Sony PlayStation 5 Pro

δεν μπορουν ολοι να δινουν 1000 ευρω για κονσολα , μη τρελαθουμε!

Πολλοι θα μεινουν ειτε με τη κονσολα που εχουν , ειτε με το pc που εχουν επισης.

Αν το ps παει χιλιαρικο ειναι πιθανον για να φτιαξεις pc optimised για games παιζει να θες τοσα μονο για την καρτα γραφικων του........οποτε παλι το ps θα συμφερει.

Αν το ps παει χιλιαρικο ειναι πιθανον για να φτιαξεις pc optimised για games παιζει να θες τοσα μονο για την καρτα γραφικων του........οποτε παλι το ps θα συμφερει.
Με τις τιμές που έχουν πάει οι Ram και οι SSD, θα έχουμε πρόβλημα με την τιμολογιακή πολιτική των νέων κονσόλων. Αλλά έχεις δίκιο αν βγει το PS6 στα 1.000 ευρώ, τότε μάλλον σημαίνει ότι ίσως τα 2.000 ευρώ να μην φτάνουν για pc. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι μετά την λευκή πετσέτα της Microsoft η Sony είναι μονοπώλιο οπότε θα μας χρεώνει όσα θέλει, το είδαμε αυτό πάλι τώρα με τις μεγάλες αυξήσεις σε ps5 και ps5pro….μακαρι αυτό που θα βγάλει η Microsoft να τραβήξει κόσμο μήπως και συγκρατήσει την Sony από το να μας γδύσει εντελώς με τις τιμές της.

Last edited:
Εγω ΔΕΝ θελω να στηνομαι στην οθονη του pc για να περασω ενα χαλαρο 2ωρο... Γιατι εχω βαρεθει να ειμαι συνεχως καρφωμενος στην καρεκλα και να βλεπω διαφορα mails να μου ερχονται και να μου θυμιζουν διαφορες υποχρεωσεις...
(Επισης, μην σας διαφευγει και η καταναλωση ρευματος πια....)
Οποτε τι κανω?
Θα μεινω σε αυτα που εχω και οταν ελθει η ωρα θα τα ξανα-σκασω στην sony ή MS
Για μενα μονοδρομος

• Like
Reactions: Pleo
Εγω ΔΕΝ θελω να στηνομαι στην οθονη του pc για να περασω ενα χαλαρο 2ωρο... Γιατι εχω βαρεθει να ειμαι συνεχως καρφωμενος στην καρεκλα και να βλεπω διαφορα mails να μου ερχονται και να μου θυμιζουν διαφορες υποχρεωσεις...
Οποτε τι κανω?
Για μενα μονοδρομος
Αυτό κάνουν άλλωστε και οι περισσότεροι, έτσι και αλλιώς και νέες κονσόλες να βγουν μια χαρά για χρόνια θα βγαίνουν παιχνίδια κι θα παίζονται μια χαρά σε ps5 οπότε μένεις με αυτό και κάποια στιγμή ανάλογα αποφασίζεις για νέα κονσόλα που θα έχει φύγει το Hype, θα έχεις δει τι παιχνίδια έχουν βγάλει, ποια σου ταιριάζει κλπ. Κάνεις δεν κέρδισε έτσι και αλλιώς με day one αγορές.

Οποτε τι κανω?
Για μενα μονοδρομος

Αυτός είναι και ένας λόγος που υπάρχουν ακόμα τα remote control στις συσκευές. Όλες έχουν app πλέον, αλλά όταν ας πούμε κάθεσαι να δεις κάτι ή να ακούσεις κάτι ή τέλος πάντων να αφοσιωθείς σε αυτό που κάνεις, δεν θέλεις καθόλου να βλέπεις το smartphone. Όλο και καμιά ειδοποίηση θα δεις και γενικώς θέλεις να είσαι out of it.

