Sony KD XG9505 / 49XG9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

1. Βγήκε νέα έκδοση λογισμικού για την τηλεόραση αλλά θα πρέπει να το κάνετε μέσω USB γιατί OTA τα κάνει κατά κύματα.
2. Μετά την αναβάθμιση δεν βρίσκει τα HD κανάλια εκτός αυτό της ΕΡΤ. Τι φάση; Θυμάμαι είχε ξαναγίνει αλλά δεν θυμάμαι τι έφταιγε. Καμία βοήθεια;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Κάτοχος και εγω μιας 55 XG9505 απο εχθές, την έβαλα στο τοίχο και όλα μια χαρά!Αφού έφυγε ο πρώτος μου φόβος αν έχει καμμένο pixel έκανα το δεύτερο τεστ του bleeding , το βιντεάκι το μαύρο που πηγαινοφέρνει μια μπίλια η ένα τετράγωνο , δε παρατήρησα κάποιο περίεργο φως ίσα ίσα που είναι κατάμαυρο , υπάρχει κάτι άλλο για τεστ?
Επίσης όλα κουμπώσανε κανονικά , netflix , youtube και αυτό που μου άρεσε πολύ είναι ότι μπορώ να χειρίζομαι όλες τις έξυπνες συσκευές (λάμπες ,πρίζες) μέσω φωνητικής εντολής!!Μάλιστα το έχω γυρισμένο στα αγγλικά και δε χρειάζεται να έχεις καν το κοντρόλ παρά μόνο να πεις Ok η hey Google.Είναι σαν να έχεις το google home mini σπίτι σου, επίσης με φωνητική εντολή κλέινει και ανάβει η τηλεόραση.
Τώρα με 24αρα γραμμή , συνδεδεμένος με Wifi με 11000 kbps περίπου κουμπωμένος κατάφερα να δω 7,6Mbps 2160, στο πλανήτη μας και ένα άλλο ντοκιμαντέρ έφτανε μετά απο 5-6 λεπτά να πιάσει αυτή τη ποιότητα, ενω σειρές όπως outlander και τελευταιος χορός έφτανε πιο γρήγορα, το σημαντικό ήτανε πως δεν είχε σπασίματα- buffering κατα τις πτώσεις της ταχύτητας!
Κάποια bluetooth αγορασμένα φτηνά πολύ απο aliexpress κουμπώσανε πολυ καλά και χωρίς καθυστερήσεις ήχου, το μόνο που αποκλείει την ένταση απο τα ηχεία της τηλεόρασης, δε δοκίμασα με mini jack να δω τι γίνεται!Αν ξέρει κανείς κάποιο τρόπο ώστε να ακούγονται τα ηχεία και τα ακουστικά ταυτόχρονα θα ήτανε ευχάριστο!
Τώρα για εικόνα θα συμφωνήσω με τους ήδη κατόχους, απίστευτη εικόνα , ωραία χρώματα ιδαίτερα σε 4k ανάλυση απογειώνεται!Ακόμη και σε ψηφιακά κανάλια είναι πολύ καλύτερη απο την 55αρα Lg670s που είχα, έχει διαφορά!

Να ρωτήσω κάτι , ρυθμίσεις εικόνας έχω περάσει αυτές της 55άρας https://best-tv-settings.com/tv-settings-sony-x950g-xg95/, είμαι οκ?Τις έβαλα στο custom mode καθως δε μπόρεσα να βγάλω το cinema pro.Έκανα εγκατάσταση την εφαρμογή calman και μου έβγαλε 2 επιπλέον επιλογές αλλά μόνο στις θύρες Hdmi , Graphiqs και Photo αν δε κάνω λάθος!Τι έχετε κάνει εσείς?

