Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Στα ιταλικά ιντερνετομάγαζα η τιμή πέφτει μέχρι και τα 875 ευρώ.

http://www.idealo.it/confronta-prezzi/4787510/sony-cyber-shot-dsc-rx100-mark-iv.html

μην απορήσεις όμως αν το βιβλιαράκι οδηγιών είναι στα κινέζικα. δε θα το ρίσκαρα για ένα 50ρικο
Το reset digitale είναι μαγαζάκι 20 τετραγωνικά σε επαρχιακή πόλη της Ιταλίας
http://www.resetdigitale.it/chi-siamo-cms4.html

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Το θέμα είναι τι γίνεται με τις αποστολές προς Ελλάδα.
Έχουμε κάποιο νεότερο;

Στέλνουν και Ελλάδα οι περισσότεροι Ιταλοί. Απλά η παραγγελία γίνεται μέσω e-mail και όχι από το site.

Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

χθες χρησιμοποίησα αρκετά τη μηχανούλα (mark 4), το πρωί σε βόλτα στο πάρκο και το απόγευμα σαν B-cam σε βάπτιση συγγενικού προσώπου.
Έχω να πω τα εξής: Η μηχανούλα μου αρέσει πολύ. δουλεύουν όλα γρήγορα και απροβλημάτιστα και ακόμα και όταν τραβάς 4Κ η μηχανή δε ζορίζεται καθόλου. Οι μάστορες της σονυ έχουν κάνει το θαύμα τους πάλι με το dynamic range. Συγκριτικά με RX10 και Rx100ii που είχα παλιότερα μου φαίνεται ότι έχει ακόμα καλύτερο DR. Βγάζεις πχ. μια φωτογραφία στο δάσος με το φώς του ηλίου κόντρα και βλέπεις τρομερή λεπτομέρεια ακόμα και στην πιο σκοτεινή σκιά.
Για το 4Κ βίντεο: Στο default setting τα χρώματα είναι ζεστά και ευχάριστα στο μάτι, αλλά όχι τόσο ρεαλιστικά όσο στην ΝΧ. Και στο βίντεο η μηχανή είναι ρυθμισμένη να βγάζει μεγάλο DR. Τράβηξα μερικά βιντεάκια 2-3 λεπτών το καθένα και είδα ότι από το 5ο βιντεάκι άρχισε να αναβοσβήνει το φωτάκι της υπερθέρμανσης (αλλά συνέχισε να δουλεύει κανονικά).
Υπερθερμαίνεται πολύ εύκολα. Σίγουρα δεν κάνει για να καλύψεις μια βάπτιση, αλλά το γεγονός ότι έχεις τόσο καλό βίντεο και φωτογραφία σε μέγεθος τσέπης είναι εντυπωσιακό.
Με χάλασε η σταθεροποίηση στο βίντεο - πολύ μέτρια !
Δοκίμασα και το HFR (slow-motion). OK είναι εντυπωσιακό τις πρώτες 2-3 φορές, αλλά δεν είναι και λόγος για να επιλέξει κανείς τη μηχανή.
Ο φακός της είναι καλός, πολύ καλύτερος από το φακό της ΙΙ όπως τον θυμάμαι. Για την απόδοση σε low light δε γράφω γιατί είναι γνωστό πόσο καλή είναι
Η τιμή της έπεσε κι άλλο σήμερα στο ιταλικό άμαζον - 919 Ευρώ.. Στέλνω αμέσως email να μου επιστρέψουν τη διαφορά (το κάνουν γενικά αυτό, αν πέσει τη τιμή της μηχανής μέσα στο διάστημα που έχεις δικαίωμα επιστροφής)

Last edited:

Ακόμη και αν κόστιζε 500 ευρώ η RX100IV, πάλι την NX500 θα πρότεινες για μικρή μηχανή;

Ή υπερισχύει τόσο η διαφορά στη φορητότητα και η ύπαρξη EVF, ώστε να κερδίζει τις εντυπώσεις η RX100IV;

Ακόμη και αν κόστιζε 500 ευρώ η RX100IV, πάλι την NX500 θα πρότεινες για μικρή μηχανή;

Ή υπερισχύει τόσο η διαφορά στη φορητότητα και η ύπαρξη EVF, ώστε να κερδίζει τις εντυπώσεις η RX100IV;