Αυτός είναι και ένας λόγος που υπάρχουν ακόμα τα remote control στις συσκευές. Όλες έχουν app πλέον, αλλά όταν ας πούμε κάθεσαι να δεις κάτι ή να ακούσεις κάτι ή τέλος πάντων να αφοσιωθείς σε αυτό που κάνεις, δεν θέλεις καθόλου να βλέπεις το smartphone. Όλο και καμιά ειδοποίηση θα δεις και γενικώς θέλεις να είσαι out of it.
Σκέψου ότι το email της δουλειάς δεν το έχω βάλει στο κινητό για αυτό τον λόγο, δεν θέλω εκεί που κάθομαι να σκάει email και να αγχώνομαι κλπ. Θέλω την ησυχία μου…

• Like
Reactions: leonkoum
Αυτο με την καρτα γραφικών που θέλει ενα χιλιαρικο ειναι, για εμενα, κατι που δεν ισχυει.
Τα γραφικά των Series X, PS5 απέχουν πολύ απο τις επιδόσεις μιας RTX 5080. Δεν νομιζω οτι προσφερουν κατι καλύτερο απο μια RTX 4060 στην καλύτερη των περιπτώσεων. Και το optimizing και DLSS πάει σύννεφο (και καλά κάνουν).

Και εγω ειμαι υπέρ του console gaming, και σιγουρα το αντιστοιχο PC θα κοστίζει πιο ακριβά (αφου θα προσφερει και περισσοτερα εκτος gaming), αλλα μην τα μηδενίζουμε όλα.

Εγω εχω μια πολύ τίμια RTX3070Ti και μου ειναι παντελώς αδιάφορο αν τα γραφικά ειναι ultra, high η upper medium. Πλέον, προτιμώ την άνεση και την ηρεμια μου πάνω απο όλα. Στο PS5 η και στο Switch 2.
Απο την αλλη, ειμαι στην καλύτερη ενας casual gamer. Σιγουρα θα υπάρχουν αυτοί που θέλουν τα πάντα στο maximum. Ε, εκεί θέλει PC.

Αυτο με την καρτα γραφικών που θέλει ενα χιλιαρικο ειναι, για εμενα, κατι που δεν ισχυει.
Τα γραφικά των Series X, PS5 απέχουν πολύ απο τις επιδόσεις μιας RTX 5080. Δεν νομιζω οτι προσφερουν κατι καλύτερο απο μια RTX 4060 στην καλύτερη των περιπτώσεων. Και το optimizing και DLSS πάει σύννεφο (και καλά κάνουν).

Και εγω ειμαι υπέρ του console gaming, και σιγουρα το αντιστοιχο PC θα κοστίζει πιο ακριβά (αφου θα προσφερει και περισσοτερα εκτος gaming), αλλα μην τα μηδενίζουμε όλα.

Εγω εχω μια πολύ τίμια RTX3070Ti και μου ειναι παντελώς αδιάφορο αν τα γραφικά ειναι ultra, high η upper medium. Πλέον, προτιμώ την άνεση και την ηρεμια μου πάνω απο όλα. Στο PS5 η και στο Switch 2.
Απο την αλλη, ειμαι στην καλύτερη ενας casual gamer. Σιγουρα θα υπάρχουν αυτοί που θέλουν τα πάντα στο maximum. Ε, εκεί θέλει PC.
Ναι το είχα γράψει και πριν, πέφτει πολύ optimisation και πατέντες για να βγουν τα παιχνίδια στις κονσόλες. Ανέφερα το Resident evil που τελικά το έπαιξα στο PC γιατί στις κονσόλες για μένα δεν είχε την απόδοση που θα ήθελα για ένα τέτοιο παιχνίδι. Σε δύναμη πια 4060…ειδικά το ps5 που είναι και λίγο πιο αδυναμο από το Xbox series X δεν φτάνει καν την 3060. Ή 3070 που έχεις δε είναι διπλή σε ισχύ από ένα PS5, βασικά είναι πιο ισχυρή και από το ps5 pro.

Το Console gaming το προτιμάμε για την ευκολία και για το κόστος αγοράς του μηχανήματος που δεν είναι ακριβό….σε επιδόσεις είναι πολύ πίσω σε σχέση με ένα καλό pc. Αλλά αν θέλουμε να συγκρίνουμε σωστά μια 5060 στα 300 ευρώ ισοπεδώνει και το ps5pro. Για αυτό έλεγα ότι αν πάνε οι κονσόλες στα 1.000 ευρώ εκεί αρχίζει και γίνονται δυσδιάκριτα τα όρια στο αν συμφέρει κονσόλα ή PC, καθώς οι κονσόλες αυτομάτως χάνουν το μεγάλο πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους αγοράς.