1. Βγήκε νέα έκδοση λογισμικού για την τηλεόραση αλλά θα πρέπει να το κάνετε μέσω USB γιατί OTA τα κάνει κατά κύματα.
2. Μετά την αναβάθμιση δεν βρίσκει τα HD κανάλια εκτός αυτό της ΕΡΤ. Τι φάση; Θυμάμαι είχε ξαναγίνει αλλά δεν θυμάμαι τι έφταιγε. Καμία βοήθεια;

Δεν βρίσκει αυτά που είχε ήδη κατεβάσει ή ακόμα και αν τη βάλεις να τα ξανά κατεβάσει πάλι δε τα βρίσκει;

Ευτυχώς που το είπες γιατί δε με βλέπω να την κάνω αν χάνει τα HD.

Τι αφορά η αναβάθμιση γενικότερα ξέρουμε;

X-ray7 ,o alej έχει την 49XG9005.Εσύ την 55XG9505 .Διαφορετικά SoC (δείτε 1ο ποστ).

Re: Απάντηση: Sony KD XG9505 / 49XG9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κάτοχος και εγω μιας 55 XG9505 απο εχθές,
Κάποια bluetooth αγορασμένα φτηνά πολύ απο aliexpress κουμπώσανε πολυ καλά και χωρίς καθυστερήσεις ήχου, το μόνο που αποκλείει την ένταση απο τα ηχεία της τηλεόρασης, δε δοκίμασα με mini jack να δω τι γίνεται!Αν ξέρει κανείς κάποιο τρόπο ώστε να ακούγονται τα ηχεία και τα ακουστικά ταυτόχρονα θα ήτανε ευχάριστο!

Καλοθέατη,
Τα ακουστικά μπορούν να παίζουν ανεξάρτητα από τα ηχεία της tv.

Ευχαριστώ!!Τα Bluetooth η του mini jack?Δε πρόλαβα να δοκιμάσω με καλώδιο...

Και με τα δύο ,ταυτόχρονα και ανεξάρτητα ρύθμιση της έντασης του ήχου ,τεσταρισμένο σε 49XF85 σε σήμα από ψηφιακό επίγειο κανάλι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XG9505 / 49XG9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μπορείς να μου πείς το τρόπο, εχθες προσπάθησα με τα bluetooth και δε το καταφερα..πηγαινω εκεί που λεει ρυθμίσεις ηχείο αλλά δεν είχε επιλογή αν δε κάνω λάθος...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XG9505 / 49XG9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μπορείς να μου πείς το τρόπο, εχθες προσπάθησα με τα bluetooth και δε το καταφερα..πηγαινω εκεί που λεει ρυθμίσεις ηχείο αλλά δεν είχε επιλογή αν δε κάνω λάθος...

Ρυθμίσεις>Ήχος>Προτεραιότητα συστήματος ήχου>on

Ρυθμίσεις>Ήχος>Ήχος και στα δύο ηχεία τηλεόρασης & σε άλλη συσκευή>on

Ρυθμίσεις>Δίκτυο και αξεσουάρ>Ρυθμίσεις Bluetooth>Bluetooth>on>Προσθήκη συσκευής>pairing

Αφού γίνει το ταίριασμα>κουμπί συντομεύσεων Action menu >Ένταση συσκευής bluetooth.

Τα παραπάνω αναφέρονται στην 49XF85 με Android TV 7.

--------------------------------------------

[source...Οδηγός βοήθειας XG95]...Σύνδεση συσκευής Bluetooth...https://helpguide.sony.net/tv/gaep2/v1/el/04-06_01.html

Δεν βρίσκει αυτά που είχε ήδη κατεβάσει ή ακόμα και αν τη βάλεις να τα ξανά κατεβάσει πάλι δε τα βρίσκει;

Ευτυχώς που το είπες γιατί δε με βλέπω να την κάνω αν χάνει τα HD.