Δεν ξέρω, δύσκολη ερώτηση πραγματικά. Η Rx100 μπαίνει στην κωλότσεπη και το EVF είναι πολύ ωραίο να το χρησιμοποιείς, αστείο μεν, αλλά ωραίο. Κάνεις φλαπ-φλαπ (γιατί πρέπει να το τραβήξεις και προς τα έξω) και ανάβει η μηχανή, κλείνεις το EVF και κλείνει και η μηχανή.
Η ΝΧ500 σίγουρα υπερτερεί στα περισσότερα σημεία, αλλά το κροπ στο 4Κ την χαντακώνει. από την άλλη η RX ζεσταίνεται εύκολα στο 4Κ και έχει πολύ χειρότερη μπαταρία. τί να πείς? θέλει μελέτη το θέμα...

Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος, η μηχανούλα κάνει σχεδόν τα πάντα και είναι μικρούλα και αθόρυβη. είναι λίγο γελοίο να σκάω στα παιδικά πάρτυ με την ΝΧ1. Όμως σκέφτομαι ότι την "ανάγκη" της κόμπακτ μηχανής ουσιαστικά τη δημιούργησε η ΝΧ1, γιατί αν είχα κρατήσει την ΝΧ500 δε θα ένιωθα την ανάγκη να πάρω και την RX100. Συνεπώς παίρνεις μια ΝΧ500 και γλυτώνεις και 2Κ.

Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος, η μηχανούλα κάνει σχεδόν τα πάντα και είναι μικρούλα και αθόρυβη. είναι λίγο γελοίο να σκάω στα παιδικά πάρτυ με την ΝΧ1. Όμως σκέφτομαι ότι την "ανάγκη" της κόμπακτ μηχανής ουσιαστικά τη δημιούργησε η ΝΧ1, γιατί αν είχα κρατήσει την ΝΧ500 δε θα ένιωθα την ανάγκη να πάρω και την RX100. Συνεπώς παίρνεις μια ΝΧ500 και γλυτώνεις και 2Κ.

Η αλήθεια είναι ότι με την nx1 χάνεις σε όγκο/βάρος και όπως είπες σου δημιουργείται ανάγκη για κάτι μικρό και ελαφρύ...συνολικά πάντως φαίνεται εξαιρετική η rx100iv....απίστευτο πόση τεχνολογία έχει χωρέσει σε ένα τόσο μικρό σωματάκι....!!!

Συγκρινεις λίγο ανόμοιες μηχανές.
Η rx100 έχει πολύ πιο φωτεινό φακό από τον κιτ της nx500.
Το κακό είναι ότι παίρνετε μηχανές καινούργιες εσείς που δεν ανεβάζετε τίποτα από video και φωτο και έτσι δύσκολα μπορούμε εμεις να αξιολογήσουμε πιο σωστά τη μηχανή.

Ναι έχει ποιο φωτεινό φακό, άλλα χάνει 1-1,5 stop σε iso και νομίζω 2 stop σε dof....οπότε αν τα βάλεις κάτω ε δεν απέχει και πολύ ο φακός του κιτ της nx500 από αυτόν της rx100....το θέμα είναι αν είναι καλύτερος οπτικά....πράγμα που δεν γνωρίζω....

Γρήγορη εξυπηρέτηση:

"Rgearding your kind email, i verified that the price of the item Sony DSC-RX100M4 , bought in the order number ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ is decreased to 919,00 EUR.

I remind you that the prices of products sold on Amazon are subject to change, and that these changes are not normally recognized on orders already entered the shipping process or delivered.

In very exceptional cases, as a result of your report I requested a refund of £ 23.66 which will be credited in your credit card."

Τα'χει μπλέξει λίγο.. σε ευρώ πλήρωσα, λίρες θα μου επιστρέψει και μάλιστα παραπάνω από ότι είναι η διαφορά.. δε με χαλάει.

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

θα ήθελα την ΙΙΙ άλλα τα 600 ευρώ δεν τα δίνω..να περιμένω μπας και υπάρχει καμιά προσφορά τα Χριστούγεννα?
η να τσιμπήσω την πρώτη rx100 με τα μισά :chinscratch:

Πιο κάτω από τα 600 δύσκολα θα πάει.
Αν δε σε ενδιαφέρει ο πιο φωτεινός φακός και το σκόπευτρο της 3 πήγαινε για την 1.