Υ.Γ, οι επιδόσεις της 5080 δεν θα τις έχει ούτε το PS6, μιλάμε για μια κάρτα γραφικών με πάνω από 5-6 φορές την ισχύ του PS5….καμια σχέση θα έλεγα….πιο μεγάλη είναι η διαφορά ανάμεσα σε 5080 και PS5 παρά σε PS5 και PS4.

Y.Γ. Για να συνοψίσουμε με 300-320 ευρώ παίρνεις μια κάρτα γραφικών την 5060 που έχει επιδόσεις καλύτερες και από PS5 pro.

εχω καλο pc... δεν μ ενδιαφερει να παει και 2000 ! :p

λιγοι θα ειναι αυτοι... και τα παιδια τωρα δεν παιζουν ΑΑΑ games που παιζουμε εμεις, λιγα και δωρεαν multiplayer παιζουν κυριως .

Τ ανηψια και βαφτηστηρια μου που ειναι εφηβοι τωρα , ουτε που ξερουν τα παιχνιδια που παιζουμε εμεις... fortinte, roblox, marathon , valoran και κατι αλλα που δεν τα γνωριζω καν παιζουν , παντα online / multiplayer με φιλους τους.

Μας κοροιδευουν που δινουμε τοσα λεφτα για μηχανηματα και παιχνιδια ! :p

λιγοι θα ειναι αυτοι... και τα παιδια τωρα δεν παιζουν ΑΑΑ games που παιζουμε εμεις, λιγα και δωρεαν multiplayer παιζουν κυριως .

Τ ανηψια και βαφτηστηρια μου που ειναι εφηβοι τωρα , ουτε που ξερουν τα παιχνιδια που παιζουμε εμεις... fortinte, roblox, marathon , valoran και κατι αλλα που δεν τα γνωριζω καν παιζουν , παντα online / multiplayer με φιλους τους!
Eξαρτάται τα παιδιά, εμένα ο γιός μου σπάνια παίζει παιχνίδια στο κινητό, αντίθετα έχει λιώσει τα God Of War, Mario Odyssey, Mario Wonder, Astrobot, Uncharted, Last of us, Spiderman, Doom, Αssasin Creed, Horizon, Call of Duty (Campaigns), Fifa, Forza Horizon, Mario Kart 8/World και άλλα πολλά....βασικά σχεδόν μόνο ΑΑΑ παίζει......αυτές τις μέρες τυραννιέται με το Elden Ring...άλλα δυσκολεύεται, πορώθηκε με το Bloodborne (που κατάφερε και το τελείωσε βλέποντας βιντεάκια στο Youtube) και είπε να πιάσει και άλλα Souls games....12 χρονών είναι.

Υ.Γ. Θα παίξει και κανένα Fortnite ή λίγο Roblox...άλλα μέχρι εκει, και αυτά τα παίζει από την κονσόλα σε μεγάλη οθόνη (77αρα OLed) όχι από το κινητό που δεν του αρέσει που έχει τόσο μικρή οθόνη.

Υ.Γ. Επιρεάζεται ότι παίζω εγώ ΑΑΑ, οπότε το παιδί σου και το σκυλί σου όπως το μάθεις!!

Last edited:
δεν ειπα οτι παιζουν σε κινητο... pc εχουν, αλλα πολυ εισαγωγικο και απλο με μια καρτα 3060 που τους τα ειχα στησει εγω πριν χρονια.
1080/60p παιζουν και δεν τους νοιαζει για κατι παραπανω... στα multiplayer online δε θελουν κατι αλλο αλλωστε.

Κι εγω παιζω ΑΑΑ, αλλα αυτοι αδιαφορουν!

δεν ειπα οτι παιζουν σε κινητο... pc εχουν, αλλα πολυ εισαγωγικο και απλο με μια καρτα 3060 που τους τα ειχα στησει εγω πριν χρονια.
1080/60p παιζουν και δεν τους νοιαζει για κατι παραπανω... στα multiplayer online δε θελουν κατι αλλο αλλωστε.

Κι εγω παιζω ΑΑΑ, αλλα αυτοι αδιαφορουν!
Παίζει ρόλο πάντα και το σύστημα που έχεις, αν έχεις καμιά 77αρα Oled Και κανένα τρομερό ηχοσύστημα βάζεις π.χ. το Forza Horizon και ακούς τον κινητήρα και τρίζουν τα πατώματα ή Κανένα Horizon στο PS5 και χάνεσαι στο απίστευτο περιβάλλον και στα χρώματα της Oled άλλα και τον 3d ήχο.....που να πας μετά να παίξεις Roblox σε κινητό ή σε καμιά 27αρα lcd οθόνη.....