Τι αφορά η αναβάθμιση γενικότερα ξέρουμε;

Τα έχασε γενικά...
Όσο για την αναβάθμιση δεν έχω καταλάβει ακόμα αν έχει αλλάξει κάτι αλλά είμαι από αυτούς που θα την περάσουν αμέσως (και την πάτησα!)
Έκανα και δύο επαναφορές αλλά καμία αλλαγή, όλα τα HD εκτός της ΕΡΤ εξαφανισμένα...
Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα να βοηθήσει δεκτή, αλλιώς αύριο θα καλέσω SONY.

Τα έχασε γενικά...
Όσο για την αναβάθμιση δεν έχω καταλάβει ακόμα αν έχει αλλάξει κάτι αλλά είμαι από αυτούς που θα την περάσουν αμέσως (και την πάτησα!)
Έκανα και δύο επαναφορές αλλά καμία αλλαγή, όλα τα HD εκτός της ΕΡΤ εξαφανισμένα...
Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα να βοηθήσει δεκτή, αλλιώς αύριο θα καλέσω SONY.

Βάλτην και σε καμιά άλλη κεραία ,αν έχεις στο χώρο σου και ξανακάνε αυτόματο ψηφιακό συντονισμό.Περίεργα πράματα ,τι σχέση έχει το firmware update με τη λήψη για τα ψηφιακά κανάλια.

Βάλτην και σε καμιά άλλη κεραία ,αν έχεις στο χώρο σου και ξανακάνε αυτόματο ψηφιακό συντονισμό.Περίεργα πράματα ,τι σχέση έχει το firmware update με τη λήψη για τα ψηφιακά κανάλια.

Αυτό σκέφτομαι κι εγώ αλλά δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.
Πριν την αναβάθμιση τα κανάλια της ΕΡΤ έκαναν κάποια σπασίματα κλπ. Τώρα τα κανάλια της ΕΡΤ μια χαρά, όλα τα υπόλοιπα ΟΚ και τα HD εξαφανισμένα!!!
Έβγαλα ένα καλώδιο - επέκταση που είχα στην κεραία και κάνω πάλι συντονισμό...

Λοιπόν... ευτυχώς που ο xavito μου έδωσε ιδέα.
Αφού αφαίρεσα την προέκταση κεραίας και αφού το κούμπωσα καλά την κεραία στην TV έκανα πάλι συντονισμό.
Όλα καλά, τα βρήκε όλα.

Λόγω και της επαναφοράς η TV είναι ελαφρώς πιο γρήγορη με το νέο λογισμικό. Ακόμα και στο πως αλλάζει κανάλια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XG9505 / 49XG9005 : Reviews - Εντυπώσει

...Τα παραπάνω αναφέρονται στην 49XF85 με Android TV 7.

--------------------------------------------

[source...Οδηγός βοήθειας XG95]...Σύνδεση συσκευής Bluetooth...https://helpguide.sony.net/tv/gaep2/v1/el/04-06_01.html

Οκ θα το κοιτάξω και θα επανέρθω!!

Δυστυχώς δε μπόρεσα να έχω ήχο στα Bluetooth μου και στα ηχεία τηλεόρασης ταυτόχρονα!

Δε μπορώ να βρω το "Ρυθμίσεις>Ήχος>Ήχος και στα δύο ηχεία τηλεόρασης & σε άλλη συσκευή>on"

Επίσης εκεί που λεει προτεραιότητα ήχου λέει "προτεραιότητα από εξωτερικά ηχεία συμβατά με Bravia sync"

Το κουμπί συντομεύσεων Action menu ποιο είναι?

Όχι τίποτα άλλο το ήθελα αυτό... Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή με mini Jack μήπως βγάζει επιλογή..

Δυστυχώς δε μπόρεσα να έχω ήχο στα Bluetooth μου και στα ηχεία τηλεόρασης ταυτόχρονα!

Δε μπορώ να βρω το "Ρυθμίσεις>Ήχος>Ήχος και στα δύο ηχεία τηλεόρασης & σε άλλη συσκευή>on"

Επίσης εκεί που λεει προτεραιότητα ήχου λέει "προτεραιότητα από εξωτερικά ηχεία συμβατά με Bravia sync"

Το κουμπί συντομεύσεων Action menu ποιο είναι?

