Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

η διαφορα που κανει το full sensor readout στο moire-aliasing , μεταξυ της A7s kai A7II...

δειτε το σε Full hd και full screen...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αν κάποιος θέλει να επεξεργαστεί τα αρχεία της α7ς κατευθείαν στο davinci resolve , δε θα μπορέσει δυστυχώς γιατί δεν τα καταλαβαίνει.
Μέχρι τώρα η λύση ήταν να τα μετατρέψουμε σε .mov format μέσω προγραμμάτων , πχ το sony catalyst browser, FCPX, premiere κλπ

Αυτό φυσικά έχει το μειονέκτημα του χρόνου μετατροπής, και του όγκου των τελικών αρχείων που είναι πολύ μεγαλυτερα.

Υπάρχει τώρα ένα πρόγραμμα που επιτρέπει το rerwap αυτών των αρχείων χωρίς ν αλλάζει το μέγεθος και να αλλοιώνει τη ποιότητα.
Γίνεται στην ουσία μια αλλαγη header , που επιτρέπει στο davinci (και σε άλλες εφαρμογές) να βλέπουν τα αρχεία .mp4 της sony, σαν .mov
Κοστίζει μόλις 2 ευρω και το βρίσκετε εδώ... http://brightland.com/w/products/

Λέγεται MP4 to MOV for OSX και είναι μονο για mac.

Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για το πως δουλεύει.

Βγήκε σήμερα και η έκδοση για windows... http://brightland.com/w/downloads/mp4-to-mov-for-windows/

MP4toMOV1.jpg

και για να καταλήξουμε καπου.... το θέμα είναι ότι ο φίλος μας θέλει μια A7s αλλα να βάλει πάνω της φακούς APSC για φωτογραφία, αυτό δε συζητάμε ?
Για βιντεο έχει κάποιο νόημα, το κάνω κι εγώ άλλωστε, αλλα για φωτό , η δικια μου γνώμη είναι όχι.

Είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά (μονο το σώμα έχει 2000 ευρω) για κάτι τέτοιο.

σ αυτή τη περίπτωση , παίρνεις καλύτερα μια Α7 (1000 ευρω) + κιτ φακό (400 ευρω) και σου μένουν 600 ευρω για κάτι άλλο.

εκτος αν έχεις ήδη μια καλη συλλογή από sel APSC φακούς.... αλλα κι εκεί κανεις υποχώρηση .

καλημερα.αν λες για εμενα δεν εγραψα καπου οτι θελω την a7s για crop φακους

ένα μικρο δείγμα βίντεο , επί Ελληνικού εδάφους , με τη νέα sony A7II ....αισθητα βελτιωμένη σε σχέση με την Α7.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ενθουσιασμένοι οι απεσταλμένοι του dpreview στην CP+ κατά τη δοκιμή του 4D AF με τον συνδυασμό του νέου FE35/1.4 πάνω στην α7ΙΙ:

http://www.dpreview.com/articles/3468545272/cp-2015-sony-shows-off-new-technology?slide=4

DSC09463.jpeg

Ο νέος FE35/1.4 χρησιμοποιεί Direct Drive SSM AF, πιεζοηλεκτρικό μηχανισμό που βασίζεται στην τεχνολογία που εφαρμόζεται στο IBIS.

To Direct Drive SSM AF το είχαμε δει στην RX10:

https://m.youtube.com/watch?v=btAPqKf_Au0

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Το καλό που του θέλω με τέτοιο μέγεθος να είναι εξαιρετικός, αλλιώς πάω στον Loxia35/2.

FE-Zeiss-35.jpg

εγώ θα σκεφτόμουνα και τον sigma Art 35/1.4 (A-mount) + LAEA4. ο 50άρης που έχω στη nikon δεν έχει αντίπαλο!

alzazira69 τώρα που το ανέφερες θυμήθηκα ότι πούλησα τον Nikkor 85mm 1.4 G
δεν ήξερα δυστυχώς έπαθα, έμαθα και με σιχτιρίζω.

Τέτοια κομμάτια δεν τα δινουν! Εγώ ακόμα κι αν φύγω τελείως απο κάποιο σύστημα κρατάω τουλάχιστον 1 καλό φακό από το σύστημα αυτό

Εγώ πάλι είμαι κατά του LA-EA4. Εδώ τους native φακούς δεν προλαβαίνουμε, αν είναι να μπλέξουμε και με α-mount...

Προβλέπω ο FE35/1.4 να αποτελέσει στολίδι του συστήματος, τόσο σε ποιότητα εικόνας όσο, κυρίως, στο AF του.
Αν όχι, η δοκιμασμένη λύση του Loxia με συγκινεί περισσότερο από αντάπτορες. Ο Loxia50/2 είναι όνειρο στη χρήση πάνω στην α7s, τον προτιμώ πάντα έναντι του φοβερού και τρομερού FE55/1.8.
Το 1.4 του νέου FE35 βέβαια και το πολύ καλό AF που έχει είναι σοβαροί λόγοι για αναμονή μέχρι τα πρώτα συγκριτικά τεστ.

