Μολις παρελαβα... Sony A7 !
Δε χρειαστηκε πολυ ωρα με μια nex στα χερια μου.... μολις λιγα λεπτα και ο ερωτας ηταν κεραυνοβολος!
Full frame μηχανη με λιγοτερο απο 1500 ευρω κι εναν κιτ φακο "δωρο" ... δεν αντεξα πολυ. :smash:
Οταν ανακοινωθηκε λοιπον η sony A7 ηταν το μονο που σκεφτομουνα... μια μικρη (σχετικα) μηχανη , λιγο μεγαλυτερη απο nex6-7 , με αισθητηρα sony FF και εικονα αντιστοιχη.
Η αγαπημενη μου GH3 και οι 2 φακοι της , πηραν το δρομο τους, και ειμαι σιγουρος οτι οι νεοι ιδιοκτητες τους θα τους "περιποιηθουν" καταλληλα.
Μου εμεινε επισης μια Panasonic G6 kai o 14-140mm OSS , ιδανικη για all around μηχανη + φακος , και το πολυ καλο βιντεο της (ειναι σχεδον ισοδυναμο με της GH3 αν εξαιρεσεις το μεγαλο bitrate) που ισως λυθει με καποιο hack απο τον vitalyi.
Κι αφου ειχα "κλεισει" με το θεμα του βιντεο (προς το παρον) με την G6 , εμενε να δω τι θα κανω με το θεμα "φωτο".
Απο τη μια ειπα να ψαχτω με Fuji X-EM2, αλλα λιγο οι ελλειψεις της (σπαστη οθονη, APCS crop sensor, βιντεο εντελως μετριο και 30p, "δυσκολος" αισθητηρας , υψηλη τιμη σωματος και φακων, κλπ)...
απο την αλλη η περιφημη Olympus EM1 , αλλα παλι m4/3 , αρα καμια σχεδον διαφορα στην εικονα απ αυτο που ειχα-εχω , με υψηλη τιμη σωματος επισης....
τελικα ειπα να κανω το δυσκολο βημα για FF !
Oταν πρωτοπηγα στο καταστημα, ηταν το πρωτο κομματι που ειχε ερθει, την επιασα στα χερια μου και θυμηθηκα την αισθηση οταν πρωτοπιασα τη πρωτη nex 5 πριν λιγα χρονια!
Πολυ μικρη για FF, ωραιο κρατημα στο χερι μου (μεσαιου μεγεθους) , γνωριμα κουμπια και menu(κυριως με τη σειρα alpha SLT που ειχα), καλη κατασκευη (οχι κορυφαια) , πολυ ωραιο μονιτορ και σπαστο (αλλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ χωρις touch screen :twoguns

.
Ημουν αρνητικος για τον κιτ φακο, αλλα δεν υπηρχε και καποιος αλλο φακος να φορεσω (οι 2 κιτ θα ερθουν αργοτερα) , και οταν τον κουμπωσα πανω , διαπιστωσα οτι δεν ειναι και τοσο κακος οσο λενε.
Ειναι μετριας κατασκευης, αλλα οχι "πλαστικουρα" , μικρος σχετικα , καθεται καλα στο σωμα και στο χερι μου, εχει πολυ καλη σταθεροποιηση και πολυ γρηγορος στην εστιαση!
Η sony A7 εχει PDAF , και δε διαπιστωσα (στη μικρη φυσικα διαρκεια του τεστ) καποια αργοπορια και δισταγμο .
Δεν ξερω πως θα παει σε χαμηλο φωτισμο, οταν τον δοκιμασω κι εκει θα σας πω.
Εστιαζε με ακριβεια και ειδικα μ εντυπωσιασε η ταχυτητα και η ακριβεια που "κλειδωνε" πανω σε προσωπα .
Δεν "ψαρευει" οπως οι υπολοιπες mirroless me CDAF ... αυτο ειναι πολυ σημαντικο, γιατι το CDAF δημιουργει ενα συνεχες προς-πισω στην εστιαση που ειναι αρκετα αντιασθητικο (ειδικα στο βιντεο).
Δεν ειναι φυσικα για action φωτογραφηση , ουτε πολυ γρηγορα κινουμενα αντικειμενα, αλλα για νορμαλ χρηση , τον βρηκα ικανοποιητικο.
Ειναι ΣΑΦΩΣ πιο γρηγορη στην εστιαση απο ολες τις Nex που εχω δοκιμασει το πραλεθον , τουλαχιστον σε νορμαλ φωτισμο .
Ο φκαο ςειναι βεβαια "σκοτεινος" , και οταν επεξεργαστω καποια δειγματα σε RAW θα δουμε πως θα τα παει.
Περισσοτερα σε λιγο , μιας και ειμαι ακομη στη δουλεια και δεν εχω προλαβει πολλα !
View attachment 98716View attachment 98715