Όχι τίποτα άλλο το ήθελα αυτό... Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή με mini Jack μήπως βγάζει επιλογή..

Εσύ έχεις το λογισμικό Android TV 9,οπότε έχουν αλλάξει λίγο τα menu,για αυτό λέω στο τέλoς ότι αναφερόμουν στην 49XF85.

Έχεις δίκιο ,ψάχνοντας τον ηλεκτρονικό οδηγό βοήθειας για την XG95 αναφέρει:

Για την ταυτόχρονη εξαγωγή ήχου από τα ακουστικά/τη συσκευή ήχου Bluetooth και από τα ηχεία της τηλεόρασης
Η τηλεόραση δεν μπορεί να εξάγει ήχο ταυτόχρονα από τα ακουστικά ή τη συσκευή ήχου Bluetooth και από τα ηχεία της τηλεόρασης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XG9505 / 49XG9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μόλις που κατέβαζα το manual είδα το μηνυμά σου πρώτα , ναι έχεις δίκιο δεν υποστηρίζει και τα δύο μαζί!Δε μπορώ να καταλάβω μια χρήσιμη λειτουργία που καμία τηλεόραση δεν έχει, μόνο η Sony το έχει μέχρι και η W2000 που έχω ,και το αφαίρεσαν τωρα σε αυτήν?Υπάρχουν άτομα που χρειάζονται αυτη τη λειτουργία πιστέψτε με, τι να πω κρίμα μακάρι να λυθεί σε κάποιο update αν και δε το βλέπω...Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθειά σου!

Θα δώσουν και android 10 στη σειρά XG950?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XG9505 / 49XG9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μόλις που κατέβαζα το manual είδα το μηνυμά σου πρώτα , ναι έχεις δίκιο δεν υποστηρίζει και τα δύο μαζί!Δε μπορώ να καταλάβω μια χρήσιμη λειτουργία που καμία τηλεόραση δεν έχει, μόνο η Sony το έχει μέχρι και η W2000 που έχω ,και το αφαίρεσαν τωρα σε αυτήν?Υπάρχουν άτομα που χρειάζονται αυτη τη λειτουργία πιστέψτε με, τι να πω κρίμα μακάρι να λυθεί σε κάποιο update αν και δε το βλέπω...Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθειά σου!

Θα δώσουν και android 10 στη σειρά XG950?

Έχεις την επιλογή να συνδέσεις ακουστικά στην έξοδο mini jack και από εκεί ,παίζουν ανεξάρτητα τα ακουστικά από τα ηχεία της tv. Και αν θες ασύρματα μπορείς να πάρεις ασύρματα ακουστικά RF.Και η W2000 αυτό θα έχει.

Λοιπόν πήγα και το δοκίμασα και το mini jack και δε παίζουνε παράλληλα με τα ηχεία της τηλεόρασης!Πήγα σε όλες τις επιλογές ήχου και δε βρήκα τίποτα ακόμη και στη συντόμευση ΗΧΕΙΑ έχει μόνο την τη δεύτερη επιλογή ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ.Όμως ανακάλυψα το εξής ευχάριστο, αν έχεις ηχοσύστημα όπως εγω (τυχαίνει να είναι και της SONY) συνδεδεμένο με optical out , τότε τα ηχεια του ηχοσυστήματος παίζουν παράλληλα και με τα bluetooth και με τη θύρα mini jack!Οπότε για κάποιες περιπτώσεις που το χρειάζομαστε κάνουμε μια χαρά τη δουλειά μας!!

Λοιπόν πήγα και το δοκίμασα και το mini jack και δε παίζουνε παράλληλα με τα ηχεία της τηλεόρασης

Δεν έχει στις ρυθμίσεις του ήχου επιλογή Ακουστικά/έξοδος ήχου , όπου επιλέγεις ακουστικά;