το πρόβλημα με τους native φακούς ζ Γιάννη είναι οι τιμές τους.
Εγώ έχοντας δοκιμάσει τον LAEA4 με πολλούς sony-sigma-tamron kai minolta είναι μια πολύ καλη και οικονομική λύση.

Ειδικά με την α7ΙΙ που έχεις πια και σταθεροποίηση σ αυτούς τους φακούς είναι μια πολύ καλη εναλλακτική λύση και μάλιστα με PDAF.
Επίσης, έχεις και κάτι που δεν έχει με κανέναν zoom native, διάφραγμα f/2.8 !

Τεσπα, επιλογές υπάρχουν .... ο καθένας διαλέγει αυτό που θέλει.

Αυτό το πράμα το LA-EA4 + γαϊδούρια 2.8 zoom φακούς πάνω στην α7s δεν βάζω. :p

LAEA4-1.jpg

Και με την εναλλαγή φακών με το δεύτερο σώμα α5100 ή την α7000 αργότερα, τι θα βάζω, τον αντάπτορα LA-EA4 να έχει διπλάσιο όγκο από τη μηχανή; :flipout:

T7r1fQ.jpg

Oικονομία δεν το βλέπω να είναι, μόνο ο αντάπτορας κάνει 250 ευρώ + φακούς από δω κι από κει, και στο τέλος πάλι το ΑF των native φακών θα ονειρεύεται κανείς.
Κι αυτό ακόμη περισσότερο όσο εξελίσσεται το AF πολλαπλών σημείων στα επερχόμενα σώματα e-mount.

έχοντας πολλούς ανταπτορες (nikon, canon, cosina, minolta κλπ), δεν είναι πολύ μεγαλύτερος.... τον είχα όπως είπα και δεν με ξένισε καθόλου (ειδικά στις a7x)
To πρόβλημα για μένα ήταν κυρίως η έλλειψη σταθεροποίησης και στο βίντεο η έλλειψη manual ρύθμισης του διαφράγματος όταν έχεις AF ενεργό.

To θέμα σταθεροποίησης λύθηκε στην Α7ιι και το περιμένω και στην επομενη Α7s.

Τεραστια οικονομία είναι , πως δε το βλέπεις?

Έχω τον μινολτα 70-210 φ/4 (1οο ευρω) , τον μινολτα 17-35 φ2.8-4 (150 ευρω) , είχα τον ταμρον 28-75μμ 2.8 (300 ευρω) και σίγμα 70-200 2.8 500 ευρω.

Όλα μαζι 1050 +300 ευρω ο ανταπτορας , όσο κάνει μονο ο sony fe 70-200 f/4 .....

ΥΓ... δεν μιλάω για τις sony nex , μονο για τις A7x (οι APSC έχουν πια αρκετούς φακούς και όχι τόσο ακριβούς).
Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν φτηνοί εναλλακτικοί φακοί σε FF αυτή τη στιγμή (για FF πάντα).

YG2... για μένα , το μονο θέμα πια με τον LAEA4 είναι η αδυναμία ρύθμισης διαφράγματος στο βίντεο με AF.
Αν δεν υπήρχε αυτό, θα επένδυα ΜΟΝΟ σε A mount φακούς.

LA-EA4 + 2.8 zoom φακοί α-mount + 135/1.8 a-mount + sigma 35-50 art a-mount εννοώ δεν είναι οικονομία, ούτε σε χρήμα ούτε σε όγκο/χρηστικότητα/αξία μεταπώλησης.

Ότι υπάρχουν οι λύσεις παλιών μεταχειρισμένων φακών, με τις όποιες παραχωρήσεις ποιότητας/χρηστικότητας, είναι γνωστό και σεβαστό.

Η εναλλαγή φακών μεταξύ ff και aps-c είναι βασικό προτέρημα του e-mount. Έχοντας native φακούς ff δεν χρειάζεται να επενδύει κανείς ξανά από την αρχή σε aps-c.

Η εναλλαγή φακών μεταξύ ff και aps-c είναι βασικό προτέρημα του e-mount. Έχοντας native φακούς ff δεν χρειάζεται να επενδύει κανείς ξανά από την αρχή σε aps-c.

Μα αυτο ισχύει σε όλα τα mount...Nikon, Canon, Pentax, κτλ...ολων οι FF φακοί είναι συμβατοί με το APS-C mount.

Y.G. Pentax ουσιαστικά έχει βγαλει φακούς που κανουν σε FF αλλά δεν έχει βγάλει ακόμα το σώμα...

Δεν έγραψα ότι άλλα συστήματα δεν προσφέρουν την ίδια δυνατότητα.
Προτέρημα του e-mount είναι η εναλλαγή ff φακών σε ff και aps-c, διατηρώντας το μικρό μέγεθος.
Αν αγοράζει κανείς ογκώδεις a-mount 2.8 zoom φακούς είναι φύσει αδύνατον να τους χρησιμοποιήσει σε μικρό σώμα aps-c α5100 π.χ.