Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV
χθες χρησιμοποίησα αρκετά τη μηχανούλα (mark 4), το πρωί σε βόλτα στο πάρκο και το απόγευμα σαν B-cam σε βάπτιση συγγενικού προσώπου.
Έχω να πω τα εξής: Η μηχανούλα μου αρέσει πολύ. δουλεύουν όλα γρήγορα και απροβλημάτιστα και ακόμα και όταν τραβάς 4Κ η μηχανή δε ζορίζεται καθόλου. Οι μάστορες της σονυ έχουν κάνει το θαύμα τους πάλι με το dynamic range. Συγκριτικά με RX10 και Rx100ii που είχα παλιότερα μου φαίνεται ότι έχει ακόμα καλύτερο DR. Βγάζεις πχ. μια φωτογραφία στο δάσος με το φώς του ηλίου κόντρα και βλέπεις τρομερή λεπτομέρεια ακόμα και στην πιο σκοτεινή σκιά.
Για το 4Κ βίντεο: Στο default setting τα χρώματα είναι ζεστά και ευχάριστα στο μάτι, αλλά όχι τόσο ρεαλιστικά όσο στην ΝΧ. Και στο βίντεο η μηχανή είναι ρυθμισμένη να βγάζει μεγάλο DR. Τράβηξα μερικά βιντεάκια 2-3 λεπτών το καθένα και είδα ότι από το 5ο βιντεάκι άρχισε να αναβοσβήνει το φωτάκι της υπερθέρμανσης (αλλά συνέχισε να δουλεύει κανονικά).
Υπερθερμαίνεται πολύ εύκολα. Σίγουρα δεν κάνει για να καλύψεις μια βάπτιση, αλλά το γεγονός ότι έχεις τόσο καλό βίντεο και φωτογραφία σε μέγεθος τσέπης είναι εντυπωσιακό.
Με χάλασε η σταθεροποίηση στο βίντεο - πολύ μέτρια !
Δοκίμασα και το HFR (slow-motion). OK είναι εντυπωσιακό τις πρώτες 2-3 φορές, αλλά δεν είναι και λόγος για να επιλέξει κανείς τη μηχανή.
Ο φακός της είναι καλός, πολύ καλύτερος από το φακό της ΙΙ όπως τον θυμάμαι. Για την απόδοση σε low light δε γράφω γιατί είναι γνωστό πόσο καλή είναι
Η τιμή της έπεσε κι άλλο σήμερα στο ιταλικό άμαζον - 919 Ευρώ.. Στέλνω αμέσως email να μου επιστρέψουν τη διαφορά (το κάνουν γενικά αυτό, αν πέσει τη τιμή της μηχανής μέσα στο διάστημα που έχεις δικαίωμα επιστροφής)