Εχτές ήρθαν σπίτι 2 φίλοι του και τους κατέβασα πανί στον JVC Dla και παίζανε Elden Ring στο Series X....δεν θέλανε να ξεκολλήσουν και με το ζόρι τους διώξαμε κατά τις 11 το βράδυ....άντε μετά να παίξουν σε κινητό...σου μοιάζει ο φτωχός συγγενής...

• Like
Reactions: gpapjohn
Περιστιχίζομαι από γυμνασιόπαιδα - λυκειόπαιδα, την προηγούμενη βδομάδα ένα μεσημέρι ήμουν για τσίπουρα, είχαμε ένα παιδάκι του δημοτικού μαζί μας.

Εχω την εντύπωση ότι στις μικρές ηλικίες ό,τι και να τους βάλεις πάλι roblox θα παίξουν.

Περιστιχίζομαι από γυμνασιόπαιδα - λυκειόπαιδα, την προηγούμενη βδομάδα ένα μεσημέρι ήμουν για τσίπουρα, είχαμε ένα παιδάκι του δημοτικού μαζί μας.

Εχω την εντύπωση ότι στις μικρές ηλικίες ό,τι και να τους βάλεις πάλι roblox θα παίξουν.
Ναι σε παιδιά δημοτικού το Roblox είναι Βασιλιάς, μετά τα 11-12 αρχίζουν και κοιτάνε σιγά σιγά και άλλα πράγματα,

• Like
Reactions: gpapjohn
Πάντα μα πάντα ακομα και η ολοκαίνουργια κονσόλα που έβγαινε είχε κατώτερη κάρτα γραφικών από το PC σαν specs. ΠΑΝΤΑ.
Έλα όμως που πουλάνε σαν ζεστό ψωμάκι. Γιατί ; Διότι με τα 500 ευρώ της κονσόλας :
- παίζεις απροβληματιστα για μια δεκαετία trouble free.
- δεν σ' ενδιαφέρει αν έβγαλε η κάρτα γραφικών νέο driver
- δεν σ' ενδιαφέρει αν έβγαλαν τα windows update (παιχνίδια θέλουμε να παίξουμε, όχι να μπούμε στα windows).
- δεν σ' ενδιαφέρει αν το νέο παιχνίδι ξεφτιλισει την κάρτα γραφικών σου ή ακόμα και τον επεξεργαστή.
- ξέρεις ότι θα πληρώνεις ΜΟΝΟ για τα παιχνίδια.

Η σχολή των pcακηδων που ψάχνουν να βρουν την σκιά από το φυλλαράκι του δέντρου, ποτέ δεν θα πάρουν κονσόλα.
Δεν είναι αυτός όμως ο στόχος των κονσολακηδων. Οι κονσολακηδες δεν ενδιαφέρονται ούτε τι κάρτα γραφικών έχει το μηχάνημα ούτε πόση μνήμη. Ξέρουν με σιγουριά ότι το παιχνίδι που θα αγοράσουν θα παίζει 100% καλά.
Προσωπικά είμαι 100% ικανοποιημένος από το series x και σε προβολεα μάλιστα. Πρέπει να είναι από τις λίγες φορές που έχω ευχαριστηθεί τόσο πολύ ενα πεντακοσάρικο . Και 3000 ευρώ PC να μου φέρεις , μου είναι αδιάφορο. Μόνο που θα δω desktop και θα πρέπει να πιασω keyboard και mouse, ξενέρωσα.
Η ώρα του παιχνιδιού/ταινίας είναι ιερή. Τα 3 ΑΛΦΑ: Αμεσότητα, Απλότητα, Αξιοπιστια. Πρέπει να πατάς το κουμπί και να βγαίνει μια χοντρή. Κανένα τσεκακι, κανένα update , κανένα operating system. Αυτή είναι η Βίβλος για μένα στην ψυχαγωγία.

Y.Γ. προσωπικά και στα 1000 ευρώ να βγουν οι νέες κονσόλες, πάλι τα θεωρώ μακράν vfm από ένα PC, έτσι όπως έχουν καταντήσει τα πράγματα τελευταία.

