρχουν ανταπτορες στην Ελλαδα για nex (nikon-canon m42 κλπ) , γιατι δεν εχω πια κανενα και βαριεμαι να περιμενω 15 μερες να μου ρθουν απο ebay ?
Εχει ο Σκιαδοπουλος αλλα "βαραει" πολυ, 150 ευρω για ενα απλο μηχανικο ανταπτορα ειναι πολλα.

Θυσιάζω τον 50αρη Summicron αυτην την στιγμή για τον 35αρη αν σε ενδιαφέρει. Στείλε πμ αν θες.

Να απαντήσω στον evanfotis για τον φορτιστή. Όταν συνδέεται με τον μαμίσιο, δεν σου επιτρέπει να την χρησιμοποιείς, βγάζει USB Connecting.

Γιάννη περιμένω να μου πείς ρυθμίσεις και σετάρισμα για βίντεο όταν βρείς τα πατήματα σου με δαύτην. Στην ΝΕΧ7 ήταν το Neutral με το κοντραστ κατεβασμένο καλό προφιλ. Εδώ ακόμα δεν έχω τραβήξει τίποτα...

Καλοριζικη Γιαννη... η 36ρα -αν εξαιρεσουμε την τιμη, υπηρχε καποιος πρακτικος λογος που δεν την σκεφτηκες?

Αλεξ, ο 35ρης θα ειναι ο μοναδικος AF φακος που θα εχεις προς το παρον?

Ναι. Ο 55αρης δεν με ενδιαφέρει, έχω αρκετούς 50αρηδες. Αν αργότερα βγεί κανένας άλλος φακός που μου προσφέρει κάτι που δεν έχω θα το σκεφτώ. Αλλά έναν AF τον ήθελα και λόγω του weather sealing που χωρίς φακό είναι χωρίς ιδιέτερο νόημα.
Κυρίως για καταστάσεις Action πχ Σκι, που το να κατεβαίνεις πλαγιά, να καδράρεις και να εστιάζεις χειροκίνητα ταυτόχρονα δεν είναι και ότι πιο εύκολο... Πέρισυ έφαγα πρώτα κανα δυο φορές τα μούτρα μου, και μετά άρχισα να τραβάω μόνο με τον 19αρη Σιγμα σε κίνηση και με τους άλλους μόνο στατικά.

Eκτος του χρηματικου, που ειναι βασικος παραγοντας, η 36αρα θελει ακομη καλυτερους φακους, πολυ πιο σταθερο χερι (εχουν αναφερθει πολλα θεματα για "κουνημενες" φωτο σε σχεση με την Α7) , και κυριως δεν εχει phase detection .

Καλοριζικη Γιαννη... η 36ρα -αν εξαιρεσουμε την τιμη, υπηρχε καποιος πρακτικος λογος που δεν την σκεφτηκες?

Γιάννη εύχομαι να την ευχαριστηθείς πραγματικά!
Εάν θέλεις σου δανείζω προσωρινά έναν zuiko OM 100 2.8 (με αντάπτορα για nex) που έχω, για ξεχαρμάνιασμα .... -bye-