Last edited:
  • Like
Reactions: vadergr and alkman
Δεν παίζω παιχνίδια εδώ και πολλά χρόνια, αλλά νομίζω ότι η εμπειρία και ευχαριστία του να παίζει κάποιος fps ένα καλό pc δεν τη φτάνει καμία κονσόλα

Πάντα μα πάντα ακομα και η ολοκαίνουργια κονσόλα που έβγαινε είχε κατώτερη κάρτα γραφικών από το PC σαν specs. ΠΑΝΤΑ.
Έλα όμως που πουλάνε σαν ζεστό ψωμάκι. Γιατί ; Διότι με τα 500 ευρώ της κονσόλας :
- παίζεις απροβληματιστα για μια δεκαετία trouble free.
- δεν σ' ενδιαφέρει αν έβγαλε η κάρτα γραφικών νέο driver
- δεν σ' ενδιαφέρει αν έβγαλαν τα windows update (παιχνίδια θέλουμε να παίξουμε, όχι να μπούμε στα windows).
- δεν σ' ενδιαφέρει αν το νέο παιχνίδι ξεφτιλισει την κάρτα γραφικών σου ή ακόμα και τον επεξεργαστή.
- ξέρεις ότι θα πληρώνεις ΜΟΝΟ για τα παιχνίδια.

Η σχολή των pcακηδων που ψάχνουν να βρουν την σκιά από το φυλλαράκι του δέντρου, ποτέ δεν θα πάρουν κονσόλα.
Δεν είναι αυτός όμως ο στόχος των κονσολακηδων. Οι κονσολακηδες δεν ενδιαφέρονται ούτε τι κάρτα γραφικών έχει το μηχάνημα ούτε πόση μνήμη. Ξέρουν με σιγουριά ότι το παιχνίδι που θα αγοράσουν θα παίζει 100% καλά.
Προσωπικά είμαι 100% ικανοποιημένος από το series x και σε προβολεα μάλιστα. Πρέπει να είναι από τις λίγες φορές που έχω ευχαριστηθεί τόσο πολύ ενα πεντακοσάρικο . Και 3000 ευρώ PC να μου φέρεις , μου είναι αδιάφορο. Μόνο που θα δω desktop και θα πρέπει να πιασω keyboard και mouse, ξενέρωσα.
Η ώρα του παιχνιδιού/ταινίας είναι ιερή. Τα 3 ΑΛΦΑ: Αμεσότητα, Απλότητα, Αξιοπιστια. Πρέπει να πατάς το κουμπί και να βγαίνει μια χοντρή. Κανένα τσεκακι, κανένα update , κανένα operating system. Αυτή είναι η Βίβλος για μένα στην ψυχαγωγία.

Y.Γ. προσωπικά και στα 1000 ευρώ να βγουν οι νέες κονσόλες, πάλι τα θεωρώ μακράν vfm από ένα PC, έτσι όπως έχουν καταντήσει τα πράγματα τελευταία.
Δίκιο έχεις και εγώ έτσι θα κάνω, και 1.000 ευρώ να κάνει η νέα κονσόλα θα την αγοράσω, ίσως όχι Day one άλλα θα την πάρω σίγουρα...το θέμα είναι ότι θα είναι αρκετοί αυτοί που θα δώσουν χιλιάρικο για νέα κονσόλα για να είναι βιώσιμη και η εταιρία? Είναι μεγάλο οικονομικό άλμα και δεν μπορουμε να κάνουμε προβλέψεις...μπορεί να πάει μια χαρά, μπορεί όμως να καταστρέψει τις κονσόλες και τον Gaming κόσμο όπως τον ξέρουμε τώρα.

Γενικά στα 500 ευρώ δεν το συζητάμε για αυτό πήρα και τις 2 κονσόλες και Ps5 και series X, και είμαι ευχαριστημένος και με τις 2 παίζοντας ότι παιχνίδι μου κάνει κλικ εκεί έξω χωρίς να φοβάμαι αν θα βγει ή όχι στην κονσόλα που έχω...αν όμως η νέα γενιά πάει το φράγμα στα 1.000 ευρώ, ε εκει μια κονσόλα θα πάρω και με αρκετή σκέψη και ανάλυση για το πια μου ταιριάζει.